Nista kao i sve stranke u ovoj drzavi samo kralistari grad Visegrad wrote:Nabrojite mi sta je HDZ dobro uradio od 1992 do 2010?
Ivo Josipovic i odnos prema BIH
-
Geronimo81
#801 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
-
Geronimo81
#802 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Hahahahah Hrvatska korak do EU i sad ce da riskira EU radi BIH hrvataheckler wrote:Geronimo81 wrote:Prvi put u zivotu ovo moram reci pa i po cjenu bana "Kako ste glupi ili se pravite glupi"
Hercegovac_prvi vam je sve fino rekao a ja cu da ponovim EU
Čim čovjek nije rekao RS je zločinačka tvorevina i Dodik je šupak odmah nevalja
Jel da je bolji Mesic isprica jedan vic cijela BiH se smije opali koju po dodiku iz ZG i cijela bosna mu se klanja
Libo me prica li on viceve ili ne prica. Ali kad implicitno podrzava daljnu etnicku podjelu moje drzave, svaki drugi dan je posjecuje ali slabo u glavni grad da dodje, kad prima medalje od trenutno najveceg neprijatelja ove zemlje, onda ga ja imam pravo svrstavati u neprijatelje moje zemlje.
To sto se njegove aktivnosti objasnjavaju kao borba za Hrvatske interese me zaboli racku. Ti hrvatski interesi uglavnom znace neko novo zlodjelo nad Bosnom, sto ekonomsko sto ratno.
Hrvatski interesi su da hrvati ostanu u BiH i tu ce da pomogne koliko god moze ito samo finacijama a u unutarnju politiku se nece mjesati pa zato i daju dvosmislene poruke da svi budu zadovoljni i da svi mogu tumaciti kako njima pase.
-
bicebolje
#803 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Jesi li siguran ? Ja ne bih bio tako siguran. Ostavio bih mogućnost da je sve ovo što gledamo glumljenje dobrosusjedskih odnosa zbog EU jer su tamo jasno rekli da neće uvoziti probleme. Ostavio bih mogućnost da se hrvatska politika nakon ulaska u EU okrene za 180 stepeni. Možda sutra naplate za Komšića, bezobrazluk se ne isplati na duge staze.hercegovac_pravi wrote:Jedina razlika ovoga puta je ta da sada nemate podršku Hrvatske u svojim namjerama
-
Geronimo81
#804 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Zasto je pokrenuta samouprava ?hercegovac_pravi wrote:Pa gdje je to bio Komšić 2000-te kad je proglašena samouprava? Nemojmo šupljih geronimo. Bošnjaci su savršeno svjesni jedine konstante u politici BH-a Hrvata. Jedina razlika ovoga puta je ta da sada nemate podršku Hrvatske u svojim namjerama, ma koliko to imaginarno zvučalo u ovome momentu. Vrijeme će pokazati ali vam sa sigurnošću mogu reći da će HDZ politika u BiH ostati još kraćih rukava već 94-te i to prvenstveno zahvaljujući politici koju trenutno oslikava Josipović.Geronimo81 wrote:kriv HDZstari grad Visegrad wrote:jedna zamjrka Senadu Avdicu jeste da Ivo Josipovic ne smislja sam sta ce raditi, vec to smislja ekipa u pozadini. Pa se ne moze direkto porediti ova 2 predsjednika, vec se moze porediti ekipa u pozadini. dalje ima osjecaj da je ta ekipa napravila PROGRAM posjete, a Ivo je tu samo figura. ne vjerujem da Ivo putuje puno Hrvatskoj.
Druga star je da se vjerovatno Komsic i Josipovic ne slazu, pa nema smisla zajedno putovati po Bosni i Hecegovni.
a slazem se da se Komisc uljuljao, treba da vise putuje po Bosni i Hercegovini. Treba da se vidi i cuje.
Inace je HDZ kriv sto izabran Kosic, jer HDZ provodi agresvnu politiku prema Bosni i Hercegovini, pa su neki radije vidjeli Komsica nego arogantnog Covica koji zagovra federalizaciju, tj. unistenje BiH.
Inace ako nekog interesuje politika HDZ moze komotno na poskok info portal. Pa ce mu sve biti jasno o desnicarskoj stranci HDZ i placenom portalu.
Mijesati suprugu Komsica nema nikakvog smisla . Osim toga i Komsic ima pravo na godisnji odmor kad on hoce.
Uostalom Komsic je hrvat i predstavnik je iz redova hrvatskog naroda.
Ne moze Bosnu i Hercegovinu ucjenjivati Covic i HDZ preko Markelove. Ipak Markelova ne zivi u Federaciji i ne vozi se ovim losim putevima na kojima svaki drugi dan neko gine. A taj isti HDZ je obstruiro gradnju puteva u FBiH. I sta hoce HDZ da im cestitam sto unazadjuju sadasnjost i buducnost.??? Bolji je Komsic 100X od Covica. Zar ne slusate sta Covic prica, Covic=Dodik. razocaran sam HDZ -100%. HDZ=smrt drzave Bosne i Hercegovine.pa 2006 godine hrvatska politika se nije cula ni treci entitet nit ista pa dođe komšić
Ko je kriv kosovarima kad su dobili Sejdu ?
Hrvatska politika u BiH nema nikakve moci da nekom nesto namece stoga mani mi se suplje da je to radi toga pa da je i bio recimo ovaj Martin Raguž sam kao kandidat ili netko iz HSP, SDP pi opet ubacio Komsica i ako ovako ostane moze i SDA da pocme da koristi to mejsto .
Sa Josipovicem moze da bude svasta sacekajmo ulazak u EU
- spreca
#805 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
stari grad Visegrad wrote:Nabrojite mi sta je HDZ dobro uradio od 1992 do 2010?
Pa jebo ga ti nemogu ni oni sve
-
luckypot
#806 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
podsjetio bih te da eu bošnjacima ne može ništa, plus da je dejton čvrsto u američkim rukama...bicebolje wrote:Jesi li siguran ? Ja ne bih bio tako siguran. Ostavio bih mogućnost da je sve ovo što gledamo glumljenje dobrosusjedskih odnosa zbog EU jer su tamo jasno rekli da neće uvoziti probleme. Ostavio bih mogućnost da se hrvatska politika nakon ulaska u EU okrene za 180 stepeni. Možda sutra naplate za Komšića, bezobrazluk se ne isplati na duge staze.hercegovac_pravi wrote:Jedina razlika ovoga puta je ta da sada nemate podršku Hrvatske u svojim namjerama
- vee-jay
#807 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
mislis pored rata, herceg bosne, logora, crtanja karata sa milosevicem, povratka herceg bosne, od hrvata prazne RS, raznoraznih afera...stari grad Visegrad wrote:Nabrojite mi sta je HDZ dobro uradio od 1992 do 2010?
- ultima_palabra
#808 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Jel ovo @osa?japijem wrote:istina, toliki "školovani i pametni" ljudi, pa padaju na jednog izlapjelog vicmahera, koji im se uzgred i ruga i pljuje po njima, i potura im politiku i utpoiju koja u ovih 15 godina kako je rat završio nije dala nikakav rezultat, a ekipa zadovoljna, ne odustaje, rahat patnja...Geronimo81 wrote:Prvi put u zivotu ovo moram reci pa i po cjenu bana "Kako ste glupi ili se pravite glupi"
Jel da je bolji Mesic isprica jedan vic cijela BiH se smije opali koju po dodiku iz ZG i cijela bosna mu se klanja
-
hercegovac_pravi
#809 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Pa pročitaj šta sam napisao u kompletnome postu Bog ti dragi svjetlo podario. Čitava poenta politike koju zastupa Josipović i jeste to što si napisao u svome postu (a i ja u mome samo što ti to nisi pročitao). Dalje, kada Hrvatska uđe u EU, jednostavno NEĆE posjedovati nikakav halat kojim bi mogla utjecati na BiH jer BiH NEĆE ući u EU baš kao ni Kosovo). I upravo zbog te spoznaje Čović i ekipa i dižu frku oko " trećeg entiteta" jer je ovo zadnji voz "rasturača BiH" u koji i Čović želi uskočiti ali srećom svi su mu zubi na vrijeme povađeni (hvala OHRbicebolje wrote:Jesi li siguran ? Ja ne bih bio tako siguran. Ostavio bih mogućnost da je sve ovo što gledamo glumljenje dobrosusjedskih odnosa zbog EU jer su tamo jasno rekli da neće uvoziti probleme. Ostavio bih mogućnost da se hrvatska politika nakon ulaska u EU okrene za 180 stepeni. Možda sutra naplate za Komšića, bezobrazluk se ne isplati na duge staze.hercegovac_pravi wrote:Jedina razlika ovoga puta je ta da sada nemate podršku Hrvatske u svojim namjerama
1) Ulazak HR u EU što samim procesom ulaska nosi rigorozne granične i zakonske regulative između Hr (tada EU) i BiH. Iz toga slijedi čitav niz stvari što će u potpunosti marginalizovati sam opstanak Hrvata kao naroda u BiH.
2) Dodikov rok trajanja se bliži kraju. Ekonomoska kriza koja će "spucati" tzv pc je neminovnosti. Para nema i neće da ih bude, što samo po sebi donosi socijalne nemire i raspad sistema. Dodik je toga svjestan i zato je i "pobjegao" sa pozicije nekakvog premijera. Dodaj tome da je tvorevina nastala porazom "velikosrpske" ideje (koju neki još nazivaju i srbija) pred finansijskim bankrotom, šta dobivaš od svega toga? Pa dobivaš činjenicu da je Dodik posljednji "vožd" koji će biti insataliran u BiH a od strane tzv. srbije. Kosovo je završena stvar tako da tzv. srbija nema kapacitet ucjenjivanja EU-a i bloka predvođenim od strane USA-a. Sada je na sceni balanas primitivnoj politici tzv. srbije (čitaj Sandžak, Preševska dolina, Vojvodina i promjena odnosno kreiranje Ustava tvorevine koja tek treba da nastane a zvat će se Srbija..ovo namjerno pišem velikim slovom jer država Srbija treba tek da nastane)
3) Politički savez (koalicija) SNSD-a i SDS-a kao i koaliranje i udruživanje HDZ-ova sa ranije pomenutom koalicijom je jasan znak političke slabosti (naglašavam političke jer pričam o sadašnjem vremenu) uticaja i Srbije i Hrvatske na dešavanja u BiH.
Zbog čega je Čović odlučio iskoristiti ovaj trenutak i staviti se u službu velikosrpskog interesa i ignorisati zahtjeve Hrvatske? Jednostavno, za zatvaranje otvorenih pitanja koja postoje između Hrvtske i EU, neminovna je elimincaija entitetskog veta koji posjeduje tzv. pc a vezan je za proces Hrvatskog ulaska u EU (razlog je podugačak tako da mi se neda pisati, ali vjeruj mi na riječ). Zbog toga Josipović nasotji da "odobrovolji" Dodika. Znajući ovo što sam ja napisao, Čović je odlučio da "prisili" (naravno peko Dodika) Hrvatsku da mu pomogne u rasturanju BiH što će mu se naravno "razbiti od glavu". Međutim...vrijedi pokušati bar gledano sa njegove strane...alternativa je dugogodišnja robija...
Ima ovdje još stotinama drugih stvari koje bi bile vrijedne pomene ali valjda će i ovo biti dovoljno da baci svjetlo na političke procese koji se trenutno dešavaju..
-
hercegovac_pravi
#810 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Geronimo81 wrote:Zasto je pokrenuta samouprava ?hercegovac_pravi wrote:Pa gdje je to bio Komšić 2000-te kad je proglašena samouprava? Nemojmo šupljih geronimo. Bošnjaci su savršeno svjesni jedine konstante u politici BH-a Hrvata. Jedina razlika ovoga puta je ta da sada nemate podršku Hrvatske u svojim namjerama, ma koliko to imaginarno zvučalo u ovome momentu. Vrijeme će pokazati ali vam sa sigurnošću mogu reći da će HDZ politika u BiH ostati još kraćih rukava već 94-te i to prvenstveno zahvaljujući politici koju trenutno oslikava Josipović.Geronimo81 wrote: kriv HDZpa 2006 godine hrvatska politika se nije cula ni treci entitet nit ista pa dođe komšić
Ko je kriv kosovarima kad su dobili Sejdu ?
Hrvatska politika u BiH nema nikakve moci da nekom nesto namece stoga mani mi se suplje da je to radi toga pa da je i bio recimo ovaj Martin Raguž sam kao kandidat ili netko iz HSP, SDP pi opet ubacio Komsica i ako ovako ostane moze i SDA da pocme da koristi to mejsto .
Sa Josipovicem moze da bude svasta sacekajmo ulazak u EU
Iz istog razloga zbog kojeg je kreirana i bivša tzv. "hzhb"Zasto je pokrenuta samouprava ?
Slažem se 100%, to je riješeno još 94-te porazom HV-a i HVO-a u operacijama u srednjoj Bosni.Hrvatska politika u BiH nema nikakve moci da nekom nesto namece
Besmisleno.....šta je to i šta je "radi toga"? Objašnjenje molimstoga mani mi se suplje da je to radi toga
Gluposti davno razjašnjene na drugim temama. Ako to mjesto koristi SNSD, zašto ga ne bi koristili i SDP ili na kraju krajeva i SDA?pa da je i bio recimo ovaj Martin Raguž sam kao kandidat ili netko iz HSP, SDP pi opet ubacio Komsica i ako ovako ostane moze i SDA da pocme da koristi to mejsto .
Upravo tako, ali ne zaboravi da ulaskom u EU hrvatska gubi i ovo malo uticaja koji je imala na dešavanja u BiH. Sa čim to Hrvatska može natjerati Bošnjačke političare da nešto prihvate kada crta razdvajanja između Hr (EU) i BiH "jugoistični evropski blok" bude pokrivena EU zakonima i standardima. Da pojednostavim, sa čime je bivša Yuga mogla natjerati SSSR da nešto prihvati a u vrijeme "hladnog rata"? Pa ni sa čim, mogla je urgirati kod potencijalnih saveznika ali je to slabo pilo vode.Sa Josipovicem moze da bude svasta sacekajmo ulazak u EU
-
hercegovac_pravi
#811 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Siguran sam da ti je mnogo teže to što pljuje po vama već po nama. Ipak je on bio Predsjednik države tvoga naroda i pripadnik tvoga naroda kojeg su ti "dotepanci" i " zegejevci" i "perecijaneri"....pazi sada...NAMETNULI..Šta ćeš, nemore vazda ni tuDŽman bidnut..japijem wrote:istina, toliki "školovani i pametni" ljudi, pa padaju na jednog izlapjelog vicmahera, koji im se uzgred i ruga i pljuje po njima, i potura im politiku i utpoiju koja u ovih 15 godina kako je rat završio nije dala nikakav rezultat, a ekipa zadovoljna, ne odustaje, rahat patnja...Geronimo81 wrote:Prvi put u zivotu ovo moram reci pa i po cjenu bana "Kako ste glupi ili se pravite glupi"
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#812 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Ivo Miro Josipović?zavrzlama wrote:mnogi ce biti iznenadjeni Josipovicem...cut ce se uskoro....![]()
-
bicebolje
#813 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
PipiDugaDevetka wrote:Ivo Miro Josipović?zavrzlama wrote:mnogi ce biti iznenadjeni Josipovicem...cut ce se uskoro....![]()
- Bosnolog
#814 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Oglasio se najveci vizionar regije koji najbolje poznaje i analizira politicka kretanja i koji ce predvidjeti biduca deasvanja u BiH i regiji,....
Covjek jednostavno vidi mnogo dalje i sire

Respekt i duboki naklon za Banca i Mesica,dokazanih prijatelja ali i saveznika BiH koji znaju da se na Drini brane i granice i interesi Hrvatske od buducih velikosrpskih apetita i pohoda.
Mesić: "Svi su se išli pokloniti ovome Dodiku, i Tadić i Izetbegović i naš Josipović"
13. 01. 2011. • 23:22 S. B.
Nakon susreta sa čelnicima dva bosansko-hercegovačka HDZ-a u srijedu, hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor javno su podržali njihovu poziciju u aktuelnim diskusijama oko formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini.
Dok neki analitičari ocjenjuju da se ništa bitno ne mijenja u hrvatskoj poziciji prema susjednoj zemlji, drugi pak upozoravaju da je ovakav potez rezultat ambicija hrvatskog predsjednika Josipovića, koji za Hrvatsku može biti kontraproduktivan.
Politički analitičar Davor Gjenero u izjavi za "Radio Slobodna Evropa" (RSE) ne vidi promjenu u hrvatskoj politici prema BiH.
"Hrvatska politika prema Bosni i Hercegovini se od 2000. godine do danas nije u bitnom promijenila. Konstanta politike od 2000-te je jasan diskontinuitet prema politici Franje Tuđmana. Otkada Tuđmana nema na hrvatskoj političkoj sceni i otkada su iz HDZ-a potisnuti nacionalistički radikali na čelu sa Ivićem Pašalićem, na hrvatskoj političkoj areni nema nijednog relevantvog zagovornika bilo kakve podjele Bosne i Hercegovine", smatra Gjenero.
"Osim toga, trodioba unutar Bosne i Hercegovine, dakle formiranje trećeg hrvatskog entiteta nije nešto o čemu se u relevantnoj hrvatskoj političkoj javnosti raspravlja", dodaje Gjenero.
"Dakle, to su vrijednosti na kojima se zasniva hrvatska politika svo vrijeme od 2000-te do danas, i to što se povremeno pojave interpretacije koje kažu kako ni treći entitet, ali ne u troentitetskoj, nego u višeentitetskoj konstrukciji, nije neprihvatljiv, ne znači da bilo ko u hrvatskoj politčkoj sceni ko ima relevantan uticaj napušta ove osnovne vrijednosti", kazao je Gjenero za "RSE".
Hrvatska politika prema Bosni i Hercegovini je u prošloj deceniji pa do pred godinu dana bila u stanju mirovanja, procjenjuje za naš "RSE" historičar sa političkim iskustvom Ivo Banac.
"Uglavnom, i pod Račanom i pod Sanaderom, pa i pod gospođom Kosor Bosna i Hercegovina je ignorisana i Hrvatska je sve učinila da se zaboravi ono što je bilo devedesetih godina, ali nije im pozitivno djelovala kako bi umanjila probleme Bosne i Hercegovine, odnosno potpomogla da se situacija u Bosni i Hercegovini stabilizuje", smatra Banac.
Poruka hrvatskog predsjednika i premijerke, nakon posjete čelnika dva bosansko-hercegovačka HDZ-a u srijedu, da nove vlasti u BiH ne mogu biti formirane bez njih je iznenađujuća i zabrinjavajuća, kaže Banac.
"Ja mislim da je to miješanje - miješanje na liniji internacionalizacije hrvatskog pitanja u Bosni i Hercegovini! Mi na to nemamo prava. Na taj način samo vučemo vraga za rep. Ja mislim da je to jedna vrlo loša odluka, koja je povezana sa stanovitim ambicijama sadašnjeg predsjednika da postane neke vrste arbitar rješavanja pitanja Bosne i Hercegovine. Mislim da to treba javno prodiskutovati i promisliti, jer ovakva ishitrena rješenja samo dovode do ponovnog novog prostora miješanja u Bosnu i Hercegovinu, što je za Hrvatsku uvijek bilo pogubno", ocjenjuje Banac.
Donedavni hrvatski predsjednik Stipe Mesić kaže za "RSE" da formiranje trećeg entiteta ne bi riješilo niti pitanje Hrvata u BiH, niti pitanje funkcionisanja države BiH, a ona mora opstati kao multietnička, multikonfesionalna i tolerantna.
Prvo što treba učiniti je dovesti do odumiranja državnosti koju sebi sada pripisuju entiteti, a to je, tvrdi Mesić, pitanje koje se unutar Bosne i Hercegovine ne može riješiti.
Jer, dok je službeni Zagreb Hrvatima u BiH uputio poruku da je njihova domovina Bosna i Hercegovina, a njihov glavni grad Sarajevo, srodna poruka iz Beograda je izostala.
"Jer, tek onda se Milorad Dodik i oni koji sanjaju san "velike Srbije" razoružavaju. Rješenje je sada u Beogradu. Beograd mora držati komunikaciju sa Sarajevom i sa Bosnom i Hercegovinom, a sa Banja Lukom, to se može na jednoj nižem nivou raspravljati. Tu ne mora dolaziti predsjednik republike. Ne mora Tadić dolaziti na noge ... Sad je doduše došao i Tadić i Izetbegović i naš Josipović... Svi su se išli pokloniti ovome Dodiku", kaže Mesić.
Za Mesića pitanje broja entiteta ili kantona uopšte nije relevantno, pod jednim uslovom.
"U tome je cijela stvar, čim ideš na jednonacionalnost jednog entiteta, time odmah daješ oružje u ruke onima koji razbijaju Bosnu i Hercegovinu. Zato je meni bilo nedorečeno i ono što je rekla Vesna Pusić", zaključuje Mesić.
Covjek jednostavno vidi mnogo dalje i sire
-
Nass
#815 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
- mO k3
#816 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
mesica kao starijeg ciku gotivim ,jako mi je simpatican.... samo mi smeta kada je bio predsjednik hr zasto onda nije tako govorio kada sada....
- ultima_palabra
#817 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Kako nije? Jel rekao da će vojsku slati na PCŽenski Dr.Med wrote:mesica kao starijeg ciku gotivim ,jako mi je simpatican.... samo mi smeta kada je bio predsjednik hr zasto onda nije tako govorio kada sada....
- nosara
#818 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Uh...! Pa ne vole ga bosanci zbog frizure...Ženski Dr.Med wrote:mesica kao starijeg ciku gotivim ,jako mi je simpatican.... samo mi smeta kada je bio predsjednik hr zasto onda nije tako govorio kada sada....
- mO k3
#819 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
moras konkretno reci kada je to rekao .... jer koliko se sjecam to je reako nakon sto je otiso u peNzijuultima_palabra wrote:Kako nije? Jel rekao da će vojsku slati na PCŽenski Dr.Med wrote:mesica kao starijeg ciku gotivim ,jako mi je simpatican.... samo mi smeta kada je bio predsjednik hr zasto onda nije tako govorio kada sada....
- nosara
#820 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Jok...! Bio je jos uvijek precjednik...Ženski Dr.Med wrote:moras konkretno reci kada je to rekao .... jer koliko se sjecam to je reako nakon sto je otiso u peNzijuultima_palabra wrote:Kako nije? Jel rekao da će vojsku slati na PCŽenski Dr.Med wrote:mesica kao starijeg ciku gotivim ,jako mi je simpatican.... samo mi smeta kada je bio predsjednik hr zasto onda nije tako govorio kada sada....
- mO k3
#821 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
onda se izvinjavam 
-
radostan dan
#822 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Zato što nije mogao nastupati kao predsjednik Cro i kao Visoki predstavnik za BiH. Sada može. Bar kao kandidat za V predstavnika. I da nam čitav mandat priča viceve. Kao Hrvatima. Dok mu Sanader drpa stotine miliona i rasproda komplet državu. Kao što jeste.Ženski Dr.Med wrote:mesica kao starijeg ciku gotivim ,jako mi je simpatican.... samo mi smeta kada je bio predsjednik hr zasto onda nije tako govorio kada sada....
Mesić ?
-
radostan dan
#823 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Jeste, jeste, čitavih 10 dana.nosara wrote:
Jok...! Bio je jos uvijek precjednik...
- nosara
#824 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
To ti je k'o 10 godina...radostan dan wrote:Jeste, jeste, čitavih 10 dana.nosara wrote:
Jok...! Bio je jos uvijek precjednik...
- nosara
#825 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH
Mesic je za tebe Tito...radostan dan wrote:Zato što nije mogao nastupati kao predsjednik Cro i kao Visoki predstavnik za BiH. Sada može. Bar kao kandidat za V predstavnika. I da nam čitav mandat priča viceve. Kao Hrvatima. Dok mu Sanader drpa stotine miliona i rasproda komplet državu. Kao što jeste.Ženski Dr.Med wrote:mesica kao starijeg ciku gotivim ,jako mi je simpatican.... samo mi smeta kada je bio predsjednik hr zasto onda nije tako govorio kada sada....
Mesić ?![]()
![]()