Istražiti tko je od ove dvadesetorice otac moga djeteta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

B.Medjed wrote: Cinjenica da ta osoba nije bila prostitutka koja je dosla da operise slijepo crijevo je ustvari i najvaznija i odlucujuca.
Nisi u pravu. Sve da se ta ista zena bavi prostitucijom u slobodno vrijeme-to ne umanjuje odgovornost onih koji su zloupotrijebili posao ( kao i polozaj u drustvu ) time sto su imali s njom odnose na radnom mjestu.
Radi se naime o osobi koja je radila tu i sa ciljem iskoristavanja svoje mal' ne reko pi.ke imala odnose sa onima za koje je smatrala da joj mogu pomoci u rjesavanju njenih licnih problema.
Ona je jadnica mislila ( povjerovala ) da je to nacin obezbjedivanja stalnog radnog mjesta, izgleda.

Za jednu stvar ima Respect od mene - sto je ipak rodila dijete koje je produkt te nesretne transakcije.
Opet! Ne pravdam one koji su je dernuli, ali ako se razmisli dublje onda je ona njih iskoristavala seksualno da bi dosla do nekih drugih ciljeva. Oni nju samo seksualno, sto opet nije u redu.
Oni su je ne samo iskoristili, vec i zloupotrijebili svoju poziciju. Znaci odgovornost nije samo moralne, vec i drustvene prirode.

over&out
uozo

Post by uozo »

Latinica wrote:
B.Medjed wrote: Cinjenica da ta osoba nije bila prostitutka koja je dosla da operise slijepo crijevo je ustvari i najvaznija i odlucujuca.
Nisi u pravu. Sve da se ta ista zena bavi prostitucijom u slobodno vrijeme-to ne umanjuje odgovornost onih koji su zloupotrijebili posao ( kao i polozaj u drustvu ) time sto su imali s njom odnose na radnom mjestu.

Radi se naime o osobi koja je radila tu i sa ciljem iskoristavanja svoje mal' ne reko pi.ke imala odnose sa onima za koje je smatrala da joj mogu pomoci u rjesavanju njenih licnih problema.
Ona je jadnica mislila ( povjerovala ) da je to nacin obezbjedivanja stalnog radnog mjesta, izgleda.

Za jednu stvar ima Respect od mene - sto je ipak rodila dijete koje je produkt te nesretne transakcije.
Opet! Ne pravdam one koji su je dernuli, ali ako se razmisli dublje onda je ona njih iskoristavala seksualno da bi dosla do nekih drugih ciljeva. Oni nju samo seksualno, sto opet nije u redu.
Oni su je ne samo iskoristili, vec i zloupotrijebili svoju poziciju. Znaci odgovornost nije samo moralne, vec i drustvene prirode.

over&out
Pod jedan, prvo pricas o moralnim podobnostima za neko radno mjesto, onda kazes i da je prostitutka ne bi smjeli da rade so su uradili. Znaci, moralna podobnost je sta???
Ja nigdje ne reko da to umanjuje odgovornost oniha koji su sa njom spavali, ali to ujedno znaci da je i njena odgovornost isto tolika jer je sa svojom pozicijom dosla do onih sa kojima je spavala.
Drugo, stalno radno mjesto nije niti moze biti opravdanje za prostituciju.
Trece, ona je isto tako zloupotrijebila svoju poziciju i radno mijesto jer na njemu moze da dodje u dodir sa nekim ljudima sa kojima u privatnom zivotu ne bi mogla nikada. Otezavajuce je jos da se ona latila tog sa predumisljajem, znaci planirano je birala svoje zrtve sa kojima se derala da bi ostvarila svoje ciljeve.

Opet ponavljam, treba je redaljka i nema nikakvog opravdanja za to sto je uradila, i oni koji su sa njom spavali su isto tako krivi kao i ona. I treba da svi zajedno snose konsekvence. A da je jadnica, nije!!!
:roll:
Nit je treba zalit'!!!
Last edited by uozo on 03/02/2007 12:37, edited 1 time in total.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Vi tu o odgovornosti ??? Ja to ne shvatam pa nije valjda silovana ??? Ona je pruzala "usluge" iz ovog ili onog razloga i to je po meni prostitucija.... jedino sto bi se ja zapitao kako je dosla na to mjesto u bolnici, kojim putem i koje su joj kompetencije osim ovih jebackih??? Da ne govorim o jadnim pacijentima koji ocekuju njegu od sestre Merimice ..... :D
black

Post by black »

zao mi je samo djeteta a gade mi se i ona kao i ti likovi...
uozo

Post by uozo »

black wrote:zao mi je samo djeteta a gade mi se i ona kao i ti likovi...
Gotova prica! :roll:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

B.Medjed wrote:
black wrote:zao mi je samo djeteta a gade mi se i ona kao i ti likovi...
Gotova prica! :roll:
U pravu ste sa humane tacke gledista ali dijete ne bira ko ce mu biti roditelji i to nije uopste tema nase danasnje emisije .... cijela prica ima vise pitanja koja treba postaviti od onih kako da takva osoba radi u zdravstvenoj ustanovi, ko su nam ljekari u istim i sta rade, pa do sistemskih .... a da ne ulazimo u razno moralisanje o Merimici .... :D
Latina

Post by Latina »

Rekla sam da necu vise diskutovati na ovoj temi, ali cu ti ipak odgovoriti.
B.Medjed wrote:
Pod jedan, prvo pricas o moralnim podobnostima za neko radno mjesto, onda kazes i da je prostitutka ne bi smjeli da rade so su uradili. Znaci, moralna podobnost je sta???
Moralni integritet je - ponasati se profesionalno, pristojno i posteno na radnom mjestu.

Ukoliko se utvrdi da se osoba bavi nedolicnim radnjama van radnog mjesta, onda treba dobiti otkaz i tacka. Bez skandala.
Prostitucija kao takva ne moze postojati ukoliko nema musterija. Njen moral je veoma upitan u svakom slucaju.
Trece, ona je isto tako zloupotrijebila svoju poziciju i radno mijesto jer na njemu moze da dodje u dodir sa nekim ljudima sa kojima u privatnom zivotu ne bi mogla nikada. Otezavajuce je jos da se ona latila tog sa predumisljajem, znaci planirano je birala svoje zrtve sa kojima se derala da bi ostvarila svoje ciljeve.
Kako znas da je to radila s predumisljajem ?
Opet ponavljam, treba je redaljka i nema nikakvog opravdanja za to sto je uradila, i oni koji su sa njom spavali su isto tako krivi kao i ona. I treba da svi zajedno snose konsekvence. A da je jadnica, nije!!!
Nit je treba zalit'!!!
Pises kao da je licno poznajes.
uozo

Post by uozo »

Latinica wrote:Rekla sam da necu vise diskutovati na ovoj temi, ali cu ti ipak odgovoriti.
B.Medjed wrote:
Moralni integritet je - ponasati se profesionalno, pristojno i posteno na radnom mjestu.

Ukoliko se utvrdi da se osoba bavi nedolicnim radnjama van radnog mjesta, onda treba dobiti otkaz i tacka. Bez skandala.
Prostitucija kao takva ne moze postojati ukoliko nema musterija. Njen moral je veoma upitan u svakom slucaju.
Nit je treba zalit'!!!
.ebiga Latinice! Ne poznajem je naravno licno i drago mi je zato!
Ali da se radi o dvojici, trojici, petorici, osmorici ili evo recemo, desetorici mogo bi da pokusam da je shvatim ali dvadeset tipova u roku od par dana!!! Sta je onda ako nije redaljka? Ocaj, il' su je silovali? Il' sta? De ba, budi makar malo realna!!!
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

B.Medjed wrote:
Latinica wrote:Rekla sam da necu vise diskutovati na ovoj temi, ali cu ti ipak odgovoriti.
B.Medjed wrote:

Nit je treba zalit'!!!
.ebiga Latinice! Ne poznajem je naravno licno i drago mi je zato!
Ali da se radi o dvojici, trojici, petorici, osmorici ili evo recemo, desetorici mogo bi da pokusam da je shvatim ali dvadeset tipova u roku od par dana!!! Sta je onda ako nije redaljka? Ocaj, il' su je silovali? Il' sta? De ba, budi makar malo realna!!!
. za B.Medjeda,kako je care na MODRACU? ko gostuje u PLAZI nisam dugo bio tam,jel zavrsen bazen kod ROBINSONA? hajdi pozdrav.
Latina

Post by Latina »

B.Medjed wrote: .ebiga Latinice! Ne poznajem je naravno licno i drago mi je zato!
Ok, bicu realna. Uzmimo da je ona prostitutka. To objasnjava broj delegata, ali ne objasnjava trudnocu ( te radnice se znaju zastititi ), a pogotovo ne objasnjava rodjenje bebe.

Sta su njene musterije ?
tempora

Post by tempora »

Zdravstvo je vec odavno postalo teska prostitucija.Placanje bolesnickih kreveta, usluga i sl. I ne znam cemu cudjenje ( ako eto podjemo od toga da je ovo istinita prica) kada smo svi svjedoci masovne pojave potplacivanja medicinskog osoblja. I o kakvom se moralu ovdje prica? :?
elektropotrosac

Post by elektropotrosac »

ja smatram da somun ne moze balansirati bez najmanje cetri kifle.
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

Zao mi je 20.000 zena koje su silovane tokom rata. Zao mi njihove djece. Pravo mi ih zao. I dan danas zive u sramoti a pomoc nitko ili malo ko da im pruzi.

Merimica siri noge, nebil' se Velija medju musterijama naso' - e nje mi nije zao, fakat nije. Nju zalit je van pameti. Nije mi samo jasno, sta se ovolika prasina digla, pun grad takvih, sve Merima do Merime, sanjaju o usponu talasajuci se. Ni jedna ne kuka, dok hadzija placa :oops:
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

freak_with_a_laptop wrote:Zao mi je 20.000 zena koje su silovane tokom rata. Zao mi njihove djece. Pravo mi ih zao. I dan danas zive u sramoti a pomoc nitko ili malo ko da im pruzi.

Merimica siri noge, nebil' se Velija medju musterijama naso' - e nje mi nije zao, fakat nije. Nju zalit je van pameti. Nije mi samo jasno, sta se ovolika prasina digla, pun grad takvih, sve Merima do Merime, sanjaju o usponu talasajuci se. Ni jedna ne kuka, dok hadzija placa :oops:
valja se meni preseliti u sarajevo..nema mi druge... :P :P :P
Latina

Post by Latina »

tempora wrote:Zdravstvo je vec odavno postalo teska prostitucija.Placanje bolesnickih kreveta, usluga i sl. I ne znam cemu cudjenje ( ako eto podjemo od toga da je ovo istinita prica) kada smo svi svjedoci masovne pojave potplacivanja medicinskog osoblja. I o kakvom se moralu ovdje prica? :?
Najbolje je ovako, zar ne ?

Image

Pa kako nam bude. :D

Merimica siri noge, nebil' se Velija medju musterijama naso' - e nje mi nije zao, fakat nije. Nju zalit je van pameti. Nije mi samo jasno, sta se ovolika prasina digla, pun grad takvih, sve Merima do Merime, sanjaju o usponu talasajuci se. Ni jedna ne kuka, dok hadzija placa
Za Merimicu se ne treba sekirati. Imace priliku da razmisli o svojim postupcima dok u narednih 20 godina bude odgajala sina/kci.
freak_with_a_laptop

Salko sto je u vodu skako wrote:
freak_with_a_laptop wrote:Zao mi je 20.000 zena koje su silovane tokom rata. Zao mi njihove djece. Pravo mi ih zao. I dan danas zive u sramoti a pomoc nitko ili malo ko da im pruzi.

vidi ti Salkana, sto je zagorio ... pa veli, daj, sta das'

Salko dragi, treba ti bruka para, nemeres ti zaradit, kolko Merima more potrosit :D
freak_with_a_laptop

Latinica wrote: Za Merimicu se ne treba sekirati. Imace priliku da razmisli o svojim postupcima dok u narednih 20 godina bude odgajala sina/kci.
Ne sekiram se ja za Merimu, nego bojim se da ce to dijete stradat posto mu je mati ocigledno plitke pameti.
Latina

Post by Latina »

freak_with_a_laptop wrote:
Latinica wrote: Za Merimicu se ne treba sekirati. Imace priliku da razmisli o svojim postupcima dok u narednih 20 godina bude odgajala sina/kci.
Ne sekiram se ja za Merimu, nego bojim se da ce to dijete stradat posto mu je mati ocigledno plitke pameti.
Postoji realna sansa da se sada opameti. U svakom slucaju je bolje da sada utvrdi ko je tom djetetu bioloski otac. Ono nije nista krivo.

Salko sto je u vodu skako wrote:

vidi ti Salkana, sto je zagorio ... pa veli, daj, sta das'

Salko dragi, treba ti bruka para, nemeres ti zaradit, kolko Merima more potrosit :D
ma nije bas ono daj sta das...kontam nesto daje merima losa nebi se toliko kerova za nju zalijepilo... :P :P :P
ps. ustedio sam ja za sve ove godine barem za jedan vikend... :lol: :lol: :lol:
encian

Post by encian »

zgodom ili nezgodom, znam da je zdravstvo puno seksualnih afera. upitah danas za ovu ali dobih i komentar da je to "staraa prica" jer vec ima nova. to bi valjda trebalo da kaze kakvo je stanje.

mi svi nagadjamo ko je sta tu skrivio. mozda su doktori iskoristili njenu naivnost, ali je i ona sigurno koristila doktore. mozda je namjerno i ostala trudna. nemam pojma, i takve stvari mozda je bolje da ne znam.
tempora

Post by tempora »

Latinica wrote:
Postoji realna sansa da se sada opameti. U svakom slucaju je bolje da sada utvrdi ko je tom djetetu bioloski otac. Ono nije nista krivo.
Ne znam na sta aludiras svojim komentarom na moj post, pa te molim da mi pojasnis. Htjedoh reci, da me nista ne cudi jer svi smo pasivini saucesnici u kurvestini zdravstva. A znaju oni,da covjek ne bira etiku i moral nad zivotom svoga najblizega.

Dijete nista nije krivo, ali u sredini koja je nasa, zapecaceno je za cio zivot. Ako je istina da je njegova mati spavala sa 20 osoba kako bi poboljsala svoj socijalni status, za moralna nacela svoje majke, najvise ce odgovarati to dijete. Jer mi smo mahalska sredina, zeljna tudje nevolje i krvi koja se ne pita o pogresnosti i trulosti sistema koji "labilne" osobe nagna na ovakav cin, vec o tome da imamo sta raspredati uz kafu.

Sa druge strane, koliko se moze opravdati ovakvo nesto? Gospodja se odlucila na odredjen metod, kako bi poboljsala svoj status - i u tom cinu postoji kao nekakva doza opravdanja jer nema drugi nacin da si "priusti" ono sto joj je potrebno. Naravno da ona nije krivac za los sistem, ali da li je ispravno prilagoditi se tom sistemu i skrhati svoja zivotna nacela osim ako nam ona nisu ni bila nesto bitna?
Mislim, pardon, izvinjavam se, postoji nesto kao licna odgovornost. A opet, ako je vjerovati da se slucaj desio ( sto nije nista nesvakidasnje, jer u svim poslijeratnim zemljama kurvaluk je nevjerovatno napredovao, kao nacin prezivljavanja-neupitan moral apsolutno), gospodja ce odgovornost prebaciti na nerodjeno dijete.
Jer, avaj, zamislim se nad situacijom gdje mahalska usta govore:" eeee znam ja tvoju majku" -a djeca se velikim dijelom ogledaju i djelima svojih roditelja. Postoji jedino nada, da ce u ovih 20 oceva, biti nekih lijepih osobina. :D :oops:

Latinica wrote:
iz muskog ugla gledajuci pitam se: sta ti podrazumjevas pod ovim OPAMETI???? :P :P :P
MERIMA JE OK!!!! :P
bila u halila

Post by bila u halila »

Pa ljudi, to je 20 zdravstvenih radnika koji prakticiraju usputni sex bez zaštite i potom se vraćaju u bračnu postelju. FUJ!

Hipokrizija zdravstva i muškog karaktera.

Ako oni nisu svjesni AIDS-a i ostalih spolno prenosivih bolesti, kako to očekivati od neukog svijeta.
:x

Žao mi je njihovih supruga i djece.

Merime mi nije žao jer je to njen izbor. Ni prva ni posljednja, ali jedna od rijetkih koja progovara javno. Ljudi su svašta spremni poduzeti da bi napredovali. Mnogi se bave prostitucijom, a misle da su pošteni. Moralna prostitucija je svuda oko nas.

Bebi želim visoku alimentaciju! Merimi - da bude dobra majka.
Dezze

Post by Dezze »

Meni je to samo cisti kurvaluk. Jedino zalim dijete sto ima takvu majku. Oca vjerovatno nece ni na mapi biti. I kad se sazna ko je.
tempora

Post by tempora »

A sta je sa pacijentima? Zali li njih ko? :oops:
Post Reply