Iz veze u vezu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1 Iz veze u vezu

Post by Dado dijasporitus »

Uvijek su mi govorili da nevalja skakati iz veze u vezu, tj da se nakon jedne duge i ozbiljne veze odmah presalta u novu dugu i ozbiljnu vezu. Razlozi su navodno brojni ali prevashodno jer to vrijeme izmedju dvije veze bi se trebalo iskoristiti da se predhodna veza sagleda, protumaci i preboli. Dobijao sam i drugacije savjete gdje su mi govorili da se tu nema sta cekati i da je vrijeme skupocjeno u kojem mozete izgubiti nekog ko vam je zaista drag. Vjerujem da je ovo stvar licne prirode i svako na drugaciji nacin se ophodi prema raskidu pa me i interesuje sta mislite o ovome i koliko dugo ste cekali prije nego ste usli u novu vezu nakon raskida.
Prozor

#2 Re: Iz veze u vezu

Post by Prozor »

ako mozes odma idi na sljedecu,ako stanes za mjesec ces sjedit u gacama smijuci se simpsonovima sam jedeci sladoled svako vecer
aminchev2

#3 Re: Iz veze u vezu

Post by aminchev2 »

Prozor wrote:ako mozes odma idi na sljedecu,ako stanes za mjesec ces sjedit u gacama smijuci se simpsonovima sam jedeci sladoled svako vecer

ja ovdje ne vidim problem.
mmmm
sladoled uz simpsonse u gacama
Prozor

#4 Re: Iz veze u vezu

Post by Prozor »

eh zato je amerika gdje jeste
dacina_curica

#5 Re: Iz veze u vezu

Post by dacina_curica »

Dado dijasporitus wrote:Uvijek su mi govorili da nevalja skakati iz veze u vezu, tj da se nakon jedne duge i ozbiljne veze odmah presalta u novu dugu i ozbiljnu vezu. Razlozi su navodno brojni ali prevashodno jer to vrijeme izmedju dvije veze bi se trebalo iskoristiti da se predhodna veza sagleda, protumaci i preboli. Dobijao sam i drugacije savjete gdje su mi govorili da se tu nema sta cekati i da je vrijeme skupocjeno u kojem mozete izgubiti nekog ko vam je zaista drag. Vjerujem da je ovo stvar licne prirode i svako na drugaciji nacin se ophodi prema raskidu pa me i interesuje sta mislite o ovome i koliko dugo ste cekali prije nego ste usli u novu vezu nakon raskida.
Licno mi sve ovisi o tome kako i iz kojeg razloga se veza zavrsila......Nekim ljudima je taj tranzicioni period nepotreban, u stanju su da povuku crtu i budu emocionalno spremni za novu osobu odmah nakon prekida stare veze (ovo mi se cini posebno jednostavno ako izlaze iz veze u kojoj je ljubav davno nestala i koja se svojevremeno pretvorila u naviku)....Ja opet nisam od tih, uvijek mi je bio potreban taj neki "mourning period" da se emocije smire, ali ga nisam provodila kuci pred tv-om nego sa dragim ljudima i u nekom zabunluku.....Imala sam obicaj da izbjegavam neku muziku u tom periodu (muzika me vazda najvise pogadja :-) ).....Nakon raskida prve znacajne veze mi je trebalo nekih dobrih godinu dana da dodjem sebi (nije se bas zavrsilo fino)......kod ovih manje bitnijih mnooooogo manje (nekad 24 sata)
:-? :-)
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#6 Re: Iz veze u vezu

Post by karabaja-x »

Dado dijasporitus wrote:Uvijek su mi govorili da nevalja skakati iz veze u vezu, tj da se nakon jedne duge i ozbiljne veze odmah presalta u novu dugu i ozbiljnu vezu. Razlozi su navodno brojni ali prevashodno jer to vrijeme izmedju dvije veze bi se trebalo iskoristiti da se predhodna veza sagleda, protumaci i preboli. Dobijao sam i drugacije savjete gdje su mi govorili da se tu nema sta cekati i da je vrijeme skupocjeno u kojem mozete izgubiti nekog ko vam je zaista drag. Vjerujem da je ovo stvar licne prirode i svako na drugaciji nacin se ophodi prema raskidu pa me i interesuje sta mislite o ovome i koliko dugo ste cekali prije nego ste usli u novu vezu nakon raskida.
koliko puta vam treba ponoviti, nema tu pravila osim pravila kolege ajnstajna, koji je reko, sve je relativno
lolita_xx

#7 Re: Iz veze u vezu

Post by lolita_xx »

karabaja-x wrote:
koliko puta vam treba ponoviti, nema tu pravila osim pravila kolege ajnstajna, koji je reko, sve je relativno
ma pametno moje :kiss:
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#8 Re: Iz veze u vezu

Post by karabaja-x »

lolita_xx wrote:
karabaja-x wrote:
ma pametno moje :kiss:
ohoho vidi ovo oooooo :kiss:
lolita_xx

#9 Re: Iz veze u vezu

Post by lolita_xx »

ne smijemo zachatavati :D
profi25

#10 Re: Iz veze u vezu

Post by profi25 »

pa ovako ja mislim :mrgreen:
ako ti ostavljas nekoga onda si spreman odmah :-D
ako tebe ostave onda nisi sve dok sam sebi ne kazes da jesi...to ovisi o tebi koliko si duboko zaglavio i koliko ces biti glup/pametan za u buduce :-)
mozes patiti i analizirati mjesec, a mozes i godinamaaaaaaaa
i pjevati onu pjesmu...neke ptice nikad ne polete :lol:
Post Reply