XL4 wrote:Ja to vec godinama praktikujem, bar od kada sam otisao iz Sarajeva. Kao prvo, ja izlazim na pice svaki dan ili skoro svaki. Dakako, imam povremeno periode kada po par sedmica ne izadjem osim ako me neko posebno drag i interesantan ne pozove.
Zasto sam!? Mnogo je razloga, od recimo gnjavaze tipa, "ja nebih tamo, ja bih da idemo ovamo", ili "hajmo sada negdje drugo", a ja volim zavrsiti gdje zapocenem, izuzev rijetkih izuzetaka. Kada govorim o Sarajevu, tamo sam rijetko i gubim kontakte, posebno sto su moji poznanici danas vecinom u braku i roditelji sto umanjuje njihovu flexibilnost po ovom pitanju.
Mnogo puta sam se nasao potpuno sam u gradu u kojem ne poznajem nikoga i misljenja sam da je bolje sjediti sam u kafani nego u stanu ili hotelskoj sobi jer u prvom slucaju imas sansu da nekoga upoznas i porazgovaras, itd.
Navikao sam na taj pristup i mislim da je za mene mnogo bolji jer kao osoba koja konstantno ide na ista mjesta, upozna ljude koji imaju istu naviku i nakon par izlazaka se obicno ljudi pocnu pozdravljati, zatim razmjene po koju rijec itd. Mnogo puta sam dosao do posla na ovakav nacin. Zato uvijek kazem da mi je najvaznije da imam za pivo!
Imam mnogo interesantnih poznanstava koje sam stekao na ovaj nacin.
Jednako se dobro osjecam kada sam sam ili u drustvu, a sta neko drugi misli o tome sto ja sam pijem pivu me se apsolutno ne tice.
To je ono sto me interesuje