Izaci na izbore ili ne?

Da li cete izaci na slijedece izbore?

da
21
78%
ne
6
22%

Total votes: 27

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Izaci na izbore ili ne?

Post by mIRCerka »

Jeste da do njih ima jos dosta vremena, ali neke od vas ocigledno treba duze bariti da dignete guzu i glasate :D

svrha teme je IZJASNITE SE DA LI STE ZA IZLAZAK NA IZBORE I ZASTO...
dajte razloge i ZA i PROTIV.....

krenucu prva....

ZA jer to vise ne osjecam samo kao svoju duznost vec kao potrebu da nacionalGadovima pokazem da ima i nas koji ih ne volimo i ne podrzavamo.... sve se moze promijeniti ...... i nicija nije do zore... pRc

PROTIV ipak me je strah da ce svi mladi OPET kad izadju na glasanje glasati za "svoje" jer TAKO RODITELJI KAZU.....

ali GLASAM!
Last edited by mIRCerka on 27/07/2005 16:22, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

De smiri se malo...

Sto ba ne napravi anketu ? :-?
flora.sa

Post by flora.sa »

APOSLUTNO ZA!!!!

prvo što mi je dužnost, što želim da nešto promjenim u ovoj hebenoj državi, što mislim da moj jedan glas može promijeniti štošta u istoj, što želi da ostanem u ovoj zemlji, da radim, da živim normalno, u normalinm okolnostima....punu, punuo razloga...da ne dužim...

MRZIM ljude koji stalno nešto kukaju, ali nikad ne izađu na izbore, jer ne znaju za koga da glasaju, jer ne gledaju dnevnik, jer ne znaju šta se dešava okjo njih, jer ih POLITIKA ne zanima, jer su apolitični, jer jedino u životu što žele, je da popiju dnevnu kafu u centralu, jer...uh...

to je to...ne mogu više...

pojma nemam šta sam sve napisala... :? :?

to bui otprilike bilo to...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

DA I UVIJEK DA!
Samo sto iz godine u godinu sve manje znam za koga bih glasao a na sljedecim izborima zaista ne znam za koga cu. Jedino ako se Bogi za sta kandiduje :)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

flora.sa wrote:APOSLUTNO ZA!!!!

prvo što mi je dužnost, što želim da nešto promjenim u ovoj hebenoj državi, što mislim da moj jedan glas može promijeniti štošta u istoj, što želi da ostanem u ovoj zemlji, da radim, da živim normalno, u normalinm okolnostima....punu, punuo razloga...da ne dužim...

MRZIM ljude koji stalno nešto kukaju, ali nikad ne izađu na izbore, jer ne znaju za koga da glasaju, jer ne gledaju dnevnik, jer ne znaju šta se dešava okjo njih, jer ih POLITIKA ne zanima, jer su apolitični, jer jedino u životu što žele, je da popiju dnevnu kafu u centralu, jer...uh...

to je to...ne mogu više...

pojma nemam šta sam sve napisala... :? :?

to bui otprilike bilo to...
sve vazi i za mene, samo ja ne pijem kafe u centralu, niti u slicnim tuzlanskim lokalima.... ja sam klosar u dusi... :D
Prenj

Post by Prenj »

Glas za sutnju obavezuje na sutnju i nakon izbora.
Ko ne glasa nema pravo da kritikuje bilo sto.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote:De smiri se malo...

Sto ba ne napravi anketu ? :-?
eto ti i anketa..
koji klinac da je pravim svakih mjesec dana kad otvorim ovakvu temu...
kad je bitnije jel Brega prnuo, jel Kayla zena sa najljepsom guzom itd itd..
flora.sa

Post by flora.sa »

Prenj wrote:Glas za sutnju obavezuje na sutnju i nakon izbora.

odavno nešto ovako pametno nisam pročitala na forumu....
flora.sa

Post by flora.sa »

mrzim ljude koji uvijek nešto kritiziraju, ali se nikad niti malo ne potrude da im bude bolje...

ispitivanje javnog mnjenja je pokazalo da 90 % mladih je apsolutno nezadovoljno svojim statusom u državi, jer nemaju mogućnosti zapošljavanja, ali kada su ih pitali na koliko su se konkursa, i oglasa javili 70 % ih je reklo---ni na jedan, NARAVNO!!!

najlakše je sjediti kući, i čekati da ti padne sa neba!!!

e pa ne može, jer život nije lutrija...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Prenj wrote:Glas za sutnju obavezuje na sutnju i nakon izbora.
Zasto to ?

Ja necu da glasam, ali to ne znaci ni da necu da se bunim, pa zar je potrebno biti dio nepravde da bi se protiv nje pobunio ? Evo na drugoj temi pricamo o stanovnicima nekog sela pored Bihaca, nemam pojma ni gdje je, pa se solidarisemo s ljudima...

Ja u cirkusu zvanom BeHa politika ne zelim da ucestvujem, ne na ovaj nacin i ne u ovo vrijeme.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

flora.sa wrote:mrzim ljude koji uvijek nešto kritiziraju, ali se nikad niti malo ne potrude da im bude bolje...

ispitivanje javnog mnjenja je pokazalo da 90 % mladih je apsolutno nezadovoljno svojim statusom u državi, jer nemaju mogućnosti zapošljavanja, ali kada su ih pitali na koliko su se konkursa, i oglasa javili 70 % ih je reklo---ni na jedan, NARAVNO!!!

Ja nisam "apsolutno nezadovoljan", ja "imam mogucnosti zaposljavanja", ja radim od svoje sesnaeste godine, studiram i uskoro zavrsavam faks, i meni uopste nije toliko lose...

E kad se ne buni omladina na selu, koja od poljoprivrede moze ostati samo gladna, kad se ne bune studenti, kad se ne bune rudari, penzioneri, kad svi glasaju za svoje omiljene politicare zasto da se ja bunim... A dobro mi... :D Volja vecine je jasna, vecina hoce ovo sto sad imamo... Neka im... A dok dodju pameti pocrkace od gladi, al opet me ni to ne zanima, jer ja necu... :D
car-x

Post by car-x »

izbor je tezak (skoro pa se nema sta ni izabrati), ali jednom mi jedan stari (ocigledno zivotom nauceni) covo rece jednu stvar koja je na mene ostavila utiska..

elem, prica je bila zasto mladi ne izlaze na izbore i tak.. i ja sam zastupo stajaliste da se apsolutno nema za koga glasati, da ne postoji ozbiljna partija koja bi bila u sluzbi naroda a ne u sluzbi sebe, i koja bi barem bila opozicija nacionalistima, ako nista drugo..

veli on meni, drago dijete, ne znam kako da ti drugacije objasnim, nego na jednom bizarnom primjeru..

npr. imas na putu kamaru konjskih govana i par zecijih brabonjaka.. formalno-pravno gledano, i balega i brabonjak su govno, ali ne trebam ti objasnjavati koje vise smrdi..

bizarno, ali poprilicno aplikativno na nasu trenutnu politicku situaciju..
Zadig

Post by Zadig »

Ja sam pragmatican.
Izaci i glasati za manje zlo

Bojkotovanjem se samo ostavi prostor za vece zlo, e vala bar sto mozemo da uradimo je da im bar "uzmemo" jedan glas
Prenj

Post by Prenj »

Alfons Kauders wrote:
flora.sa wrote:mrzim ljude koji uvijek nešto kritiziraju, ali se nikad niti malo ne potrude da im bude bolje...

Ja nisam "apsolutno nezadovoljan", ja "imam mogucnosti zaposljavanja", ja radim od svoje sesnaeste godine, studiram i uskoro zavrsavam faks, i meni uopste nije toliko lose...

E kad se ne buni omladina na selu, koja od poljoprivrede moze ostati samo gladna, kad se ne bune studenti, kad se ne bune rudari, penzioneri, kad svi glasaju za svoje omiljene politicare zasto da se ja bunim... A dobro mi... :D Volja vecine je jasna, vecina hoce ovo sto sad imamo... Neka im... A dok dodju pameti pocrkace od gladi, al opet me ni to ne zanima, jer ja necu... :D
:(
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zadig wrote:Ja sam pragmatican.

Bojkotovanjem se samo ostavi prostor za vece zlo, e vala bar sto mozemo da uradimo je da im bar "uzmemo" jedan glas
Slobodno im uzimajte glasove, meni vise ni ne smetaju, neka ih, kad ih narod hoce, pa ko sto Srbi kazu "ceracemo se jos", nek se ceraju hajvani...
Prenj

Post by Prenj »

Alfonse, nije te briga, dobro ti je, pa sta ces onda na bilo kojoj diskusiji koja nije caksanje ili Bijelo dugme.
Suti i uzivaj.
flora.sa

Post by flora.sa »

Alfons Kauders wrote:
Zadig wrote:Ja sam pragmatican.

Slobodno im uzimajte glasove, meni vise ni ne smetaju, neka ih, kad ih narod hoce, pa ko sto Srbi kazu "ceracemo se jos", nek se ceraju hajvani...
da ali samo što oni ćeraju i tebe...

to je problem...
od dva zla uzmi manje...otmi im glas...samo tako ćemo uspjeti da promijenimo barem malo ovo stanje... :-)
Zadig

Post by Zadig »

Prenj wrote:Alfonse, nije te briga, dobro ti je, pa sta ces onda na bilo kojoj diskusiji koja nije caksanje ili Bijelo dugme.
Suti i uzivaj.
Svacije je pravo da glasa za koga hoce, ili da ne glasa uopste.

Meni licno ne smeta sto neko ne glasa, veci problem imam sa ljudima koji glasaju ama bas uvijek za najvece govno na listi
:x
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Prenj wrote:Alfonse, nije te briga, dobro ti je, pa sta ces onda na bilo kojoj diskusiji koja nije caksanje ili Bijelo dugme.
Suti i uzivaj.
Ja uvijek uzivam... :D

Ali ja tudju brigu i tudju muku ne zelim zivjeti, kako da pomognes nekome ko ne zeli da mu se pomogne... Vjeruj mi, ja bi po svom "nezadovoljstvu" trebao biti medju posljednjim koji izlaze na izbore, nek se muci raja koja tek upisuje faks, ili oni sto ga i ne mogu upisati, nek se bore ljudi kojima je fakat tesko, neka oni mijenjaju vlast ako mogu. I ti vrlo dobro znas da ne mogu, ne zele ili ne znaju, vrlo dobro znas da se nista znacajno nece promijeniti bez obzira na izbore, dok god je drzava takva kakva jest...

btw, o bijelom dugmetu nisam bas plaho diskutovo, a caskam samo zato jer na svakoj ozbiljnijoj temi naidjem na netrpeljivost i nerazumjevanje, cak i od ljudi od kojih to ne ocekujem...
ovejaraS

Post by ovejaraS »

kad bi znao da su namjestaljke apsolutno i 100% nemoguce, naravno da bi glasao, i to vise puta u istoj minuti (kad bi bilo moguce), medjutim, dobro se zna da se glasovi mogu oduzimati ili dodavati, ovisno o prethodno dogovorenoj i utvrdjenoj taktici, tako da mi ne pada na pamet stajati u redu i izigravati ovcu.
St.Germain

Post by St.Germain »

hajde, ne kvarite temu, eno jedne na bez cenzure :oops:
hananah

Post by hananah »

Mislim da se izbori trebaju suziti na pet do deset stranaka, a prije toga da bude rok od godinu dana da se te stranke dokazu npr. pravljenjem puteva, tvornica, zaposljavanjem, poboljsavanjem uvjeta u skolstvu, zdravstvu itd. I onda da se najuspjesnije stranke odnosno one koje su se najvise dokazale imaju pravo kandidovati. Ovako - sve go lopov do lopova.
Dakle, ne - apsolutno sam za bojkot izbora.
Stitch__

Post by Stitch__ »

djes hano :D

kako mislis da STRANKE grade puteve...tvornice... :? takve stvari ne rade stranke, vec drzava, kojom vlada uglavnom jedna, ili koalicija par stranaka. e sad, kako ocekujes da nps (lupam) LDS napravi fabriku? od cega?
hananah

Post by hananah »

Od cega? Od donacija silnih koje dobivaju. Hajde da ovako postavim stvari: htjela sam reci da predizborna kampanja treba da traje najmanje godinu dana. Snaci ce se oni vec za pare za tvornice, puteve itd. kad se snadju za pare za mobitele, auta, odjela itd. :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

hananah wrote:Od cega? Od donacija silnih koje dobivaju. Hajde da ovako postavim stvari: htjela sam reci da predizborna kampanja treba da traje najmanje godinu dana. Snaci ce se oni vec za pare za tvornice, puteve itd. kad se snadju za pare za mobitele, auta, odjela itd. :D
Kakvih donacija hano ? Fakat te ne kontam... Kako ces dati nekome da se okusa u vodjenju drzave prije izbora... :-?

Kampanja traje 4 godine, tj. kampanja traje konstantno, izmedju izbora, kao i pred same izbore...

A to "snaci ce se oni"... Da stranke nalaze pare za neke projekte kojim bi se dokazivale... Nidje veze... :?
Post Reply