Njemacka obrazovna izdavačka kuća (a German educational publisher ( http://www.klett-gruppe.de/home.483.htm ) vrši istraživanje kvalitete sistema osnovnog i srednjeg obrazovanja, kao i troskove nastavnika/profesora i roditelja na nastavni materijal u toku jedne godine u svim evropskim državama.
U ovom istraživačkom projektu uključen je i obrazovni sistem Bosne i Hercegovine, kao i države iz regiona.
Istraživanje će se vršiti na osnovu rezultata online anketiranih nastavnika/profesora diljem naše zemlje. Anketa je iz KLI GmbH, članica Klett-group (http://www.klett-gruppe.de/home.483.htm).
Naravno, anketa je napisana na engleskom jeziku, ali ću ja bez ikakvih problema omogućiti prevod na bosanski jezik ukoliko je to potrebno!
Za popunjavanje online ankete potrebno je izdvojiti 3-5 minuta, a kao podsticaj za učešće u programu, organizatori su omogućili zanimljivo takmičenje između svih škola u kojima rade anketirani nastavnici/profesori. Nagrada je 5 vaučera od 100 Eura isključivo za nastavni matrijal koji bi mogao olakšati i poboljšati izvođenje nastave. Sam nastavnik (ako bude izvučen) bira šta bi to moglo biti najpotrebnije njegovoj školi ili konkretno, predmetu koji on predaje.
Također, potrebno je dati lične podatke od škole (ime škole, URL adresa škole ako je ima, ako ne, onda broj telefona ili ispravna e-mail adresa škole) iz dva razloga:
-zbog kontaktiranja sa školom u slučaju dobitka nagrade,
-identificiranje da li taj nastavnik/profesor (čija e-mail adresa bude izvučena u nagradnoj igri) zaista radi u toj školi
Sve što je potrebno je napisati Vašu e-mail adresu, koju bih ja proslijedila organizatorima ovog projekta, a oni će onda lično Vama poslati link online ankete napravljene u Google.doc Ukoliko ne želite javno ostavljati Vaše e-mail adrese, pošaljite ih u privatnoj poruci ili na [email protected]
Ovo je moj studentski online posao i nadam se da ćete izaći u susret i pomoći mi da ga kvalitetno odradim, kao što to čine kolege u našim susjednim zemljama.
Hvala puno na izdvojenom vremenu i razumijevanju!
Pitajte šta god Vas zanima ili Vam nije jasno.
Originalna verzija moga zadatka:
The teachers must be teachers from either a primary or a secondary school. Filling the survey will take approximately 3 to 5 minutes. As an incentive for the teachers, we will rattle 5 vouchers for teaching products of free choice, each worth 100 €. The rattle will be approximately towards the end of February. The winner will have to send links with the products of their choice to us, so that we are able to order them to their addresses.
You can further mention to the teachers that the survey is from KLI GmbH, a member of the Klett Group - a German educational publisher (http://www.klett-gruppe.de/home.483.htm).
As part of the survey, the teachers have to indicate some personal data (Name of their schools, URL of their schools, e-mail address and a phone number). This is necessary for two reasons:
1. We have to contact them, in case they are winners of the vouchers.
2. We will do sample tests of the genuineness of their identity as teachers.
Your concrete job will be to talk personally to teachers and ask them for their e-mail-addresses and permission to send the link for the survey.