Ivica Osim - Japanac
Moderators: Tomahawk11, Charuga
-
Ivica Osim - Japanac
HANOI - Ivica Osim almost hit his head on the ceiling of his team's dressing room after finding out Japan downed Australia 4-3 in penalty shot-out to qualify for the semi-finals of Asian AFC Cup.
Japan cancelled out John Aloisi's 70-th minut opener when Naohiro Takahara blasted home from close range in 72nd minute before ending 120 minute battle in a 1-1 draw.
That sent Osim to the changing rooms with 66 year-old-Bosnian unable to bear watching the shout-out.
"It's bad for your heart," said former Yugoslavia and Sturm Graz coach. "I would rather die in Sarajevo."
Jedan je Svabo!!!
Japan cancelled out John Aloisi's 70-th minut opener when Naohiro Takahara blasted home from close range in 72nd minute before ending 120 minute battle in a 1-1 draw.
That sent Osim to the changing rooms with 66 year-old-Bosnian unable to bear watching the shout-out.
"It's bad for your heart," said former Yugoslavia and Sturm Graz coach. "I would rather die in Sarajevo."
Jedan je Svabo!!!
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
-
-
- Dirty Harry
- DaysleepeR
-
-
prevodilac se rasplakao i nije mogao prevoditi
Ivica Osim ist über das enttäuschende 1:1 von Titelverteidiger Japan zum Auftakt des Asien Cups gegen Katar nicht gut zu sprechen.
Bei einer Ansprache nach dem Spiel geriet der 66-jährige Teamchef derart in Rage, dass sein Dolmetscher sofort in Tränen ausbrach.
"Osim war wütend. Er hat uns als Amateure bezeichnet. Sein Dolmetscher brach in Tränen aus und konnte das meiste nicht übersetzen", meint Mittelfeldspieler Shunsuke Nakamura.

Ivica Osim ist über das enttäuschende 1:1 von Titelverteidiger Japan zum Auftakt des Asien Cups gegen Katar nicht gut zu sprechen.
Bei einer Ansprache nach dem Spiel geriet der 66-jährige Teamchef derart in Rage, dass sein Dolmetscher sofort in Tränen ausbrach.
"Osim war wütend. Er hat uns als Amateure bezeichnet. Sein Dolmetscher brach in Tränen aus und konnte das meiste nicht übersetzen", meint Mittelfeldspieler Shunsuke Nakamura.
-
LSD wrote::D![]()
![]()
Ma Svabo je kralj,gigant-najveci igrac i trener BiH svih vremena.Ziva legenda
Trener jeste,ali igrac

Zna se ko je to.Njegovo velicanstvo SAFET SUSIC!
Last edited by Majstorinho on 28/07/2007 20:38, edited 1 time in total.
-
Majstorinho wrote:LSD wrote::D![]()
![]()
Trener jeste,ali igrac![]()
ne provaljujte se.. niti jedan niti drugi, u karijeri nisu ostvarili ništa značajno..
Sve se u sportu gleda kroz titule, medalje i ostalo... POmenut ću nekoliko trenera i igrača koji su iz BiH ili su igrali u BiH a ostvarili su daleko veće rezultate od onih koje kujete u zvijezde.
Dakle..
Igrači:
Hasan Salihamodžić (Liga prvaka, finale lige prvaka, nekoliko titula i kupova Njemačke)
Refik Šabanadžović (Liga prvaka, Klupski prvak svijeta)
Mario Stanić (Treći na svjetskom prvenstvu)
Mehmed Baždarević (Bronzana olimpijska medalja)
Treneri:
Miroslav Blažević (Bronzana medalja na svjetskom prvenstvu)
Dvojica igrača i stručnjaka koje pominjete, nisu osvojili ništa značajno ni u svjetskim ni u europskim okvirima.. Imaju karizmu.. ali nikad nisam čuo da je nekopodigao pehar ili da su nekom okačili medalju za karizmu... Mislim da bi u svakom dijelu svijeta sem u BiH, decidnije u Sarajevu, rasprava o uspješnosti ovih igrača ili stručnjaka bila pomalo smiješna
-
-
komadinamujo wrote:Majstorinho wrote:LSD wrote::D![]()
![]()
Trener jeste,ali igrac![]()
ne provaljujte se.. niti jedan niti drugi, u karijeri nisu ostvarili ništa značajno..
Sve se u sportu gleda kroz titule, medalje i ostalo... POmenut ću nekoliko trenera i igrača koji su iz BiH ili su igrali u BiH a ostvarili su daleko veće rezultate od onih koje kujete u zvijezde.
E komadino moja, po toj logici doktor fudbalske repke Italije je, valjda, najbolji doktor u Italiji (da ne kazem na svijetu). Ne talasaj majke ti. Svi te igrace koje spominjes (osim Brazze koji je ionako trkaca kokosh i u predratnom Zelji ne bi imao mjesta) je upravo On napravio igracima. Uspjeh se mjeri na razlicite nacine i naravno jedan od njih su i titule. Ali ima i drugih nacina za mjerenje uspjeha, npr. trag koji neko ostavi za sobom. Njegovi sportski uspjesi su samo dio onoga po cemu ga ljudi pamte. On je od prosjecnih ekipa pravio cuda i, pored Sarajeva, postao kultna licnost i u Graz-u, a bogami sada i u Japanu. To je nesto sto se ne moze izvagati nijednom vagom, medaljom ili peharom. Razmisli malo o tome...
Igrači:
Hasan Salihamodžić (Liga prvaka, finale lige prvaka, nekoliko titula i kupova Njemačke)
Refik Šabanadžović (Liga prvaka, Klupski prvak svijeta)
Mario Stanić (Treći na svjetskom prvenstvu)
Mehmed Baždarević (Bronzana olimpijska medalja)
Treneri:
Miroslav Blažević (Bronzana medalja na svjetskom prvenstvu)
Dvojica igrača i stručnjaka koje pominjete, nisu osvojili ništa značajno ni u svjetskim ni u europskim okvirima.. Imaju karizmu.. ali nikad nisam čuo da je nekopodigao pehar ili da su nekom okačili medalju za karizmu... Mislim da bi u svakom dijelu svijeta sem u BiH, decidnije u Sarajevu, rasprava o uspješnosti ovih igrača ili stručnjaka bila pomalo smiješna
-
El_comadante wrote:onda po tebi ni Asmi Ferhatović Hase nije bio neko igrač jer nije osvojio titulu?!
Najbolje je stati pred ogledalo i pogledati istini u oči. Zamisli sad da praviš neku anketu i da ljude u ex državi pitaš ko su bili najbolji igrači te države. Šta misliš koju bi poziciju zauzeo rahmetli Hase???
Probajte malo ne razmišljati sarajevski..
Hase, Pape, Švabo.. su bili veliki igrači, i veliki ljudi i sve ostalo.. ali...
Svijet voli pobjednike..
Probaj napraviti anketu velikih stručnjaka sa ovih prostora...
Šta je osvajao Ivić, Blažević, Ljupko Petrović... a šta Ivica Osim??? Prvenstvo Austrije!!! E ako je to mjerilo, onda...
Ja sam navijač Želje, ali kad me pitaš o tome koji je najbolji poslijeratni trener Sarajev, iz topa ću odgovorit Musemić.. Mada mi je po svim ostalim aršinima Muzurović sto puta draži.. Činjenica je da je Husref donio titulu na Koševo a Muzur nije i to je čitava nauka.
- Fair Life
-
komadinamujo wrote:El_comadante wrote:onda po tebi ni Asmi Ferhatović Hase nije bio neko igrač jer nije osvojio titulu?!
Najbolje je stati pred ogledalo i pogledati istini u oči. Zamisli sad da praviš neku anketu i da ljude u ex državi pitaš ko su bili najbolji igrači te države. Šta misliš koju bi poziciju zauzeo rahmetli Hase???
Probajte malo ne razmišljati sarajevski..
Hase, Pape, Švabo.. su bili veliki igrači, i veliki ljudi i sve ostalo.. ali...
Svijet voli pobjednike..
Probaj napraviti anketu velikih stručnjaka sa ovih prostora...
Šta je osvajao Ivić, Blažević, Ljupko Petrović... a šta Ivica Osim??? Prvenstvo Austrije!!! E ako je to mjerilo, onda...
Ja sam navijač Želje, ali kad me pitaš o tome koji je najbolji poslijeratni trener Sarajev, iz topa ću odgovorit Musemić.. Mada mi je po svim ostalim aršinima Muzurović sto puta draži.. Činjenica je da je Husref donio titulu na Koševo a Muzur nije i to je čitava nauka.
E sad ti meni objasni slijedeče:
Po izboru NS/FS BiH ko je najbolji igrač BiH u zadnjih 50 godina, a birali su treneri a nisam siguran za navijače, prvi je Safet Sušić, drugi je Asim Ferhatović Hase a treći Ivica Osim. da čujem tvoj komentar