izabir komponenata za pc

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

izabir komponenata za pc

Post by shiljak » 02/07/2006 16:58

Gdje mogu izabrati komponente za pc pa da mi ljudi sastave PC (u sarajevu) ?


User avatar
boogy
Posts: 829
Joined: 28/04/2005 13:02

Post by boogy » 02/07/2006 17:21


User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 03/07/2006 01:16

boogy wrote:www.didakta.ba

koliko im platis sto ti sastave?

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Post by ztluhcs » 03/07/2006 13:31

Zar ne mo¾e¹ u svakoj prodavnici izabrati ¹ta da ti ljudi sastave?

neko iz mase
Posts: 2019
Joined: 29/12/2004 21:18

Post by neko iz mase » 03/07/2006 15:37

ima Hamo stand na buvljaku, samo trebas biti dosadan da ti ga pokaze

mIRCerka
Posts: 28209
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Re: izabir komponenata za pc

Post by mIRCerka » 03/07/2006 15:53

shiljak wrote:Gdje mogu izabrati komponente za pc pa da mi ljudi sastave PC (u sarajevu) ?


imas http://www.genelec.ba koji po tvom odabiru sastavke i dostave u sarajevo iz tuzle uz naknadu od 10 KM a jeftiniji su od vecine ovih sarajevskih....kvalitet :faraon1:
Last edited by mIRCerka on 03/07/2006 16:03, edited 1 time in total.

mIRCerka
Posts: 28209
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka » 03/07/2006 16:00

imas i http://www.icon.ba , sajt se trenutno obnavlja, ali mozes skinuti cjenovnik i fino naruciti i sastaviti i eto ti :D a na Kovacicima su :D

Stitch__
Posts: 4770
Joined: 09/08/2004 18:39
Location: Hawaii
Contact:

Post by Stitch__ » 03/07/2006 16:58

mIRCerka wrote:imas i http://www.icon.ba , sajt se trenutno obnavlja, ali mozes skinuti cjenovnik i fino naruciti i sastaviti i eto ti :D a na Kovacicima su :D


zar nisu oni kod Capria :?

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 17/07/2006 19:55

http://www.didakta.ba/?page=34
CPU AMD ATHLON 64 3000+ BOX 349,48 sa PDV-om???Skup posto je u drugih radnji 222KM
nisam se snasao sa konfiguracijama na sajtu,gdje se nalaze???
-------------------------------
http://www.genelec.ba
samo mozes izabrati procesor a ostalo ti oni izaberu
-------------------------------
http://www.icon.ba
moras uzeti neku konfiguraciju od datih a moras i mis/tastaturu odmah kupiti
----------------------------------------------------
Ma sto je neko rekao maloprije, kupim u svakoj radnji sta mi odgovara i sastavim sam PC!!! :D

mIRCerka
Posts: 28209
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka » 17/07/2006 19:59

shiljak wrote:http://www.didakta.ba/?page=34
CPU AMD ATHLON 64 3000+ BOX 349,48 sa PDV-om???Skup posto je u drugih radnji 222KM
nisam se snasao sa konfiguracijama na sajtu,gdje se nalaze???
-------------------------------
http://www.genelec.ba
samo mozes izabrati procesor a ostalo ti oni izaberu
-------------------------------
http://www.icon.ba
moras uzeti neku konfiguraciju od datih a moras i mis/tastaturu odmah kupiti
----------------------------------------------------
Ma sto je neko rekao maloprije, kupim u svakoj radnji sta mi odgovara i sastavim sam PC!!! :D


genelec- MOZES SVE SAM IZABRATI SAMO SE MORAS REGISTROVATI DA BI MOGAO OTVORITI KORPU I BIRATI AMA BAS SVAKU KOMPONENTU


icon- WEB SHOP JE U TIJEKU IZRADE ALI MOZES SKINUTI CJENOVNIK I TAKO SEBI NARUCITI...

sve sto trebash je malo vise paznje posvetiti sajtu i naci ces ono sto ti treba...
PS Nemoj mi govoriti da ne moze, jer kucam sa kompa tako narucenog :D

The_Fluid
Posts: 5591
Joined: 02/08/2002 00:00
Location: Earth
Been thanked: 3 times

Post by The_Fluid » 17/07/2006 20:21


jeftinifilmovi
Posts: 102
Joined: 06/04/2006 18:27

Post by jeftinifilmovi » 17/07/2006 20:37

Moj savet je....
U Beogradu kupis procesor i maticnu. U Sarajevu najeftinije sto sam nasao je oko 400 KM, a u Beogradu oko 220 KM. Usteda je 180 KM. Put do Beograda ti je oko 50, 60 kareka, zavisi sta uhvatis.... mada po pravilu bude neki raspad od busa a la Krstic i Sinovi.
E sad, kad se vracas nije frka da preneses, samo dobro ushtekas.
Kad se vratis, u Sarajevu kupis ostale komponente, posto su vise/manje, cene slicne. Mada tamo moze da se nadje dooosta jeftinije, oko 20 do 30 %
... za kraj i ono najvaznije, kada pokupujes sve komponente odes lepo u Plus kod Skenderije i javis se njihovom servisu. Oni sklapaju konfiguraciju za 15 KM.
Lep pozdrav.
Ako ti trebaju filmovi, javi se meni. :D
jeftinifilmovi.com

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 18/07/2006 17:20

jeftinifilmovi wrote:Moj savet je....
U Beogradu kupis procesor i maticnu. U Sarajevu najeftinije sto sam nasao je oko 400 KM, a u Beogradu oko 220 KM. Usteda je 180 KM. Put do Beograda ti je oko 50, 60 kareka, zavisi sta uhvatis.... mada po pravilu bude neki raspad od busa a la Krstic i Sinovi.
E sad, kad se vracas nije frka da preneses, samo dobro ushtekas.
Kad se vratis, u Sarajevu kupis ostale komponente, posto su vise/manje, cene slicne. Mada tamo moze da se nadje dooosta jeftinije, oko 20 do 30 %
... za kraj i ono najvaznije, kada pokupujes sve komponente odes lepo u Plus kod Skenderije i javis se njihovom servisu. Oni sklapaju konfiguraciju za 15 KM.
Lep pozdrav.
Ako ti trebaju filmovi, javi se meni. :D
jeftinifilmovi.com

Ma ko ce ici iz Sarajeva u Beograd...Nisam znao da ti u plusu mogu sastaviti PC. Znaci nemoras kupiti niti jednu komponentu u plusu a da ti sastave sav PC za 15 KM?Ako je tako odoh po dijelove. Imaju li sajt ti iz beograda pa da im vidim cijene...Sto se tice filmova (divx) imam ih i ja dosta,ali pozda ipak nekad i narucim neki :D

jeftinifilmovi
Posts: 102
Joined: 06/04/2006 18:27

Post by jeftinifilmovi » 18/07/2006 17:39

U Plusu sastavljaju konfiguraciju i naplacuju 15 KM. Tako su bar meni rekli.
Idi u njihov magacin u Skenderiji. To ti je ona uluca pored Skenderije. Videces ne mozes da promasis. Medjutim, prvo proveri, tj. pitaj ih ponovo.
Imas u Digitechu ( mislim da se tako zove ) Barebone Asusovo kuciste za nekih 230 KM. Ti kupis jos procesor HDD i optiku.
Opet te ispadne oko 550 KM, sto je povoljno. Digitus je kod Gorenje nebodera, pa jos iznad.... mislim hrvatske ambasade.
Koliko ja znam Plus je u Sarajevu najjeftiniji, a evo ti linkovi firmi koji se bave prodajom u Bg.
http://www.ca.co.yu
http://www.jugodata.co.yu
http://www.gigatron.co.yu
http://www.monitor.co.yu
http://www.pccentar.com
http://www.mbsoft.co.yu

Pronadji sta te zanima pa pogledaj da li ti se isplati ici za Bg.
DivX filmove ne moras samo da kupis. Ovo mi je samo hobi, lova mi nije u prvom planu. Ukoliko imas kolekciju i katalog, posalji mi katalog da se menjamo.
lep poz.

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 18/07/2006 18:21

koliko 1KM ima dinara? :-)

jeftinifilmovi
Posts: 102
Joined: 06/04/2006 18:27

Post by jeftinifilmovi » 18/07/2006 18:25

Oko 45 dinara.

The_Fluid
Posts: 5591
Joined: 02/08/2002 00:00
Location: Earth
Been thanked: 3 times

Post by The_Fluid » 18/07/2006 18:41

najjeftiniji je barico, odes i dogovoris se, sastave, rastave, donesu dio za tebe iz bg-a i tome slicno

jeftinifilmovi
Posts: 102
Joined: 06/04/2006 18:27

Post by jeftinifilmovi » 18/07/2006 18:55

Koliko se ugradjuju?
Gde se nalaze?
Donose li mobilne tel.?

The_Fluid
Posts: 5591
Joined: 02/08/2002 00:00
Location: Earth
Been thanked: 3 times

Post by The_Fluid » 18/07/2006 19:18

jeftinifilmovi wrote:Koliko se ugradjuju?
Gde se nalaze?
Donose li mobilne tel.?


Pitanje broj 3: ocigledno te zanima nesto sto se zove cisti sverc
Pitanje broj 2: iznad sam stavio link na njihovu web stranicu, gdje stoje svi potrebni detalji na pitanja 2 i 3, a glede pitanja broj 1, kad odes ili se cujes sa njima, najbolje da to iz prve ruke saznas.

Sretno.

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 19/07/2006 15:53

Da jos jednom ponovim: u kojoj firmi sastavljaju racunar (misli se samo na procesor) a da ti izaberes komponente (u toj firmi).(nek kaze to da znam).

A u kojoj mm firmi mogu sastaviti procesor a da nisam kod njih kupio komponente (nek kaze to da znam nasta se odnosi), evo neko je rekao u PLUS-u(jesi li siguran da sastavljaju procesor ako izaberes sve dijelove u PLUS-u?) pa idemo dalje... :-D

Stitch__
Posts: 4770
Joined: 09/08/2004 18:39
Location: Hawaii
Contact:

Post by Stitch__ » 19/07/2006 17:26

The_Fluid wrote:najjeftiniji je barico, odes i dogovoris se, sastave, rastave, donesu dio za tebe iz bg-a i tome slicno


:thumbup: definitivna desetka za barico :thumbup: otisao sam tamo da zamijenim napojnu (od prokletinje iz IT-a, naravno da je crkla, CETVRTA), i ispostavilo se da je kad je ova zadnja crkla nekakvih problema i na maticnoj napravila. helem, izgubio je covjek sat 2 na tome al ju je na kraju napravio i nije htio nista uzet za to!

kao + je i jedna pravo fina kokica koja radi, tako da nije dosadno dok cekas :D

moja preporuka svima kojima treba neka komponenta, pravac barico :thumbup:

Stitch__
Posts: 4770
Joined: 09/08/2004 18:39
Location: Hawaii
Contact:

Post by Stitch__ » 19/07/2006 17:29

shiljak wrote:Da jos jednom ponovim: u kojoj firmi sastavljaju racunar (misli se samo na procesor) a da ti izaberes komponente (u toj firmi).(nek kaze to da znam).

A u kojoj mm firmi mogu sastaviti procesor a da nisam kod njih kupio komponente (nek kaze to da znam nasta se odnosi), evo neko je rekao u PLUS-u(jesi li siguran da sastavljaju procesor ako izaberes sve dijelove u PLUS-u?) pa idemo dalje... :-D


a da ti naucis sta je procesor prvo :D

Sniper
Posts: 48
Joined: 30/06/2006 11:04
Location: Sweden

Re: izabir komponenata za pc

Post by Sniper » 19/07/2006 17:31

shiljak wrote:Gdje mogu izabrati komponente za pc pa da mi ljudi sastave PC (u sarajevu) ?


Evo ba sve u jednom komadu vrlo povoljno... :roll:



Image

A moj jaro vec na bezicnom.... :D

livadic wrote:krenimo redom ... :shock: ... !!!

:D

cestita frau livadic ... :) ... [ mir na nju ... :oops: ]

zasigurno je jedina frau cafirskog zapada ... 8)

koja je za novogodisnji poklon pozeljela ruter ... :shock:

i to ne neki obicni ... :cry: ... jednostavni ... :(

vec jedan fini ... :) ... bezicini ... :D

... i sa puno trepcucih zelenkastih lampica ... 8) 8) 8) ...

Image

:D

dobri djeda mraz ... :shock:

joj je tu zelju ... naravno ... ispunio ... :)

ali ... :cry: ... kada je doslo do faze stavljanja rutera u pogon ... :-)

... nastadose problemi ... :shock: :shock: :shock:

:D

ruter je *zaglavljivao* svakih desetak minuta ... :x

ucinkovitost od 300m na papiru ... 8)

... u praksi je znacila jedva 20*ak metara ... :( :( :(

a ni update firmware*a nije znatno pomogao ... :cry: ... ...

:D

tako vam je to sa finim ... bezicnim ruterima ... :x

sa puno trepcucih ... zelenkastih lampica ... :shock: :shock: :shock:

http://www.arlt.com/shop/warenkorb.php?subm=get_it&wg=121&wgname=netzwerk&subwg=236&searchwordfff=Netzwerk%2BWLAN&artnr=1210263

:D

wonna be ... cool ... :cry: :cry: :cry: ... ???!!!

:D

;)

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 19/07/2006 17:57

Stitch__ wrote:
shiljak wrote:Da jos jednom ponovim: u kojoj firmi sastavljaju racunar (misli se samo na procesor) a da ti izaberes komponente (u toj firmi).(nek kaze to da znam).

A u kojoj mm firmi mogu sastaviti procesor a da nisam kod njih kupio komponente (nek kaze to da znam nasta se odnosi), evo neko je rekao u PLUS-u(jesi li siguran da sastavljaju procesor ako izaberes sve dijelove u PLUS-u?) pa idemo dalje... :-D


a da ti naucis sta je procesor prvo :D


a sta ja znam ljudi govore procesor za kuciste(i sve u njemu sto se nalazi) pa jeli to ispravno neznam...jos kazu i centralna....

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 19/07/2006 18:03

ako niste skontali evo i slika....

Image

znaci nemisli se na prazno kuciste nego "puno" pa kad pritisnete od kucista dugme "on" i pojavi ti se na monitoru slika.
ZAKLJUCAK:nebi se pojavilo nista na monitoru da je juciste prazno(tacka)

Post Reply