Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Moderator: anex
-
zznnnnn
#1 Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Postoji li neko sistemsko istrebljivanje beskorisnih i stetnih zivotinja za covjeka.. posebno tu ubrajam KOMARCE.
Ove zivotinje definitivno nemaju nikakvu ulogu u ocuvanju bilo cega, jedino za sta su korisni (meni poznato) je da ih jedu neke ptice, ali te ptice jedu i ostale insekte pa smatram da bi prezivjele i bez komaraca. A sa druge strane KOMARCI mnogo stete ljudima, pocevsi od toga da prenose razne smrtonosne bolesti do toga da uzasno nerviraju pijuci krv, ali bukvalno.
Sad bi volio da mi neko navede zasto komarci koriste ljudima, drugim zivotinjama ili prirodi ako zna, i slobodno i vi postavite neke zivotinje koje su apsolutno beskorisne za sve i ne pridonose nicemu u prirodi.
Razni humanisti i vjernici koji misle navoditi da je sve Bog stvorio sa razlogom i da ne treba preispitivati njegovo molim zaobidjite temu, takodje i oni koji misle navesti covjeka kao beskorisno bice koje je parazit na zemlji itd itd
Ove zivotinje definitivno nemaju nikakvu ulogu u ocuvanju bilo cega, jedino za sta su korisni (meni poznato) je da ih jedu neke ptice, ali te ptice jedu i ostale insekte pa smatram da bi prezivjele i bez komaraca. A sa druge strane KOMARCI mnogo stete ljudima, pocevsi od toga da prenose razne smrtonosne bolesti do toga da uzasno nerviraju pijuci krv, ali bukvalno.
Sad bi volio da mi neko navede zasto komarci koriste ljudima, drugim zivotinjama ili prirodi ako zna, i slobodno i vi postavite neke zivotinje koje su apsolutno beskorisne za sve i ne pridonose nicemu u prirodi.
Razni humanisti i vjernici koji misle navoditi da je sve Bog stvorio sa razlogom i da ne treba preispitivati njegovo molim zaobidjite temu, takodje i oni koji misle navesti covjeka kao beskorisno bice koje je parazit na zemlji itd itd
-
zznnnnn
#2 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Takodje nasao sam da komarac godisnje ubije 2-3 miliona ljudi sto je vise od svih ostalih zivotinja, a zarazi preko 700 miliona sto ga stavlja na prvo mjesto najopasnijih zivotinja na svijetu, ispred lava, pitona, krokodila, medvjeda,ajkule...
http://list25.com/the-25-most-dangerous ... e-world/5/
-
jefferson
#3 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Sta ti imas protiv lava, pitona, ajkule itd.zznnnnn wrote:Takodje nasao sam da komarac godisnje ubije 2-3 miliona ljudi sto je vise od svih ostalih zivotinja, a zarazi preko 700 miliona sto ga stavlja na prvo mjesto najopasnijih zivotinja na svijetu, ispred lava, pitona, krokodila, medvjeda,ajkule...
Mi smo DIO eko sistema, i u eko sistemu uvijek postoji balans.
Jbg, eto komarci su dio tog balansa, mi su alfa predator odavno, ali i alfa predatori su kontrolisani od strane necega.
Ajkula? Pa godisnje od ajkule pogine 2-3 covjeka, 5-6 ih rani, a mi ih ubijemo oko milion!
-
zznnnnn
#4 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Nemam nista protiv svih ostalih zivotinja, to je bilo poredjenje samo da malo docaram kako ovako mala zivotinja ubije toliko ljudi, svrha moje price je da komarac ne koristi eko sistemu kojeg smo mi svi dio, znaci apsolutna je stetocina, masovni ubica a nista produktivno od njega nema..jefferson wrote:Sta ti imas protiv lava, pitona, ajkule itd.zznnnnn wrote:Takodje nasao sam da komarac godisnje ubije 2-3 miliona ljudi sto je vise od svih ostalih zivotinja, a zarazi preko 700 miliona sto ga stavlja na prvo mjesto najopasnijih zivotinja na svijetu, ispred lava, pitona, krokodila, medvjeda,ajkule...
Jbg, eto komarci su dio tog balansa, mi su alfa predator odavno, ali i alfa predatori su kontrolisani od strane necega.
Ajkula? Pa godisnje od ajkule pogine 2-3 covjeka, 5-6 ih rani, a mi ih ubijemo oko milion!
Ja se prvi sjebem kad vidim zohara npr, ali znam da je to korisna zivotinja, skuplja nogama bakterije, jede sve sto ne treba zapravo na neki nacin je cistac okoline i kao takva je korisna i treba da bude DIO, a komarac ponavaljam nicemu ne pridonosi, samo steti.
-
jefferson
#5 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Ko kaze da je nekorisna? Pa jbg, istrebljava nas!zznnnnn wrote:Nemam nista protiv svih ostalih zivotinja, to je bilo poredjenje samo da malo docaram kako ovako mala zivotinja ubije toliko ljudi, svrha moje price je da komarac ne koristi eko sistemu kojeg smo mi svi dio, znaci apsolutna je stetocina, masovni ubica a nista produktivno od njega nema..jefferson wrote:Sta ti imas protiv lava, pitona, ajkule itd.zznnnnn wrote:Takodje nasao sam da komarac godisnje ubije 2-3 miliona ljudi sto je vise od svih ostalih zivotinja, a zarazi preko 700 miliona sto ga stavlja na prvo mjesto najopasnijih zivotinja na svijetu, ispred lava, pitona, krokodila, medvjeda,ajkule...
Ja se prvi sjebem kad vidim zohara npr, ali znam da je to korisna zivotinja, skuplja nogama bakterije, jede sve sto ne treba zapravo na neki nacin je cistac okoline i kao takva je korisna i treba da bude DIO, a komarac ponavaljam nicemu ne pridonosi, samo steti.
Koliko sam skuzio ove 3 i nesto decenije svjesnog zivota, nije bas da mi nismo ultimativne stetocine!
Zavisi s koje strane gledas.
Ako si polarni medvjed, jbg, pozelio bi da imas intelekt covjeka i napravis genetski modifikovanog komarca koji bi nas potamanio
-
zznnnnn
#6 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Tacno ali covjek ima razum. Kada su ljudi uvidili da unistavaju odredjene zivotinjske vrste i da to nije dobro za ocuvanje zivota na zemlji zastitili su ih, sada cesto mozes cuti 'ovi su zasticeni ko polarni medvjedi'.. Sa druge strane komarac nema razum, ne zna da prenosi malariju da ce neko umrijeti zbog toga sto hoce da se malo napije. To je glavna razlikajefferson wrote:
Ko kaze da je nekorisna? Pa jbg, istrebljava nas!
Koliko sam skuzio ove 3 i nesto decenije svjesnog zivota, nije bas da mi nismo ultimativne stetocine!
Ako si polarni medvjed, jbg, pozelio bi da imas intelekt covjeka i napravis genetski modifikovanog komarca koji bi nas potamanio
-
jefferson
#7 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Ne znam bas sad oko polarnog medvjeda.zznnnnn wrote:Tacno ali covjek ima razum. Kada su ljudi uvidili da unistavaju odredjene zivotinjske vrste i da to nije dobro za ocuvanje zivota na zemlji zastitili su ih, sada cesto mozes cuti 'ovi su zasticeni ko polarni medvjedi'.. Sa druge strane komarac nema razum, ne zna da prenosi malariju da ce neko umrijeti zbog toga sto hoce da se malo napije. To je glavna razlikajefferson wrote:
Ko kaze da je nekorisna? Pa jbg, istrebljava nas!
Polarni medo je bio zasticen sve dok se led na sjevernom polu nije poceo topit.
Kada se poce topit doslo je do dileme:
Polarni medo ili nafta? Sta mislis sta je prevagnulo?
I pogodi: Komarac ne zna da prenosi malariju. Mi znamo da cemo busenjem nafte istrjebiti polarne medvjede, ali jbg, valja nasut rezervoar.
-
Objektivni navijac
#8 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
zznnnnn wrote:Postoji li neko sistemsko istrebljivanje beskorisnih i stetnih zivotinja za covjeka.. posebno tu ubrajam KOMARCE.
-
zvrk
#9 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
zaguglaj malo pojam: lanac ishranezznnnnn wrote:Postoji li neko sistemsko istrebljivanje beskorisnih i stetnih zivotinja za covjeka.. posebno tu ubrajam KOMARCE.
-
Suzie Q
#10 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
i mene nerviraju komarci i što se istrebljenja tiče, ograničavam se samo na one koji mi uđu u stan 
najbolje bi ti bilo da svoja istraživanja preusmjeriš na pitanje zašto nema zaprašivanja protiv komaraca na našim prostorima i umjesto foruma, to pitanje postaviš nekome iz općine.
najbolje bi ti bilo da svoja istraživanja preusmjeriš na pitanje zašto nema zaprašivanja protiv komaraca na našim prostorima i umjesto foruma, to pitanje postaviš nekome iz općine.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
komarci opstaju ali je zato pčela sve manje 
-
melac
#12 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
U saobraćajnim nesrećama godišnje pogine 5-6 miliona ljudi, automobili su u svakom slučaju beskoristan dio ekosistema, hoćemo li i aute istrijebiti.zznnnnn wrote:Nemam nista protiv svih ostalih zivotinja, to je bilo poredjenje samo da malo docaram kako ovako mala zivotinja ubije toliko ljudi, svrha moje price je da komarac ne koristi eko sistemu kojeg smo mi svi dio, znaci apsolutna je stetocina, masovni ubica a nista produktivno od njega nema..
P.S. Ja ne znam je li mene dvaput u životu ujeo komarac.
- Pisistratus
#13 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Komarci na svojim nogama prenose polen, kao i sve ostale slične životinje(pčele, ose, muhe, itd). To im je korisna strana. Služe i kao hrana žabama.
-
sokkia
#14 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
1 muhe,
2 komarci,
3 vukovi,
4 štetne gljive ,(one protiv kojih se koriste fungicidi u poljoprivredi)
5 osovi i stršljenovi,
6 divlje svinje,itd itd....sve bi ja to .....
2 komarci,
3 vukovi,
4 štetne gljive ,(one protiv kojih se koriste fungicidi u poljoprivredi)
5 osovi i stršljenovi,
6 divlje svinje,itd itd....sve bi ja to .....
-
dječak sa šibicama
#15 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Ja predlazem istrebljenje covjeka, pa da se planeta odmori malo.
-
zvrk
#16 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
dječak sa šibicama wrote:Ja predlazem istrebljenje covjeka, pa da se planeta odmori malo.
- Danguba
#17 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Kazu da kada nestane pcela nece biti ni ljudi.Black swan wrote:komarci opstaju ali je zato pčela sve manje
Ja im se pravo obradovako kada sam ih vidio u dvoristu kako pasu djetelinu. Ma milina ih gledati NEGO
ja bih nesto drugo HUMANO dislocirao ako je ikako moguce
Naselile se gospodje na tavan. Danju spavaju ali zato nocu prave igranku.
- Sir Smoke a Lot
#18 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Iznenadio bi se koliko su insekti vazni za opstanak covjeka. Pomenute pcele su mozda najbitniji faktor za biljni svijet a znamo da bez biljaka nema ni covjeka...
-
sokkia
#19 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
od kada krzno kune nema vrijednost namnožile se ko pacovi.Danguba wrote:Kazu da kada nestane pcela nece biti ni ljudi.Black swan wrote:komarci opstaju ali je zato pčela sve manje![]()
Ja im se pravo obradovako kada sam ih vidio u dvoristu kako pasu djetelinu. Ma milina ih gledati NEGO
ja bih nesto drugo HUMANO dislocirao ako je ikako mogucenaime radi se o kunama koje postaju napast samo takva.
Naselile se gospodje na tavan. Danju spavaju ali zato nocu prave igranku.Kako da ih se rijesim????
postavi joj neku kunolovku
- Danguba
#20 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Ne bih da je ubijam onako lijepe ali bih volio da je dislociram makar komsiji.sokkia wrote:od kada krzno kune nema vrijednost namnožile se ko pacovi.Danguba wrote: Kazu da kada nestane pcela nece biti ni ljudi.![]()
ja bih nesto drugo HUMANO dislocirao ako je ikako mogucenaime radi se o kunama koje postaju napast samo takva.
Naselile se gospodje na tavan. Danju spavaju ali zato nocu prave igranku.Kako da ih se rijesim????
postavi joj neku kunolovku
Svaki savjet je dobrodosao.
-
sokkia
#21 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
kuna izgleda lijepo ali ne zaboravi da je ona iz porodice zvijeri i svrstava se u štetocine u šumi.Ne bih da je ubijam onako lijepe ali bih volio da je dislociram makar komsiji.![]()
- Danguba
#22 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Blago receno.sokkia wrote:kuna izgleda lijepo ali ne zaboravi da je ona iz porodice zvijeri i svrstava se u štetocine u šumi.Ne bih da je ubijam onako lijepe ali bih volio da je dislociram makar komsiji.![]()
To je zvijer koja potamani sve oko sebe(zeceve, jezeve, fazane, pilice...) a nekima samo sisa krv. Kazu ''da je velicine covjeka da bi unistila ljudski rod''
Pozivam one vau-mau da mi pomognu inace odose one bogu na ispovijed.
-
sokkia
#23 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
ti iz mjau-vau nemaju pojma šta je kuna a kamoli da ti rješe problem sa kunom, nego ti nju odmah ........!
ona cak i srnu može da ubije tako što joj se zalijepi na vrat i progrize aortu i ona iskrvari.
- alibegoa
#24 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
A zamisli sad da ti zecevi fazani srne idr nemaju kuna i drugih neprijatelja koliko bi se oni namnozili, sva stanista bi unistili.Danguba wrote:Blago receno.sokkia wrote:kuna izgleda lijepo ali ne zaboravi da je ona iz porodice zvijeri i svrstava se u štetocine u šumi.Ne bih da je ubijam onako lijepe ali bih volio da je dislociram makar komsiji.![]()
To je zvijer koja potamani sve oko sebe(zeceve, jezeve, fazane, pilice...) a nekima samo sisa krv. Kazu ''da je velicine covjeka da bi unistila ljudski rod''![]()
Pozivam one vau-mau da mi pomognu inace odose one bogu na ispovijed.
-
maxell_sarajevo
#25 Re: Istrebljivanje odredjenih vrsta zivotinja
Treba se rijesiti uholaža