Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post Reply

Ko ima "posteniji" odnos prema BIH?

IVO JOSIPOVIC
216
86%
BORIS TADIC
36
14%

Total votes: 252

The 51st State

#1251 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by The 51st State »

oldplague wrote:
o kojem kredibilitetu i podrsci je rijec? i, zasto bi oni trebali biti relevantni? cega se bojis?
Bojim se konačnog raspada države.
odvadi malo.
oldplague

#1252 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by oldplague »

The 51st State wrote:
oldplague wrote:
o kojem kredibilitetu i podrsci je rijec? i, zasto bi oni trebali biti relevantni? cega se bojis?
odvadi malo.
Neće ti pomoći ako ja odvadim. Nije do mene.
The 51st State

#1253 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by The 51st State »

ovaj status kvo cemo jos dugo imati, samo ce se kozmetika mijenjati.
oldplague

#1254 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by oldplague »

The 51st State wrote:
ovaj status kvo cemo jos dugo imati, samo ce se kozmetika mijenjati.
Odlično. Ako je status quo, onda vodimo bespotrebnu raspravu.
Mali_Vuk

#1255 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Mali_Vuk »

oldplague wrote:
Sreća pa nismo svi takve kvočke da strepimo i drhtimo ;-)

Čuj mamine pametnice, boji se raspada države ukoliko pod svaku cijenu ne uguramo u vlast te države ljude koje je na svakom koraku negiraju, pljuju i pokopavaju :-)
oldplague

#1256 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by oldplague »

Mali_Vuk wrote:
oldplague wrote:

Čuj mamine pametnice, boji se raspada države ukoliko pod svaku cijenu ne uguramo u vlast te države ljude koje je na svakom koraku negiraju, pljuju i pokopavaju :-)
post prijavljen. diskusija otvorena za sve ozbiljne sugovornike.
black

#1257 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by black »

nema treceg entiteta, mozete samo sanjati o njemu :oops: :mrgreen:
1gorstak

#1258 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by 1gorstak »

oldplague wrote:
Sasvim je moguce da Josipovic nije mislio ono sto Banac i Lagumdzija (a evo i HHO) kazu da jeste, ali je neophodno stvoriti takvu atmosferu u kojoj regionalni politicari moraju dva puta razmisliti kada dobiju fiks ideju da podrze elemente koji forsiraju etnicku podjelu. Ako ce se Josipovic naljutiti zbog te reakcije, neka se naljuti
Nismo u frizeraju kolega, najmanji je problem što će se Josipović naljutiti. Problem je u tome što glas treba dići protiv bilo kakvog uplitanja u bh. politiku izvana, a to nije moguće jer su se ovdje gladiole kakile kad se uplitao Mesić. To šalje poruku da je svako uplitanje košer ukoliko odgovara trenutnoj garnituri u Sarajevu, a tu garnituru može činiti bilo ko, uključujući Čovića i Dodika.
Politička nedosljednost i glupost marindvorskih šminkera nas sahranjuje i olakšava posao separatistima, a ne obratno.
Genijalno. Drzava je iznad svega, hoce li istu podrzati Dodik, Silajdzic, Lagumdzija, Mesic ili neko osamnaesti, manje je bitno. Znaci, ako neko podrzava multietnicko drustvo (kao Mesic), on je prijatelj drzave. Ako neko podrzava snage etnickog aparathejda (kao Kostunica), taj se neko uplice i treba mu odgovoriti sa onim Komsicevim "po nosu".
Corto Maltese

#1259 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Corto Maltese »

Mali_Vuk wrote:
oldplague wrote:

Ne smiješ ozbiljnim glasom govoriti protiv SDP-a
Ne smiješ se glasno smijati kada slušaš ili čitaš one koji pišu protiv SDP-a
Ne smiješ se bojati SDP-a
Ako to nije demokratija, ja ne znam šta je.
Corto Maltese

#1260 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Corto Maltese »

1gorstak wrote: Drzava je iznad svega
Skrenuo bih pažnju da parola "Država za čovjeka" ne govori da je država iznad svega. Ona govori da je čovjek iznad svega. Parola koja bi značila da je država iznad svega glasila bi: "(upisati ime države x2) Über alles!".
Last edited by Corto Maltese on 23/01/2011 17:11, edited 1 time in total.
Mali_Vuk

#1261 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Mali_Vuk »

Ništa se ti korito ne boj. Ujedao je vučina, ujedat će opet :D :bih:
oldplague

#1262 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by oldplague »

1gorstak wrote:
oldplague wrote:
Sasvim je moguce da Josipovic nije mislio ono sto Banac i Lagumdzija (a evo i HHO) kazu da jeste, ali je neophodno stvoriti takvu atmosferu u kojoj regionalni politicari moraju dva puta razmisliti kada dobiju fiks ideju da podrze elemente koji forsiraju etnicku podjelu. Ako ce se Josipovic naljutiti zbog te reakcije, neka se naljuti
Nismo u frizeraju kolega, najmanji je problem što će se Josipović naljutiti. Problem je u tome što glas treba dići protiv bilo kakvog uplitanja u bh. politiku izvana, a to nije moguće jer su se ovdje gladiole kakile kad se uplitao Mesić. To šalje poruku da je svako uplitanje košer ukoliko odgovara trenutnoj garnituri u Sarajevu, a tu garnituru može činiti bilo ko, uključujući Čovića i Dodika.
Politička nedosljednost i glupost marindvorskih šminkera nas sahranjuje i olakšava posao separatistima, a ne obratno.
Genijalno. Drzava je iznad svega, hoce li istu podrzati Dodik, Silajdzic, Lagumdzija, Mesic ili neko osamnaesti, manje je bitno. Znaci, ako neko podrzava multietnicko drustvo (kao Mesic), on je prijatelj drzave. Ako neko podrzava snage etnickog aparathejda (kao Kostunica), taj se neko uplice i treba mu odgovoriti sa onim Komsicevim "po nosu".
Ama čovječe... lijepo je što ti tako misliš, ali se to ne pika. U očima međunarodne zajednice, u očima međunarodnog prava, u očima brojnih birača, medija, političkih analitičara ovdje i vani, suverenitet ili imaš ili nemaš. Ne možeš ga danas braniti rukama i nogama, a sutra ga poslužiti sa jabukom u ustima jer ti tako godi. Ne ide. Konzervu sa crvima smo otvorili mi, tačnije SDP, dopustili uplitanje i stvorili nepremostiv presedan, što uostalom i jeste bio cilj hrvatskog vrha. Po drugi put Sarajevo je palo na istu fintu, baš kao onomad kad je dalo zeleno svjetlo HV-u da uđe u BiH mlatiti Srbe, a on skončao na gornjovakufskom ratištu. I nema sada kuku lele. Josipović ti može prijatelj ili dušmanin, a znamo šta bi značilo napraviti od njega ovo drugo.
oldplague

#1263 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by oldplague »

Corto Maltese wrote:
Skrenuo bih pažnju da parola "Država za čovjeka" ne govori da je država iznad svega. Ona govori da je čovjek iznad svega. Parola koja bi značila da je država iznad svega glasila bi: "(upisati ime države x2) Über alles!".
Država inače nije iznad svega, osim u nacizmu i staljinizmu. Čovjek je iznad svega, ali hajde ti to njima objasni.
1gorstak

#1264 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by 1gorstak »

oldplague wrote:
:) smijesno

Raspad drzave je moguc samo kroz izdaju od strane politicara u Sarajevu, kroz popustanje kakvo forsira Radoncic, udarajuci na drzavna tijela i koketirajuci sa daljom etnoteritorijalizacijom zemlje. A posto je u ovom trenutku Radoncic prilicno slab, ne vidim ko bi to i sa kojom vojskom mogao ugroziti drzavu.
Corto Maltese

#1265 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Corto Maltese »

oldplague wrote:
Corto Maltese wrote:
Država inače nije iznad svega, osim u nacizmu i staljinizmu. Čovjek je iznad svega, ali hajde ti to njima objasni.
Oprosti, ali moram te ispraviti. Ne bih da umanjujem Staljinove grijehe, ali daleko od toga da mu je država bila iznad svega. Ona mu je bila samo cesta ka: "Proleteri svih zemalja ujedinite se!"
Jedino u nacizmu i u fašizmu država je iznad svega.
Last edited by Corto Maltese on 23/01/2011 17:21, edited 2 times in total.
asurbanipal

#1266 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by asurbanipal »

Treba imati na umu jednu historijsku pravilnost ili zakonitost da su se problemi UVIJEK i gotovo UVIJEK u BiH ubacivali od strane susjednih nam država, pa zašto ne bi bilo i ovaj put. Nijedan problem nije nastajao sam od sebe i to samo u BiH, pa ni ovaj novi oko formiranja nove vlasti i ko će s kim...U potpunosti se slažem sa Bancem kojeg razgovori Josipovića i Tadića podsjećaju na neke ranije razgovore kada se radilo o glavi BiH...Također bih se složio sa njegovom konstatacijom o političkoj kratkovidnosti dotičnog Josipovića a koja prositiče iz njegovog nepoznavanja historije ovih prostora...Jednostavno je začuđujuće njegovo neznanje i tu se pokazao kao politički patuljak...
Također treba imati na umu da je ovo izborna godina u Hrvatskoj i da je "Lijepa Naša" u govnima do grla...Osim slučaja Sanader Hrvatsku potresa niz afera, a dovoljno je prebaciti na jedan od TV kanala susjedne nam države, svejedno radi li se o TV Nova ili HRT i pogledati na dnevnicima svakodnevne štrajkove, žalopojke o slaboj ekonomiji, lošim životnim uslovima, nezadovoljnim radnicima i seljacima, firmama u stečaju itd..., i to po 5-6 priloga svaku večer...Vjerujem da je slična situacija, ako ne i gora u Srbiji...
Jednostavno razgovori Josipovića i Tadića predstavljaju jednu šminku i skretanje pažnje sa pravih problema, a problemi se gomilaju i guraju pod tepih, al' ne mogu zauvijek...Za to im je poslužila BiH i situacija koja je nastala nakon izbora, svakako da bi zamazali oči domaćoj javnosti i zaradili pokoji politički poen, ovdje posebno mislim na Josipovića i mislim da mu pridjev diplomatski maneken baš ono nekako stoji :D
Još kada pogledamo nagradu koju je dobio od Nezavisnih, postavljam samo jedno pitanje...Kolika je cijena Ive Josipovića ???
vee-jay

#1267 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by vee-jay »

oldplague wrote:
Ah nenene, to je po meni veoma pogresno gledanje na trenutno stanje u BiH. Buducnost BiH nije upitna, upitno je "jedino" njeno unutrasnje uredjenje. Evropa sebi ne smije dozvoliti raspad BiH, jer samim time pravi novu Palestinu u svojoj avliji. Jedino sto se Evropi gore moze desiti od jedne vecinski islamske zemlje u EU (gore sam napisao jedan post o tome) je jedna cista islamska, i uz to radikalna, zemlja u srcu Evrope kojom bi se svi "neprijatelji" mogli posluziti kada EU treba ekonomski ili politicki oslabiti.
oldplague

#1268 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by oldplague »

Corto, to je diskutabilno. Rekao bih da mu je država bila samo cesta ka apsolutnoj moći nad pojedincem, baš kao i fašistima i nacistima. Kad je došlo do toga, proletera se već niko nije sjećao.
oldplague

#1269 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by oldplague »

vee-jay wrote:
oldplague wrote:
Ah nenene, to je po meni veoma pogresno gledanje na trenutno stanje u BiH. Buducnost BiH nije upitna, upitno je "jedino" njeno unutrasnje uredjenje. Evropa sebi ne smije dozvoliti raspad BiH, jer samim time pravi novu Palestinu u svojoj avliji. Jedino sto se Evropi gore moze desiti od jedne vecinski islamske zemlje u EU (gore sam napisao jedan post o tome) je jedna cista islamska, i uz to radikalna, zemlja u srcu Evrope kojom bi se svi "neprijatelji" mogli posluziti kada EU treba ekonomski ili politicki oslabiti.
Ovo je veoma neozbiljna teza i povlači pretpostavku da Bošnjaci bez Srba i Hrvata ne mogu biti ništa drugo doli islamski radikali. To je uvredljivo i zadrto. Bošnjaci mogu rješavati svoje nacionalno pitanje jednako kao i svi drugi. Ne, nije to razlog zbog kojeg Evropa, odnosno Zapad u cjelini, ne dopušta raspad BiH. Razlozi su druge prirode.
Corto Maltese

#1270 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Corto Maltese »

oldplague wrote:Corto, to je diskutabilno. Rekao bih da mu je država bila samo cesta ka apsolutnoj moći nad pojedincem, baš kao i fašistima i nacistima. Kad je došlo do toga, proletera se već niko nije sjećao.
To su finese i mislim da nisu vrijedne daljnje rasprave, barem ne na ovoj temi. Bitno je da se slažemo da će svaki nacista, fašista ili staljinista, koji imalo drži do sebe, punih usta uzvikniti" "Država je iznad svega!"
Last edited by Corto Maltese on 23/01/2011 17:31, edited 1 time in total.
1gorstak

#1271 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by 1gorstak »

oldplague wrote:
1gorstak wrote:
oldplague wrote:Nismo u frizeraju kolega, najmanji je problem što će se Josipović naljutiti. Problem je u tome što glas treba dići protiv bilo kakvog uplitanja u bh. politiku izvana, a to nije moguće jer su se ovdje gladiole kakile kad se uplitao Mesić. To šalje poruku da je svako uplitanje košer ukoliko odgovara trenutnoj garnituri u Sarajevu, a tu garnituru može činiti bilo ko, uključujući Čovića i Dodika.
Ama čovječe... lijepo je što ti tako misliš, ali se to ne pika. U očima međunarodne zajednice, u očima međunarodnog prava, u očima brojnih birača, medija, političkih analitičara ovdje i vani, suverenitet ili imaš ili nemaš. Ne možeš ga danas braniti rukama i nogama, a sutra ga poslužiti sa jabukom u ustima jer ti tako godi. Ne ide. Konzervu sa crvima smo otvorili mi, tačnije SDP, dopustili uplitanje i stvorili nepremostiv presedan, što uostalom i jeste bio cilj hrvatskog vrha. Po drugi put Sarajevo je palo na istu fintu, baš kao onomad kad je dalo zeleno svjetlo HV-u da uđe u BiH mlatiti Srbe, a on skončao na gornjovakufskom ratištu. I nema sada kuku lele. Josipović ti može prijatelj ili dušmanin, a znamo šta bi značilo napraviti od njega ovo drugo.
Suverenitet se brani silom, ja sam izgubio vjeru u sve te fino skuckane formule i na kraju dana znam da me se nece gaziti samo ako pokazem spremnost da se branim.

Ti prijetis nestankom drzave ako se ne popusti pred HDZ-om, ja kazem "ko ih jebe". Nimalo diplomatski, ali sa tom bagrom ne mozes drugacije. Ako ugroze ustavni poredak, za to postoji lijek.

Image

I da ponovim, ja jesam za dogovor, ali nisam za dogovor modeliran na onom iz Karadjordjeva po kojem jedan od tri nasa naroda zavrsava u rezervatu. Ako HDZ zeli da ga se tretira kao ravnopravnog partnera, neka istupi iz Dodikovog tabora rusitelja drzave. Neka slijedi primjer HSP-a cije je vodjstvo shvatilo da se interese Hrvata moze braniti samo saradnjom sa Sarajevom. Dodik Hrvatima ne moze nista dati.
elSaik

#1272 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by elSaik »

oldplague wrote:
vee-jay wrote:
oldplague wrote: Bojim se konačnog raspada države.
Ovo je veoma neozbiljna teza i povlači pretpostavku da Bošnjaci bez Srba i Hrvata ne mogu biti ništa drugo doli islamski radikali. To je uvredljivo i zadrto. Bošnjaci mogu rješavati svoje nacionalno pitanje jednako kao i svi drugi. Ne, nije to razlog zbog kojeg Evropa, odnosno Zapad u cjelini, ne dopušta raspad BiH. Razlozi su druge prirode.
Mogu bez Srba i Hrvata, ali ne iz bez Banja Luke, Zvornika, Bijeljine, Mostara...
oldplague

#1273 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by oldplague »

Bježi ba čovječe, kani me se slika. Pa nemamo niti jednu kredibilnu oružanu formaciju koja se ne bi raspala na prvi znak konflikta.
I ne prijetim ti ja sokole.
Mali_Vuk

#1274 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Mali_Vuk »

:dance: :bih:

Kao, jao vam se ako Josipović pomisli da ste mu smetnja i da krene da vas mrzi. :-)

Od toga zavisi naš biološki opstanak, dakako. Zato budimo pametni, poslušajmo glas razuma. Skinimo gaće i nag..uzimo se vom forumskom hermafroditu i njegovom/njenom Josipoviću. Pustimo Mostarce k vragu, Gornjo-Vakufljane, Prozorane... jer zaboga, šta ako se u protivnom Josipović naljuti. Brrrr, stahota! Skidaj ti gaće kome hoćeš oldplague, meni to ne pada na pamet da radim.
Last edited by Mali_Vuk on 23/01/2011 17:31, edited 1 time in total.
oldplague

#1275 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by oldplague »

Saberi se.
Post Reply