IUS, saobracajni fakultet - zaposljavanje
-
gimnazijalka321
#1 IUS, saobracajni fakultet - zaposljavanje
.
Last edited by gimnazijalka321 on 14/07/2013 21:11, edited 1 time in total.
- Individualism18
#2 Re: IUS, saobracajni fakultet - zaposljavanje
Poslala sam ti PP za saobraćajni fakultet, a za IUS ne znam. Valjda će se neko javiti sa svojim iskustvom...
-
diff
#3 Re: IUS, saobracajni fakultet - zaposljavanje
Nemam pojma kakva je situacija sa zapošljavanjem sa pomenutim fakultetima, jedino imam dosta prijatelja koji su završili saobracajni fakultet, svih smjerova koji već godinama nemaju posla, a ni prilike za posaogimnazijalka321 wrote:Moze li mi neko reci kolika je perspektiva zaposljavanja s ova dva fakulteta?
Da li je neko do vas zavrsio IUS (smjer informatike) i da li se uspio zaposliti negdje? Kako to ide s njihovim diplomama? Molim vas odgovorite, bitno mi je. Hvala.
- Zvek
#4 Re: IUS, saobracajni fakultet - zaposljavanje
ko zavrsi saobracajni fakultet sigurno ce zavrsiti na birou.
-
prezimenko
#5 Re: IUS, saobracajni fakultet - zaposljavanje
Ako vec razmisljas o informatici upisi neki državni fakultet što bacati pare na privatni a nisi ni siguran za zapošljavanje sa istim (tj. da se ne nadjes u situaciji gdje se samo u drzavnoj firmi mozes zaposliti uz stelu).
U Sarajevu konkretno imaš Elektrotehnički fakultet s njim imas 100% posao sa informatikom a ima i u drugim gradovima u BiH(Tuzla, Mostar, Bihac,...) koji imaju informatiku
U Sarajevu konkretno imaš Elektrotehnički fakultet s njim imas 100% posao sa informatikom a ima i u drugim gradovima u BiH(Tuzla, Mostar, Bihac,...) koji imaju informatiku
-
gimnazijalka321
#6 Re: IUS, saobracajni fakultet - zaposljavanje
.
Last edited by gimnazijalka321 on 14/07/2013 21:12, edited 1 time in total.
-
BASS
#7 Re: IUS, saobracajni fakultet - zaposljavanje
Nisu svi privatni fakulteti kiseljaci i slobomiri, te predrasude koje sire ogorceni decenijski studenti drzavnih fakulteta su samo to-predrasude. Uostalom, zasto uopste zelis da se boris za poziciju kod domacih poslodavaca - robovlasnika, vani ces puno bolje proci sa tom diplomom + dobrim znanjem nekoliko jezika i ako razmisljas o informatickom smjeru - sa certifikatima od ms i cisco-a. Kad BiH udje u EU sve BiH diplome ce se morati priznati po sili EU zakona u cijeloj EU, racunaj na to i sa srecom sta god izaberes.
-
gimnazijalka321
#8 Re: IUS, saobracajni fakultet - zaposljavanje
.
Last edited by gimnazijalka321 on 14/07/2013 21:12, edited 1 time in total.
-
BASS
#9 Re: IUS, saobracajni fakultet - zaposljavanje
Rijetkost je domaci poslodavac da valja, to ces saznati u roku od 3 mjeseca rada, ponavljam, razmisljaj o npr. Austriji, pogledaj na stranicama monster.at ili kariere.at i upisi web developer ili software developer i vidi sta traze - znanje jezika, certifikate i iskustvo (koje mozes nabrati radeci kao free-lance web developer kada uradis par dobrih projekata). Vidjet ces da na vecini oglasa diploma se spominje samo formalno a ima dobar broj koji je uopste i ne traze (za neke junior pozicije). Odvagaj ulozeno i dobiveno i prosudi sama i posveti se sticanju prakticnog znanja i ucenju 2-3 jezika, za 3-4 godine mozes biti u poziciji da zadovoljavas uslove iz 90% oglasa na tim stranicama.
-
NoaLada
#10 Re: IUS, saobracajni fakultet - zaposljavanje
Znam jednu osobu koja je završila IUS i dobila posao u ComTrade-u na četvrtoj godini i čula sam da informatičke kompanije s kojima IUS ima ugovore dolaze na fakultet i odabiru studente za prakse i zapošljavanje. Također poznat mi je momak koji je druga godina i dobio je posao na PIK-u, plata laganini i skoro pa ni ne ide na fakultet više (što nije baš pozitivna stvar u životu).