Ivan Dodig prelazi u Hrvatski teniski savez!

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mustang_gt_1987

#1 Ivan Dodig prelazi u Hrvatski teniski savez!

Post by mustang_gt_1987 »

Bosanskohercegovački teniser Ivan Dodig iz Međugorja odlučio je prihvatiti ponudu Hrvatskog teniskog saveza da od sada nastupa za Hrvatsku.

Dodig je samo jedan u nizu od mladih talenata koji na isti način napuštaju Bosnu i Hercegovinu i uglavnom zbog istih razloga.

Poznato je od ranije da za Hrvatsku reprezentaciju nastupaju još dva bosanskohercegovačka tenisera Ivan Ljubičić i Marin Čilić.

"Bolje je biti 6. ili 7. igrač u Hrvatskoj nego prvi u BIH. Ovdje vam TS BIH neće ništa dati, ništa nećete dobiti, dok HTS jako puno drži do svojih igrača. Sve što sam postigao u sportu postigao sam zahvaljujući roditeljima, rodbini i dobrim prijateljima" rekao je Ivan Dodig.

--- SPAM ---.php/20080 ... savez.html

p.s.
ranije sam saznao i da je teniserka sa WTA liste, Petković, iz BiH prešla u srpski teniski savez (ona je igrala u prvom kolu australian opena protiv Chakvetadze)

koliko ce jos samo talenata ovako otici zbog nebrige sportskih saveza u BiH?
Umjetnik a

#2 Re: Ivan Dodig prelazi u Hrvatski teniski savez!

Post by Umjetnik a »

mustang_gt_1987 wrote:Bosanskohercegovački teniser Ivan Dodig iz Međugorja odlučio je prihvatiti ponudu Hrvatskog teniskog saveza da od sada nastupa za Hrvatsku.

Dodig je samo jedan u nizu od mladih talenata koji na isti način napuštaju Bosnu i Hercegovinu i uglavnom zbog istih razloga.

Poznato je od ranije da za Hrvatsku reprezentaciju nastupaju još dva bosanskohercegovačka tenisera Ivan Ljubičić i Marin Čilić.

"Bolje je biti 6. ili 7. igrač u Hrvatskoj nego prvi u BIH. Ovdje vam TS BIH neće ništa dati, ništa nećete dobiti, dok HTS jako puno drži do svojih igrača. Sve što sam postigao u sportu postigao sam zahvaljujući roditeljima, rodbini i dobrim prijateljima" rekao je Ivan Dodig.

--- SPAM ---.php/20080 ... savez.html

p.s.
ranije sam saznao i da je teniserka sa WTA liste, Petković, iz BiH prešla u srpski teniski savez (ona je igrala u prvom kolu australian opena protiv Chakvetadze)

koliko ce jos samo talenata ovako otici zbog nebrige sportskih saveza u BiH?
i Jasmina Tinjić je prešla kod hrvata

ostaju na samo Mirza i Ema
jasko_ba

Post by jasko_ba »

pametan čovjek, ne smije mu niko ništa prigovoriti
jbo patriotizam i sve ostalo, kad ti država nikad ne želi pomoći
tamo će bar imati sve uvjete normalne za rad, pa nek se usavršava
:-) :-?
windas

Post by windas »

Nesto tu ne stima,
nema velikih para u nastupanju za reprezentaciju, makar zamijenio BiH za Hrvatsku, vece pare su na turnirima, gdje se sam moras pokazati, a reprezentacija sa tim nema veze..tako da od promjene dresa drzave nema velikog cara...
mozda samo inat !!!!.
ulpinian

Post by ulpinian »

K'o neka šteta...
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

ma ko ga.... ko ne ki teniser vjeciti talenat....

P.S A sto se tice njega i slicnih samo mogu reci nedavnu izjavu jednog sportiste "za reprezentaciju igram zbog sebe, zbog porodice i zbog drzavnog grba na srcu, a za dva dana kad se vratim iz reprezentacije me ceka posao". E ovako trebaju da razmisljaju svi sportisti ako mislimo ici naprijed
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

Post by grunt »

Bilo ko ko ima potencijala u nekom sportu treba da ide iz Bosne,jer mu ova drzava ne pruza nista.
Mali Cilic koji sada igra za Hrvatsku,da je ostao ovdje mislim da bi prodavao suvenire u Medjugorju,a ne igrao tenis!
Od patriotizma se ne zivi!
dalmatinka

Post by dalmatinka »

bandit wrote:
J.P.Montoya wrote: P.S A sto se tice njega i slicnih samo mogu reci nedavnu izjavu jednog sportiste "za reprezentaciju igram zbog sebe, zbog porodice i zbog drzavnog grba na srcu, a za dva dana kad se vratim iz reprezentacije me ceka posao". E ovako trebaju da razmisljaju svi sportisti ako mislimo ici naprijed
Koji samo vrli sportas ovo izjavi ... :shock:
Pero Metličić
bl4ever

Post by bl4ever »

http://www.open13.fr/tableaux.html

i odma na Novaka, crnog tica
Zwanziger

Post by Zwanziger »

Ko im jebe mater, nek idu svi u picku materinu;necemo nikog moliti!!!!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Zwanziger wrote:Ko im jebe mater, nek idu svi u picku materinu;necemo nikog moliti!!!!
Momak, ... ako zelis i dalje pisati na ovom forumu, povedi racuna o tome kako ces se izraziti. Ovako sigurno neces moci. :roll:
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

Zwanziger wrote:Ko im jebe mater, nek idu svi u picku materinu;necemo nikog moliti!!!!
da i ti nisi jedan od glavonja iz saveza? :D

u bih izgleda jos nikako da shvate da ne postoje igraci zbog saveza, vec savez postoji zbog igraca i treba da radi zbog igraca. ako savez ne radi kako treba i treba ici tamo gdje je bolje. kad svi sto imalo valjaju odu nece imati vise kome prodavati ono-za-ono...
uživo

#13 Re:

Post by uživo »

Nemaš više koga ni zamoliti :D ,bar što se tenisa tiče
Comrad

#14 Re: Ivan Dodig prelazi u Hrvatski teniski savez!

Post by Comrad »

Ima li ko da zna kako funkcionise sistem finansiranja tenisera na ATP turnirima. Ne vidim da Nadal, Federer nastupaju pod drzavnim grbom (mislim nastupaju, ali ne igra reprezentacija protiv reprezentacije, nego individualci), cisto sumnjam da njima njihovi savezi placaju da idu po tim turnirima. Na pocetku meca pise odakle su i gotovo, valjda teniser sam (sa svojim sponzorima) finansira opremu, putovanje i slicno, i ako pobijedi njemu ide lova, nece je dijeliti sa svim ostalim teniserima iz te drzave :-) E sad rad sa mladim i slicno to mogu usrati ovi iz saveza. Jedino mozda da nije uspijevao dobiti vize i slicno za putovanja, i da se s tim peglao. A ima Davis Cup gdje nastupaju repke, a ne vidim ko bi cinio tu nasu repku. :D
Zakljucak: Dodige kakis, reci k'o covjek odoh kod svojih i tacka :-D
laku noć

#15 Re: Ivan Dodig prelazi u Hrvatski teniski savez!

Post by laku noć »

Comrad wrote:Ima li ko da zna kako funkcionise sistem finansiranja tenisera na ATP turnirima. Ne vidim da Nadal, Federer nastupaju pod drzavnim grbom (mislim nastupaju, ali ne igra reprezentacija protiv reprezentacije, nego individualci), cisto sumnjam da njima njihovi savezi placaju da idu po tim turnirima. Na pocetku meca pise odakle su i gotovo, valjda teniser sam (sa svojim sponzorima) finansira opremu, putovanje i slicno, i ako pobijedi njemu ide lova, nece je dijeliti sa svim ostalim teniserima iz te drzave :-) E sad rad sa mladim i slicno to mogu usrati ovi iz saveza. Jedino mozda da nije uspijevao dobiti vize i slicno za putovanja, i da se s tim peglao. A ima Davis Cup gdje nastupaju repke, a ne vidim ko bi cinio tu nasu repku. :D
Zakljucak: Dodige kakis, reci k'o covjek odoh kod svojih i tacka :-D
Nemoj porediti Rafu i Rodžera sa Dodigom.Samo prvih 50-tak tenisera sa ATP liste može samostalno o svom trošku da se pojavljuje na turnirima svima ostalim koji nisu baš interesantni sponzorima neko mora pomoći.Pošto momku u BiH niko nije htio pomoćo(firme,opštine,kantoni,entiteti,država,pojedinci)pojavila se HR i dala konkretnu pomoć(finansijsku i logističku) i tu je kraj svake priče
Post Reply