Izbjegavanje na ulici
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- logme
#176 Re: Izbjegavanje na ulici
"I nema ovdje žene, muškarci, jedni ovako drugi onako, u ovome slučaju svi se ponšamo po istom obrascu ponašanja. A glupo je, stavrno jeste. Žene glume da su hladne, muškarci da su frajeri... Koliko bi lijepih stvari i ljubavi bilo da je manje hirova i inata. "
I glupo je i smijesno je. Samo par rijeci bi mozda sve promjenile, ali ko ce ih prvi izgovoriti...
I glupo je i smijesno je. Samo par rijeci bi mozda sve promjenile, ali ko ce ih prvi izgovoriti...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#177 Re: Izbjegavanje na ulici
Jel se ovo odnosi i na ljude koji su se prema tebi nekada ponjeli ko prema stoci, a svako ima bar jednu takvu osobu u zivotu, jel i njih treba da se pozdravlja i da ih se ne izbjegava da ne bi ko ne daj Boze pomislio da nam je jos stalo?Ana_Karenjina2011 wrote:
Čim neko nekog izbjegava (a tako je očito kad nekog vidiš pa ga kao ne vidiš, svi smo to u životu radili BAR 5 puta), to se ne može definirati kao "bivši/-a", "prošlost" ili šta već! Jer, da ti zaista NIJE stalo, pozdravio/-la bi se najnormalnije i prošao/-la pored te osobe kao i pored svakog poznanika s kojim si nekad popio/-la kafu.
?
-
Ana_Karenjina2011
#178 Re: Izbjegavanje na ulici
Naravno da ne. Ovaj komentar sam dala u vezi sa onim kojim je tema počela, a počela je tako d se djevojka čudi što je momak izbjegava - stekla sam dojam da se nisu ponijeli jedno prema drugome kao "prema stoci". Rekla je "bio je normalan momak". Kad se s nekim u lijepom rastaneš, onda zaista nema razloga da prođeš na ulici pored te osobe kao da je Bog nije ni dao.ladyblue18 wrote:Jel se ovo odnosi i na ljude koji su se prema tebi nekada ponjeli ko prema stoci, a svako ima bar jednu takvu osobu u zivotu, jel i njih treba da se pozdravlja i da ih se ne izbjegava da ne bi ko ne daj Boze pomislio da nam je jos stalo?Ana_Karenjina2011 wrote:
Čim neko nekog izbjegava (a tako je očito kad nekog vidiš pa ga kao ne vidiš, svi smo to u životu radili BAR 5 puta), to se ne može definirati kao "bivši/-a", "prošlost" ili šta već! Jer, da ti zaista NIJE stalo, pozdravio/-la bi se najnormalnije i prošao/-la pored te osobe kao i pored svakog poznanika s kojim si nekad popio/-la kafu.
?
- jutarnji
#179 Re: Izbjegavanje na ulici
Sta je ona njemu uradila da je frajer ocima ne moze gledat`...tc, sto ti je zeMsko.
-
1906
#180 Re: Izbjegavanje na ulici
Ana_Karenjina2011 wrote:Naravno da ne. Ovaj komentar sam dala u vezi sa onim kojim je tema počela, a počela je tako d se djevojka čudi što je momak izbjegava - stekla sam dojam da se nisu ponijeli jedno prema drugome kao "prema stoci". Rekla je "bio je normalan momak". Kad se s nekim u lijepom rastaneš, onda zaista nema razloga da prođeš na ulici pored te osobe kao da je Bog nije ni dao.ladyblue18 wrote:Jel se ovo odnosi i na ljude koji su se prema tebi nekada ponjeli ko prema stoci, a svako ima bar jednu takvu osobu u zivotu, jel i njih treba da se pozdravlja i da ih se ne izbjegava da ne bi ko ne daj Boze pomislio da nam je jos stalo?Ana_Karenjina2011 wrote:
?
zavisi - ovo s njegove strane je bilo "trpljenje" njenog stalnog odbijanja
na kraju toliko ohladimo od tih osoba - da se osjecas licemjerno ako ih pozdravis - cisto jer te ne raduju i moras odglumiti neku koliko toliku prijatnost sto ih vidis, a znas da ne mozes sakriti nezainteresovanost - i mrzi te glumit - onda je puno lakse ignorisati ih
toliko ti je svejedno za njih - postali su ti suvisni u zivotu - i ne daje ti se ni mrva energije na to da ih registrujes
- zonna
#181 Re: Izbjegavanje na ulici
bas tako!1906 wrote:na kraju toliko ohladimo od tih osoba - da se osjecas licemjerno ako ih pozdravis - cisto jer te ne raduju i moras odglumiti neku koliko toliku prijatnost sto ih vidis, a znas da ne mozes sakriti nezainteresovanost - i mrzi te glumit - onda je puno lakse ignorisati ih
toliko ti je svejedno za njih - postali su ti suvisni u zivotu - i ne daje ti se ni mrva energije na to da ih registrujes
a to sto te osobe sebi umisle da je tebi jos stalo pa se zbog toga neces pozdraviti je druga prica...
neki ljudi jednostavno ne mogu prihvatiti da su obicni i nista posebno...
-
Deal
#182 Re: Izbjegavanje na ulici
Agreezonna wrote:bas tako!1906 wrote:na kraju toliko ohladimo od tih osoba - da se osjecas licemjerno ako ih pozdravis - cisto jer te ne raduju i moras odglumiti neku koliko toliku prijatnost sto ih vidis, a znas da ne mozes sakriti nezainteresovanost - i mrzi te glumit - onda je puno lakse ignorisati ih
toliko ti je svejedno za njih - postali su ti suvisni u zivotu - i ne daje ti se ni mrva energije na to da ih registrujes![]()
a to sto te osobe sebi umisle da je tebi jos stalo pa se zbog toga neces pozdraviti je druga prica...![]()
neki ljudi jednostavno ne mogu prihvatiti da su obicni i nista posebno...
- Korisnicko ime
#183 Re: Izbjegavanje na ulici
Citao sam "na preskoke" ali da napisem koju...sandra01 wrote:Ma ljudi,ne bih se ja nikada za tog covjeka udala,sta vam je.![]()
Mene samo zanimalo sto se pravi da me ne vidi.Ne svidja mi se ni dalje,fizicki,nikada nisam ni bila zaljubljena u njega.
Kazes da bi se ti sad druzila s njim. Kazes jos i:
Dakle, to su tvoji razlozi za prijateljstvo s njim. Ali upitas li se da li on ima razloga da bude prijatelj s tobom? Mozda bi on vasim ponovnim druzenjem vise gubio nego dobivao? Zakompilikovao bi mozda svoj brak, otvorile bi mu se mozda stare rane, na kraju krajeva (ako je spreman na to da ponovo "pokusa") mozda da bude opet odbijen i, u njegovim ocima, ga ponovo ponizis...osta mu je to? I zato mu je mozda lakse da te ignorise. Na (po meni) glup nacin, ali vjerovatno cini pravu stvar, s obzirom na situaciju...Ja se njemu jesam svidjala to pokazo ,probao,ja uljudno odbila i upirala iz petnih zila da ostanemo prijatelji je mi je fakat odgovarao u nekim drugim stvarima.Nisam htjela vezu,htjela sam ga za prijatelja.U ratu ispao jako fer,ponudio pomoc otvoreno,ja opet uljudno odbila.Ni dan danas ne bih pristala na vezu s njim(covjek ozenjen ima dijete ) ali bih voljela da se opet druzimo bukvalno da budemo jarani jer ga zbog onoga sto radi i kako radi jako postujem i voljela bih da mu to i kazem.
A jesi li ti udata?
- red wine
#184 Re: Izbjegavanje na ulici
187 wrote:Nisi ti nesto dugo bila sa njim u vezi , jel da ?red wine wrote:ja imam problem sa ovim izbjegavanjem, sa momkom sa kojim nisam bila u vezizivimo u istom mjestu, oboje povremeno budemo u vezi ali ima oduvijek nesto izmedju nas.on je nesto i pokusavao ali ja sam ta koja je obicno
![]()
![]()
hmmm zasto??? on je savrsen i to me plasi
stoji na 10 cm od mene a ja se uspanicim i ignorisem ga, kao da i nije tu. i tako u nedogled kad god je tu. sad on mene ignorise
![]()
. sta sad da radim ?
nikad nismo bili u vezi on i on i ja imamo povremeno nekog mjesec dana i vozdrica
-
sandra01
#185 Re: Izbjegavanje na ulici
Nisam vise udata,sto ne mijenja situaciju.Korisnicko ime wrote:Citao sam "na preskoke" ali da napisem koju...sandra01 wrote:Ma ljudi,ne bih se ja nikada za tog covjeka udala,sta vam je.![]()
Mene samo zanimalo sto se pravi da me ne vidi.Ne svidja mi se ni dalje,fizicki,nikada nisam ni bila zaljubljena u njega.
Kazes da bi se ti sad druzila s njim. Kazes jos i:Dakle, to su tvoji razlozi za prijateljstvo s njim. Ali upitas li se da li on ima razloga da bude prijatelj s tobom? Mozda bi on vasim ponovnim druzenjem vise gubio nego dobivao? Zakompilikovao bi mozda svoj brak, otvorile bi mu se mozda stare rane, na kraju krajeva (ako je spreman na to da ponovo "pokusa") mozda da bude opet odbijen i, u njegovim ocima, ga ponovo ponizis...osta mu je to? I zato mu je mozda lakse da te ignorise. Na (po meni) glup nacin, ali vjerovatno cini pravu stvar, s obzirom na situaciju...Ja se njemu jesam svidjala to pokazo ,probao,ja uljudno odbila i upirala iz petnih zila da ostanemo prijatelji je mi je fakat odgovarao u nekim drugim stvarima.Nisam htjela vezu,htjela sam ga za prijatelja.U ratu ispao jako fer,ponudio pomoc otvoreno,ja opet uljudno odbila.Ni dan danas ne bih pristala na vezu s njim(covjek ozenjen ima dijete ) ali bih voljela da se opet druzimo bukvalno da budemo jarani jer ga zbog onoga sto radi i kako radi jako postujem i voljela bih da mu to i kazem.
A jesi li ti udata?
On vrlo dobro zna da ga od mene nece glava zaboljeti,isto tako zna da nisam tip zene koja ce provocirati i da sam uvijek zeljela samo najbolje za njega pa shodno tome tako se i ponasala.Dakle nema ni teoretske sanse da njegov brak ili bilo koji drugi segment njegovog zivota bude poljuljan od jednog "djesi bona sta ima",jer ja to ne bih dozvolila.
Vrlo dobro zna da sam mu na prvom mjestu prijatelj(sto sam bila i svim ostalim miskarcima u zivotu)Nikada ga namjerno nisam povrijedila i zna da to nikada ne bih uradila.Zato mi i nije jasno sto se tako ponasa.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#186 Re: Izbjegavanje na ulici
pa vidis da je briga, mozda je lijepo hraniti ego
a mozda i on nju zato izbjegava..ne zbog osjecaja, nego zbog ega
a mozda i on nju zato izbjegava..ne zbog osjecaja, nego zbog ega
- Ridjobrki
#187 Re: Izbjegavanje na ulici
Pozdravljanje sa bivšima je precijenjeno. 
- logme
#188 Re: Izbjegavanje na ulici
Klasicna zenska prica, dok je on nesto pokusavao ti kao nisi bila zainteresovana. Sad kad on coolira ti se uspanicisred wine wrote:187 wrote:Nisi ti nesto dugo bila sa njim u vezi , jel da ?red wine wrote:ja imam problem sa ovim izbjegavanjem, sa momkom sa kojim nisam bila u vezizivimo u istom mjestu, oboje povremeno budemo u vezi ali ima oduvijek nesto izmedju nas.on je nesto i pokusavao ali ja sam ta koja je obicno
![]()
![]()
hmmm zasto??? on je savrsen i to me plasi
stoji na 10 cm od mene a ja se uspanicim i ignorisem ga, kao da i nije tu. i tako u nedogled kad god je tu. sad on mene ignorise
![]()
. sta sad da radim ?
nikad nismo bili u vezi on i on i ja imamo povremeno nekog mjesec dana i vozdricaali nikako da se ja i on skontamo
ja sam kriva ugl. sto sam ga ignorisala,i bjezala... ali ne znam sad sta da radim...moze li mi neko sa muske tacke gledista reci
Stalno slusam ovakve price i vec mi je pomalo muka. A sta mislis da probas da ga pozdravis kad se sretnete, normalan svijet tako radi
-
Noaya
#189 Re: Izbjegavanje na ulici
nEma co´jek iste potrebe k´o ti... 
- red wine
#190 Re: Izbjegavanje na ulici
nikad nismo bili u vezi on i on i ja imamo povremeno nekog mjesec dana i vozdrica
ali nikako da se ja i on skontamo
ja sam kriva ugl. sto sam ga ignorisala,i bjezala... ali ne znam sad sta da radim...moze li mi neko sa muske tacke gledista reci
[/quote]
Klasicna zenska prica, dok je on nesto pokusavao ti kao nisi bila zainteresovana. Sad kad on coolira ti se uspanicis
.
Stalno slusam ovakve price i vec mi je pomalo muka. A sta mislis da probas da ga pozdravis kad se sretnete, normalan svijet tako radi[/quote]
heeheh dobar prijedlog nekad se pozdravimo, nekad ne uglavnom je
treba mi nesto efektno 
Klasicna zenska prica, dok je on nesto pokusavao ti kao nisi bila zainteresovana. Sad kad on coolira ti se uspanicis
Stalno slusam ovakve price i vec mi je pomalo muka. A sta mislis da probas da ga pozdravis kad se sretnete, normalan svijet tako radi[/quote]
Last edited by red wine on 16/08/2011 00:11, edited 1 time in total.
- Ridjobrki
#191 Re: Izbjegavanje na ulici
Klasicna zenska prica, dok je on nesto pokusavao ti kao nisi bila zainteresovana. Sad kad on coolira ti se uspanicisred wine wrote:nikad nismo bili u vezi on i on i ja imamo povremeno nekog mjesec dana i vozdricaali nikako da se ja i on skontamo
Poluosovina od Toyote?
- red wine
#192 Re: Izbjegavanje na ulici
ahahahah zanimljivo, cudno sa svima znam ali on ...mislim da mi se stvarno svidja 
-
Eborg
#193 Re: Izbjegavanje na ulici
Pokaži mu sise, sigurno će (p)ostati zainteresovan.red wine wrote:heeheh dobar prijedlog nekad se pozdravimo, nekad ne uglavnom je![]()
![]()
treba mi nesto efektno
Kad bolje razmislim, koliko je tebi godina? Nemoj ako si mlada, dosta ovih devijacija i bez tebe. Ovo mi liči na "veze" u sedmom razredu osnovne. Ne kontam fakat te igrice, hoćemo se-nećemo se. To ili ide ili ne ide, čak i da se skontate na famoznih mjesec i pol dana, zar stvarno nekome treba neko tako labilan? Da je bilo neke svađe za zakrvljavanje ja bih shvatio.
Brate, ili ide ili ne ide, nije ovo Facebook za "It's Complicated."
- fidoremilienko
#194 Re: Izbjegavanje na ulici
red wine wrote:ahahahah zanimljivo, cudno sa svima znam ali on ...mislim da mi se stvarno svidja
- vicious2
#195 Re: Izbjegavanje na ulici
fidoremilienko wrote:red wine wrote:ahahahah zanimljivo, cudno sa svima znam ali on ...mislim da mi se stvarno svidja
![]()
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#196 Re: Izbjegavanje na ulici
u prijateljskim utakmicama padne najvise golova? 
- Industrialyzer
#197 Re: Izbjegavanje na ulici
plain vanilla wrote:u prijateljskim utakmicama padne najvise golova?
Mi Bosanci smo poznati po tome da najbolje igramo u prijateljskim utakmicama
-
TGwDT
#198 Re: Izbjegavanje na ulici
E nek nisam jedinaIndustrialyzer wrote:theTruePath wrote:imal iko da je prijatelj s bivsim/bivsom?
Da ne povjerujes , najbolji
- Djevrek
#199 Re: Izbjegavanje na ulici
ne izbjegavam samo kad imam bejzbol palicu, da namlatim...
inače nek je daleko od mene...
inače nek je daleko od mene...
- red wine
#200 Re: Izbjegavanje na ulici
to je vise ovako nekako
a nismo tinejdzeri, mada i sama sebi pomalo licim trenutno na jednog.
sta znam, valjda sam se konacno i ja zaljubila 
a nismo tinejdzeri, mada i sama sebi pomalo licim trenutno na jednog.