Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post Reply

Ko ima "posteniji" odnos prema BIH?

IVO JOSIPOVIC
216
86%
BORIS TADIC
36
14%

Total votes: 252

1gorstak

#1276 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by 1gorstak »

oldplague wrote:
vee-jay wrote:
oldplague wrote: Bojim se konačnog raspada države.
Ah nenene, to je po meni veoma pogresno gledanje na trenutno stanje u BiH. Buducnost BiH nije upitna, upitno je "jedino" njeno unutrasnje uredjenje. Evropa sebi ne smije dozvoliti raspad BiH, jer samim time pravi novu Palestinu u svojoj avliji. Jedino sto se Evropi gore moze desiti od jedne vecinski islamske zemlje u EU (gore sam napisao jedan post o tome) je jedna cista islamska, i uz to radikalna, zemlja u srcu Evrope kojom bi se svi "neprijatelji" mogli posluziti kada EU treba ekonomski ili politicki oslabiti.
Ovo je veoma neozbiljna teza i povlači pretpostavku da Bošnjaci bez Srba i Hrvata ne mogu biti ništa drugo doli islamski radikali. To je uvredljivo i zadrto.
Pa ako ih silom ogranicis na teritoriju iz koje ih ionako nisi uspio istjerati (a pokusao si), normalno da ce doci do radikalizacije. Fol je u tom sto se u svakom obliku podjele kojeg se nudi Bosnjacima, za njih rezervisalo podrucje u kojem nema Stoca, Srebrenice, Prijedora itd itd. Znaci, nisu Bosnjaci po defaultu podlozni radikalizmu, nego se okrecu bogu kada im ljudski sudovi cine nepravdu.
elSaik

#1277 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by elSaik »

Uticaj sarajevskih medija, u prvom redu Federalne televizije, se može primijetiti i usred Zagreba:
REAKCIJA HRVATSKOG HELSINŠKOG ODBORA:

Josipović nastavlja Tuđmanovu politiku

Nedjelja | 23.01.2011.

Teritorijalno formiranje trećeg entiteta u kojem bi živjela samo manjina Hrvata od onih koji su preostali u BiH, značilo bi žrtvovanje preostalih Hrvata koji ne bi živjeli u novom entitetu BiH, jednako kao što bi to bio i gubitak elementarnih ljudskih i građanskih prava svih 300.000 Hrvata koji su u sklopu planiranog etničkog čišćenja protjerani i raseljeni iz BiH

Mediji javljaju da je tužiteljstvo Ad hoc tribunala za bivšu Jugoslaviju u Haagu zatražilo 240 godina zatvora za „hercegovačku šestorku" kao najodgovornijih za sudjelovanje Hrvatske u ratu u BiH kroz tvorevinu nazvanu Herceg-Bosna. Ukoliko Sud prihvati zahtjeve tužiteljstva, bit će to samo još jedna osuda one politike koja je u posljednjem ratu dovela do masovnih kršenja ljudskih prava i ratnih zločina.

Temeljem takvih politika nastala je i Republika Srpska unutar BiH - poseban entitet uspostavljen genocidom i ratnim zločinima. To potvrđuju i presude Međunarodnog suda pravde u Haagu kao i Ad hoc tribunala za bivšu Jugoslaviju, poglavito u slučaju Srebrenice. Držimo da bi uspostavljanje trećeg teritorijalnog integriteta unutar BiH objektivno služilo daljnjoj legalizaciji i legitimaciji Republike Srpske, umjesto njenog ukidanja kao tvorbe nastale na masovnim kršenjima ljudskih prava, etničkom čišćenju i ratnim zločinima.

Začuđujuće izjave

HHO je posebno osjetljiv na sve znakove koji ukazuju na nastavak politike podjele Bosne i Hercegovine, budući je Odbor u cjelini, a neki njegovi članovi posebno, bio vrlo aktivan u pokušajima suzbijanja zala i rata. Posebno se u toj aktivnosti isticao prof. dr. sci. Ivo Banac, istaknuti član i donedavni predsjednik Odbora, koji je za tu i takvu aktivnost 2004. godine proglašen počasnim građaninom Sarajeva.
Stoga smo začuđeni, no ne i iznenađeni, izjavama aktualnog predsjednika Republike Ive Josipovića, u sarajevskom listu Oslobođenje od 11. 1. 2011.

Josipović je začuđujuće ružnom retorikom optužio Banca za „eklatantno miješanje u unutarnje poslove susjedne države", tvrdeći da je Bančevo protivljenje njegovim razgovorima sa Dodikom i Tadićem zapravo „etiketiranje koje se može shvatiti kao poziv na nove ratne sukobe". Nadalje, Josipović kaže: „Srećom, Banac je valjda i zbog takvog načina razmišljanja, propao u politici, pa je to što govori uglavnom irelevantno". Navodeći i da „dr. Ivo Banac u političkom smislu ne predstavlja nikoga u Hrvatskoj, (pa) ne znam u kojem je svojstvu iznosio svoje stavove i zaključke, pretpostavljam kao građanin". Nadalje, Josipović izjavljuje da Bančevi stavovi ne predstavljaju mišljenje „dijela hrvatskih intelektualaca" nego da se njegov zaključak o Josipovićevom „regionalnom angažmanu" s Tadićem „kao, na određen način nastavak politike Karađorđeva" svodi samo na jedno slovo - Ivu Banca.

Odgovor je to Josipovića na interview člana HHO-a Ive Banca u Oslobođenju dan ranije, u kojem je Banac upozorio da su zajedničke aktivnosti Josipovića i Tadića „na neki način ponavljanje modela, kao u dogovorima Cvetković - Maček i Milošević - Tuđman. Naravno, nikad ništa nije isto." Banac je osim toga ukazao, u odgovoru na Josipovićev interview, da se Josipović zalaže za stvaranje trećeg teritorijalnog entiteta u BiH. Jednako tako Banac je rekao da i „Vesna Pusić već neko vrijeme eksperimentira s vanjskom politikom" aludirajući na njene nedavne izjave vezane za stvaranje hrvatskog entiteta u BiH. Za Tadića je rekao da je „još u velikosrpskoj brazdi", a za Josipovića da on „naravno, nije Tuđman. On uopće nije čovjek politike. On je demokratski maneken."
Odbor nema običaj odgovarati na napade i kritike te klevete kako samog Odbora, tako i pojedinih njegovih članova. No narav ove rasprave ukazuje na potrebu očitovanja Odbora, budući je ona posebno važna sa stajališta ljudskih prava.

Za Hrvatski helsinški odbor
Ivan Zvonimir Čičak,
predsjednik
Mali_Vuk

#1278 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Mali_Vuk »

oldplague wrote:Saberi se.
Razumem!! Druže/drugarice 8-)
faer

#1279 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by faer »

Ama čovječe... lijepo je što ti tako misliš, ali se to ne pika. U očima međunarodne zajednice, u očima međunarodnog prava, u očima brojnih birača, medija, političkih analitičara ovdje i vani, suverenitet ili imaš ili nemaš. Ne možeš ga danas braniti rukama i nogama, a sutra ga poslužiti sa jabukom u ustima jer ti tako godi. Ne ide. Konzervu sa crvima smo otvorili mi, tačnije SDP, dopustili uplitanje i stvorili nepremostiv presedan, što uostalom i jeste bio cilj hrvatskog vrha. Po drugi put Sarajevo je palo na istu fintu, baš kao onomad kad je dalo zeleno svjetlo HV-u da uđe u BiH mlatiti Srbe, a on skončao na gornjovakufskom ratištu. I nema sada kuku lele. Josipović ti može prijatelj ili dušmanin, a znamo šta bi značilo napraviti od njega ovo drugo.[/quote]

Kako je SDP dopustio uplitanje?

Josipovic se upleo kad je vidio da SDP nece napraviti vlast sa njegovim favoritima u vidu HDZ-ova. Na kraju krajeva, sta je to sto nam Republika Hrvatska moze nazao uciniti a sto vec ne radi?

Ako SDP napravi vlast u FBiH sa SDA, HSP i NSRZB to ce biti najbolji odgovor na uplitanje susjednih nam drzava. Gradjani odlucili, SDP implementirao, susjedne drzave po prvi puta dobile po nosu i po prstima.
1gorstak

#1280 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by 1gorstak »

oldplague wrote:Bježi ba čovječe, kani me se slika. Pa nemamo niti jednu kredibilnu oružanu formaciju koja se ne bi raspala na prvi znak konflikta.
Dezertera bi vjerovatno bilo, ali mandat OSBiH i SIPA-e ne moze biti doveden u pitanje dezerterstvom, nego samo izmjenom drzavnih zakona koji regulisu postojanje istih. Prazna mjesta bi se popunilo preko noci i rijesen problem.
vaca

#1281 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by vaca »

1gorstak wrote:
oldplague wrote:
vee-jay wrote:
Ah nenene, to je po meni veoma pogresno gledanje na trenutno stanje u BiH. Buducnost BiH nije upitna, upitno je "jedino" njeno unutrasnje uredjenje. Evropa sebi ne smije dozvoliti raspad BiH, jer samim time pravi novu Palestinu u svojoj avliji. Jedino sto se Evropi gore moze desiti od jedne vecinski islamske zemlje u EU (gore sam napisao jedan post o tome) je jedna cista islamska, i uz to radikalna, zemlja u srcu Evrope kojom bi se svi "neprijatelji" mogli posluziti kada EU treba ekonomski ili politicki oslabiti.
Ovo je veoma neozbiljna teza i povlači pretpostavku da Bošnjaci bez Srba i Hrvata ne mogu biti ništa drugo doli islamski radikali. To je uvredljivo i zadrto.
Znaci, nisu Bosnjaci po defaultu podlozni radikalizmu, nego se okrecu bogu kada im ljudski sudovi cine nepravdu.
:-)
Nass

#1282 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Nass »

Mali_Vuk wrote::dance: :bih:

Kao, jao vam se ako Josipović pomisli da ste mu smetnja i da krene da vas mrzi. :-)

Od toga zavisi naš biološki opstanak, dakako. Zato budimo pametni, poslušajmo glas razuma. Skinimo gaće i nag..uzimo se vom forumskom hermafroditu i njegovom/njenom Josipoviću. Pustimo Mostarce k vragu, Gornjo-Vakufljane, Prozorane... jer zaboga, šta ako se u protivnom Josipović naljuti. Brrrr, stahota! Skidaj ti gaće kome hoćeš oldplague, meni to ne pada na pamet da radim.
Hahaha :thumbup: :thumbup: i ja sam to primjetila. Ne dajte ljudi Mostar, Mostar je i hrvatski, i srpski i bosnjacki i svih ostalih gradjana. Nije on nikakav stolni grad. A sa ovakvim Covicem zaljubljenim u Dodika, meni se cini da se upravo to hoce postici.
vee-jay

#1283 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by vee-jay »

Corto Maltese wrote:
1gorstak wrote: Drzava je iznad svega
Skrenuo bih pažnju da parola "Država za čovjeka" ne govori da je država iznad svega. Ona govori da je čovjek iznad svega. Parola koja bi značila da je država iznad svega glasila bi: "(upisati ime države x2) Über alles!".
Dobro sto imas misljenje, ali ZASTO se moras koristiti fasistickim izrazima :?
dale cooper

#1284 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by dale cooper »

Aleksandar Stanković je danas najavio Lagumdžiju kao gosta slijedeće emisije
"Nedeljom u 2". Moglo bi biti zanimljivo. Vjerovatno će biti i pitanja vezanih za
Josipovića i njegove trenutne politike prema BiH.
Corto Maltese

#1285 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Corto Maltese »

vee-jay wrote:
I mene je iznenadio.
vee-jay

#1286 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by vee-jay »

oldplague wrote:
Corto Maltese wrote:
Skrenuo bih pažnju da parola "Država za čovjeka" ne govori da je država iznad svega. Ona govori da je čovjek iznad svega. Parola koja bi značila da je država iznad svega glasila bi: "(upisati ime države x2) Über alles!".
Država inače nije iznad svega, osim u nacizmu i staljinizmu. Čovjek je iznad svega, ali hajde ti to njima objasni.
ja cu odmah potpisati: covjek je iznad svega.

sve najvece demokratije (a o drugim drzavama da ne govorim) ce to isto odmah potpisati, a sami znamo koliko istine ima u tome :(
vee-jay

#1287 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by vee-jay »

oldplague wrote:
vee-jay wrote:
oldplague wrote: quote
o kojem kredibilitetu i podrsci je rijec? i, zasto bi oni trebali biti relevantni? cega se bojis?
/quote
Bojim se konačnog raspada države.
Ovo je veoma neozbiljna teza i povlači pretpostavku da Bošnjaci bez Srba i Hrvata ne mogu biti ništa drugo doli islamski radikali. To je uvredljivo i zadrto. Bošnjaci mogu rješavati svoje nacionalno pitanje jednako kao i svi drugi. Ne, nije to razlog zbog kojeg Evropa, odnosno Zapad u cjelini, ne dopušta raspad BiH. Razlozi su druge prirode.
svaki covjek koji izgubi sve, familiju, djecu, buducnost, istoriju, kucu, posao, zemlju... i to sve na najbrutalniji moguci nacin i na bazi svih mogucih nepravdi, nagradjujuci fasizam i genocid... e taj covjek je sposoban na sve...
vee-jay

#1288 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by vee-jay »

Corto Maltese wrote:
vee-jay wrote:
I mene je iznenadio.
@corto ne znam da li ta si se smijem ili da te zalim.... :roll:

na ignore si...
klixober

#1289 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by klixober »

Pitanja za Lagumdžiju ili sugestije Aleksandru Stankoviću možete napisati na : [email protected]

Obzirom da separatisti već zatrpavaju e-mail besmislenim pitanjima i konstrukcijama kojim žele inkriminirati Lagumdžiju i prikazati ga kao što je svojevremeno ispao Dodik, ne bi bilo zgoreg da i mi napišemo koji mail.
Ja sam već napisao u kojem sam opsežno opisao političku situaciju.
Corto Maltese

#1290 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Corto Maltese »

komeba wrote:Pitanja za Lagumdžiju ili sugestije Aleksandru Stankoviću možete napisati na : [email protected]

Obzirom da separatisti već zatrpavaju e-mail besmislenim pitanjima i konstrukcijama kojim žele inkriminirati Lagumdžiju i prikazati ga kao što je svojevremeno ispao Dodik, ne bi bilo zgoreg da i mi napišemo koji mail.
Hvala za informaciju.
Corto Maltese

#1291 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Corto Maltese »

Corto Maltese wrote:
Mali_Vuk wrote:
oldplague wrote: Bojim se konačnog raspada države.
Sreća pa nismo svi takve kvočke da strepimo i drhtimo ;-)

Čuj mamine pametnice, boji se raspada države ukoliko pod svaku cijenu ne uguramo u vlast te države ljude koje je na svakom koraku negiraju, pljuju i pokopavaju :-)
Ne smiješ ozbiljnim glasom govoriti protiv SDP-a
Ne smiješ se glasno smijati kada slušaš ili čitaš one koji pišu protiv SDP-a
Ne smiješ se bojati SDP-a
Ako to nije demokratija, ja ne znam šta je.
Mali_Vuk wrote:Ništa se ti korito ne boj. Ujedao je vučina, ujedat će opet :D :bih:
Ne bojim se ja. Nego mi krivo što nisam talentovan kao, recimo, Dežulović. On bi ovo mnogo bolje napisao i garnirao nekom briljantnom završnom rečenicom. Možda:

"Ne smiješ ozbiljnim glasom govoriti protiv SDP-a
Ne smiješ pisati da je Blaž Kraljević bio ustaša.
Ne smiješ se glasno smijati kada čitaš one što se sprdaju na račun SDP-a
Ne smiješ pisati da Blaž Kraljević nije bio ustaša.
Ne smiješ se bojati SDP-a.
E, ako ti je to fašizam, onda je i Musolini bio fašista!*"

*posuđeno od Borisa Dežulovića, bez znanja i dozvole autora
dale cooper

#1292 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by dale cooper »

komeba wrote:Pitanja za Lagumdžiju ili sugestije Aleksandru Stankoviću možete napisati na : [email protected]

Stanković je profesionalac, mislim da će raspoznati šta su propaganda i konstrukcije, a šta neka normalna i bitna
pitanja. Što ne znači da neće biti neugodnih pitanja, čak naprotiv, mislim da je to čak i dobro da Lagumdžija
na njih odgovori širokom Hrvatskom auditorijumu na njihovom igralištu.
Alfa_Ze

#1293 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Alfa_Ze »

Corto Maltese wrote: Ne smiješ ozbiljnim glasom govoriti protiv SDP-a
Ne smiješ se glasno smijati kada slušaš ili čitaš one koji pišu protiv SDP-a
Ne smiješ se bojati SDP-a
Ako to nije demokratija, ja ne znam šta je.
Corto Maltese wrote: "Ne smiješ ozbiljnim glasom govoriti protiv SDP-a
Ne smiješ pisati da je Blaž Kraljević bio ustaša.
Ne smiješ se glasno smijati kada čitaš one što se sprdaju na račun SDP-a
Ne smiješ pisati da Blaž Kraljević nije bio ustaša.
Ne smiješ se bojati SDP-a.
Ali smijes reci da si simpatizer NOVE SOCIJALISTIČKE PARTIJE ZDRAVKA KRSMANOVIĆA - NAŠE STRANKE :D
to se zove demokratija !! :wink:
hercegovac_pravi

#1294 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by hercegovac_pravi »

Ova tema može pod ključ. Od trećeg enititeta nema ništa niti od podjele BiH. Suludo je bilo očekivati da će osovina Čović-Dodik dobiti iole ozbiljniju potporu od Hrvatskog SDP-a. Ako tome još dodamo i stav MZ-a, koji je jednoglasan u ocjeni da nema podjele BiH, onda je jasno da je Čović najveći politički gubitnik ovih izbora. Ako još tome dodamo Čovićevu izjavu o "teritorijalnoj reorganizaciji kompletne države" (parafraziram), onda se zaključak sam nameće. Neko je dobro Čoviću i Josipoviću "natrljao" nos.
VL: Vaša i premijerkina izjava o BiH dala je nadu tamošnjim Hrvatima da se RH ponovno brine za njih.

– Izjava je pokazala jedinstvo hrvatskoga državnog vrha kad je riječ o BiH. Nemamo nikakvih ambicija miješati se u unutarnju politiku BiH. Želimo kvalitetna susjeda kojeg ćemo poduprijeti pri ulasku u NATO i EU. Posve je jasno da Hrvati danas nemaju iste mogućnosti odlučivanja u političkom životu kao druga dva naroda u BiH. To su mi rekli i svi političari koji nisu Hrvati. U ustavnim promjenama treba naći odgovarajuću formu da Hrvati institucionalno imaju ista prava kao i druga dva naroda.

VL: Smatrate li da je dosadašnja politika prema BiH bila pogrešna?

– Pogrešaka je bilo jer da je politika bila dobra, ne bi gotovo pola Hrvata otišlo iz BiH. Smatram da je greška napravljena u devedesetim godinama. RH treba podupirati suverenitet i jedinstvo BiH te pomagati i biti partner Hrvatima u BiH. Moja je preporuka hrvatskoj komponenti da treba jačati svoju političku poziciju. To je najbolji način da bude što neovisnija o bilo kome, pa i o Zagrebu te da kroz institucije i političkim radom osigura dobre pozicije i mogućnosti za jednakopravnost Hrvata u BiH.
http://www.vecernji.hr/vijesti/bomba-je ... nak-242567
Drugim riječima...zapadno-hercegovci ko vas jebe, imate svoju državu BiH i tu kreirajte svoju sudbinu. Ili što je rekao Mesić "okrenite se Sarajevu i tu rješavajte svoje probleme".
Corto Maltese

#1295 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Corto Maltese »

hercegovac_pravi wrote:
VL: Vaša i premijerkina izjava o BiH dala je nadu tamošnjim Hrvatima da se RH ponovno brine za njih.

– Izjava je pokazala jedinstvo hrvatskoga državnog vrha kad je riječ o BiH. Nemamo nikakvih ambicija miješati se u unutarnju politiku BiH. Želimo kvalitetna susjeda kojeg ćemo poduprijeti pri ulasku u NATO i EU. Posve je jasno da Hrvati danas nemaju iste mogućnosti odlučivanja u političkom životu kao druga dva naroda u BiH. To su mi rekli i svi političari koji nisu Hrvati. U ustavnim promjenama treba naći odgovarajuću formu da Hrvati institucionalno imaju ista prava kao i druga dva naroda.

– Pogrešaka je bilo jer da je politika bila dobra, ne bi gotovo pola Hrvata otišlo iz BiH. Smatram da je greška napravljena u devedesetim godinama. RH treba podupirati suverenitet i jedinstvo BiH te pomagati i biti partner Hrvatima u BiH. Moja je preporuka hrvatskoj komponenti da treba jačati svoju političku poziciju. To je najbolji način da bude što neovisnija o bilo kome, pa i o Zagrebu te da kroz institucije i političkim radom osigura dobre pozicije i mogućnosti za jednakopravnost Hrvata u BiH.
Drugim riječima...zapadno-hercegovci ko vas jebe, imate svoju državu BiH i tu kreirajte svoju sudbinu. Ili što je rekao Mesić "okrenite se Sarajevu i tu rješavajte svoje probleme".
Josipović prije pet dana da predsjedničku izjavu u kojoj SDP i simpatizeri pronađoše razlog da po njemu pljuju.
Josipović danas potvrdi da stoji iza te svoje izjave, ponovi osnovne tačke, SDP simpatizeri pronađoše razlog da likuju.
Kad neko igra ping-pong sa tobom to mi je jasno, ali prvi put vidim da neko igra ping-pong sa samim sobom?
hercegovac_pravi

#1296 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by hercegovac_pravi »

Corto Maltese wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Josipović prije pet dana da predsjedničku izjavu u kojoj SDP i simpatizeri pronađoše razlog da po njemu pljuju.
Josipović danas potvrdi da stoji iza te svoje izjave, ponovi osnovne tačke, SDP simpatizeri pronađoše razlog da likuju.
Kad neko igra ping-pong sa tobom to mi je jasno, ali prvi put vidim da neko igra ping-pong sa samim sobom?
Gdje vidiš likovanje u mome postu? To ne postoji...ja sam ti roćko pragmatičar a bogami izgleda da je i Josipović. Natjerati Čovića da odustane od šuplje o "trećem entitetu" a u zamjenu za samo jednu generalizaciju je pragmatika "par excellence"..
pe es posmatraj hdz u naredna 2-3 mjeseca..
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1297 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by plain vanilla »

Mislis da Stankovic nece biti na strani Covica i ekipe?
Corto Maltese

#1298 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote:

Misliš li da Stanković neće biti profesionalac kao i obično, i pravom mjerom provokativnih i poticajnih pitanja pružiti Zlatku šansu da iz studija izađe kao "pukovnik ili kao pokojnik"? Sumnjam da je neki srednji rezultat moguć u ovoj atmosferi. S druge strane, dobro ti je pitanje. Nije zgoreg pripremiti se na eventualno Zlatkovo provaljivanje (jer neće biti unaprijed dostavljenih pitanja kao na FTV), pa već unaprijed posijati sjeme sumnje u Stankovićevu objektivnost.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1299 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:
plain vanilla wrote:

Misliš li da Stanković neće biti profesionalac kao i obično, i pravom mjerom provokativnih i poticajnih pitanja pružiti Zlatku šansu da iz studija izađe kao "pukovnik ili kao pokojnik"? Sumnjam da je neki srednji rezultat moguć u ovoj atmosferi. S druge strane, dobro ti je pitanje. Nije zgoreg pripremiti se na eventualno Zlatkovo provaljivanje (jer neće biti unaprijed dostavljenih pitanja kao na FTV), pa već unaprijed posijati sjeme sumnje u Stankovićevu objektivnost.
Pa ima Stankovic vise lica..sjeti se kako je ugostio Lepu Brenu..e sumnjam da ce tako ugostiti Zlaju
radostan dan

#1300 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by radostan dan »

Jel' to Ivo opet na pravoj liniji? :mrgreen:
U čemu je razlika?
Post Reply