Ivan Dodig prelazi u Hrvatski teniski savez!
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
mustang_gt_1987
#1 Ivan Dodig prelazi u Hrvatski teniski savez!
Bosanskohercegovački teniser Ivan Dodig iz Međugorja odlučio je prihvatiti ponudu Hrvatskog teniskog saveza da od sada nastupa za Hrvatsku.
Dodig je samo jedan u nizu od mladih talenata koji na isti način napuštaju Bosnu i Hercegovinu i uglavnom zbog istih razloga.
Poznato je od ranije da za Hrvatsku reprezentaciju nastupaju još dva bosanskohercegovačka tenisera Ivan Ljubičić i Marin Čilić.
"Bolje je biti 6. ili 7. igrač u Hrvatskoj nego prvi u BIH. Ovdje vam TS BIH neće ništa dati, ništa nećete dobiti, dok HTS jako puno drži do svojih igrača. Sve što sam postigao u sportu postigao sam zahvaljujući roditeljima, rodbini i dobrim prijateljima" rekao je Ivan Dodig.
--- SPAM ---.php/20080 ... savez.html
p.s.
ranije sam saznao i da je teniserka sa WTA liste, Petković, iz BiH prešla u srpski teniski savez (ona je igrala u prvom kolu australian opena protiv Chakvetadze)
koliko ce jos samo talenata ovako otici zbog nebrige sportskih saveza u BiH?
Dodig je samo jedan u nizu od mladih talenata koji na isti način napuštaju Bosnu i Hercegovinu i uglavnom zbog istih razloga.
Poznato je od ranije da za Hrvatsku reprezentaciju nastupaju još dva bosanskohercegovačka tenisera Ivan Ljubičić i Marin Čilić.
"Bolje je biti 6. ili 7. igrač u Hrvatskoj nego prvi u BIH. Ovdje vam TS BIH neće ništa dati, ništa nećete dobiti, dok HTS jako puno drži do svojih igrača. Sve što sam postigao u sportu postigao sam zahvaljujući roditeljima, rodbini i dobrim prijateljima" rekao je Ivan Dodig.
p.s.
ranije sam saznao i da je teniserka sa WTA liste, Petković, iz BiH prešla u srpski teniski savez (ona je igrala u prvom kolu australian opena protiv Chakvetadze)
-
Umjetnik a
#2 Re: Ivan Dodig prelazi u Hrvatski teniski savez!
i Jasmina Tinjić je prešla kod hrvatamustang_gt_1987 wrote:Bosanskohercegovački teniser Ivan Dodig iz Međugorja odlučio je prihvatiti ponudu Hrvatskog teniskog saveza da od sada nastupa za Hrvatsku.
p.s.
ostaju na samo Mirza i Ema
-
windas
Nesto tu ne stima,
nema velikih para u nastupanju za reprezentaciju, makar zamijenio BiH za Hrvatsku, vece pare su na turnirima, gdje se sam moras pokazati, a reprezentacija sa tim nema veze..tako da od promjene dresa drzave nema velikog cara...
mozda samo inat !!!!.
nema velikih para u nastupanju za reprezentaciju, makar zamijenio BiH za Hrvatsku, vece pare su na turnirima, gdje se sam moras pokazati, a reprezentacija sa tim nema veze..tako da od promjene dresa drzave nema velikog cara...
mozda samo inat !!!!.
- J.P.Montoya
ma ko ga.... ko ne ki teniser vjeciti talenat....
P.S A sto se tice njega i slicnih samo mogu reci nedavnu izjavu jednog sportiste "za reprezentaciju igram zbog sebe, zbog porodice i zbog drzavnog grba na srcu, a za dva dana kad se vratim iz reprezentacije me ceka posao". E ovako trebaju da razmisljaju svi sportisti ako mislimo ici naprijed
P.S A sto se tice njega i slicnih samo mogu reci nedavnu izjavu jednog sportiste "za reprezentaciju igram zbog sebe, zbog porodice i zbog drzavnog grba na srcu, a za dva dana kad se vratim iz reprezentacije me ceka posao". E ovako trebaju da razmisljaju svi sportisti ako mislimo ici naprijed
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
Bilo ko ko ima potencijala u nekom sportu treba da ide iz Bosne,jer mu ova drzava ne pruza nista.
Mali Cilic koji sada igra za Hrvatsku,da je ostao ovdje mislim da bi prodavao suvenire u Medjugorju,a ne igrao tenis!
Od patriotizma se ne zivi!
Mali Cilic koji sada igra za Hrvatsku,da je ostao ovdje mislim da bi prodavao suvenire u Medjugorju,a ne igrao tenis!
Od patriotizma se ne zivi!
- dalmatinka
Pero Metličićbandit wrote:Koji samo vrli sportas ovo izjavi ...J.P.Montoya wrote: P.S A sto se tice njega i slicnih samo mogu reci nedavnu izjavu jednog sportiste "za reprezentaciju igram zbog sebe, zbog porodice i zbog drzavnog grba na srcu, a za dva dana kad se vratim iz reprezentacije me ceka posao". E ovako trebaju da razmisljaju svi sportisti ako mislimo ici naprijed
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Momak, ... ako zelis i dalje pisati na ovom forumu, povedi racuna o tome kako ces se izraziti. Ovako sigurno neces moci.Zwanziger wrote:Ko im jebe mater, nek idu svi u picku materinu;necemo nikog moliti!!!!
-
WizzardFromBOZ
da i ti nisi jedan od glavonja iz saveza?Zwanziger wrote:Ko im jebe mater, nek idu svi u picku materinu;necemo nikog moliti!!!!
u bih izgleda jos nikako da shvate da ne postoje igraci zbog saveza, vec savez postoji zbog igraca i treba da radi zbog igraca. ako savez ne radi kako treba i treba ici tamo gdje je bolje. kad svi sto imalo valjaju odu nece imati vise kome prodavati ono-za-ono...
- Comrad
#14 Re: Ivan Dodig prelazi u Hrvatski teniski savez!
Ima li ko da zna kako funkcionise sistem finansiranja tenisera na ATP turnirima. Ne vidim da Nadal, Federer nastupaju pod drzavnim grbom (mislim nastupaju, ali ne igra reprezentacija protiv reprezentacije, nego individualci), cisto sumnjam da njima njihovi savezi placaju da idu po tim turnirima. Na pocetku meca pise odakle su i gotovo, valjda teniser sam (sa svojim sponzorima) finansira opremu, putovanje i slicno, i ako pobijedi njemu ide lova, nece je dijeliti sa svim ostalim teniserima iz te drzave
E sad rad sa mladim i slicno to mogu usrati ovi iz saveza. Jedino mozda da nije uspijevao dobiti vize i slicno za putovanja, i da se s tim peglao. A ima Davis Cup gdje nastupaju repke, a ne vidim ko bi cinio tu nasu repku.
Zakljucak: Dodige kakis, reci k'o covjek odoh kod svojih i tacka
-
laku noć
#15 Re: Ivan Dodig prelazi u Hrvatski teniski savez!
Nemoj porediti Rafu i Rodžera sa Dodigom.Samo prvih 50-tak tenisera sa ATP liste može samostalno o svom trošku da se pojavljuje na turnirima svima ostalim koji nisu baš interesantni sponzorima neko mora pomoći.Pošto momku u BiH niko nije htio pomoćo(firme,opštine,kantoni,entiteti,država,pojedinci)pojavila se HR i dala konkretnu pomoć(finansijsku i logističku) i tu je kraj svake pričeComrad wrote:Ima li ko da zna kako funkcionise sistem finansiranja tenisera na ATP turnirima. Ne vidim da Nadal, Federer nastupaju pod drzavnim grbom (mislim nastupaju, ali ne igra reprezentacija protiv reprezentacije, nego individualci), cisto sumnjam da njima njihovi savezi placaju da idu po tim turnirima. Na pocetku meca pise odakle su i gotovo, valjda teniser sam (sa svojim sponzorima) finansira opremu, putovanje i slicno, i ako pobijedi njemu ide lova, nece je dijeliti sa svim ostalim teniserima iz te drzaveE sad rad sa mladim i slicno to mogu usrati ovi iz saveza. Jedino mozda da nije uspijevao dobiti vize i slicno za putovanja, i da se s tim peglao. A ima Davis Cup gdje nastupaju repke, a ne vidim ko bi cinio tu nasu repku.
![]()