Isus Krist je Mesija - što kaže Ku'ran
-
Bird
#1 Isus Krist je Mesija - što kaže Ku'ran
Što kaže Ku'ran je li Isus Krist Mesija koji ima doći, kojega je Bog obećao ocima po prorocima, koji će učiniti Davidovo prijestolje vječnim.
U Ku'ranu se koliko ja znam na dosta mjesta govori o Isusu, ali da li se to potvrđuje u Ku'ranu da je Isus Krist Mesija.
U Ku'ranu se koliko ja znam na dosta mjesta govori o Isusu, ali da li se to potvrđuje u Ku'ranu da je Isus Krist Mesija.
-
BosnjakAga
#2 Re: Isus Krist je Mesija - što kaže Ku'ran
Tek si sad to kapiro?Bird wrote:Što kaže Ku'ran je li Isus Krist Mesija koji ima doći, kojega je Bog obećao ocima po prorocima, koji će učiniti Davidovo prijestolje vječnim.
Aj nam sad kazi dal pise u Kur'anu da je Boziji sin?
-
Bird
#3 Re: Isus Krist je Mesija - što kaže Ku'ran
A možeš mi dati taj dio iz Ku'rana gdje se govori da je Isus Mesija.BosnjakAga wrote:
Tek si sad to kapiro?![]()
-
BosnjakAga
#4 Re: Isus Krist je Mesija - što kaže Ku'ran
Prvo mi odgovori na pitanje pisel gdje u Kur'anu da je Boziji sin?Bird wrote:A možeš mi dati taj dio iz Ku'rana gdje se govori da je Isus Mesija.BosnjakAga wrote:
Tek si sad to kapiro?![]()
-
Raikkonen
#5 Re: Isus Krist je Mesija - što kaže Ku'ran
Mislim da sam ja prvi pitao, molim malo kultureBosnjakAga wrote:
Prvo mi odgovori na pitanje pisel gdje u Kur'anu da je Boziji sin?
-
BosnjakAga
#6 Re: Isus Krist je Mesija - što kaže Ku'ran
Nista se nemoj smijat, nego pogledaj gore drugi post ko je prvi pitao.Raikkonen wrote:Mislim da sam ja prvi pitao, molim malo kultureBosnjakAga wrote:
Prvo mi odgovori na pitanje pisel gdje u Kur'anu da je Boziji sin?Da li se u Ku'ranu potvrđuje da je Isus Mesija.
Vi kriscani hocete preko reda, nema toga
Pitanja su sa ? na kraj, samo da se razumjemo
-
Raikkonen
#7 Re: Isus Krist je Mesija - što kaže Ku'ran
Ja ne poznam Ku'ran pa zato pitam, i zato ne mogu ti odgovoriti, ali ti poznaš Ku'ran, pa eto ako može odgovor.
Je li u Ku'ranu pismeno potrđeno da je Isus Mesija?
Je li u Ku'ranu pismeno potrđeno da je Isus Mesija?
-
Alcatraz
Selam alejkum i pozdrav svima na forumu.
Moram kazat da sam nov i da sam pozitivno iznenađen. Nadam se da čemo u duhu jedne konstruktivne diskusije imat snage da se poštujemo i razumijemo.
Predhodni post zahtjeva kur'anski stav jeli Isus sin Merjemin.Jeste a evo samo jednog od dokaza:
Sura (poglavje) II, Imranova porodica
"I kada meleki (tj. anđeli) rekoše: "O Merjema (islamsko ime za Marija), Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime če mu biti Mesih, Isa (islamsko ime za Isus), sin Merjemin, biti če viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih"
Pored ovoga možeš još pročitat:
Kuransko poglavje II, 87, 136, 253,
Kuransko poglavje IV, 171
Kuransko poglavje V, 110
itd.
Da ne duljim. Islam prihvata Isusa kao jednog od Božjih poslanika, koji je došao kao rob - običan čovjek -da opominje ljude i donese radosnu vijest. Allah ga je spasio i uzdiago sebi, i pred sudnji dan če ga vratiti kao jedan od predznaka sudnjega dana.
Na sudnjem danu Isus če (po Islamskom učenju) sam potvrditi da nije Bog i da nije nikoga zvao da se njemu moli. Isto tako če govoriti protiv onih koji su rekli da je njegova majka Merjema rodila neuzubillahi Boga.
Selam alejkum i živi mi bili
Moram kazat da sam nov i da sam pozitivno iznenađen. Nadam se da čemo u duhu jedne konstruktivne diskusije imat snage da se poštujemo i razumijemo.
Predhodni post zahtjeva kur'anski stav jeli Isus sin Merjemin.Jeste a evo samo jednog od dokaza:
Sura (poglavje) II, Imranova porodica
"I kada meleki (tj. anđeli) rekoše: "O Merjema (islamsko ime za Marija), Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime če mu biti Mesih, Isa (islamsko ime za Isus), sin Merjemin, biti če viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih"
Pored ovoga možeš još pročitat:
Kuransko poglavje II, 87, 136, 253,
Kuransko poglavje IV, 171
Kuransko poglavje V, 110
itd.
Da ne duljim. Islam prihvata Isusa kao jednog od Božjih poslanika, koji je došao kao rob - običan čovjek -da opominje ljude i donese radosnu vijest. Allah ga je spasio i uzdiago sebi, i pred sudnji dan če ga vratiti kao jedan od predznaka sudnjega dana.
Na sudnjem danu Isus če (po Islamskom učenju) sam potvrditi da nije Bog i da nije nikoga zvao da se njemu moli. Isto tako če govoriti protiv onih koji su rekli da je njegova majka Merjema rodila neuzubillahi Boga.
Selam alejkum i živi mi bili
- Drvosjeca iz Dejcica
margareta wrote:Sta je djin , jeli to snagator ?
Džin ili džini po casnom Kur'an-u i vjerovanju muslimana su bica napravljena od vatre, ali ne ove nase zemaljske vatre. Dzini se generalno dijele na lose i zle. Džina ima vjernika i nevjernika kao i ljudi. Neki su krscani a neki i muslimani. Obicno zive po pecinama, sumama, napustenim mjestima...itd. Ljudi naravno ne mogu vidjeti džine osim u posebnim situacijama i prilikama. Dzin se obicno ljudima ukazuje u obliku neke zivotinje, najcesce psa ili macke, nekda i u obliku covjeka, nikako u njihovom stvarnom obliku. Zli dzini jednostavno zele ljude preplasiti ili im uciniti kakvo zlo, navesti na odredjen postupak, koji osoba zdravog razuma ne bi nikada ucinila. Ako te ova tema interesuje vise mozes pronaci knjigu "Razgovor sa džinom muslimanom" od Muhamed Isa Davuda. Odlomke knjige ces naci ovdje: http://www.islam-bih.com/margareta wrote:Sta je djin , jeli to snagator ?
-
BosnjakAga
Sto si me lagala margareta da si bosnjakina cccmargareta wrote:Zanima me Vase misljenje o Svetoj Gospi u Hercegovini ?
Kako Vi objasnjavate njenu Pojavu ?
-
bosna forever
Onaj ko je rekao da je to dzin bio je u pravu. Samo ne zna se jos jeli bio samo dzin ili dzin-tonic. Bolan par faca se napilo vatrene vodice, pa im se pocele prividjati nebuloze. Eto i meni se prosli mjesec, nakon derneka, prikazalo da je Zidane dosao da igra u FCS. Cak sam ga vidio kako trci prema sjeveru i nosi sal HORDE ZLA.
Hajmo sad svi da se klanjamo Sv. Zidane-u.
Hajmo sad svi da se klanjamo Sv. Zidane-u.
-
MASON33.50
#21 Re: Isus Krist je Mesija - što kaže Ku'ran
Nema veze sta tu u Kur'anu pise to su ionako Jevrejski rabini pisali. Po narudzbi, naravno.BosnjakAga wrote:Tek si sad to kapiro?Bird wrote:Što kaže Ku'ran je li Isus Krist Mesija koji ima doći, kojega je Bog obećao ocima po prorocima, koji će učiniti Davidovo prijestolje vječnim.
U Ku'ranu se koliko ja znam na dosta mjesta govori o Isusu, ali da li se to potvrđuje u Ku'ranu da je Isus Krist Mesija.![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#22 Re: Isus Krist je Mesija - što kaže Ku'ran
A isporucili u digitalnoj formi putem DHL-a...MASON33.50 wrote:
Nema veze sta tu u Kur'anu pise to su ionako Jevrejski rabini pisali. Po narudzbi, naravno.
Cuj pisali Jevrejski rabini....
Onda ispade da je Isus bio narucen od Pilatusa da odglumi raspelo...
-
nepomirljivi
Volio bih da veličate ono po čemu smo isti , a ne po čemu se razlikujemo.
Nije bitno kako ga zovete; Bog, Allah, Buda...
Nije bitno dal mu učite ili mu se molite...
Lijepih i pametnih stvari ima u svim svetim knjigama.
U svim.
SVE NAS JE JEDNAKE STVORIO
I SVI (baš svi) SMO MI BRAČA I SESTRE, PRIZNALI VI TO ILI NE.
PEACE
U svim.
PEACE
-
vodolija_33
Eh, kad bi to oni shvatili onda ne bi bilo mržnje i ratova. Ko može bez njih? I ti ga sad prećera!nepomirljivi wrote:Volio bih da veličate ono po čemu smo isti , a ne po čemu se razlikujemo.
U svim.
PEACE
Lijep pozdrav