Ivica Osim i njegov selektorski veleslalom
-
car-x
#1 Ivica Osim i njegov selektorski veleslalom
vec godinama se bosanska javnost pita, zasto se ne dovede ivica osima za selektora.. onda se oglasi ivica osim i kaze kako njega tako jedno mjesto ne interesuje.. i onda danas procitam sljedecu njegovu izjavu (kako je izjava prenesena sa orf-a, mislim da se moze govoriti o istinitoj izjavi):
Ivica Osim (derzeit Trainer bei JEF United in Japan): "...
Für mich ist es prinzipiell eine Ehre, als Nachfolgekandidat genannt worden zu sein. Aber ich wurde noch nicht kontaktiert und deshalb kann ich dazu auch nichts sagen. Ich hoffe aber immer, irgendwann wieder nach Hause zurückzukehren. Mein Vertrag hier endet mit dem Ausscheiden im Imperator Cup, also spätestens am 1. Jänner mit dem Finale."
slobodni prevod (ali bez promjene izjave)
ivica osim (trenutno trener kod jef united-a u japanu):
za mene je u principu cast da me se spominje kao nasljednika na mjesto selektora (hans krankl - austrijski selektro nece produziti ugovor - dobio nogu). ali me jos uvijek nisu kontaktirali i zbog tog u glede tog pitanja ne mogu nista reci. ali se uvijek nadam, da cu se nekad vratiti KUCI.. moj ugovor ovdje zavrsava ispadanjem iz imperator cupa, dakle najkasnije u finalu 1. januara..
------
toliko o osimu i njegovoj poslovicnoj ljubavi prema sarajevu i BiH..
kako vi dozivljavate ovu izjavu?
Ivica Osim (derzeit Trainer bei JEF United in Japan): "...
Für mich ist es prinzipiell eine Ehre, als Nachfolgekandidat genannt worden zu sein. Aber ich wurde noch nicht kontaktiert und deshalb kann ich dazu auch nichts sagen. Ich hoffe aber immer, irgendwann wieder nach Hause zurückzukehren. Mein Vertrag hier endet mit dem Ausscheiden im Imperator Cup, also spätestens am 1. Jänner mit dem Finale."
slobodni prevod (ali bez promjene izjave)
ivica osim (trenutno trener kod jef united-a u japanu):
za mene je u principu cast da me se spominje kao nasljednika na mjesto selektora (hans krankl - austrijski selektro nece produziti ugovor - dobio nogu). ali me jos uvijek nisu kontaktirali i zbog tog u glede tog pitanja ne mogu nista reci. ali se uvijek nadam, da cu se nekad vratiti KUCI.. moj ugovor ovdje zavrsava ispadanjem iz imperator cupa, dakle najkasnije u finalu 1. januara..
------
toliko o osimu i njegovoj poslovicnoj ljubavi prema sarajevu i BiH..
kako vi dozivljavate ovu izjavu?
-
stelium
#2 Re: Ivica Osim i njegov selektorski veleslalom
E i ovo bi veleslalom od prevoda.car-x wrote: zbog tog u glede tog pitanja ne mogu nista reci.
------
(shala mala
Osim je za mene tzv."Wunsch kandidat" mada smatram da trenutno ne bi bio puno bolji od Bake iako ima nemjeriv obim iskustva.
-
car-x
#3 Re: Ivica Osim i njegov selektorski veleslalom
stelium, ma u brzini sam to piso.. vec bilo vrijeme kuci.. kad ono "u" prekrizis opet sve dobije smisao..stelium wrote:E i ovo bi veleslalom od prevoda.car-x wrote: zbog tog u glede tog pitanja ne mogu nista reci.
------![]()
(shala mala)
Osim je za mene tzv."Wunsch kandidat" mada smatram da trenutno ne bi bio puno bolji od Bake iako ima nemjeriv obim iskustva.
- manijak1
Trener je Amar Osim a Ivica je Managerivica osim (trenutno trener kod jef united-a u japanu):
Ti si iz konteksta zaključio
da je njegova kuća Austrija ?ali se uvijek nadam, da cu se nekad vratiti KUCI
Biće da mi ne valjamo svi redom kako možemo očekivati da nam iko drugi valja ?
Vjerovatno ga je iskustvo naučilo da dođe negdje gdje su sve hijerarhijske stvari uređene i gdje se zna šta ko treba da radi.
Evo kakav je odnos našeg Saveza prema 12.10.2005-e ????????
Toliko o našim poslovičnim trnovima u tuđim okama i izostavljanju balvana u vlastitim.
-
car-x
ma nisam iz konteksta.. pise u naslovu teksta (pogledaj orginal na njemackom)..manijak1 wrote:Trener je Amar Osim a Ivica je Managerivica osim (trenutno trener kod jef united-a u japanu):Jeffa Icihare
.
Ti si iz konteksta zaključioda je njegova kuća Austrija ?ali se uvijek nadam, da cu se nekad vratiti KUCI
Biće da mi ne valjamo svi redom kako možemo očekivati da nam iko drugi valja ?
Vjerovatno ga je iskustvo naučilo da dođe negdje gdje su sve hijerarhijske stvari uređene i gdje se zna šta ko treba da radi.
Evo kakav je odnos našeg Saveza prema 12.10.2005-e ????????
Toliko o našim poslovičnim trnovima u tuđim okama i izostavljanju balvana u vlastitim.
ma meni je samo malo ofirno da cojk austriju zove kucom.. i to jedan takav cojk..
ako je osim dobar, onda to samo jedno moze znaciti.. mi svi ne valjamo..
- nosara
Prvo, Osim je porijeklom kombinacija Ceha i Austrijanca, pa mu je Austrija neka pradomovina.
Drugo, hajmo sredit drzavu, Savez ligu pa ce Svabo dotrcat da bude selektor BiH reprezentacije.
Trece, BiH ima selektora po mjeri.
Drugo, hajmo sredit drzavu, Savez ligu pa ce Svabo dotrcat da bude selektor BiH reprezentacije.
-
car-x
pa tad bi svako bio trener..nosara wrote:Prvo, Osim je porijeklom kombinacija Ceha i Austrijanca, pa mu je Austrija neka pradomovina.
a ako je osim neka kombinacija ceha i austrijanca, treba tako da se i izjasni.. ljudi, ja sam kombinacija ceha i austrijanca, i nemojte me tamo stavljati za pocasnog gradonacelnika ili sta je vec bio u sarajevu..
meni su bezveze izjave, kad ga se pita, sto ne dodje da bude selektor, ma nije jos vrijeme, ne bi on vodio nijednu reprezentaciju i sta ti ja znam, a sad kaze kako bi se "rado vratio KUCI" i kako bi rado preuzeo reprezentaciju austrije.. naravno da bi.. svako bi.. sljedece EP austrija je uz svicu domacin, i kao takvo aVtomatski kvalifikovani za EP, pa eto Osimu prilike..
boli njega kurac za bosnom.. i to je ok.. znam ih ja kamaru koje isto tako zaboli.. samo zasto da se narodu prikazuje kako je osim sad neki tamo heroj i ovo i ono, kad i on ide samo za lovom i konforom.. ..
- manijak1
Ovo su ipak .........samo tvoje riječi s njemačkog prevedene uz veliku pomoć nekog ORF majstora .a sad kaze kako bi se "rado vratio KUCI" i kako bi rado preuzeo reprezentaciju austrije..
A ako već i preuzme reprezentaciju Austrije ........njegova stvar isto što je i Bakina kada je preuzeo Hajduk a sada i Zrinjski i pored toga što su se na njega obrušavali i jedni i drugi .......oni samo rade svoj posao i nastoje izvući što više iz urađenog odnosno neurađenog.
to je već novinarski posaosamo zasto da se narodu prikazuje kako je osim sad neki tamo heroj i ovo i ono, kad i on ide samo za lovom i konforom.. ..
Dakle ovu izjavu koju si ti nazvao i veleslalomom ipak trebaju djela i vrijeme potvrditi gdje je nekome kuća a gdje nije.
I ako sam ja u krivu što ne isključujem ......nije mi prvi put
- nosara
Care,
Svabo je rodjen u Sarajevu, BiH.
Ponavljam, porijeklom je Ceh-Austrijanac, i to ne dalekim.
BiH je imitacija drzave i dok je tako ozbiljni ljudi koji imaju drugu mogucnost da rade svoj posao negdje drugdje tako ce i napravit.
BiH je imitacija drzave i dok je tako ozbiljni ljudi koji imaju drugu mogucnost da rade svoj posao negdje drugdje tako ce i napravit.
-
car-x
nosara, nista u tome nema lose..nosara wrote:Care,
neka naprave sebi zivot gdje hoce i kako hcoe..
nek budu sta hoce i nek im bude i kuca gdje hoce..
to me uopste ne tangira..
smeta mi samo taj neki nemjerljivi kvazi-patriotizam koji se prodaje..
- manijak1
Pa u ovom slučaju ko prodaje ?smeta mi samo taj neki nemjerljivi kvazi-patriotizam koji se prodaje..
A ko kupuje ?
Meni je Švabo Švabo ........kako je samo njegov sin Amar otišao iz Želje ......duga priča.
-
car-x
manijak, ti ko navijac sarajeva nisi u stanju da objektivno sagledas cijelu pricu.. velis, tebi je svabo, svabo..manijak1 wrote:Pa u ovom slučaju ko prodaje ?smeta mi samo taj neki nemjerljivi kvazi-patriotizam koji se prodaje..
A ko kupuje ?
Meni je Švabo Švabo ........kako je samo njegov sin Amar otišao iz Želje ......duga priča.
i meni je.. onaj svabo iz sredine 80ih..
ovaj svabo sad je haman pravi svabo..
- manijak1
Uhmanijak, ti ko navijac sarajeva nisi u stanju da objektivno sagledas cijelu pricu.. velis, tebi je svabo, svabo..
Vjerovatno da nisam i neću biti ......sve dok ima stan u svom gradu.
-
Stari
Ivica Osim...?
Jos kad je onomad ostavio R. Sabanadzovica kao flastera na D. Maradoni i pored toga sto je Refko vec bio zaradio zuti...i pored toga sto je bilo jasno da ce Refko zaraditi i crveni ako ga D. Brnovic ne zamjeni na tom mjestu...a to je bilo jasno i Bozi Susecu (komnetatoru na TV Zagreb) i Dz. Musovicu (Ivicinom pomocniku) i dobrom dijelu Argentinskog strucnog staba ...pa i mojoj malenkosti...jasno mi je bilo da nesto nije u redu sa tim covjekom. Dolazi do ispucavanja penala i jos jedne Osimove greske ...gdje vraca Hadzibegica koji je vec bio krenuo prema penaltiku i salje Brnovica da puca predzadnji penal.
Radovao sam se njegovom brodolomu u ulozi sefa strucnog staba FK Partizan...jer je u ekipu doveo Vorkapica iz FK Vojvodina...igraca koji je blago receno prosjecan loptas ...a kojeg je Osim kovao u novog Krojfa.
Radujem se i njegovom eventualnom instaliranju za selektora Austrijske reprezentacije iz srodnih razloga... jer ponovit ce istu tu gresku kad se u polufinalu EP susretne sa ekipom BiH. Sliskovic mu nikad nije zaboravio tu sitnicu da ga Osim nije pozivao u reprezentaciju SFRJ...a mladji je bio od Susica.
Jos kad je onomad ostavio R. Sabanadzovica kao flastera na D. Maradoni i pored toga sto je Refko vec bio zaradio zuti...i pored toga sto je bilo jasno da ce Refko zaraditi i crveni ako ga D. Brnovic ne zamjeni na tom mjestu...a to je bilo jasno i Bozi Susecu (komnetatoru na TV Zagreb) i Dz. Musovicu (Ivicinom pomocniku) i dobrom dijelu Argentinskog strucnog staba ...pa i mojoj malenkosti...jasno mi je bilo da nesto nije u redu sa tim covjekom. Dolazi do ispucavanja penala i jos jedne Osimove greske ...gdje vraca Hadzibegica koji je vec bio krenuo prema penaltiku i salje Brnovica da puca predzadnji penal.
Radovao sam se njegovom brodolomu u ulozi sefa strucnog staba FK Partizan...jer je u ekipu doveo Vorkapica iz FK Vojvodina...igraca koji je blago receno prosjecan loptas ...a kojeg je Osim kovao u novog Krojfa.
Radujem se i njegovom eventualnom instaliranju za selektora Austrijske reprezentacije iz srodnih razloga... jer ponovit ce istu tu gresku kad se u polufinalu EP susretne sa ekipom BiH. Sliskovic mu nikad nije zaboravio tu sitnicu da ga Osim nije pozivao u reprezentaciju SFRJ...a mladji je bio od Susica.
- manijak1
Stari .........podržavam takav raspletRadujem se i njegovom eventualnom instaliranju za selektora Austrijske reprezentacije iz srodnih razloga... jer ponovit ce istu tu gresku kad se u polufinalu EP susretne sa ekipom BiH. Sliskovic mu nikad nije zaboravio tu sitnicu da ga Osim nije pozivao u reprezentaciju SFRJ...a mladji je bio od Susica
-
car-x
izvini tita ti..manijak1 wrote:Uhmanijak, ti ko navijac sarajeva nisi u stanju da objektivno sagledas cijelu pricu.. velis, tebi je svabo, svabo..![]()
![]()
![]()
bolja mi je smrtna kazna od toga
čina.
Vjerovatno da nisam i neću biti ......sve dok ima stan u svom gradu.
u brzini je bilo..
nece se ponoviti..
ispravka: u postu (3-4 posta iznad ovog) nesretnim slucajem sam zamijenio dva sarajevska kluba i u kontekstu zeljeznicara spomenuo sarajevo, te tako nanio dusevnu bol kolegi forumasu koji se odaziva na ime prvi manijak..
ovim putem se izvinjavam gorepomenutom kolegi, kao i ostalim posjetiocima foruma koji su ovaj post procitali, i kao posljedica toga bili dezinformisani, neobavijesteni ili licno uvrijedjeni..
- manijak1
Ali Osim nije
-
murti439
- nosara
Evo sta ja kontam.
Rekavsi "kuci" mislio je na siri pojam s obzirom da je sad daleko od Evrope. Dalje, dosavsi u Austriju, ko da je dosao u Sarajevo (par sati avionom).
Kad je Svabo u pitanju, siguran sam ko beton u to da je ma sta rekao mislio dobronamjerno.
Care Pronadji na bhfanaticos dokumentarac o Svabi, na stranicama BHDana njegove intervjue i malo se rastereti i nauci ponesto o Ivici Osimu autenticnom Sarajliji i Bosancu sa dna kace.
BTW interesantno je kako smo skloni da se odreknemo znacajnih ljudi sa ovih prostora koji nicim nisu digli ogradu izmedju sebe i nas.
Rekavsi "kuci" mislio je na siri pojam s obzirom da je sad daleko od Evrope. Dalje, dosavsi u Austriju, ko da je dosao u Sarajevo (par sati avionom).
Kad je Svabo u pitanju, siguran sam ko beton u to da je ma sta rekao mislio dobronamjerno.
Care Pronadji na bhfanaticos dokumentarac o Svabi, na stranicama BHDana njegove intervjue i malo se rastereti i nauci ponesto o Ivici Osimu autenticnom Sarajliji i Bosancu sa dna kace.
BTW interesantno je kako smo skloni da se odreknemo znacajnih ljudi sa ovih prostora koji nicim nisu digli ogradu izmedju sebe i nas.
-
Stari
Nego znate sta? Svi vi pomalo zaboravljate da je slijedeci selektor ...dakle nakon sto sliskovicu istekne i obnovljeni mandat...ipak po nacionalcosti najvjerovatnije Srbin. Okrenite se radije tome i kalkulacijama ko bi to u najboljem slucaju mogao biti. Slijedeci selektor BiH ne moze biti I. Osim ...taman i da on to hoce.
Pitanje koje se onda vise manje samo po sebi namece...koga onda da uzmemo? Dzajica, Stojkovica, Sekularca, Sestica....? Mozda se slozimo oko kompromisa da selektor bude totalni stranac...recimo S-G Ericsson (trenutno selektor Engleske...uskoro nezaposlen)...
Pitanje koje se onda vise manje samo po sebi namece...koga onda da uzmemo? Dzajica, Stojkovica, Sekularca, Sestica....? Mozda se slozimo oko kompromisa da selektor bude totalni stranac...recimo S-G Ericsson (trenutno selektor Engleske...uskoro nezaposlen)...
-
car-x
nosara, to sto sam gledo taj dokumentarac, i u par navrata imo priliku sjediti u drustvu s ivicom me samo jos vise zacudilo kad sam procito ovo sto je izjavio..nosara wrote:Evo sta ja kontam.
Care Pronadji na themaniacs.org dokumentarac o Svabi, na stranicama BHDana njegove intervjue i malo se rastereti i nauci ponesto o Ivici Osimu autenticnom Sarajliji i Bosancu sa dna kace.
mozemo mi pricati sta hocemo i pravdati ga i sve, elem, nako poprilicno nedvojbeno se cojk vraca kuci u austriju..
-
car-x
ako je srbin onda je to bez sumnje nikola nikicStari wrote:Nego znate sta? Svi vi pomalo zaboravljate da je slijedeci selektor ...dakle nakon sto sliskovicu istekne i obnovljeni mandat...ipak po nacionalcosti najvjerovatnije Srbin. Okrenite se radije tome i kalkulacijama ko bi to u najboljem slucaju mogao biti. Slijedeci selektor BiH ne moze biti I. Osim ...taman i da on to hoce.