sta je potrebno,koliko to kosta,od cega sta zavisi,ko je nadlezan,postoje li slucajevi kad je pretvorba nemoguca?
uglavnom svi detalji
hvala hvala
Moderator: anex
dobio si već neke odgovore u temi o stanovima, ali nije zgoreg da ovu nulu odgovora dovedemo na višLJu ljestvicu (1)kamen spoticanja wrote:dakle zanima me kakva je procedura pretvorbe stambene nekretnine dakle stambenog prostora u poslovnu nekretninu,dakle poslovni prostor?
sta je potrebno,koliko to kosta,od cega sta zavisi,ko je nadlezan,postoje li slucajevi kad je pretvorba nemoguca?
uglavnom svi detalji![]()
hvala hvala
ružmarin-a wrote:dobio si već neke odgovore u temi o stanovima, ali nije zgoreg da ovu nulu odgovora dovedemo na višLJu ljestvicu (1)kamen spoticanja wrote:dakle zanima me kakva je procedura pretvorbe stambene nekretnine dakle stambenog prostora u poslovnu nekretninu,dakle poslovni prostor?
uglavnom svi detalji![]()
hvala hvala
![]()
mislim da je nemoguće ukoliko djelatnost koju obavljaš proizvodi buku koja bi smetala stanarima (laički rečeno)![]()
nadležnost: općina (privredni odjel i odjel za imovinsko-pravne odnose)
Potrebno:
1. Putešestvija ka Općini odjel privrede, oni ti daju šta njima da doneseš - neće bit puno papira a izdaju ti Rješenje za saglasnost o obavljanju privredne djelatnosti
2.
* za inspekciju: (otiđi u zgradu do RTV-a na Alipašinom i daće ti spisak:
a). ZK izvadak (odsad te zovem ZK umjesto KS a može i ZK kantona sarajevskog kamena spoticanja)(iako je tvoja i ako nije tvoja nekretnina, ovo nism najsigurnija)
b) Ugovor o kupoprodaji/zakupu ili vlasnički list da je tvoja nekretnina
c) atest i td.
Cijena : ne znam, imaju takse svakako za inspekciju, čini mi se 150 KM
4. Sama pretvorba - nadležnost općine, imovinsko pravna služba a to košta, ne znam koliko
sretno
Sve si upravu, svaka cast...bornheim wrote:Ako je taj ojekat u nekoj zgradi sa vise stanova trebace ti saglasnost od svih stanara ,onda ti treba urbanisticka
saglasnost,zahtjev za promjenu namjene iz stambenog u poslovni objekat,gradjevinska dozvola a stim i ovjereni
projekat.Mene je samo papirologija kostala oko 5000 KM u tome je i naknada za agenciju koja je to ganjala za mene posto zivim u inostranstvu...Trajalo je oko 10 mjeseci.