vesna555 wrote:Idi ljubi se sa bivsim pred muzem, pa posle sa komsijom...bahate wrote:Sto nemogu ovih "savremenih zena".vesna555 wrote:Nikog ne izbjegavam, ne postoji osoba kojoj ne mogu pogledati u oči, nikad ne prelazim ulicu ili buljim u telefon, ali znam sresti raju koja me smara pričom i nije mi drago da sretnem takvu osobu, ali uvijek pozdravim i ne okrećem glavu.
I bivši me pozdravlja, čuj pozdravlja, izljubi me na ulici i pozdravi se s mojim čoekom, pa zaboga, bili smo u vezi ihihi godina, da okrene glavu nabila bi ga nogom u guzicu što se pravi važan, koliko smo toga prošli skupa. Rastali se, rastali, šta sad, trebam se ponašati kao da nije postojao, ni sa kim se nisam svađala, pa ni s njim, nit sam mu šta ostala dužna, niti on meni, pa da okrećemo glavu jedno od drugog.
I kafe ispijamo kad stignemo ili kad naletimo jedno na drugo u gradu i ne bih riječi protiv njeg rekla, godine i godine skupa proveli i sad trebam da ga blatim, o njem samo najbolje, dobro je i izdržao sa mnom toliko koliko sam ja teška![]()
Glupost mi to izbjegavanje na ulici, ne bih izlazila iz kuće da moram razmišljati i biti pod stresom hoću li sresti nekog koga ne gotivim ili s kim sam hodala. Ajd što je glupost i djetinjasto je, nismo djeca da se tako ponašamo.![]()
Ni ja balkanaca, koji bi svaku guzili, a ženili djevicu i koji su ljubomorni i na ženinog brata, a ne daj bože da s rođakom ode negdje ili s jaranicom popije kafu. Pa ona je sad udana, kuća, djeca, muž i to je to.
Izbjegavanje na ulici
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- bahate
#126 Re: Izbjegavanje na ulici
- vesna555
#127 Re: Izbjegavanje na ulici
Oj jesi mi spustio, svaka ti čast. Ma ti si meni pravo savremen

-
shin
#128 Re: Izbjegavanje na ulici
Ovako ja bivse izbjegavam kroz grad

- bahate
#129 Re: Izbjegavanje na ulici
Blago tvom komsiluku, a sa muzem se suosjecam !vesna555 wrote:Oj jesi mi spustio, svaka ti čast. Ma ti si meni pravo savremen![]()
![]()
- vesna555
#130 Re: Izbjegavanje na ulici
Vala baš, jadan on! I meni ga sve žao, jest da mi nije muž, živimo skupa već dugo pa ja kažem čoek (moš mislit i roditelji su mi moderni, pa mi dopuštaju da živim s muškom nevjenčana, nije me se tata odrekao preko novina i to), ali eto, još ima vremena pa da me ne oženi, da nađe kakvu časnu, a mene raspne na križ, čini mi se da sam učinila najveće zlo na balkanu - ostala u dobrim odnosima s bivšim.bahate wrote:Blago tvom komsiluku, a sa muzem se suosjecam !vesna555 wrote:Oj jesi mi spustio, svaka ti čast. Ma ti si meni pravo savremen![]()
![]()
Ma bolan, da sam ja znala da ćeš mi se ti tako nasikirati radi mog čoeka, rekla bi ja svom bivšem da pređe ulicu kad me vidi, izvini boga ti, nadam se da ćeš moći spavati od silne sikirancije.
Inače si mi totalno moderan
-
Incub
#131 Re: Izbjegavanje na ulici
Ti Vesna ko u mene bivsa zena,
Zove me ne kafu a muz je tu negdje u stanu, kao to je sve u redu, normala , kultura...?????!!!!!!!!!!!!!!!
Mozzda sam ja pomjes'o neke loncice
Zove me ne kafu a muz je tu negdje u stanu, kao to je sve u redu, normala , kultura...?????!!!!!!!!!!!!!!!
- vesna555
#132 Re: Izbjegavanje na ulici
Po meni bi bilo gore da te zove na kafu kad joj muž nije tu, ali izgleda da sam ja pobrkala lonciceIncub wrote:Ti Vesna ko u mene bivsa zena,
Ako se ne švalerišete, što bi krila od muža da te zove, pogotovo ako ste u OK odnosima i ako imate dijete.
-
Incub
#133 Re: Izbjegavanje na ulici
To sa tvoje strane,
Vidi da su bili ok, dobri odnosi ne bi bili bivsi slucaj, tako ja to nekako vidim.
A njoj normalno meni i kuci svratiti, on ceka malo napolju u vozilu, pa ode (mene ne bi vise nikad vidjela-ali sad je nasla sebi po mjeri) i tako to traje...
Da se razumijemo ne saramo uopste
Vidi da su bili ok, dobri odnosi ne bi bili bivsi slucaj, tako ja to nekako vidim.
A njoj normalno meni i kuci svratiti, on ceka malo napolju u vozilu, pa ode (mene ne bi vise nikad vidjela-ali sad je nasla sebi po mjeri) i tako to traje...
Da se razumijemo ne saramo uopste
-
Muzikjunki
#134 Re: Izbjegavanje na ulici
Jadan onaj muz kome je sve "da, draga", pa cak i kad se zena na ulici ljubi s bivsim...vesna555 wrote:Vala baš, jadan on! I meni ga sve žao, jest da mi nije muž, živimo skupa već dugo pa ja kažem čoek (moš mislit i roditelji su mi moderni, pa mi dopuštaju da živim s muškom nevjenčana, nije me se tata odrekao preko novina i to), ali eto, još ima vremena pa da me ne oženi, da nađe kakvu časnu, a mene raspne na križ, čini mi se da sam učinila najveće zlo na balkanu - ostala u dobrim odnosima s bivšim.
Ma bolan, da sam ja znala da ćeš mi se ti tako nasikirati radi mog čoeka, rekla bi ja svom bivšem da pređe ulicu kad me vidi, izvini boga ti, nadam se da ćeš moći spavati od silne sikirancije.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#135 Re: Izbjegavanje na ulici
@ bahate
@ jedan001
Jos jednom procitam li slicne gadosti koje sam pobrisala dobit cete trajni ban!
@ jedan001
Jos jednom procitam li slicne gadosti koje sam pobrisala dobit cete trajni ban!
- bahate
#136 Re: Izbjegavanje na ulici
lajk za ovaj komentarMuzikjunki wrote:Jadan onaj muz kome je sve "da, draga", pa cak i kad se zena na ulici ljubi s bivsim...vesna555 wrote:Vala baš, jadan on! I meni ga sve žao, jest da mi nije muž, živimo skupa već dugo pa ja kažem čoek (moš mislit i roditelji su mi moderni, pa mi dopuštaju da živim s muškom nevjenčana, nije me se tata odrekao preko novina i to), ali eto, još ima vremena pa da me ne oženi, da nađe kakvu časnu, a mene raspne na križ, čini mi se da sam učinila najveće zlo na balkanu - ostala u dobrim odnosima s bivšim.
- vesna555
#137 Re: Izbjegavanje na ulici
I ti si izgleda moderan kao i jabuksna wrote:mislim nisam baš iskusan s ovim temama, al po nekoj mojoj logici i ljudskom razmišljanju, sasvim je normalno da ostaneš u dobrim odnosima s ljudima koji su na neki način obilježili neki dio života... zašto bi nekog izbjegavo ako je bilo sve u redu nekad prije... to mi dođe isto recimo kad se s nekim jaranom družiš u srednjoj školi i nakon završetka život odvede svakog na različite strane, svako svoj život dobije... i vidiš ga nakon nekoliko godina na ulici i da ga izbjegavaš sad il praviš se da ne poznaješ... mislim normalna stvar pozdravit bar, iako odnosi više nisu tako bliski... ista stvar se može preslikat na bilo koje ljudske odnose... to je samo moje razmišljanje, možda sam previše savremen i ja, al jbg tako je kako je
- heri_puter
#138 Re: Izbjegavanje na ulici
Imam i ja slicnu situaciju, mada se ne radi konkretno o izbjegavanju na ulici, jer nemam tu priliku nego izbjegavanje na chatu(FB)...
Nije toliko lose da je ne bih pozdravio na ulici, sigurno bih (kad bih je vidio), medjutim ja sam joj se prestao javljati na fb jer sam nekako stekao utisak da mi odgovara cisto iz pristojnosti...takvo ponasanje sam primjetio nakon mojih mnogoborojnih neumornih pokusaja da promjenim njezino "NE" sto je ona meni dala do znanja na samom pocetku. Njezino "NE" je svim muskarcima, ne samo meni. Jednostavno osjeti se povrijedjenost koja vuce tragove od prijasnje veze, i ne zeli da izabere ljubav. Potpuno je skirvena, sakriva se...
Studiramo na istom faksu, upoznali smo se na pocetku semestra i tokom tog zimskog semestra bile su tri kafe...i onda u pauzi izmedju semestara ponudim joj da se nadjemo kako bih joj pomogao oko spremanaja ispita za slj semestar, jer ocito da joj treba pomoc. Otisli smo na tu kafu i fino je sve proslo, dogovorili se da pocetkom ljetnog semestra krenemo u ozbiljan rad. Medjutim prvi dan za koji je pao dogovor da ucimo ona je navela da ne moze biti duzgo, odnosno da se mozemo samo nakratko vidjeti jer mora kod zubara. Inace taj prvi dan ja nisam nikako ni trebao doci na faks, zaista bih dosao samo radi nje, medjutim promjena dogovora i moja sumnjicavost u nju(sumnjicav sam, jer je i ona u mene-jednostavno opet kazem, u cijeli taj odnos je pod uticajem tragova iz njene proslosti koja tacno ne poznajem jer nije moje da se uplicem) su me naljutile pa sam slagao da sam bolestan. Poslije toga sam joj se javio na fb i trazio dogovor za sljedeci put, a ona mi je rekla da cu dobiti odgovor. Ispocetka sam cekao a onda odlucio da cekam dok sama ne pokaze zelju da zaista napreduje u ovom semestru. Medjutim taako je krenulo sve naopako, jednostavno smo pustili jedno drugo, kao da mislimo da vrijeme moze stati...
Nakon mozda tri mjeseca ja joj se javljam da mi vrati neke stvari, materijal za ispite da posudim drugu da spremi za septembar. Ona se prebacila i na drugi faks, i pristaje da se nadjemo da mi to vrati. Sada jednostavno ne znam kako da se ponasam, sta da joj kazem a da ne bude upravo ono "cisto iz pristojnosti"???
Nije toliko lose da je ne bih pozdravio na ulici, sigurno bih (kad bih je vidio), medjutim ja sam joj se prestao javljati na fb jer sam nekako stekao utisak da mi odgovara cisto iz pristojnosti...takvo ponasanje sam primjetio nakon mojih mnogoborojnih neumornih pokusaja da promjenim njezino "NE" sto je ona meni dala do znanja na samom pocetku. Njezino "NE" je svim muskarcima, ne samo meni. Jednostavno osjeti se povrijedjenost koja vuce tragove od prijasnje veze, i ne zeli da izabere ljubav. Potpuno je skirvena, sakriva se...
Studiramo na istom faksu, upoznali smo se na pocetku semestra i tokom tog zimskog semestra bile su tri kafe...i onda u pauzi izmedju semestara ponudim joj da se nadjemo kako bih joj pomogao oko spremanaja ispita za slj semestar, jer ocito da joj treba pomoc. Otisli smo na tu kafu i fino je sve proslo, dogovorili se da pocetkom ljetnog semestra krenemo u ozbiljan rad. Medjutim prvi dan za koji je pao dogovor da ucimo ona je navela da ne moze biti duzgo, odnosno da se mozemo samo nakratko vidjeti jer mora kod zubara. Inace taj prvi dan ja nisam nikako ni trebao doci na faks, zaista bih dosao samo radi nje, medjutim promjena dogovora i moja sumnjicavost u nju(sumnjicav sam, jer je i ona u mene-jednostavno opet kazem, u cijeli taj odnos je pod uticajem tragova iz njene proslosti koja tacno ne poznajem jer nije moje da se uplicem) su me naljutile pa sam slagao da sam bolestan. Poslije toga sam joj se javio na fb i trazio dogovor za sljedeci put, a ona mi je rekla da cu dobiti odgovor. Ispocetka sam cekao a onda odlucio da cekam dok sama ne pokaze zelju da zaista napreduje u ovom semestru. Medjutim taako je krenulo sve naopako, jednostavno smo pustili jedno drugo, kao da mislimo da vrijeme moze stati...
Nakon mozda tri mjeseca ja joj se javljam da mi vrati neke stvari, materijal za ispite da posudim drugu da spremi za septembar. Ona se prebacila i na drugi faks, i pristaje da se nadjemo da mi to vrati. Sada jednostavno ne znam kako da se ponasam, sta da joj kazem a da ne bude upravo ono "cisto iz pristojnosti"???
-
shin
#139 Re: Izbjegavanje na ulici
http://www.youtube.com/watch?v=k_U6mWu1XQAheri_puter wrote:Imam i ja slicnu situaciju, mada se ne radi konkretno o izbjegavanju na ulici, jer nemam tu priliku nego izbjegavanje na chatu(FB)...
- heri_puter
#140 Re: Izbjegavanje na ulici
Evo kolega iznad je odgovorio pjesmom. Mislim na nju, to i ona zna, osjeti se ta energija, al kako ona meni kaze drzi se svog otpocetka. Nece da odustane od svojih principa, i rekla mi je jednom da joj nije jasno zasto ljudi toliko zalaze u tudju privatnost nesto u stilu onom kad tose kaze "Sta to ima u ljudima tuzno pa ulaze u tudje zivote"...neke stvari koje sam ja na njoj primjetio i rekao joj to, zbog tih stvari ona je mene pitala jel se to ti raspitujes sa drugima o meni, kopas mi po proslosti( a zaista nisam, nego zaista uspjevam primjetiti neke stvari u njoj, a ne samo vanjski izgled i njenu ljepotu). To je jedan detalj koji oslikava to nepovjerenje, ona jednostavno zivi filozofijom "Sam si!", tuzna je...a meni srce ko Amerika kad joj izmamim na lice osmijeh, taj momenat traje vjecno...al jbg, otada je mnogo proslo (mnogo je tri mjeseca bez pravog kontakta) iako sam siguran da ona mnogo toga pamti lijepog izmedju nas.sanabe wrote:heri_puter wrote:Imam i ja slicnu situaciju, mada se ne radi konkretno o izbjegavanju na ulici, jer nemam tu priliku nego izbjegavanje na chatu(FB)...
de ne komplikujreci joj sta osjecas, mada meni nije jasno sta osjecas, valjda tebi jeste
- pustopoljina
#141 Re: Izbjegavanje na ulici
to nije tose rekao, nego "gazde", a tose prepjevao.
-
sandra01
#142 Re: Izbjegavanje na ulici
Sjoo ja kad cujem tu pjesmu dodje mi da se isjecem na komadice ,majke mipustopoljina wrote:to nije tose rekao, nego "gazde", a tose prepjevao.
- pustopoljina
#143 Re: Izbjegavanje na ulici
jedna od onih na koje zaista placem...tegoba...sandra01 wrote:Sjoo ja kad cujem tu pjesmu dodje mi da se isjecem na komadice ,majke mipustopoljina wrote:to nije tose rekao, nego "gazde", a tose prepjevao.
- zonna
#144 Re: Izbjegavanje na ulici
zasto izdvajati bivse ljubavi iz bilo kakvog bivseg odnosa? prijatelji, loveri, kolege rado sretnem i rado pozdravim ako su bili fer i iskreni prilikom naseg "druzenja". medjutim ne volim sresti i ne pada mi na pamet pozdraviti nekog ko u meni budi ruzne osjecaje. jedan je zivot i ne pada mi na pamet da ga zbog nekog "reda" trosim na ljude koji nisu pokazali ljudskost u nasem odnosu kakav god da je bio. ne bjezim na drugu stranu ulice ali imam dar da ignorisem sve i svakog ko me "poremeti" tako da imam ljude pored kojih 'ladno prodjem kao da se nikad nismo poznavali i ne zamislim se da li to tako treba. oni su ti koji bi trebali da se zamisle cime su to zasluzili ako im to smeta.
-
zlatandr
#145 Re: Izbjegavanje na ulici
Evo citam vase komentare i ne mogu da vjerujem koliko mekusaca ima u nasem narodu i zenskih a pogotovo muskih mekusaca. ovo se meni nikad ne bi desilo, jer sam hardcore, balkanski maco muskarac, dasa, koji zna gdje je zeni mjesto, i u skladu toga se tako i ponasam. ja kad vidim bivsu ako skontam da pokusava da me izbjegne, namjerno predjem na njenu stranu da me nikako ne moze izbjeci, i maltane se sudarim sa njom. i ona uvijek ona unezgodjena prva kaze cao a ja samo prodjem bez milosti, i tim postavim stvari na svoje mjesto, a to je: Ja maco muskarcina, a ona u kuhinji pere sudje.
e jel jak post hahahahaha
-
Strpljiva
#146 Re: Izbjegavanje na ulici
Imamo već madnera, pokušavaj i daljezlatandr wrote:Evo citam vase komentare i ne mogu da vjerujem koliko mekusaca ima u nasem narodu i zenskih a pogotovo muskih mekusaca. ovo se meni nikad ne bi desilo, jer sam hardcore, balkanski maco muskarac, dasa, koji zna gdje je zeni mjesto, i u skladu toga se tako i ponasam. ja kad vidim bivsu ako skontam da pokusava da me izbjegne, namjerno predjem na njenu stranu da me nikako ne moze izbjeci, i maltane se sudarim sa njom. i ona uvijek ona unezgodjena prva kaze cao a ja samo prodjem bez milosti, i tim postavim stvari na svoje mjesto, a to je: Ja maco muskarcina, a ona u kuhinji pere sudje.![]()
![]()
![]()
![]()
- malaplavooka
#147 Re: Izbjegavanje na ulici
Hahahahhahaah jao kad ti opališ o zemlju jednom! Hahahahhahahahah a ko da očima gledam kad naletiš na pravu ima da ti u kuhinji pereš posuđe, muškarčino balkanska!zlatandr wrote:Evo citam vase komentare i ne mogu da vjerujem koliko mekusaca ima u nasem narodu i zenskih a pogotovo muskih mekusaca. ovo se meni nikad ne bi desilo, jer sam hardcore, balkanski maco muskarac, dasa, koji zna gdje je zeni mjesto, i u skladu toga se tako i ponasam. ja kad vidim bivsu ako skontam da pokusava da me izbjegne, namjerno predjem na njenu stranu da me nikako ne moze izbjeci, i maltane se sudarim sa njom. i ona uvijek ona unezgodjena prva kaze cao a ja samo prodjem bez milosti, i tim postavim stvari na svoje mjesto, a to je: Ja maco muskarcina, a ona u kuhinji pere sudje.![]()
![]()
![]()
![]()
- Ma.Le.Na
#148 Re: Izbjegavanje na ulici
zlatandr wrote:Evo citam vase komentare i ne mogu da vjerujem koliko mekusaca ima u nasem narodu i zenskih a pogotovo muskih mekusaca. ovo se meni nikad ne bi desilo, jer sam hardcore, balkanski maco muskarac, dasa, koji zna gdje je zeni mjesto, i u skladu toga se tako i ponasam. ja kad vidim bivsu ako skontam da pokusava da me izbjegne, namjerno predjem na njenu stranu da me nikako ne moze izbjeci, i maltane se sudarim sa njom. i ona uvijek ona unezgodjena prva kaze cao a ja samo prodjem bez milosti, i tim postavim stvari na svoje mjesto, a to je: Ja maco muskarcina, a ona u kuhinji pere sudje.![]()
![]()
![]()
![]()
odlicno momcino
- Ma.Le.Na
#149 Re: Izbjegavanje na ulici
Strpljiva wrote:Imamo već madnera, pokušavaj i daljezlatandr wrote:Evo citam vase komentare i ne mogu da vjerujem koliko mekusaca ima u nasem narodu i zenskih a pogotovo muskih mekusaca. ovo se meni nikad ne bi desilo, jer sam hardcore, balkanski maco muskarac, dasa, koji zna gdje je zeni mjesto, i u skladu toga se tako i ponasam. ja kad vidim bivsu ako skontam da pokusava da me izbjegne, namjerno predjem na njenu stranu da me nikako ne moze izbjeci, i maltane se sudarim sa njom. i ona uvijek ona unezgodjena prva kaze cao a ja samo prodjem bez milosti, i tim postavim stvari na svoje mjesto, a to je: Ja maco muskarcina, a ona u kuhinji pere sudje.![]()
![]()
![]()
![]()
- fidoremilienko
#150 Re: Izbjegavanje na ulici
Najbolje bit mekušac, jedan je život, sve bude i prođe