Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post Reply

Ko ima "posteniji" odnos prema BIH?

IVO JOSIPOVIC
216
86%
BORIS TADIC
36
14%

Total votes: 252

iz dna duše

#701 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by iz dna duše »

osa wrote:
iz dna duše wrote:Uredila da,penzije dala, sve je to ok, ali nijedan ozbiljan njemački političar neće otići i odati počast borcima Wehrmachta, osim krajnje desnice, koja ne igra neku veliku ulogu na njemačkoj politčkoj sceni...
Privatno naravno nije nikome zabranjeno da ode, jer su mnogima, pa i političarima, poginuli djedovi, očevi...
šta misliš da odluke o mirovinama i obnovi spomenika donose "neozbiljni" njemački političari, što se tiče wermahta potpuno si u krivu, regularna njemačka vojska ima uvijek isti status....
Pa mirovine su ok, ipak ih je njemačka vlast poslala na ratište i bili su regularna vojska Njemačke...
U Njemačkoj prave razliku između fašista i antifašista, samo je to kod nas skupa ili se čak antifašisti veličaju...
Umjesto toga, Nijemci oni obilježavaju godišnjice i mjesta stradanja žrtava (njemačkog) fašizma u Njemačkoj (konc.logori...)
osa

#702 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by osa »

iz dna duše wrote:
osa wrote:
iz dna duše wrote:Uredila da,penzije dala, sve je to ok, ali nijedan ozbiljan njemački političar neće otići i odati počast borcima Wehrmachta, osim krajnje desnice, koja ne igra neku veliku ulogu na njemačkoj politčkoj sceni...
Privatno naravno nije nikome zabranjeno da ode, jer su mnogima, pa i političarima, poginuli djedovi, očevi...
šta misliš da odluke o mirovinama i obnovi spomenika donose "neozbiljni" njemački političari, što se tiče wermahta potpuno si u krivu, regularna njemačka vojska ima uvijek isti status....
Pa mirovine su ok, ipak ih je njemačka vlast poslala na ratište i bili su regularna vojska Njemačke...
U Njemačkoj prave razliku između fašista i antifašista, samo je to kod nas skupa ili se čak antifašisti veličaju...
Umjesto toga, Nijemci oni obilježavaju godišnjice i mjesta stradanja žrtava (njemačkog) fašizma u Njemačkoj (konc.logori...)
treba obilježiti sva stradanja i sve stradalnike, zar misliš da se u njemačkoj ne obilježava stradanje dresdena, i te kako, u redu je praviti razliku između fašista i antifašista, dapače to je civilizacijska tekovina, isto tako civilizacijska tekovina je odati počast stradalima, jer to što je netko pobjednik ne daje mu za pravo da ubija bez suda, po logici mnogih kvazi antifašista na ovom forumu, bilo bi sasvim normalno, da je hv potukla 20 000 srba koji su se povlačili s kordunskim korpusom u oluji, jer su mnogi od njih bili u vojsci, neki su počinili zločine, potjerali sve nehrvate s područja rsk itd., e vidiš ja ne mislim tako, za mene bi to bio zločin, kao što je likvidacija poražene vojske ndh, civila, žena i djece koja ih je pratila , također zločin....
iz dna duše

#703 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by iz dna duše »

Nemoj bogati o civilnim žrtvama, nisam nigdje pomenula civile i da ih ne treba žaliti, ovdje govorim o fašistima i antifašistima i njihovom izjednačavanju...
osa

#704 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by osa »

iz dna duše wrote:Nemoj bogati o civilnim žrtvama, nisam nigdje pomenula civile i da ih ne treba žaliti, ovdje govorim o fašistima i antifašistima i njihovom izjednačavanju...
oprosti ali to nitko ne radi, izjednačava se zločin, isti je bez obzira tko ga počinio....
Jara

#705 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Jara »

osa wrote: Naravno da su komunisti porušili sva obilježja. Po stvaranju samostalne Hrvatske države, njemačka država je uredila spomenik tim palim vojnicima.
Po stvaranju samostalne Hrvatskedržave u njoj su (a ponegdje, istina mnogo manje, i u BiH) porušeni spomenici posvećeni antifašističkoj borbi u II svj. ratu. :-)
Danas na proslavi osnivanja prvog partizanskog odreda u Brezovici kod Siska, predsjednik Josipović reče da će svi ti spomenici biti obnovljeni! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
osa

#706 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by osa »

Jara wrote:
osa wrote: Naravno da su komunisti porušili sva obilježja. Po stvaranju samostalne Hrvatske države, njemačka država je uredila spomenik tim palim vojnicima.
Po stvaranju samostalne Hrvatskedržave u njoj su (a ponegdje, istina mnogo manje, i u BiH) porušeni spomenici posvećeni antifašističkoj borbi u II svj. ratu. :-)
Danas na proslavi osnivanja prvog partizanskog odreda u Brezovici kod Siska, predsjednik Josipović reče da će svi ti spomenici biti obnovljeni! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
tako i treba.....
bicebolje

#707 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by bicebolje »

Josipović će s Dodikom razgovarati o povratku Hrvata

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će u ponedjeljak u Banjoj Luci nagradu za osobu godine lista "Nezavisne novine", a posjet Republici Srpskoj iskoristit će za razgovore s tamošnjim dužnosnicima o povratku Hrvata i gospodarskoj suradnji s hrvatskim tvrtkama, najavljeno je u petak iz predsjednikova ureda.

S Josipovićem u Banju Luku putuju i predstavnici hrvatskih političkih stranaka, skupina gospodarstvenika podrijetlom iz Posavine te predstavnici udruga nestalih i prognanih koji će o povratku razgovarati s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom i ministrima u vladi toga entiteta.

Svaki put kad predsjednik Josipović putuje u BiH nastoji istaknuti problem Hrvata i to će biti glavna tema razgovora u Banjoj Luci, kažu u uredu predsjednika Josipovića koji je RS posjetio krajem svibnja, pa će sastanak s Dodikom biti prilika da se razmotri što je otad učinjeno na planu povratka.

Kao priznanje za njegovu politiku pomirenja i promicanja suradnje u regiji na Pantovčaku tumače nagradu za osobu godine banjolučkih "Nezavisnih novina" koju će šef hrvatske države primiti na svečanosti u ponedjeljak navečer.

Nagrada čitatelja i urednika "Nezavisnih novina" koju prima u ponedjeljak u Banjoj Luci, kao i nagrada Instituta za mir koju će Josipović primiti početkom veljače u Sarajevu pokazuju da su njegovi napori prepoznati na cijelom teritoriju BiH, ističu predsjednikovi
savjetnici.

Na dodjelu nagrade u hotelu "Bosna" u Banjoj Luci dolaze predsjednici Srbije i Crne Gore Boris Tadić i Filip Vujanović, najviši dužnosnici središnjih i entitetskih vlasti u BiH te 25 veleposlanika u susjednoj državi.

Ranije u ponedjeljak, Josipović će posjetiti Jajce gdje će razgovarati s lokalnim vlastima i na dan Svetog Nikole uručiti poklone djeci u dječjem vrtiću Bare u čijoj je obnovi sudjelovala hrvatska vlada, te se susresti i sa župljanima svetišta sv. Ivana Krstitelja u
Podmilačju.

Za boravka u Banjoj Luci Josipović će se sastati i s predstavnicima Udruge Hrvata Banjaluke, visokim povjerenikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom te s članovima Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i Bakirom Izetbegovićem.
dogovor

#708 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by dogovor »

Čitm anketu tko ima pošteniji odnos prema BiH Josipović ili Tadić. Vidim premoćno vodi Josipović.
Mislim da je prijateljsku politiku prema BiH vodio Mesić. Josipović se podpuno okrenio prema bratu Srbinu Tadiću. On je na početku svog mandata izjavio da mu je važno partnerstvo sa Srbijom. On prelazi preko Tadićevih izjava koje se tiču same Hrvatske pa ne vidim da bi se taj liganj zauzeo za BiH kontra Srbije.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#709 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Chmoljo »

dogovor wrote:Čitm anketu tko ima pošteniji odnos prema BiH Josipović ili Tadić. Vidim premoćno vodi Josipović.
Mislim da je prijateljsku politiku prema BiH vodio Mesić. Josipović se podpuno okrenio prema bratu Srbinu Tadiću. On je na početku svog mandata izjavio da mu je važno partnerstvo sa Srbijom. On prelazi preko Tadićevih izjava koje se tiču same Hrvatske pa ne vidim da bi se taj liganj zauzeo za BiH kontra Srbije.
on se zauzima za svoju zemlju i radi u njenom interesu. što bi se on zauzimao samo za Bosnu?
theTruePath

#710 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by theTruePath »

dogovor wrote:Čitm anketu tko ima pošteniji odnos prema BiH Josipović ili Tadić. Vidim premoćno vodi Josipović.
Valjda je to jedino logicno,pa predsjednik je Hrvatske nije Bosne :-) :lol:

inace ,trebala je opcija ni jedan od njih
heckler

#711 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by heckler »

Mislim da i mi trebamo prestati kovati u zvijezde svakog iz komsiluka ko eksplicitno ne zagovara podjelu Bosne.

Josipovic do sada nista nije uradio osim sto putuje i po HR i po regionu i poklanja se na svakom stratistu. U tom ide predaleko i pokusava pomiriti i nepomirivo. Jedan dan biti na partizanskoj proslavi a sutradan na ustaskoj kao ljetos sto je uradio je vrhunac gluposti.

Sto se mene licno tice vec taj gaf mi ga je smanjio u ocima. Konstantni sastanci sa Tadicem gdje si uzimaju za pravo da prezvakavaju Bosnu bez BiH predstavnika mi ga je vec stavio na radar kao potencijalnu opasnost. A zadnje setkanje po Mostaru i zvanicni sastanci sa HDZom na Bajram uz zaobilazenje Sarajeva uz papagajsko ponavljanje vec cuvene Tadiceve izjave da on podrzava "sta se narodi BH dogovore" uz uzimanje za gotovo da su Hrvati neravnopravni mi je dovoljno da ga i zvanicno proglasim za neprijatelja ove drzave.

Suma sumarum dosadasnjeg mandata
1) Posjetio Ahmice
2) Podrzava "dogovor BH naroda"
3) Hrvati "ugrozeni"
4) Niti jedno od gorucih pitanja izmedju BiH i HR nije ni zagrebao a kamoli rijesio
a) Granica na moru
b) Peljeski most
c) Luka Ploce
d) Fantasticni trgovacki deficit sa HR i bezbrojne vancarinske barijere koje ga odrzavaju protuzakonito

Sve skupa sto se tice Bosne ovaj lik je ogromna NULA.

Mesic iako nije niti jedan problem rijesio imao je izracito prijateljske javne istupe. Ovaj nema ni to. NULA
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#712 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by PipiDugaDevetka »

heckler wrote:Mislim da i mi trebamo prestati kovati u zvijezde svakog iz komsiluka ko eksplicitno ne zagovara podjelu Bosne.

Josipovic do sada nista nije uradio osim sto putuje i po HR i po regionu i poklanja se na svakom stratistu. U tom ide predaleko i pokusava pomiriti i nepomirivo. Jedan dan biti na partizanskoj proslavi a sutradan na ustaskoj kao ljetos sto je uradio je vrhunac gluposti.

Sto se mene licno tice vec taj gaf mi ga je smanjio u ocima. Konstantni sastanci sa Tadicem gdje si uzimaju za pravo da prezvakavaju Bosnu bez BiH predstavnika mi ga je vec stavio na radar kao potencijalnu opasnost. A zadnje setkanje po Mostaru i zvanicni sastanci sa HDZom na Bajram uz zaobilazenje Sarajeva uz papagajsko ponavljanje vec cuvene Tadiceve izjave da on podrzava "sta se narodi BH dogovore" uz uzimanje za gotovo da su Hrvati neravnopravni mi je dovoljno da ga i zvanicno proglasim za neprijatelja ove drzave.

Suma sumarum dosadasnjeg mandata
1) Posjetio Ahmice
2) Podrzava "dogovor BH naroda"
3) Hrvati "ugrozeni"
4) Niti jedno od gorucih pitanja izmedju BiH i HR nije ni zagrebao a kamoli rijesio
a) Granica na moru
b) Peljeski most
c) Luka Ploce
d) Fantasticni trgovacki deficit sa HR i bezbrojne vancarinske barijere koje ga odrzavaju protuzakonito

Sve skupa sto se tice Bosne ovaj lik je ogromna NULA.

Mesic iako nije niti jedan problem rijesio imao je izracito prijateljske javne istupe. Ovaj nema ni to. NULA
Zaboravio si i plaćanje potapanja bh. teritorije vodom Buškog jezera. Tom bh. vodom se pravi hr. struja. Čini mi se ni jedne kune nismo dobili kao država.
http://www.kons.gov.ba/main.php?id_struct=6&lang=1&action=view&id=1930 wrote:
Utvrđuju se sljedeće mjere zaštite za pokretno naslijeđe:
Komisija će poduzeti mjere u cilju povratka sljedećih umjetnina u Bosnu i Hercegovinu iz Strossmayerove galerije u Zagrebu:

Kristovo raspeće;
Oplakivanje Krista (sprijeda) / Anđeo sa bakljom (straga);
Krunisanje Bogorodice;
Krist sa donatorom;
nekoliko komada misne odjeće, zajedno sa paramentom bosanske kraljice Katarine.
Last edited by PipiDugaDevetka on 04/12/2010 00:13, edited 1 time in total.
heckler

#713 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by heckler »

Da! Ma ima tu jos bar 10 krupnih i bezbroj sitnih stvari.

Sva sila BH imovine u HR koja nam je oteta. Hoteli, odmaralista, poslovni objekti BH firmi, benzinske pumpe, sipadova luka u Sibeniku.

U apsolutno svakom odnosu sa HR smo donji, pokradeni i ponizeni.
bicebolje

#714 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by bicebolje »

heckler wrote:Da! Ma ima tu jos bar 10 krupnih i bezbroj sitnih stvari.

Sva sila BH imovine u HR koja nam je oteta. Hoteli, odmaralista, poslovni objekti BH firmi, benzinske pumpe, sipadova luka u Sibeniku.

Pa kako se toga niko nije sjetio dok je Mesić bio predsjednik ?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#715 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

bicebolje wrote:

Ja mislim da je to bio posao dvije vlade/Vijeće ministara s tim da je tačno da bi sve bilo lakše ''srediti'' uz pomoć Mesića.
heckler

#716 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by heckler »

bicebolje wrote:

Zato za Mesica i kazem da je samo imo prijateljske javne istupe. Mesic nije niti jedan jedini problem rijesio.

Ali bar nije setkao od jednog do drugog HDZa i srao o "dogovoru BH naroda". Mjesto toga jeste rekao da bi vojsku slao u slucaju pokusaja odcjepljenja.

Zato Ivo sada ide u BL na dodjelu nagrade za licnost godine. Poserem se ja na svaku licnost godine koju Nezavisne (ivo) ili Vecernji (dodik) izglasaju.
bicebolje

#717 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by bicebolje »

Istupe pojelo vrijeme a problemi ostali.
Narod svakako više voli aplaudirati na riječi nego na djela.
heckler

#718 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by heckler »

To i govorim. Ovaj nema cak ni te beskorisne istupe da se moze pohvaliti.

Hrvati ugrozeni, podrzavam dogovor, a svake godine par milijardi Bosanskih u dzep i nove reportaze na HTVu o invaziji beskorisnih Bosanaca na obale "lijepe nase".
dogovor

#719 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by dogovor »

heckler wrote:To i govorim. Ovaj nema cak ni te beskorisne istupe da se moze pohvaliti.

Hrvati ugrozeni, podrzavam dogovor, a svake godine par milijardi Bosanskih u dzep i nove reportaze na HTVu o invaziji beskorisnih Bosanaca na obale "lijepe nase".

Ruka vam se osusila ako kupujete hrvatsko a imate dovoljnu dobru domacu alternativu.
Dragi za deficit u trgovine s Hrvatskom ni je kriva Hrvatska. Kriva je roba. Unatoč globalizaciji u Svijetu je trend kupujmo svoje. I to podržavam.
sasa_t

#720 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by sasa_t »

Hahaha najbolje da kad dodje u Bosnu da nam ga pop... svima i onda bi mozda bili zadovoljni.

Cuj da smanjuje deficit u trgovini izmedju Bosne i Hrvatske. Kako retardiran zahtjev. Pa njemu je interesu da ima suficit u trgovini sa BiH!

Ivo Jospiovic jest umirujuca licnost na ovim prostorima, ali bojim se da vecina zahtjeva koju ljudi traze od njega je u domenu vlada dviju drzava.

Peljeski most je jedna obicna nebuloza i vjerovatno nikad nece biti izgradjena!
Luka Ploce. Da ima volje sa obe strane rijesilo bi se pitanje za 2 dana. Jer Luka Ploce kao vlasnistvo na papiru nista ne predstavlja. Luka Ploce mora da radi! Ako Luka Ploce ne radi onda ni Hrvatska ni BiH nemaju nikakve koristi od nje!
Luka Neum. Veca nebuloza nego peljeski most!
Pitanje pomirenja. Mislim da je na tom pitanju najvise uradio od svih drzavnika na ovim prostorima.

Pitanje iskoristavanja vodenih kapaciteta je kriticno na obe strane i mislim da tu struka nije ukljucena u to pitanje vec decenijama. Sto se u posljednjem slucaju vidi plavljenjem Metkovica! Hrvatska isto tako nema pravo kao niti jedna druga drzava da koristi vodene kapacitete na taj nacin da cini stetu bilo kojoj drzavi.

Neko napisa bezbrojne vascarinske barijere koje prave deficit protuzakonito! Samo cu reci CEFTA! Dalje se sami informisite.

Pitanje fasizma i antifasizma. Covjek je tu jasniji nego iko.
zlajo

#721 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by zlajo »

sasa_t wrote: Peljeski most je jedna obicna nebuloza i vjerovatno nikad nece biti izgradjena!
Luka Ploce. Da ima volje sa obe strane rijesilo bi se pitanje za 2 dana. Jer Luka Ploce kao vlasnistvo na papiru nista ne predstavlja. Luka Ploce mora da radi! Ako Luka Ploce ne radi onda ni Hrvatska ni BiH nemaju nikakve koristi od nje!
Luka Neum. Veca nebuloza nego peljeski most!
Pa pitanje Peljescanskog mosta nije nikakva nebuloza, vec je projekt koji je jako skup za Hrvatsku, ali je i te kako izvediv i sigurno ce se realizirati. Trenutno je u Hrvatskoj opcenito usporena( ili dijelom obustavljena) izgradnja autocesta, ali Peljescanski most se financira iz sredstava Hrvatskih Cesta, a ne Hrvatskih Autocesta i samim time taj projekt nije obustavljen. Naravno da je daleko jeftinije i korisnije rijesenje bilo povezivanje Dubrovacke regije preko Neuma, ali gradani BiH se trebaju upitati (potovo FBiH) u kojoj mjeri je vlada FiB bila spremna na suradnju sa hrvatskom po tom pitanju.
Vezano za Luku Ploce, mislim da mnogima tu nije jasno da Luka Ploce nije u vlasnistvu FBiH-a vec je to iskljucivo Naftni terminal, koji cini samo jedan dio te luke.Dok je sama luka daleko veca i obuhvaca terminale kako kontenjerske tako i za rasute i ostale promete. Trenutna situacija tih Terminala oslikava trenutnu situaciju u FBiH, te zbog odredenih muckih i zaduzivanja (kao i skrivenih poslovnih namjera pojedinih FBiH-a politicara) upitna buducnost tih istih Terminala.

Josipovic je hrvatski predsjednik i osoba koja nema tamnu proslost. Realan je i poprilicno odmjeren i aktivan politicar i sasvim sigurno da vremenom sve vise i vise dobija simpatije kod Hrvata. BiH politicari da imalo imaju "soli u glavi" potrudili bi se da pronadu i izgradu partnerstvo u regiji. Sve ostalo ih vodi (kao i samu drzavu) u jos vecu izolaciju.
PipiDugaDevetka

#722 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Неко је споменуо Луку Шибеник, те дио те Луке која је била у власништву фирме ''Шипад''. Мислим да о томе више нема приче јер су бх. тајкуни приватизовали и све распродали.

Дабогда СДП усвојио Закон о нелегалном стјецању имовине, приХватизацији, ратним и поратним профитерима!
Обећали су то, па сам и гласао за њих.
slobodni armirach

#723 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by slobodni armirach »

Ovaj Ivo svaki dan sve smijesniji presjednik, da ga pozove Vesela Sveska stigo bi na urucenje dogovorene nagrade.

Po ovim nagradama je ocito da Milorad zeli da pridobije podrsku Zagreba, jbg on je tamo momkovao a ima i vamiliju u Rijeci, doduse ima jos vise familije u Hercegovini sa prezimenom Dodig.

Nisam upratio Ivu da se mrdno sa Balkana, totalno dezorijntosan presjednik, do podne izgleda ko savrseni Titov pionir sa peticama iz svih predmeta skole kumrovec, a od podne lici na Suskovog ucenika.

Nazolost Ivo jos nije pokazao nikakav cvrst stav o bilo cemu u Hrvatskoj a pogotovo kad je nasa drzava u pitanju.
spreca

#724 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by spreca »

slobodni armirach wrote:Ovaj Ivo svaki dan sve smijesniji presjednik, da ga pozove Vesela Sveska stigo bi na urucenje dogovorene nagrade.

Po ovim nagradama je ocito da Milorad zeli da pridobije podrsku Zagreba, jbg on je tamo momkovao a ima i vamiliju u Rijeci, doduse ima jos vise familije u Hercegovini sa prezimenom Dodig.

Nisam upratio Ivu da se mrdno sa Balkana, totalno dezorijntosan presjednik, do podne izgleda ko savrseni Titov pionir sa peticama iz svih predmeta skole kumrovec, a od podne lici na Suskovog ucenika.

Nazolost Ivo jos nije pokazao nikakav cvrst stav o bilo cemu u Hrvatskoj a pogotovo kad je nasa drzava u pitanju.

Ivek igra neku igru koju ni sam nezna da igra,il je umislio da je Bosna jedna od Hrvatskih banovina
felipe kajetano

#725 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by felipe kajetano »

Dobar je Ivek :D ...SDP-ovac od glave do pete :-D
Post Reply