IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

uglavnomja

#76 Re: IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Post by uglavnomja »

detroit-mercy wrote: Hos rec da ce svijest propast zbog interneta i niko vise nece znat nista radit :mrgreen:
Pa naravno, nece znati plest sepete i tesat nanule :mrgreen: a i sto bi, ali ce znat masu drugih stvari.
Jebote, za sitne popravke koji se nekada morao zvati majstora ili nekog ko zna, danas odes na youtube i boom :mrgreen: ljudi sve objasne.
Da ne pricamo da nekada ako si imao npr. problema na faxu sa matematikom, morao si ganjat asistenta da ti objasni (sto ce ovaj uradit samo ako mu je cejf) ili ganjat nekog ko zna, danas svaki problem mozes naci rastavljen na million dijelova i objasnjenje step by step kako se radi.
Jeboga ti vise sa zavrtanjem cesmi, ko da je nuklearna fizika :-).

a pokvari ti se komp, ruter, nestane struje ... :-) :D
detroit-mercy

#77 Re: IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Post by detroit-mercy »

uglavnomja wrote:
detroit-mercy wrote: Hos rec da ce svijest propast zbog interneta i niko vise nece znat nista radit :mrgreen:
Pa naravno, nece znati plest sepete i tesat nanule :mrgreen: a i sto bi, ali ce znat masu drugih stvari.
Jebote, za sitne popravke koji se nekada morao zvati majstora ili nekog ko zna, danas odes na youtube i boom :mrgreen: ljudi sve objasne.
Da ne pricamo da nekada ako si imao npr. problema na faxu sa matematikom, morao si ganjat asistenta da ti objasni (sto ce ovaj uradit samo ako mu je cejf) ili ganjat nekog ko zna, danas svaki problem mozes naci rastavljen na million dijelova i objasnjenje step by step kako se radi.

a pokvari ti se komp, ruter, nestane struje ... :-) :D
Sjedit cu u mraku plest sepete, ostrit nozeve, mijenja zice na kisobranu :mrgreen: .
HAVANA

#78 Re: IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Post by HAVANA »

E takvih majstora ima,svi se u sve razumiju i sve znaju. :lol: Uce na internetu,sve mogu,vidi kako se guzi,svira,postavlja krov,izolira,lijece se na internetu,auta popravljaju ... :lol: Cirkus.Praksa ih jebe,ne ide im nesta od ruke kad probaju.Kae boli me lijevo rame,ukucas na gugl...sve su prilike da ces umrijet u cetvrtak.Zamijeni egr ventil...eto ga pjeske po majstora,jebo mu nanu...Predji spoj vode sa olovne cijevi na ove plasticne...Ima,predje...slilo,curi ko pis...Zovi kakog starog ciku,jebo mu internet mater... :lol: Imam jednog sto je i krov postavljo,gledo...ubila ga greda kurcu nije valjo. :lol: Ili kaze sta ces ti meni prodavat,kupim ja sam preko interneta,jeftinije...I sutra ode on na posao,bumerang...Puf.Prodaji i radi nailovoj materi,ona ne zna oko interneta...Ne znam,dobar je, al pisaj ga...Nije dobar. :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#79 Re: IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Post by bitanga_sa_otesa »

HAVANA wrote: E takvih majstora ima,svi se u sve razumiju i sve znaju. :lol: Uce na internetu,sve mogu,vidi kako se guzi,svira,postavlja krov,izolira,lijece se na internetu,auta popravljaju ... :lol: Cirkus.Praksa ih jebe,ne ide im nesta od ruke kad probaju.Kae boli me lijevo rame,ukucas na gugl...sve su prilike da ces umrijet u cetvrtak.Zamijeni egr ventil...eto ga pjeske po majstora,jebo mu nanu...Predji spoj vode sa olovne cijevi na ove plasticne...Ima,predje...slilo,curi ko pis...Zovi kakog starog ciku,jebo mu internet mater... :lol: Imam jednog sto je i krov postavljo,gledo...ubila ga greda kurcu nije valjo. :lol: Ili kaze sta ces ti meni prodavat,kupim ja sam preko interneta,jeftinije...I sutra ode on na posao,bumerang...Puf.Prodaji i radi nailovoj materi,ona ne zna oko interneta...Ne znam,dobar je, al pisaj ga...Nije dobar. :D
ja bi umro bez interneta,sve sam tu naucio u zivotu :mrgreen:
HAVANA

#80 Re: IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Post by HAVANA »

Vjerujem ti. :lol:
moonca

#81 Re: IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Post by moonca »

HAVANA wrote:Vjerujem ti. :lol:
I tvoji biznisi ce profitirati zahvaljujuci internetu.

detroit-mercy - apsolutno u pravu. I moj majstor za klima uredjaje osjeca gubitak biznisa zbog youtub-a, da ne govorim o popravkama masina za susenje, pranje, sporeti--- :-)
cyprus

#82 Re: IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Post by cyprus »

Bez telefona mogu glat... Bez interneta mogu kad sam na putu, odmoru ili generalno izvan kuće - kod kuće ipak ne mogu... Bez društvenih mreža - sedam dana mogu, samo mi je malo problem, jer naime preko toga komuniciram uglavnom sa ljudima (nemam viber)... Pod tim mislim na facebook... Na instagram i twitter nisam u životu ušao...

Zapravo, najteže mi se odreć foruma... To je prvo što otvorim kad se logujem...
Rijeka_snova

#83 Re: IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Post by Rijeka_snova »

Platila bih za neko vrijeme bez interneta i telefona...
Cookie85

#84 Re: IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Post by Cookie85 »

Mogao bih da mi posao ne ovisi o internetu :-)
Zejnep

#85 Re: IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Post by Zejnep »

Ama drugo je poso. :mrgreen:
Zejnep

#86 Re: IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Post by Zejnep »

Generacije propadaju. :sad:
duminjo

#87 Re: IZAZOV- 7 dana bez interneta! Možete li?

Post by duminjo »

Bio Sam nedavno 10-ak dana bez mob i Interneta. Nista Strasno. Mogo bih opet al ne vidim svrhu
Post Reply