Izbjegavanje na ulici

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dječak sa šibicama

#51 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by dječak sa šibicama »

sandra01 wrote:Evo da odgovorim na pitanja :-D
Nije uopste bila klasicna veza.On se meni nije svidjao kao muskarac,tj.htjela sam da mi bude prijatelj jer smo imali milion zajednickih tema i bili na istoj talasnoj duzini a to smo i danas(covjek je inace javna licnost ,ponekad procitam sta pise i o cemu pise i ono vidim da se nije promjenio tj.da bi i dan danas mogli pricati satima o svemu,plus sto imamo par zajednickih interesovanja).Ja se njemu jesam svidjala to pokazo ,probao,ja uljudno odbila i upirala iz petnih zila da ostanemo prijatelji je mi je fakat odgovarao u nekim drugim stvarima.Nisam htjela vezu,htjela sam ga za prijatelja.U ratu ispao jako fer,ponudio pomoc otvoreno,ja opet uljudno odbila.Ni dan danas ne bih pristala na vezu s njim(covjek ozenjen ima dijete :razz: ) ali bih voljela da se opet druzimo bukvalno da budemo jarani jer ga zbog onoga sto radi i kako radi jako postujem i voljela bih da mu to i kazem .
Ono sto me zanima iz njegovog ponasanja je:Da li se tako ponasa zbog povrijedjene sujete ili straha ili ga jednostavno ne zanima sta je bilo samnom .Ponavljam niko nikoga tu nije natakrio niti je bilo svadje rastali se u najvecem prijateljstvu jer sam ja napustila zemlju na jako dug period.
Jel' sad jasnije :-) :-) :-)
EPP, rekao bi jedan forumas :D :P

Ok, nije ispunjavao tvoje kriterije ni sa 25, u cemu je sada problem? :D

Muskarci i zene da budu samo prijatelji, tesko da moze.
ljubav_aha

#52 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by ljubav_aha »

dječak sa šibicama wrote:Muskarci i zene da budu samo prijatelji, tesko da moze.
ma to je nemoguce :-D

izbjegavati osobu iz prethodne veze je bezveze,to nisam nikad razumejla :-D
detroit-mercy

#53 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by detroit-mercy »

Nije uopste bila klasicna veza.On se meni nije svidjao kao muskarac,tj.htjela sam da mi bude prijatelj jer smo imali milion zajednickih tema i bili na istoj talasnoj duzini a to smo i danas(covjek je inace javna licnost ,ponekad procitam sta pise i o cemu pise i ono vidim da se nije promjenio tj.da bi i dan danas mogli pricati satima o svemu,plus sto imamo par zajednickih interesovanja).Ja se njemu jesam svidjala to pokazo ,probao,ja uljudno odbila i upirala iz petnih zila da ostanemo prijatelji je mi je fakat odgovarao u nekim drugim stvarima.Nisam htjela vezu,htjela sam ga za prijatelja.U ratu ispao jako fer,ponudio pomoc otvoreno,ja opet uljudno odbila.Ni dan danas ne bih pristala na vezu s njim(covjek ozenjen ima dijete :razz: ) ali bih voljela da se opet druzimo bukvalno da budemo jarani jer ga zbog onoga sto radi i kako radi jako postujem i voljela bih da mu to i kazem .
Ono sto me zanima iz njegovog ponasanja je:Da li se tako ponasa zbog povrijedjene sujete ili straha ili ga jednostavno ne zanima sta je bilo samnom .Ponavljam niko nikoga tu nije natakrio niti je bilo svadje rastali se u najvecem prijateljstvu jer sam ja napustila zemlju na jako dug period.
Uh, nista gore nego kada te odbije :skoljka:, hajde da ste hodali pa raskinuli to bi nekako i islo.
Ovako ispao papak (tako muski razmisljaju) pa jos i da joj se javljam.
Nije to toliko zbog ljubavi koliko zbog investiranog vremena u tebe i na kraju corak :mrgreen:
Mada si i ti radoznala, kopka te jel jos uvije ima kakve ako ne vatre ono barem iskrice :skoljka: .
Zemsko ti je i sejtana u flasu strpalo a kamoli sta drugo :mrgreen: .
sandra01

#54 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by sandra01 »

dječak sa šibicama wrote:

A zasto ne bi mogli biti prijatelji???
pustopoljina

#55 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by pustopoljina »

negdje sam procitala
zene se uvijek sjecaju muskaraca koje su mogle imati, a muskarci onih zena koje nisu mogli imati.
sta ja znam...znam se sjetiti onih sto sam ih mogla imati, ali iz nekog razloga nisam.
detroit-mercy

#56 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by detroit-mercy »

sandra01 wrote:

Pa covo zna da je sex sa prijateljicama :dance: najsladji ali hebu ga zena i djeca :mrgreen: .
dječak sa šibicama

#57 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by dječak sa šibicama »

sandra01 wrote:
Zato sto u nekom momentu obavezno jedno od njih dvoje pozeli nesto vise.

Ne pitaj mene zasto, pitaj onoga ko nas je stvarao.

Ja u musko-zenska prijateljstvas ne vjerujem, ok ovako povrsno, moze, zdravo za zdravo ili ono decko tvoje prijateljice pa ste prijatelji, druzite se i to... ali imati blizak odnos sa osobom suprotnog spola, dakle povjeravati se, rame za plakanje kad treba, ne moze.

Ja sam jednom imao takvu prijateljicu, provodili noci i noci zajedno, setali satima, izlazili skupa, povjeravali se jedno drugom, do gluhih doba noci... prvo sto su svi mislili da smo par, a drugo sto je ona ocekivala moj potez. Zasto ga ja nisam nikada napravio, pojma nemam, ali i ona se meni u jednom momentu pocela svidjati kao zena... to je prirodno stanje stvari, zena sa zenom moze leci u isti krevet i pricati o problemima, sa muskarcem pokusaj isto to, pa ces vidjeti... prvi nagon ce biti da ga zagrlis, ili ce on to pozeljeti, i da vodite ljubav. Zapravo je to najopasnija situacija :D

Ne tvrdim, mozda je moguce, ali moje misljenje je da je nemoguce.
pustopoljina

#58 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by pustopoljina »

sandra01 wrote:

Ja u musko-zenska prijateljstvas ne vjerujem, ok ovako povrsno, moze, zdravo za zdravo ili ono decko tvoje prijateljice pa ste prijatelji, druzite se i to... ali imati blizak odnos sa osobom suprotnog spola, dakle povjeravati se, rame za plakanje kad treba, ne moze.

Ja sam jednom imao takvu prijateljicu, provodili noci i noci zajedno, setali satima, izlazili skupa, povjeravali se jedno drugom, do gluhih doba noci... prvo sto su svi mislili da smo par, a drugo sto je ona ocekivala moj potez. Zasto ga ja nisam nikada napravio, pojma nemam, ali i ona se meni u jednom momentu pocela svidjati kao zena... to je prirodno stanje stvari, zena sa zenom moze leci u isti krevet i pricati o problemima, sa muskarcem pokusaj isto to, pa ces vidjeti... prvi nagon ce biti da ga zagrlis, ili ce on to pozeljeti, i da vodite ljubav. Zapravo je to najopasnija situacija :D

o da.
zato se, ako ti je necije prijateljstvo bitno i vrijedno, postave granice...ako znas da ne bi iz toga nista pametno izaslo, da su to momenti...a s godinama ih znas prepoznati...a bitan ti je taj neko...nikad nigdje nasamo...utjesni zagrljaji, pa i seks nisu nista lose, ali ti mogu zakomplikovati zivot. hod po zici, ali nekad jedini nacin da ne izgubis nekog.

ovo se ne odnosi na moja dva prijatelja iz osnovne i srednje...sa kojima i nisam u nekom kontaktu...kad smo na stotinu strana...ali to su ljudi sa kojima se davno presla granica, ljudi sa kojima si tada provodio vise vremena, nego sa bilo kim drugim, provaljivali se, ispadali smotani, jadali se...to mi je previse poznato, da bi bilo ikada privlacno.
Last edited by pustopoljina on 20/07/2011 22:07, edited 1 time in total.
fatamorgana

#59 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by fatamorgana »

"sandra01"
Nije baš, :?
Luce

#60 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by Luce »

Razumljivo mi je izbjegavanje, pogotovo ako je izmedju dvoje ljudi bila cudna situacija koja nikad nije dozivjela svoj epilog.
Ostalo milion upitnika iznad glava a ti trebas stati i pricati s tom osobom o vremenu. "Danas je bas vruce ali sutra su najavili kisu". Ili "kako su tvoji?".
Pa bolje i proci kraj osobe i sakriti se nego razmijeniti glupe formalnosti. Jer se one bitne rijeci sigurno nece izgovoriti.
Nekad ti u po bijela dana jednostavno nije do toga da evociras neke uspomene, price...nije ti momenat.

Mozda bi me zaboljelo da me iskulira osoba koja mi je bitna u zivotu.
A ove nebitne i sama iskuliram, poznanike, bivse i sl. nekad mi se ne da stvarno :)
Incub

#61 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by Incub »

Sandra je li ovaj gospodin i na pocetku bio ozenjen, kad ste se tek upoznali?
Ako jeste pitao covjek ti nisi dala, bolila te glava. :run:
Vidio nema nafake za njega i otisao dalje. Nema on interesa za kafice sa tobom.
Cista logika
sandra01

#62 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by sandra01 »

fatamorgana wrote:
"sandra01"
Nije baš, :?
Dobro objasnicu ti uz'armuniku ,onako pjesmom :lol: na Hresi je cist vazduh ima vise oxigena dobro utice na koncentraciju :-) :-) :-)
sandra01

#63 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by sandra01 »

Incub wrote:Sandra je li ovaj gospodin i na pocetku bio ozenjen, kad ste se tek upoznali?
Cista logika
Nije bio ozenjen tada bili studenti oboje :D
pustopoljina

#64 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by pustopoljina »

joj ne znam sta mi je ovih dana, totalno se lozim na ove "ispovijedi" :-) :lol:
detroit-mercy

#65 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by detroit-mercy »

pustopoljina wrote:
sandra01 wrote:

o da.
zato se, ako ti je necije prijateljstvo bitno i vrijedno, postave granice...ako znas da ne bi iz toga nista pametno izaslo, da su to momenti...a s godinama ih znas prepoznati...a bitan ti je taj neko...nikad nigdje nasamo...utjesni zagrljaji, pa i seks nisu nista lose, ali ti mogu zakomplikovati zivot. hod po zici, ali nekad jedini nacin da ne izgubis nekog.

ovo se ne odnosi na moja dva prijatelja iz osnovne i srednje...sa kojima i nisam u nekom kontaktu...kad smo na stotinu strana...ali to su ljudi sa kojima se davno presla granica, ljudi sa kojima si tada provodio vise vremena, nego sa bilo kim drugim, provaljivali se, ispadali smotani, jadali se...to mi je previse poznato, da bi bilo ikada privlacno.
Vazda sam se volio jada jaranicama :mrgreen: pa one onda uzmu ko da te tjese :mrgreen: :run:
detroit-mercy

#66 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by detroit-mercy »

sandra01 wrote:
Incub wrote:Sandra je li ovaj gospodin i na pocetku bio ozenjen, kad ste se tek upoznali?
Cista logika
Hebeno onda, ko sto neko gore rece muski zale za onim koje nisu imali :mrgreen: .
Ti si njegova izgubljena bitka, povrijedjeni ego, jel treba jos :mrgreen: .
Nego, da li ga jos volis :mrgreen: .
Incub

#67 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by Incub »

Ma navali ti sad,
Razvedi ga ,pokazi mu ko je "zena sirena" :):):):)
Samo cesce na taj pjesacki, i onako ako on ignore a ti pred njega i kazi:" buuuu, jesam te pripala." :D :D
pustopoljina

#68 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by pustopoljina »

ja rekla :D
otvaram usta, a ono dukati ispadaju
:lol: :lol: :lol: :lol: 8-)

o bozeee :-) :lol: :skoljka:
Luce

#69 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by Luce »

sandra01 wrote:
Cista logika

Dobro ti rece ovaj Incub, i jos ga pride tvoja pojava podsjeca na vlastiti neuspijeh.
Pa i ja bih pobjegla od tebe glavom bez obzira :D

Zezam se, ne zamjeri.
Percepcija je cudo moja Sandra. On konta evo one Sandrice sto mi se toliko svidjala, kvragu nisam nista uspio s njom ostvariti a toliko mi se svidjala i na kraju se jos ispalila i nestala. Sad sam jos sigurno i deblji i mozda i celav, hm, bolje da me ne vidi...cek cek je li mi to stigla poruka.
A ti kontas evo onog tipa kojeg volim kao covjeka, cijenim, bas bi se fino bilo druziti s njim, uvijek je bio ljudina prava, bilo bi fino popiti kaficu, slusati njegovu pametnu pricu...U stvari zasto se mi ne bi druzili?
I tako, dok svakom njegovi filmovi prolaze kroz glavu, upali se zeleno svjetlo na semaforu i svako na svoju stranu...
HM 2011

#70 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by HM 2011 »

Meni je najgore izaći pred nekoga srdačno da ga pozdravim, a on ili ona da me me još uhvate provocirati (toliko me dugo nisu vidjeli da su me poželjli provocirati, verbalno uznemiravati, omalovažavati, čak šta više fali im i raje da mi i fizički zaprijete i tako dokažu da su glavni majmuni u Državi - a majmun je inteligentna životinja i nije zaslužio ovakvu uvredu), brže olje da otračaju, naslažu još brdo laži o meni, jer čuli su to oni od nekoga......

Inače kažu da smo dobri ljudi - ali gledajući kroz tu prizmu - sumnjam u to.....

Sad je pitanje - šta je to u njima (znam šta je u meni - ne pozdravljam ih više pa niti nemam problema, čak šta više gade mi se - naravno selektivno, ali opet sve što želim u čitavoj priči je DA IM BUDE DALEKO KUĆA OD MOJE)

Raja protiv Papaka, Raja protiv Raje, Raja protiv Vlastele, Raja protiv Znanja, Raja protiv Istine, Raja protiv samih sebe - jer LIder raje tako kaže - a on je raji na-euzubilah "bog" (ne konta raja da nema ni 2 razreda osnovne i da bi ih prodao za 3 marke) ???????????

I bez obzira na sv, kad sam ja lideru raje govorio, idi u školu, završi fakultet, papak me omaložavao da sam štreber i eto sad i kada bih želio da mu nešto pametno objasnim što bi raji koja je pod njegovim autoritetom bilo izuzetno korisno, ne mogu, jer izgleda ne pričamo istim jezikom- šta god da kažem i koju god da temu pokrenem - smaram.........

Meni je zaista žao što je to tako, ali šta se tu može.....

Unaprijed quotiram pametnjakovića

"Jarane, smaraš

:mrgreen:"
Last edited by HM 2011 on 20/07/2011 22:33, edited 4 times in total.
sandra01

#71 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by sandra01 »

Ma ljudi,ne bih se ja nikada za tog covjeka udala,sta vam je. :roll:
Mene samo zanimalo sto se pravi da me ne vidi.Ne svidja mi se ni dalje,fizicki,nikada nisam ni bila zaljubljena u njega. :-?
logme

#72 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by logme »

Pa nisi valjda ocekivala da ce ti se nabacivati cijeli zivot. Price o prijateljstvu, o ponovnom ispijanju kafa... probudi se, zivot nije bajka. I pusti se suplje. Zapravo klasicna prica, sad kad ti je okrenuo ledja odjednom ti se svidja.
"Tako to biva. Cudni su magneti u nama... Nista nas ne privlaci tako dobro kao odbijanje.. " Balasevic
pustopoljina

#73 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by pustopoljina »

sandra01 wrote:Ma ljudi,ne bih se ja nikada za tog covjeka udala,sta vam je. :roll:
Mene samo zanimalo sto se pravi da me ne vidi.Ne svidja mi se ni dalje,fizicki,nikada nisam ni bila zaljubljena u njega. :-?
ma ali godila ti paznja takvog covjeka.
hemije nema, a znas da je kvalitetan covjek.
i hoces da ostane tu.
ali
za njega je hemije bilo.
detroit-mercy

#74 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by detroit-mercy »

pustopoljina wrote:ja rekla :D
otvaram usta, a ono dukati ispadaju
:lol: :lol: :lol: :lol: 8-)

o bozeee :-) :lol: :skoljka:
Zar ti ne rekoh maloprije da ti je svaka zlatna :mrgreen: .
Haman te moram na svakoj temi pohvaliti :zjev:
Incub

#75 Re: Izbjegavanje na ulici

Post by Incub »

Sandra pati on za tobom, javio bi se on samo nesto bio zamisljen konta kako mu u zene smrdi ujutro iz usta. :run:
Post Reply