Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
dadinjo33

#376 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by dadinjo33 »

arzuhal wrote:Naš'o novog sagovornika :lol: :mrgreen:
Ti si mi najvjerniji od svih :D
arzuhal

#377 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by arzuhal »

dadinjo33 wrote:
Ja uživam u tvom koprcanju i ponavljanju, ne velim :mrgreen: Sad si svoj dnevni vird sveo praktično na ponavljanje 3-4 puta jednog te istog posta u kojem sažeto nabrajaš sve "strahote" Muhamedove, od djevojčice do osmorice umrlih od žeđi :mrgreen:

Nekad si bio maštovitiji, razmašeš se, ih, k'o kakav vel'ki! Ovo sad nešto utanjilo, vehdo pravo...Drago mi je :mrgreen:
asurbanipal

#378 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by asurbanipal »

dadinjo33 wrote:

Ko se bije taj se voli... :lol:
fatamorgana

#379 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by fatamorgana »

asurbanipal wrote:
dadinjo33 wrote:

Ko se bije taj se voli... :lol:
A možda bi naslov teme trebalo promijeniti u:

Arzo i Dadinjo, sličnosti i razlike! :idea:
Smrcak15

#380 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

dadinjo33 wrote:
Smrcak15 wrote:
zagortenej wrote: pa Ebu Bekr je kaznio čovjeka vatrom.
nije EBu Bekr, nego Alija nakon koje je dobio ukor od drugog ashaba, jer je odstupio od naredjenja poslanika, i nikad vise tako nesto nije uradio.

Zapalio je ljude koji su govori li da je Alija Bog koliko se sjecam.

znaci naredjenje poslanika je i dalje na snazi pa makar njegovi prijatelji pogrijesili.
Ebu Bekr, Alija, Halid ibn Velid, svi su palili zive ljude. A to je prvo Muhamed naredio, da neke ljude koji su napustili islam zive zapale. A onda je opet 'Allah' morao intervenisati da jos jednom suzbije Muhamedovu svirepost, pa je Muhamed naknadno rekao da te otpadnike ne pale zive, nego ipak 'samo' ubiju. Mozda Alija nije bio tu kad se Muhamed predomislio :D Inace, primjer garantovanja slobode vjeroispovijesti u praksi :D
ne lazi, nikad muhammed nije naredio to, nego ja zabranio kad su neki zapalili mravinjak, poslanik se naljutio, i rekao , da niko nesmije kaznjavati vatrom osim gospodar vatre, tj Allah.

zamolio bi te da nelazes vise jer isuvise nas ima ovdje koji poznajemo islam da znamo sta je laz a sta ne.

a ako tvrdis da nije laz, de nam dostavi dokaz iz hadisa da je naredio da se zapali iko.
Smrcak15

#381 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote: Smrčko,kako ti zamišljaš raj?
Oće li stvarno pravednik,šehid,tabanati tamo 70 ili 72 djevice,i ima li sexa tamo?
Ako je to istina,prelazim na Islam!Sjutra! :-D
Klope po tebi ima ali ima li cuge?Što ću sok i čaj morati piti!Što ću jadan ja tamo,da i pređem.Neima Pelinkovca,kulena,samo neke seke(i to ne kulin bana!
Smrčko,kako ti zamišljaš raj?
onkao kako je opisan u islamu

znaci perfekcija, gdje uziva i tijelo i dusa a gdje nema nikakvih mahana, znaci kad bi trazio mahane Raja nebi je ,mogao naci.

nema starosti, bolesti tuge depresije, samo radost ,sreca, uzivanje, i rahatluk. uz materijalnu i dusevnu statisfakciju

Oće li stvarno pravednik,šehid,tabanati tamo 70 ili 72 djevice,i ima li sexa tamo?
hoce, to kad se kazew 72 djevice , to se misli na lijepe zene sa perfektnim izgledom, koje ce zraciti ljepotom i seksipilom a nece biti nemoralne, da su se shevile sa nekim prije, znaci niko ih nije dodirnuo prije, a te 72 djevice ce biti sehidove supruge, a ne potrosna roba.

A taj sex je 100 puta jaci nego ovdje na zemlji, znaci 100x jaceg inteziteta.
Ako je to istina,prelazim na Islam!Sjutra! :-D
istina je druze, Isus je najavio do 100 zena u Raju u bibliji , samo sto ti je to promaklo.
Klope po tebi ima ali ima li cuge?Što ću sok i čaj morati piti!Što ću jadan ja tamo,da i pređem.Neima Pelinkovca,kulena,samo neke seke(i to ne kulin bana
ta cuga tamo je bez mahana kao sto ovdje cuga ima, popijes pa te spici glavobolja sutridan ili povracanja itd, tamo toga nema , znaci mahane alkohola su otklonjene u Raju pa je zato i dozovljeno, dok ovdje mahane su prisutne i zato je izabranjen.
Smrcak15

#382 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

arzuhal wrote:Ti bi samo radi seksa obećanog u Raju prešao na drugu vjeru?

aaaa...

:mrgreen:

Pa jest, ljudi smo, na koncu...
pa bolje i to da ga podstakne da ode tamo da se spasi Pakla nego da zaglavi u Pakao pa da igra klikera sa ovim :evil:

:lol:
zagortenej

#383 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zagortenej »

dupli
Last edited by zagortenej on 21/04/2017 09:58, edited 1 time in total.
zagortenej

#384 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zagortenej »

Smrcak15 wrote:[quote="dadinjo33""]
Ebu Bekr, Alija, Halid ibn Velid, svi su palili zive ljude. A to je prvo Muhamed naredio, da neke ljude koji su napustili islam zive zapale. A onda je opet 'Allah' morao intervenisati da jos jednom suzbije Muhamedovu svirepost, pa je Muhamed naknadno rekao da te otpadnike ne pale zive, nego ipak 'samo' ubiju. Mozda Alija nije bio tu kad se Muhamed predomislio :D Inace, primjer garantovanja slobode vjeroispovijesti u praksi :D
ne lazi, nikad muhammed nije naredio to, nego ja zabranio kad su neki zapalili mravinjak, poslanik se naljutio, i rekao , da niko nesmije kaznjavati vatrom osim gospodar vatre, tj Allah.

zamolio bi te da nelazes vise jer isuvise nas ima ovdje koji poznajemo islam da znamo sta je laz a sta ne.

a ako tvrdis da nije laz, de nam dostavi dokaz iz hadisa da je naredio da se zapali iko.[/quote]
Hadis kojeg bilježi Buharija u svom Sahihu od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, u kojem kaže da ih je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, poslao po zadatku i rekao: „Ako nađete fulana (tog i tog) i fulana (tog i tog), spalite ih vatrom“. Zatim, kada smo htjeli da krenemo rekao je: „Ja sam vam naredio da spalite fulana (tog i tog) i fulana (tog i tog), a zaista vatrom ne kažnjava osim Allah, pa ako ih nađete, ubijte te ih“.
lijepa u dusi

#385 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by lijepa u dusi »

Smrcak je li tebe stvarno raduje taj sex i pice na onom svijetu? Znaci, rado bi ti i na ovom svijetu toga, ali posto je zabranjeno cekat ces naredni zivot da se provedes? Ja te tako shvatam, tebe i tu tvoju ushicenost.

Mene bi vise radovala sama cinjenica da sam sacuvana od vjecne vatre, taman da je raj cetvrtasta soba bez prozora i vrata, bez icega. Ali sama cinjenica da me ne rostiljaju mi je i vise nego dovoljna. Ako jos na to dodam da cu biti u zelenilu, okruzena potocima, cvrkutom ptica, vedrinom,dobrim ljudima, je li zaista bitno hoce li biti sexa i pica? Pogotovo ako su tamo otklonjene sve dunjalucke potrebe.
Ja sam prilicno sigurna da od alkohola nema nista, dzaba mu se radujes, kao ni od sexa sa tim djevicama :D cak sam i prilicno sigurna da ljudi nece imati nikakvu potrebu za tim, mozda cak ni spolnih organa.
zforumas

#386 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zforumas »

Sex sa djevicama je precijenjen :oops:
Smrcak15

#387 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

zagortenej wrote:
Smrcak15 wrote:[quote="dadinjo33""]

a ako tvrdis da nije laz, de nam dostavi dokaz iz hadisa da je naredio da se zapali iko.
Hadis kojeg bilježi Buharija u svom Sahihu od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, u kojem kaže da ih je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, poslao po zadatku i rekao: „Ako nađete fulana (tog i tog) i fulana (tog i tog), spalite ih vatrom“. Zatim, kada smo htjeli da krenemo rekao je: „Ja sam vam naredio da spalite fulana (tog i tog) i fulana (tog i tog), a zaista vatrom ne kažnjava osim Allah, pa ako ih nađete, ubijte te ih“.
[/quote]

to je upravo zabrana

poslanik naredio da spali, dosla objava da ne radi tako, pa samo rekao ubijte (ali ne vatrom)

Hadis kojeg prenosi Hamza El-Eslemi, radijallahu anhu, u kojem prenosi da mu je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, naredio da predvodi skupinu mudžahida i rekao mu: “Ako nađete fulana (tog i tog), spalite ga vatrom“. Kada sam krenuo dozvao me je i rekao: “Ako nađete fulana (tog i tog), ubite ga i nemojte ga spaliti, jer ne kažnjava sa vatrom osim Gospodar vatre“. Hadis bilježe Ebu Davud, Ahmed, Bejheki, Ibn Huzejme i Bezzar. Vjerodostojnim su ga ocijenili šejh Albani, Šuajb Arnaut i mnogi drugi prije njih.

Hadis od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, kojeg bilježi Buharija u svom Sahihu u kojem je došlo da je nekog vjerovjesnika koji je sjeo ispod stabla ujeo mrav, pa je on naredio da se čitav mravinjak spali. Onda mu je Allah objavio: "Zar si zbog jednog mrava koji te je ujeo spalio ummet od ummeta koji veliča Allaha, zar nisi mogao samo jednog mrava".

znaci upravo ti hadisi idu protiv tvog stava, jer jasno stoji da je namjera bila ali objava zabranila da se tako kaznjava pa promijenio misljenje.
patriot_1

#388 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

zforumas wrote:Sex sa djevicama je precijenjen :oops:
:-D
patriot_1

#389 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

lijepa u dusi wrote:Smrcak je li tebe stvarno raduje taj sex i pice na onom svijetu? Znaci, rado bi ti i na ovom svijetu toga, ali posto je zabranjeno cekat ces naredni zivot da se provedes? Ja te tako shvatam, tebe i tu tvoju ushicenost.

Mene bi vise radovala sama cinjenica da sam sacuvana od vjecne vatre, taman da je raj cetvrtasta soba bez prozora i vrata, bez icega. Ali sama cinjenica da me ne rostiljaju mi je i vise nego dovoljna. Ako jos na to dodam da cu biti u zelenilu, okruzena potocima, cvrkutom ptica, vedrinom,dobrim ljudima, je li zaista bitno hoce li biti sexa i pica? Pogotovo ako su tamo otklonjene sve dunjalucke potrebe.
Ja sam prilicno sigurna da od alkohola nema nista, dzaba mu se radujes, kao ni od sexa sa tim djevicama :D cak sam i prilicno sigurna da ljudi nece imati nikakvu potrebu za tim, mozda cak ni spolnih organa.
Jel misliš na piće ili pice?
Smrcak15

#390 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

lijepa u dusi wrote:Smrcak je li tebe stvarno raduje taj sex i pice na onom svijetu? Znaci, rado bi ti i na ovom svijetu toga, ali posto je zabranjeno cekat ces naredni zivot da se provedes? Ja te tako shvatam, tebe i tu tvoju ushicenost.

Smrcak je li tebe stvarno raduje taj sex i pice na onom svijetu? Znaci, rado bi ti i na ovom svijetu toga, ali posto je zabranjeno cekat ces naredni zivot da se provedes? Ja te tako shvatam, tebe i tu tvoju ushicenost.
mene raduje sve ono sto se obecava u Raju, pa i taj sex, ali taj sex u Raju je sa svojim suprugama a ne da se shevi ko skim stigne.

kazes rado bi, pa ja vec ozenjen tako da mi je zivot ispunjen i sa tim :D

Ako jos na to dodam da cu biti u zelenilu, okruzena potocima, cvrkutom ptica, vedrinom,dobrim ljudima, je li zaista bitno hoce li biti sexa i pica?Pogotovo ako su tamo otklonjene sve dunjalucke potrebe.
bitno je itekako, taj sex i pice je radi uzivanja a ne radi potrebe

zasto je bitno, pa zato sto nemoze se desiti da zemlja ima uzivanja koja Raj nema, nedopustivo u savrsenom Raju ako ljudi zele sex da ga nedobiju a to su dobivali na zemlji od svojih supruga, zasto ce onda supruge u Raju.

sex izmedju osoba koje se vole, muza i zene je lijepa stvar, nesto sto zblizava i iskazuje se ljubav na takav nacin.

pazi ta pica u Raju neznam dali mozemo nazvati alkhol, jer niti opija niti se mahmura poslije kao sa ovim alkholom ovdje.

eto Bog obecava muskarcima zene samo da gledaju u njih :lol:
Smrcak15

#391 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

oh, boze

nikako ljudi da skontaju neke stvari

kad se spominju djevice , misli se na cedne zene , koje se nisu shevile ko je god stigao sa njima prije braka , zene koje su u Raju, a koje su ogromne ljepote i seksipila.

ti mozda da takvu vidis na zemlji, rekao bi, nemoguce da je ovakva mogla biti nevina prije braka :D
zforumas

#392 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
oh, boze

kad se spominju djevice , misli se na cedne zene , koje se nisu shevile ko je god stigao sa njima prije braka , zene koje su u Raju, a koje su ogromne ljepote i seksipila.

ti mozda da takvu vidis na zemlji, rekao bi, nemoguce da je ovakva mogla biti nevina prije braka :D
jarane ti ne kontas, upravo takve koje nije niko probao su precijene :mrgreen:

Ili bih mozda i njima bio tek drugi po redu?
lijepa u dusi

#393 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by lijepa u dusi »

patriot_1 wrote:

Jel misliš na piće ili pice?
Ć :lol:
patriot_1

#394 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

"Smrcak15"

znaci perfekcija, gdje uziva i tijelo i dusa a gdje nema nikakvih mahana, znaci kad bi trazio mahane Raja nebi je ,mogao naci.

nema starosti, bolesti tuge depresije, samo radost ,sreca, uzivanje, i rahatluk. uz materijalnu i dusevnu statisfakciju

Nema mehana?Onda ja temo neidem! :-D

hoce, to kad se kazew 72 djevice , to se misli na lijepe zene sa perfektnim izgledom, koje ce zraciti ljepotom i seksipilom a nece biti nemoralne, da su se shevile sa nekim prije, znaci niko ih nije dodirnuo prije, a te 72 djevice ce biti sehidove supruge, a ne potrosna roba.

Onda neću ići,meni srce zalupa i kad ovdje na zemlji dobro sexam!Nebi izdržalo 100 puta jače lupanje!
Znači treba ti 72 dana da sve riješiš?
Izgleda da je Meho Omerović skužio koja je to tlaka:
https://www.youtube.com/watch?v=hCucDM6MaZQ

istina je druze, Isus je najavio do 100 zena u Raju u bibliji , samo sto ti je to promaklo.
Fakat je,di to piše?

ta cuga tamo je bez mahana kao sto ovdje cuga ima, popijes pa te spici glavobolja sutridan ili povracanja itd, tamo toga nema , znaci mahane alkohola su otklonjene u Raju pa je zato i dozovljeno, dok ovdje mahane su prisutne i zato je izabranjen.
Neće te boliti glava ali hoće glavić!
Što je gore?
patriot_1

#395 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

"Smrcak15"

Nema mehana?Onda ja temo neidem! :-D

Onda neću ići,meni srce zalupa i kad ovdje na zemlji dobro sexam!Nebi izdržalo 100 puta jače lupanje!
Znači treba ti 72 dana da sve riješiš?
Izgleda da je Meho Omerović skužio koja je to tlaka:
https://www.youtube.com/watch?v=hCucDM6MaZQ

Fakat je,di to piše?

Neće te boliti glava ali hoće glavić!
Što je gore?
Smrcak15

#396 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote: jarane ti ne kontas, upravo takve koje nije niko probao su precijene :mrgreen:

hajmo sad da preslikamo tu situaciju ako je zaista precijenjeno

Lijepa cura, hoces da je ozenis, ali cujes od prijatelja,

jooj, jarane znas sta sam joj radio, jedne noci, bilo je ludo sa njm :-) a da znas sta je radila dvojici mojih prijatelja, zaglavili u krevet sa njom, imali su grupnjak sa njom. dok jedan doggy style drugog oralno zadovoljavala.....

stvarno fina cura, probirljiva je nece svasta, i nemozes je odvest lahko u krevet prije braka....nije lahka roba.

znaci obadvije su lijepe i svidjaju ti se

koju ces prije izabrati, siguran sam ovu drugu, a prvu ako bi rekao da bi izbrao slagao bi i sebe i nas ovdje....pa da ne duljim dalje :wink:
patriot_1

#397 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
oh, boze

Zaim Imamović isto veli da da je to laž!
https://www.youtube.com/watch?v=Q56WY9yQalQ
SmokingMan

#398 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by SmokingMan »

Kakva pića,bakraći,kuće u dženetu,sav taj nepregledni luksuz,meni je dosta šator i 72 djeve da ih mogu "opremati",joj dženete ako uđem,trest ćeš se. :izet:
Last edited by SmokingMan on 21/04/2017 10:45, edited 1 time in total.
zforumas

#399 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zforumas »

Smrle kako ne mozes shvatiti da postoje ljudi koji ne razmisljaju poput tebe. Kako ne mozes da shvatis da postoje ljudi kojima nije bitno sto je neka zena/djevojka snimila 30 porno filmova.

Ali dobro, lakse je shvatiti da neko ozeni djevojcicu ;-)
patriot_1

#400 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote: jarane ti ne kontas, upravo takve koje nije niko probao su precijene :mrgreen:

hajmo sad da preslikamo tu situaciju ako je zaista precijenjeno

jooj, jarane znas sta sam joj radio, jedne noci, bilo je ludo sa njm :-) a da znas sta je radila dvojici mojih prijatelja, zaglavili u krevet sa njom, imali su grupnjak sa njom. dok jedan doggy style drugog oralno zadovoljavala.....

stvarno fina cura, probirljiva je nece svasta, i nemozes je odvest lahko u krevet prije braka....nije lahka roba.

znaci obadvije su lijepe i svidjaju ti se

koju ces prije izabrati, siguran sam ovu drugu, a prvu ako bi rekao da bi izbrao slagao bi i sebe i nas ovdje....pa da ne duljim dalje :wink:
A što će ti pored takve još sedamdeset jedna!
Pa imaš 72 punice,jado!
Najbolje onda sa njima ovako"Ubode me i ostavi";
https://www.youtube.com/watch?v=goQTKdj4_q0
Post Reply