Ivanic, Paravac i Covic mi dali posao u Vijecu Europe ...

Post Reply
Jeff

#1 Ivanic, Paravac i Covic mi dali posao u Vijecu Europe ...

Post by Jeff »

... ali posto sam bio nestasan morati cu taj posao obavljati iz BiH jer mi je EU zabranila ulazak jos prije nekoliko godina zato sto sam bio frajer.

Puno Pozdrava

Dragan Božanić
Novo izabrani Ambasador BiH pri Vijeću Evrope u Doboju, pardon Strasbourgu

Esdaun ostro kritikovao Predsjednistvo BiH i Ivanica

BiH na losem glasu zbog imenovanja Bozanica

Nakon sto je Uredu visokog predstavnika potvrdjeno da je Vijece Evropske unije zabranilo Draganu Bozanicu ulazak u zemlje clanice EU kada je 1997. usvojilo restriktivne mjere protiv osoba u BiH koje su djelovale protiv mirovnog sporazuma, visoki predstavnik Pedi Esdaun je u cetvrtak za Oslobodjenje izjavio da je Bozanicevo imenovanje za ambasadora BiH pri Vijecu Evrope skandalozno. “Ovo imenovanje predstavlja drskost prema EU i Vijecu Evrope.

To salje najgori moguci signal kada je u pitanju namjera BiH da se efektivno pozabavi problemom ratnih zlocina i pridrzava evropskih vrijednosti,” rekao je visoki predstavnik. Primijetio je, takodje, da imenovanje Bozanica “dovodi na los glas sposobnosti Predsjednistva BiH da vrsi ambasadorska imenovanja - kao i ministra vanjskih poslova (Mladena Ivanica op. a.) - koji je nominirao Bozanica”. “Njegov posao je da zastiti i unaprijedi ugled BiH u inostranstvu, a ne da mu steti”, izjavio je Esdaun. Glasnogovornik Evropske komisije u BiH Frano Maroevic potvrdio je u cetvrtak za Oslobodjenje da je Vijece ministara EU 15. septembra 1997. godine donijelo odluku kojom se odredjenom broju funkcionera, medju kojima je i Dragan Bozanic, zabranjuje ulazak u EU.

Maroevic nije mogao reci da li je ova odluka jos na snazi. Tek, ocekuje se da bi sluzbeni Brisel mogao u petak Evropskoj komisiji u BiH dostaviti zvanicni stav o Bozanicu. Ipak, prema onome sto je objavljeno na Internet stranici EU, odluka o zabrani ulaska na prostor EU Momcilu Krajisniku, Bori Bosicu, Spasoju Albijanicu, Gavri Bogicu i Draganu Bozanicu nije vremenski ogranicena.

Dakle, zabrana je i dalje na snazi, sto znaci da Bozanic prakticno ne moze do svog novog ureda u Strazburu.
Blago Americi oni imaju samo jednog Busha, dok ih mi imamo trojicu. :D
margareta

Post by margareta »

Blago Americi oni imaju samo jednog Busha, dok ih mi imamo trojicu.
Na ovako malom prostoru a TRI BUSHA ?

TRI HICKOKA ?

TRI BANDITA

Nigdje drzave dok je taj trojac ne rascerupa ALI MISLE
PREKO "NOVIH" SEHIDA" ILI "BORACA"

BOME NEMERE !!!!!

GORE CE SE ONI OD NARODA KRITI NEGO IM PAJDO RADE I RATKO

MORAT CE OPERISAT LICNI OPIS I OTICI U EGZIL
cowboy

Post by cowboy »

Plus they have Steave Wonder, Bob Hope and Johnny Cash. And we do not have wonder, hope nor cash.
margareta

Post by margareta »

Da oni imaju jos ....a mi ni kesha ...gdje jli je ?

Procitajte "SAN" danasnji !
Post Reply