Pozdrav,
Uskoro planiram da napravim DIY stalak od iverice za akvarijum pa me ineresuju vasa iskustva sto se tice radnji koje prodaju, rezu i kantiraju iveral.
Ja sam do sada radio neke stvari u OBI-ju i u Uniprometu, a znam da rezanje po mjeri i kantiranje radi i Citi Mobile, Drvo Dom i Penny.
Da li postoji jos neko?
Vjerovatno neko od vas ima neka iskustva sa ovim radnjama, pa me interesuje kako ste zadovoljni njihovim cijenama i uslugama?
Ja sam bio zadovoljan OBI-jem ali mi se cini da su poskupi, a ni Unipromet nije los ali nemaju bas neki izbor iverala. Meni je potreban onaj debljine 18-19mm, kao i odredjena kolicina debljine 10mm za poklopac akvarijuma. Takodjer, je li vam poznato da li se iveral debljine 10mm moze raditi sa ABS kantiranjem?
Hvala!
Iverica za stalak, gdje?
Moderator: anex
-
pokretniposjed
Ima ih vise od jednog ali sigurno iveral mozes naci u Primusu kod Elektroprivrede (prekoputa) a i u njihovom glavnom skladistu (pitaj za adresu ovdje-navedeno), nije mi poznato da se moze kantovati ABS tako male sirine iverala. Za to bih se ipak raspitala u City Mobile jer oni imaju i neke druge vrste kantovanja osim tankog i debelog abs. Ne razumijem zasto bi poklopac radio od iverala kad bi pleksiglas sasvim fino mogao posluziti(a narocio ribicama - svjetlost i sl.), a lakse ga je i obradjivati.
Takodjer mozes da se raspitas u Fructas - u - imali su raznih iverala...

Sretno u nalazenju svega toga!
I kad smo vec tu: SVIMA: SRETNA KINESKA NOVA GODINA!
-
melb26sa
OFF topic: zar ove godine Kineska nova godina nije 18 februara? I ovo je godina svinje BTW. Tako bar meni rekose.pokretniposjed wrote:Ima ih vise od jednog ali sigurno iveral mozes naci u Primusu kod Elektroprivrede (prekoputa) a i u njihovom glavnom skladistu (pitaj za adresu ovdje-navedeno), nije mi poznato da se moze kantovati ABS tako male sirine iverala. Za to bih se ipak raspitala u City Mobile jer oni imaju i neke druge vrste kantovanja osim tankog i debelog abs. Ne razumijem zasto bi poklopac radio od iverala kad bi pleksiglas sasvim fino mogao posluziti(a narocio ribicama - svjetlost i sl.), a lakse ga je i obradjivati.
![]()
-
pokretniposjed
HVALA ZA POTSJECANJE!
Nije mi poznato da je ove godine sta drukcije. Malo je previse, ipak, da je odstupanje dulje od nekoliko dana. Treba provjeriti i javiti da se zna.
U svakom slucaju je cestitka JOS na vrijeme.
Pa nek je SRETNO!
Nije mi poznato da je ove godine sta drukcije. Malo je previse, ipak, da je odstupanje dulje od nekoliko dana. Treba provjeriti i javiti da se zna.
U svakom slucaju je cestitka JOS na vrijeme.
Pa nek je SRETNO!
- chuchumbamayumbe
Hvala na informacijama...pokretniposjed wrote:Ima ih vise od jednog ali sigurno iveral mozes naci u Primusu kod Elektroprivrede (prekoputa) a i u njihovom glavnom skladistu (pitaj za adresu ovdje-navedeno), nije mi poznato da se moze kantovati ABS tako male sirine iverala. Za to bih se ipak raspitala u City Mobile jer oni imaju i neke druge vrste kantovanja osim tankog i debelog abs. Ne razumijem zasto bi poklopac radio od iverala kad bi pleksiglas sasvim fino mogao posluziti(a narocio ribicama - svjetlost i sl.), a lakse ga je i obradjivati.
![]()
Na poklopac od iverala idu akvaristicke neonke koje ce davatti potrebni spektar svjetlosti za rast bilja i boju riba...
Provjericu u Fructasu, svi me upućuju da odem tamo, kazu da su negdje na Stupu?