Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
Moderator: anex
- trinaesti
#1 Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
ukida se papirna 5-ica.
bune se neki. kazu ode mesa selimovic.
ok, mesha je vazan. nek ga stave na novcanicu od 500 KM.
to nam treba vise nego papirna tariguzna petica. koja se isfuca po kladionicama i apotekama. one najvise rade u ovoj drzavi.
neki dan sam morao dici par hiljada. nigdje 100janki u blagajni banke, a kamoli rijetkih 200ki koje vidjam svake prestupne. i dade mi bunt, trebala mi je pederusa da sve ponesem.
znaci pod hitno mesu na 500 KM i to sa jedinstvenim dizajnom kao i 200tka, koja jedina lici na nesto. ove sve ostale treba promijeniti.
to nam treba vise nego papirna tariguzna petica. koja se isfuca po kladionicama i apotekama. one najvise rade u ovoj drzavi.
neki dan sam morao dici par hiljada. nigdje 100janki u blagajni banke, a kamoli rijetkih 200ki koje vidjam svake prestupne. i dade mi bunt, trebala mi je pederusa da sve ponesem.
znaci pod hitno mesu na 500 KM i to sa jedinstvenim dizajnom kao i 200tka, koja jedina lici na nesto. ove sve ostale treba promijeniti.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
ja odem dignem platu sve u cvajama...al ne treba mi pederusha, stane u novcaniktrinaesti wrote:ukida se papirna 5-ica.
A ova petacha je u opticaju do kraja ove godine...steta...trebali su ranije...ko zna kakvih se sve bakcila prenijelo preko petache...tariguzne...
- zenny
#3 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
nema mi nista odvratnije od one odvratne ogromne kovanice, samo cekam da iskoci iz djepa... zivio papirni petak
- karanana
#4 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
svaka petacha je ofucana. prava pijacarska i kladionicarska novcanica. nek ide. ionako je imala print gresku.
- Cholina_Lokica
#5 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
nek ide, sva mi je fuj, svaka je ofucana do te mjere da mi se gadi je uzeti u ruku...
-
mIRCerka
#6 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
RET MARAKAkaranana wrote:svaka petacha je ofucana. prava pijacarska i kladionicarska novcanica. nek ide. ionako je imala print gresku.
- atko
#7 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
Ja mislim da je to smisljena zavjera SDP-a ... prvo su lobirali da se pogresno printa
Jest se malo ofucala ... al mi zapara usi vasa kvalifikacija ... vaka naka ... pijacarska
s'a ima kraljevici nisam vas prepoznao
Bas je bila dobra ... ono naletis do majstora da ti zamjeni neku sitnicu ... nece covjek nista ... ti bacos petaka za kafu ... a ovako kako da das onu glupu kovanicu ... i onda bacis cenera jebiga
Jest se malo ofucala ... al mi zapara usi vasa kvalifikacija ... vaka naka ... pijacarska
Bas je bila dobra ... ono naletis do majstora da ti zamjeni neku sitnicu ... nece covjek nista ... ti bacos petaka za kafu ... a ovako kako da das onu glupu kovanicu ... i onda bacis cenera jebiga
-
mIRCerka
#8 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
ama nije novcanica ko novcanica kriva, kriv je papir i nekvalitet stampanja...pa uzmes je ruku prineses nosu i povratis od smradotine....atko wrote:Ja mislim da je to smisljena zavjera SDP-a ... prvo su lobirali da se pogresno printa![]()
![]()
![]()
Jest se malo ofucala ... al mi zapara usi vasa kvalifikacija ... vaka naka ... pijacarskas'a ima kraljevici nisam vas prepoznao
![]()
a jest nekako "hadzijski" bilo bacit petachu na kafu...'nako....
- HAVANA
#9 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
Prežalili smo ove prežalićemo i petaka

- atko
#10 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
@HAVANA pretece me
a bas htjedoh da kazme ... kad smo se oprostili od najdraze

prebolicemo i petachu

prebolicemo i petachu
- HAVANA
#11 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
atko wrote:@HAVANA pretece mea bas htjedoh da kazme ... kad smo se oprostili od najdraze
prebolicemo i petachu
Drage najdraže
-
mIRCerka
#12 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
govorite u svoje ime, meni klavirka nikad iz srca izaci nece...
- HAVANA
#13 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
Koja ono bi klavirka
starim
-
mIRCerka
#14 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
dzizs, okrenes ovu trebu s druge strane klavir...HAVANA wrote:Koja ono bi klavirka![]()
starim
bila je i neka novcanica sa grodjem, al ne znam jel dojc il sta...
- atko
#15 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
Zar klavirka ne bijahu ova ista samo kad se okrene sa druge strane 
------------
edit
zakasnih
------------
edit
zakasnih
- HAVANA
#16 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
Ma jal treba jal klavir,dobra je bila pravo.
-
mostarac
#17 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
atko wrote:@HAVANA pretece mea bas htjedoh da kazme ... kad smo se oprostili od najdraze
prebolicemo i petachu
Sve zene na jednu stranu, Clara na drugu
Bolje zene na Balkanu nije bilo i obozavanije
- chuchumbamayumbe
#18 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM

Jeste da idemo off topic, ali kada skontam šta se svašta moglo kupiti za Hundert Deutsche Mark!
- HAVANA
#19 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
chuchumbamayumbe wrote:
Jeste da idemo off topic, ali kada skontam šta se svašta moglo kupiti za Hundert Deutsche Mark!
Eee, nije ni klavir što je nekad bio
- Sarayman
#20 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
Dobra ideja za uvodjenje apoena od 500 KM. Pitanje je imaju li para, jer ce kostati. Izvjesnije je da dok traje kriza (a kod nas je hronicna) nista od toga...
- slavkoimamodilera
#21 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
Joooj Clara je meni draga ostala nevjerovatno... nikad necu prezalit sto sebi ne ostavih jednu za uspomene
Kad se samo sjetim prve plate koju sam primio, meni 19, tek kren'o na fakultet, a u koverti sve Clara do Clare, Clara do klavira, klavir do Clare...
joooj jesam ih volio listat.... 
Kad se samo sjetim prve plate koju sam primio, meni 19, tek kren'o na fakultet, a u koverti sve Clara do Clare, Clara do klavira, klavir do Clare...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#22 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
a jednom klarom si mogo 2 ukrajinke

-
mIRCerka
#23 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
a bila je kvalitetna...ja sam snopic znala presaviti pa brojati da mi ispadne duplo vise...slavkoimamodilera wrote:Joooj Clara je meni draga ostala nevjerovatno... nikad necu prezalit sto sebi ne ostavih jednu za uspomene![]()
Kad se samo sjetim prve plate koju sam primio, meni 19, tek kren'o na fakultet, a u koverti sve Clara do Clare, Clara do klavira, klavir do Clare...joooj jesam ih volio listat....
kad su se uvele KMice a jos bile njemacke u opticaju, par puta sam u polumraku hodnika starog izlevatila na brzaka...
on losije vidi pa njemu isto
ili

ili

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
sta ba ja znam po 20 kovanica imati
i to petice i 2vice 1edinice
one manje ostavljam kuci u kasicu prasicu
i to petice i 2vice 1edinice
one manje ostavljam kuci u kasicu prasicu
- trinaesti
#25 Re: Iz opticaja se povlači papirna 5 KM
najbitnije je da metalne legure koji se koriste nisu kao ex yu i danasnji srpski dinari.
kad ih uzmem u ruku odmah mi u ustima odvratni metalni okus (:
uhvati me nostalgija kad ugledah 100 DM (:
kad ih uzmem u ruku odmah mi u ustima odvratni metalni okus (:
uhvati me nostalgija kad ugledah 100 DM (: