Italijanski i fransuki jezik

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
.mima.

#1 Italijanski i fransuki jezik

Post by .mima. »

Zdravo :) Da li iko zna gdje se moze nabaviti dobra knjiga za ucenje italijanskog i francuskog jezika da sadrzi vjezbe za gramatiku i rjesenja tih vjezbi?
Tears

#2 Re: Italijanski i fransuki jezik

Post by Tears »

u svakoj drugoj biblioteci/knjizari

ugl najedostavnije ti je preko neta tako sam ja ucio + kursevi :)
BJB

#3 Re: Italijanski i fransuki jezik

Post by BJB »

Na internetu besplatno. :D
blugirl

#4 Re: Italijanski i fransuki jezik

Post by blugirl »

Ja imam jako dobra iskustva sa metodom Assimil. To se kod nas moglo kupit prije rata, bilo u izdanju Nolita Beograd, sad nema vise. Ja isprobala sa "novim engleskim bez muke", dok sam isla u osnovnu jos. Sad je izdanje neke mislim novosadske kuce, "riznica lepih reci". Dobijes knjigu jako dobro osmisljenu, sa izgovorom, prevodom i vjezbama kao sto su dopuni, prevedi, i uz to 4 cd-a da ti udje u uho i da budes sigurna za izgovor. Svaka sedma lekcija je gramaticka.
Ja sam se prosle godine zadesila u Beogradu, ima jedna velika knjizara u centru gdje imaju ove komplete, pa ako imas koga da ti posalje....ili ako te put nanese. Mozda ima i online. Mene je tad uhvatila impulsivna kupovina, kupila francuski, talijanski, spanski :D i njemacki za muza. nakon 2 mjeseca ucenja vec sam se fino sporazumijevala sa snahom na talijanskom. Svi bili odusevljeni mojim napretkom. Evo sad gazim francuski koji nije nimalo lak, jos ni nemam dodir sa tim jezikom ali osjecam da ga kuzim polako.
Dakle trazis "novi francuski/talijanski bez muke". Iznenadices se koliko ces brzo napredovat.

Sretno!
.mima.

#6 Re: Italijanski i fransuki jezik

Post by .mima. »

Hvala svima na odgovorima :-D :-D Znam da ima dosta knjiga sa vjezbama i sl ali dosta njih nema rjesenja da mogu da se provjeravam da li ispravno ucim.. Potraziti cu ovo sto ste predlozili :D :D
Mikro-makro

#7 Re: Italijanski i fransuki jezik

Post by Mikro-makro »

Odlican site za ucenje

http://livemocha.com/
Ajatolah_

#8 Re: Italijanski i fransuki jezik

Post by Ajatolah_ »

Ako znaš dobro engleski, obavezno pogledaj stranice Duolingo i Memrise! :)
dita von teese

#9 Re: Italijanski i fransuki jezik

Post by dita von teese »

Practice makes perfect french verb tenses je super, mozes skinuti sa neta.
ero:pero

#10 Re: Italijanski i fransuki jezik

Post by ero:pero »

.mima. wrote:Zdravo :) Da li iko zna gdje se moze nabaviti dobra knjiga za ucenje italijanskog i francuskog jezika da sadrzi vjezbe za gramatiku i rjesenja tih vjezbi?

ako ti treba pocetna za talijanski, sestra mi je kupovala one Espresso se zovu udbenici ja mislim, te sam i ja nesto iz njih kao ucio :-D
za stariji uzrast, a bas zanimljiva knjiga :thumbup:
Bolesni Doktor

#11 Re: Italijanski i fransuki jezik

Post by Bolesni Doktor »

Pozdrav svima,zanima me ako ima netko da zna talijanski i da ima par minuta za mene,imam neki osobni tekst koji trebam prevesti,bio bih veoma zahvalan.
Post Reply