Izazov za SDP simpatizere: Da li je SDP multietnicki i BIH?
-
Dexx
#1 Izazov za SDP simpatizere: Da li je SDP multietnicki i BIH?
Znaci da li ga tako mozemo zvati kad djeluje i dobiva jedino glasove Bosnjaka dok nikad ama bas nikad nece imati ni teoretske sanse u Grudama, Bjeljini, Bluci, Trebinju itd? Sto znaci SDP je multietnicki u rukovodstvu i kad treba imenovati one koji ce biti predsjednici "bosnjacki" opcina, dok u "srpskim" odnosno "hrvatskim" opcinama nema sanse ni da udje u parlamente, a kamoli da formira vlast?
Drugim rijecima kada ce ti vi drugovi moji, bivsi Jugosloveni, komunisti sljedbenici Marxa shvatiti realnost i ili izbaciti Srbe i Hrvate iz SDP-a jer nemaju podrske u svom clanstvu i svojim nacijama ili kad ce te poceti osvajati glasove Srba i Hrvata izvan "bosnjacki" opcina?
Znaci sad dovodim u pitanje samu srz vase partije, srce vase partije na osnovu kojeg uzimate toliko glasova kod naivnih Bosnjaka, multikulturizam i navodno bosansko-hercegovacko opredijeljenje vase partije?
Napomena: Da ne trosimo uzalud vrijeme u opravdanjima tipa SDA ovo ili ono. Nisam clan SDA niti SBiH nisam ni njihov simpatizer, ne mislim to ni biti, EP,telekome, elektrane nikad ne bi privatizirao, SHS kompanije bi izbacio iz BiH ekonomije, tzv. Markovicevu privatizaciju bi ponistio i bosnjacki sam patriota.
Drugim rijecima kada ce ti vi drugovi moji, bivsi Jugosloveni, komunisti sljedbenici Marxa shvatiti realnost i ili izbaciti Srbe i Hrvate iz SDP-a jer nemaju podrske u svom clanstvu i svojim nacijama ili kad ce te poceti osvajati glasove Srba i Hrvata izvan "bosnjacki" opcina?
Znaci sad dovodim u pitanje samu srz vase partije, srce vase partije na osnovu kojeg uzimate toliko glasova kod naivnih Bosnjaka, multikulturizam i navodno bosansko-hercegovacko opredijeljenje vase partije?
Napomena: Da ne trosimo uzalud vrijeme u opravdanjima tipa SDA ovo ili ono. Nisam clan SDA niti SBiH nisam ni njihov simpatizer, ne mislim to ni biti, EP,telekome, elektrane nikad ne bi privatizirao, SHS kompanije bi izbacio iz BiH ekonomije, tzv. Markovicevu privatizaciju bi ponistio i bosnjacki sam patriota.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
otkud ti znas od koga bilo koa stranka dobija glasove???
ja zivim u pogresnom ubjedjenju da je glasanje tajno....
ako mi kazes da SDP nikad ne dobija glasove u RS, ili dva kantona sa cro vecinom, onda ispade da u Federaciji zive samo Bosnjaci, i tu nasa diskusija pada u vodu jer je NEKO pogresno informisan...
ja zivim u pogresnom ubjedjenju da je glasanje tajno....
ako mi kazes da SDP nikad ne dobija glasove u RS, ili dva kantona sa cro vecinom, onda ispade da u Federaciji zive samo Bosnjaci, i tu nasa diskusija pada u vodu jer je NEKO pogresno informisan...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
tema i anketa je glupa i nepovezana
SDP je ljevičarska stranka i kao takva u RS se mora boriti sa 2 nacionalističke i sa 1 ljevičarskom nacionalističkom strankom + nekoliko umjerenih ljevičarskih i drugih srpskih stranaka
rezultati su loši ali biće bolje...
elem prolazio sam kroz članstvo SDPa i odgovorno tvrdim floskula o bošnjacima koji samo glasaju za SDP je žešća propaganda iz SDA centara moći...i kao takva je notorna laž...
SDP je ljevičarska stranka i kao takva u RS se mora boriti sa 2 nacionalističke i sa 1 ljevičarskom nacionalističkom strankom + nekoliko umjerenih ljevičarskih i drugih srpskih stranaka
elem prolazio sam kroz članstvo SDPa i odgovorno tvrdim floskula o bošnjacima koji samo glasaju za SDP je žešća propaganda iz SDA centara moći...i kao takva je notorna laž...
-
Prenj
Ako dobro citam Dexxa, treba se ugledati na RS i Herceg-Bosnu, pa se treba organizovati na istim fasistickim principima:komi wrote:tema i anketa je glupa i nepovezana
Jedan narod - jedna vjera - jedna partija - jedan vodja ...
Srecom i u RS-u i nekadasnjoj HB, ta formula sve manje vrijedi.
Last edited by Prenj on 14/11/2005 12:09, edited 2 times in total.
-
Apos
Mala ispravaka. Svi na skupovima daju podršku SDP u pomenutim opštinama, a na izborima ruka sama zaokruži.komi wrote:tema i anketa je glupa i nepovezana
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
a vjera???Prenj wrote: Ako dobro citam Dexxa, treba se ugledati na RS i Herceg-Bosnu, pa se treba organizovati na istim fasistickim principima:
Jedan narod - jedna partija - jedan vodja ...
-
Dexx
Halo decki i djevojke idemo obrazloziti nase odluke zasto smo glasali ZA ili NE? Necemo sad glasati po partijskoj direktivi. Znam ja da je ovo okupljaliste SDP-a i zato vam i stavljam ovdje izazov?
Kad vam se izbiju argumenti SDA ovako ili onako i kad vam se postavi pitanje o multikulti SDP-u kod Srba i Hrvata dodje do crvene blokade u diskusijama? jednostavno nemaju odgovor niti ga znaju. I sami znaju da prodaju muda pod bubrege i prodaju ih Bosnjacima dok god mogu?
Takodjer isto pitanje za navodne pripadnike navodnog BiH naroda?
Skljoce, Prenje i ostale enje? Kad ce te se vi poceti boriti za BiH kod Srba i Hrvata? Kako se vidi ovdje na forumu jedino protiv koga se borite je SDA i AI i ako vec odavno rahmetli? Ne primjetim vas na sprskim odnosno hrvatskim fourumima? Pa nije valjda da i vi pokusavate uzeti kolaca na isti nacin kao i SDP Sarajeva i 20% BiH?
Kad vam se izbiju argumenti SDA ovako ili onako i kad vam se postavi pitanje o multikulti SDP-u kod Srba i Hrvata dodje do crvene blokade u diskusijama? jednostavno nemaju odgovor niti ga znaju. I sami znaju da prodaju muda pod bubrege i prodaju ih Bosnjacima dok god mogu?
Skljoce, Prenje i ostale enje? Kad ce te se vi poceti boriti za BiH kod Srba i Hrvata? Kako se vidi ovdje na forumu jedino protiv koga se borite je SDA i AI i ako vec odavno rahmetli? Ne primjetim vas na sprskim odnosno hrvatskim fourumima? Pa nije valjda da i vi pokusavate uzeti kolaca na isti nacin kao i SDP Sarajeva i 20% BiH?
-
Dexx
Izvini molim te ali tko ti je to LEVICAR i jos UMEREN u tzv. "rs"?komi wrote:tema i anketa je glupa i nepovezana
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
dajte se vi LETECI dogovorite jel ovo islamski, sdp ili kakav vec forum....Dexx wrote:Halo decki i djevojke idemo obrazloziti nase odluke zasto smo glasali ZA ili NE? Necemo sad glasati po partijskoj direktivi. Znam ja da je ovo okupljaliste SDP-a i zato vam i stavljam ovdje izazov?
bog ti jadan, novi dan, nova optuzba...
-
Prenj
Argumenata je ovdje vec izneseno bezbroj samo je pitanje sta ti uopste zelis da vidis.Dexx wrote:Halo decki i djevojke idemo obrazloziti nase odluke zasto smo glasali ZA ili NE? Necemo sad glasati po partijskoj direktivi. Znam ja da je ovo okupljaliste SDP-a i zato vam i stavljam ovdje izazov?
Ali kad je tebi RS uzor, u necemu uzor, cemu se jos nadati.
A sto se tice ostalih foruma, i ovaj jedan odvlaci previse vremena, i kada vec treba izbor praviti onda treba izabrati najbolje.
Kome je drazi SerbianCafe i slicno smece, bujrum.
Ako je tebi ovo pre"crveno", Bosnjacki-front i slicno fatmir-jugendovsko smece sigurno nisu takvi.
Sve je uvijek samo stvar licnog izbora i afiniteta.
Jedan je legendarni ViolentJack, koji se registrovao na svim forumima bivse Jugoslavije i bio manje-vise svugdje banovan
-
Dexx
Banjalucke ulice nakon Daytona:Prenj wrote:Ako dobro citam Dexxa, treba se ugledati na RS i Herceg-Bosnu, pa se treba organizovati na istim fasistickim principima:
Jedan narod - jedna vjera - jedna partija - jedan vodja ...
Srecom i u RS-u i nekadasnjoj HB, ta formula sve manje vrijedi.
Bulevar Cara Dusana
Kralja Petra Karadjordjevica (TITOVA ULICA)
Aleja Svetog Save
Bulevar Vojvode Misica
Bulevar Petra Bojovica
Ulica Majke Jugovica
Srpski Ustanika
Cara Lazara
Krfska
Obilcevo
Dom Obilicevo
Milosa Obilca
Banovici Strahinje
Gavrila Principa
Kalemegdanska
Marka Kraljevica (nije li on bio turski vazal?)
Srdje Zlopoglede
Carice Milice
Starog Vujadina
Kosovke Djevojke
Tuzlanska
Kolubarske
Solunska
S. Kraljice Jelene
Karadjordjeva
Bulevar Cara Dusana
Majke Jevrosime itd.
-
rei
#17 Re: Izazov za SDP simpatizere: Da li je SDP multietnicki i B
Dexx wrote:Znaci da li ga tako mozemo zvati kad djeluje i dobiva jedino glasove Bosnjaka dok nikad ama bas nikad nece imati ni teoretske sanse u Grudama, Bjeljini, Bluci, Trebinju itd? Sto znaci SDP je multietnicki u rukovodstvu i kad treba imenovati one koji ce biti predsjednici "bosnjacki" opcina, dok u "srpskim" odnosno "hrvatskim" opcinama nema sanse ni da udje u parlamente, a kamoli da formira vlast?
ma eto i ja sam bosanski patriota i pitam se kada ce SDP pobjedjivati
tamo gdje je vecinsko hrvatsko i srpsko stanovnistvo, cini mi se da
bi tek onda doslo na bolje ovako ispade da se za SPD glasa gdje je
vecinsko bosnjacko stanovnistvo.... naravno da bih voljela da i u RS
i u z. hercegovini pobijedi SDP tek bi tada doslo do boljitka ovako...
tu smo gdje jesmo....
-
Dexx
Kao npr sta? Ja sam pitao kad ce te shvatiti realnost da vi djelujete kod Bosnjaka i pucate samo na glasove Bosnjaka dok imate rukovodstvo i simpatizere multikulti? Mislim nema sumnje da ste opozicija SDA ali kako da neki Bosnjak glasa za vas kad imate u svojim redovima Srbe i Hrvate i postavljate ih na mjesta predsjednika opcina u maltene cisto bosnjackim sredinama? I predlozio sam vam drugu opciju sto mislim da ne moze biti demokratskija nego jeste da ovakvi kakvi jeste osvojite glasove, vlast u Grudama, Neumu, Mostaru, Bluci, Bjeljini, Gradiskoj itd. Uradite to ja se uclanjujem u SDP Sarajeva i 20% BiH i javno na ovom forumu sa tekstom 18 vam svima upucujem izvinjenje?A wrote:Dragi prijatelji demokrate, mislim da je neprilicno uopste ucestvovati u diskusiji sa nekim ko poziva na primjenjivanje fasistickih metoda SDSa i HDZa.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#19 Re: Izazov za SDP simpatizere: Da li je SDP multietnicki i B
Ocito da ti je informiranost jaca strana!!! Kao prvo odakle ti ideja da SDP dobija samo Bosnjacke glasove? Jesi li to bio na izvoru informacija pa ti neko ispricao na tancine. Znas ovu istu pricu potezu vec nekoliko godina politicari iz stranke SDA i ne znam sto ali nikako ti ne mogu da vjerujem da nemas nista sa njima. Ocito je da im je usla voda u usi jer je vise nego ocito da SDP i SNSD deru sljedece izbore pa nam ode triling koaliciono nacionalnisticke demokratije. Nije uopste bitno ko glasa za koju stranku nego ko glasa za koje programe. Ako nista ne valja SDP onda valja sto nikada ne bi usao u koaliciju sa onima koji su ga ubijali a samo radi vlastitog interesa. I koje su to Bosnjacke opstine? I ko je to naivan? Bolje bi bilo da si rekao naivni Bosnjaci koje vec godinama vara SDA i SBiH i uziva sa svojim koalicionim partnerima kraduci i ono malo sto im je ostalo. Znas li ti sta je komunizam? Znas li ti kako se zivilo u to vrijeme? Zasto lajes na nesto u cemu smo vecina uzivali!!!! Ustvari znam, zato sto se tada nije mogla rusiti drzava i krasti kako se danas krade a to je ocito bilo mnogima trn u oku.Dexx wrote:Znaci da li ga tako mozemo zvati kad djeluje i dobiva jedino glasove Bosnjaka dok nikad ama bas nikad nece imati ni teoretske sanse u Grudama, Bjeljini, Bluci, Trebinju itd? Sto znaci SDP je multietnicki u rukovodstvu i kad treba imenovati one koji ce biti predsjednici "bosnjacki" opcina, dok u "srpskim" odnosno "hrvatskim" opcinama nema sanse ni da udje u parlamente, a kamoli da formira vlast?
Bolan kako mozes uporedjivati jednog klempavog Tihica, karikaturalnog "cupu" Paravca i klasicnog kretena Jovica sa recimo jednim Bogicem Bogicevicem, Zeljkom Komsicem (zlatnim ljiljanom), Slavisom Sucurom (zlatnim ljiljanom) ili Zlatkom Lagumdzijom koji i glasom i stasom odudara od ove trojice za 100 svjetlosnih godina. U stvari kad bolje razmislim na kraju sve mi vise licis na nekolicinu koji su zadnjih dana poceli opsjedati ovaj forum sa svojim vjersko-propagandnim programom koji je ocito ciljan i sa debelim razlogom distribuiran na ovaj forum. Dzaba ti lafe Bosnjaci polako dolaze tobe a Srbi i Hrvati pameti i SDP ce biti sve jaci i jaci svidjelo se to tebi i tebi slicnima ili ne. I koliko god bili komunisti i Marxovi sljedbenici manji su lopovi od onih sto pucaju parole "U svojoj vjeri na svojoj zemlji".
-
Dexx
#21 Re: Izazov za SDP simpatizere: Da li je SDP multietnicki i B
Ah nemaju koncepcije jer se ona sastoji iz kritike i tracanja SDA dok su u stvarnosti isti kao i SDA. Losi. Takodjer znaju da im kod Srba i Hrvata nema prolaza i zato hvataju na foru naivne Bosnjake na multikulti shit i navodno bosansko-hercegovacko opredijeljenje? Hajde da pustimo multikulti shit ali te kreature djeluju u Sarajevu i na 20% BiH teritorije gdje su Bosnjaci u vecini? Cak ni na cijeloj teritoriji Federacije BiH ih nema?rei wrote:ma eto i ja sam bosanski patriota i pitam se kada ce SDP pobjedjivati
tu smo gdje jesmo....
Sto se tice navodno pripadnika navodnog bosansko-hercegovackog naroda ili bivsi "Jugoslovena" koji takodjer samo pljuju po SDA? Nema sta jesu za pljuvanje dosta su grijesili i grijese medjutim sumnjivo mi to sto ba ljudi ne pljujete ostatak? Ima ih deset puta gorih od SDA koji vam ugrozavaju bosansko-hercegovacki narod?
Ja vam dam dva linka pa tamo postavite temu i ako kod njih uspijete ja prelazim u vasu naciju?
-
da pamtis
ne glasam, ne izlazim na izbore, dijaspora "zesca", ali mi je drago sto u "PEDERACIJI" (kako ti kazes Dexx) postoji jedna stranka kao sto je SDP
nisam "nacos" tako da se ne osjecam superiorniji nad drugim narodima samim tim ne vidim nikakav problem ako je Srbin nacelnik "bosnjacke sredine"ali kako da neki Bosnjak glasa za vas kad imate u svojim redovima Srbe i Hrvate i postavljate ih na mjesta predsjednika opcina u maltene cisto bosnjackim sredinama
-
rei
#23 Re: Izazov za SDP simpatizere: Da li je SDP multietnicki i B
Dexx wrote:Ah nemaju koncepcije jer se ona sastoji iz kritike i tracanja SDA dok su u stvarnosti isti kao i SDA. Losi. Takodjer znaju da im kod Srba i Hrvata nema prolaza i zato hvataju na foru naivne Bosnjake na multikulti shit i navodno bosansko-hercegovacko opredijeljenje? Hajde da pustimo multikulti shit ali te kreature djeluju u Sarajevu i na 20% BiH teritorije gdje su Bosnjaci u vecini? Cak ni na cijeloj teritoriji Federacije BiH ih nema?rei wrote:ma eto i ja sam bosanski patriota i pitam se kada ce SDP pobjedjivati
tu smo gdje jesmo....
Sto se tice navodno pripadnika navodnog bosansko-hercegovackog naroda ili bivsi "Jugoslovena" koji takodjer samo pljuju po SDA? Nema sta jesu za pljuvanje dosta su grijesili i grijese medjutim sumnjivo mi to sto ba ljudi ne pljujete ostatak? Ima ih deset puta gorih od SDA koji vam ugrozavaju bosansko-hercegovacki narod?
Ja vam dam dva linka pa tamo postavite temu i ako kod njih uspijete ja prelazim u vasu naciju?
Dexx ne slazem se s tobom da je multikulti shit, mislim da je to
za nas spas u stvari.... spas za ovu drzavu.... ali kako to objasniti tamo
okorjelim nacionalistima
-
Prenj
#25 Re: Izazov za SDP simpatizere: Da li je SDP multietnicki i B
Radovan Karadjic je 1992. izjavio kako je jedini izlaz da se BiH podijeli na nacin kako su podijeljeni Indija i Pakistan.rei wrote:Dexx wrote:Ah nemaju koncepcije jer se ona sastoji iz kritike i tracanja SDA dok su u stvarnosti isti kao i SDA. Losi. Takodjer znaju da im kod Srba i Hrvata nema prolaza i zato hvataju na foru naivne Bosnjake na multikulti shit i navodno bosansko-hercegovacko opredijeljenje? Hajde da pustimo multikulti shit ali te kreature djeluju u Sarajevu i na 20% BiH teritorije gdje su Bosnjaci u vecini? Cak ni na cijeloj teritoriji Federacije BiH ih nema?rei wrote:ma eto i ja sam bosanski patriota i pitam se kada ce SDP pobjedjivati
tu smo gdje jesmo....
Dexx ne slazem se s tobom da je multikulti shit, mislim da je to
za nas spas u stvari.... spas za ovu drzavu.... ali kako to objasniti tamo
okorjelim nacionalistima
Dexx je ocito pristalica takvog rjesenja.
Radovanov ucenik