Ivan Mijacevic, Brigadir Gradacac

Forum za humanitarne akcije.
Bosanac in Lederhosen

#1 Ivan Mijacevic, Brigadir Gradacac

Post by Bosanac in Lederhosen »

Raja, znali iko kako se moze ovom covjeku pomoc ?

http://www.pbsbih.ba/bht1/multimedia/in ... kovic.html
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

A sta ti dodjes Ivanu Mijacevicu???
Ralfson

Post by Ralfson »

CccccCcc.. nije vazno sta ko` kome dodje al` covjek je stvarno u teskoj zdravstvenoj situaciji i red damu se pomogne... na stranu sve ostalo i njegove zasluge za odbranu BiH[/quote]
kriticarka_nikova

Ralfson wrote:CccccCcc.. nije vazno sta ko` kome dodje al` covjek je stvarno u teskoj zdravstvenoj situaciji i red damu se pomogne... na stranu sve ostalo i njegove zasluge za odbranu BiH
[/quote]
HALO JA TOG CVOJEKA LICNO ZNAM ZATO I PITAM STA MU JE OVAJ!!!!!!!!!!!
BECHO

Post by BECHO »

Zao mi covjeka jer mi je licno ostao u pamcenju kao dobar covjek, plemenita dusa i veliki vojni strateg.

Uopste me ne iznenadjuje ovakav odnost lokalnih i drzavnih vlasti prema herojima Armije, Gradacca i Bosne i Hercegovine. Zalosno je da danas bolje prolaze oni koji su rusili Bosnu od onih koji su je branili. Zahvaljujuci Ivanu i njemu slicnima, Gradacac je danas slobodan grad a samom odbranom, sprijecen je i daljnji prodor srpskih snaga prema tuzlanskom regionu. To se nikada ne smije zaboraviti!
novalic

Post by novalic »

ja sam mijaca prvi puta srela kada sam imala 5-6 godina, i uvijek mi ostao drag..
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Nemogu da otvorim link. Mozel mi neko prepricat?
muha_sa

Post by muha_sa »

Bitni su pregovori i ostale šupljage a heroje........
Pričat će oni o borcima i heroima pred izbore....
Bosanac in Lederhosen

Post by Bosanac in Lederhosen »

kriticarka_nikova wrote:A sta ti dodjes Ivanu Mijacevicu???
Nedodemi nista. Nego sam kao mnogi drugi gledo poslije duela Lagumdzija-Silajdzic ovu emisiju pa me nesto potrefila prica.

Hajde da mu skupimo koju marku ?
car-x

Post by car-x »

Bosanac in Lederhosen wrote:
Nedodemi nista. Nego sam kao mnogi drugi gledo poslije duela Lagumdzija-Silajdzic ovu emisiju pa me nesto potrefila prica.

vjerujes da cijeli vikend razmisljam o ovoj reportazi.. ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da mijac nema penziju armije bih, lijecenje, zivi u "srpskom" stanu u gradaccu.. itd..

vrijeme je da se nesto uradi.. pa makar to i simbolicna akcija bila..
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ljudi de neka neko, iz tog kraja, malo izvidi situaiciju sta bi se moglo, realno uraditi. Zena je vidim, prva liga, brine se i sve govori onako kako jest, da neko malo poprica sa njom, na telefon, ako nista drugo...

Ja sam pogledao emisiju prije jedno 12h i jos uvijek, mi scena pred ocima kad covjek place, a plakati ne moze, nesto bi rekao, a reci ne moze, i kad mu Josip onda govori, bolje bi bilo da si okreno ove topove po Gradaccu il' negdje drugdje... i na kraju rece, nije ovo ona Bosna o kojoj sam 1974-te pisao "On meni nema Bosne...".

Doslo mi da popizdim, fakat...
karanana

Post by karanana »

Hocu da pomognem koliko mogu. Kako da se ovom covjeku proslijedi ono sto se dadne?
kriticarka_nikova

car-x wrote:
Bosanac in Lederhosen wrote:

vjerujes da cijeli vikend razmisljam o ovoj reportazi.. ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da mijac nema penziju armije bih, lijecenje, zivi u "srpskom" stanu u gradaccu.. itd..

vrijeme je da se nesto uradi.. pa makar to i simbolicna akcija bila..
Zar se ovo njemu desava?Pa on zivi samo 200 metara od mene,a ja to nisam znala,no,meni su poznate neke druge stvari.
kriticarka_nikova

Nesferatu wrote:Ljudi de neka neko, iz tog kraja, malo izvidi situaiciju sta bi se moglo, realno uraditi. Zena je vidim, prva liga, brine se i sve govori onako kako jest, da neko malo poprica sa njom, na telefon, ako nista drugo...

Ja sam pogledao emisiju prije jedno 12h i jos uvijek, mi scena pred ocima kad covjek place, a plakati ne moze, nesto bi rekao, a reci ne moze, i kad mu Josip onda govori, bolje bi bilo da si okreno ove topove po Gradaccu il' negdje drugdje... i na kraju rece, nije ovo ona Bosna o kojoj sam 1974-te pisao "On meni nema Bosne...".

Doslo mi da popizdim, fakat...
Zena mu je Hazima (moja nekadasnja komsinica) :-)
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ko je on? Ko je Josip Pejakovic? Ja sve pitam a nedobijam odgovora. Sto se tice pomoci pomocu ali prvo moram znat o kome se radi, ali kolko vidim izgleda da je heroj iz Armije RBiH.
kriticarka_nikova

mr__bosnjak wrote:Ko je on? Ko je Josip Pejakovic? Ja sve pitam a nedobijam odgovora. Sto se tice pomoci pomocu ali prvo moram znat o kome se radi, ali kolko vidim izgleda da je heroj iz Armije RBiH.
Radi se o brigadiru Gradacca i nekadasnjih MHVO (Muslimansko bosnjackoj obrani.Imao je svojih mana,....posto sam bila tu svo vrijeme...ali imao je i dobrih osobina....
Iskreno zao mi je ako mu se ovo sad desava,mislim da nije ovo zasluzio,ali ne bih rekla da je ostavljen na cjedilu bar od strane Hrvata...u to ne vjerujem.....
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Znaci on je bio bragidar Gradacca. I sta mu se sad desava? Vodio odbranu prije jel? Morat ce te detaljnije ljudi neda mi se nagadzat...
car-x

Post by car-x »

mr__bosnjak wrote:Znaci on je bio bragidar Gradacca. I sta mu se sad desava? Vodio odbranu prije jel? Morat ce te detaljnije ljudi neda mi se nagadzat...
mister bosnjak.. eno ti emisije pa pogledaj.. ukratko sam i ja na svom blogu napiso nesto na ovu temu: zlimfur.blogger.ba

sve u svemu, ivan mijacevic je bio vojno lice na sluzbi u JNA i to u sloveniji.. u neka doba, pocetkom rata, je zarobljen od strane cetnika, i onda razmijenjen da bi se obreo u mostaru.. i tu su mu nudili da bude komandant cega hoce..

i od tada je ostala njegova izjava: "ja nisam hrvat po zanimanju, nego po nacionalnosti".. i doso je u gradacac da brani svoj rodni grad..

bio je komandant 107. gradacacke HVO brigade, sve dok nije izbio sukob izmedju hrvata i bosnjaka.. onda ga je alija direktnom naredbom (valjda mu nije godilo da je hrvat na tako zafrkanoj poziciji) skino, a postavio svog igraca..

tako je mijac izgubio i pravo na penziju, na lijecenje i na sve ostalo.. samo jos da mu neko i zivot uzme..

kriticarka nikova, ako je to u tvom komsiluku, dobro bi bilo da se raspitas za njihov broj pa da nazoves, da nama, koji smo voljni pomoci, kazes sta bi to njima najvise trebalo.. jer nas haman ima koji bi rado pomogli..
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Hvala care, sad shvatam. Stvarno steta, kolko je samo ljudi tako smjenjeno, Halilovic, Vikic... Ali valja bit poslusan vlasti... Nego ako vi budete htjeli pomoc i ja cu.
kriticarka_nikova

Nije problem ali ja cu onda postaviti broj na stranicu.............mozda je to malo bezveze a,sta mislite?
car-x

Post by car-x »

kriticarka_nikova wrote:Nije problem ali ja cu onda postaviti broj na stranicu.............mozda je to malo bezveze a,sta mislite?
pa ako si vec blizu, mozes i nazvati.. i nije fazon da turas broj online.. mislim da nije..
kriticarka_nikova

car-x wrote:
kriticarka_nikova wrote:Nije problem ali ja cu onda postaviti broj na stranicu.............mozda je to malo bezveze a,sta mislite?
pa ako si vec blizu, mozes i nazvati.. i nije fazon da turas broj online.. mislim da nije..
Al sta da kazem kad nazovem????
karanana

Post by karanana »

pitaj za neki broj ziro racuna gdje mu se moze nesto uplatiti.
car-x

Post by car-x »

kriticarka_nikova wrote:
car-x wrote:
Al sta da kazem kad nazovem????
pa najprije se predstavis.. sto se mene tice, mozes reci da zoves ispred jednog online-community-a, ili tako nesto, i da ima ljudi koji bi bili voljni pomoci na bilo koji nacin.. i da nas interesuje kako bi se najkonkretnije moglo pomoci i tak..
micika

Post by micika »

Pokusala sam naci broj telefona preko pretrazivaca.Nisam uspjela.
Postavila sam temu na gradacackom forumu....pa ako bude neko uspio doci do informacija,dobro i jeste :-?
Kriticarko,ako imas broj,posalji na pp
Post Reply