Istovremeni orgazam

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Sephora

#1 Istovremeni orgazam

Post by Sephora »

Seks može da bude spektakularan bez obzira ko prvi stigne doorgazma ali je još bolji ako do vrhunca dođete istovremeno.

Ako niste znali evo nacina kako doci do istovremenog vrhunca.. :D

PREDIGRA JE NAJVAŽNIJA

Prema istraživanjima jednog univerziteta u Teksasu, doživećete bolji orgazam ako prethodno razmišljate o njemu. Očekivanje igra veliku ulogu u doživljaju vrhunca, pa ako prethodno pomislite na sitne stvari koje vas uzbuđuju, kao što je neka pesma ili sećanje, kada se posle upustite u odnos, orgazam će biti bolji, savetuju stručnjaci.

Takođe, preporučljivo je da već pre samog odnosa flertujete sa partnerom, a već nekoliko sati ranije razmišljate o stvarima koje vas uzbuđuju. Ženama je potrebno više vremena i predigre da bi stigle do orgazma. Vrhunac kod žene počinje u njenim mislima zajedno sa osećanjima i željama, koji zajedno odašilju signale hormonima i tako jačaju protok krvi u vagini.

ZAJEDNIČKI PUT DO VRHUNCA
Većina muškaraca do vrhunca može da stigne za samo nekoliko minuta. Zato da bi se uskladili potrebno je da posvetite više pažnje predigri. Tako ćete stvoriti šansu da postanete podjednako uzbuđeni u isto vreme.

Stimulacija klitorisa, dodiri i maženje su idealna priprema za vrhunac. Što ste jače uzbuđeni, to ćete bolje reagovati na njegove dodire. Zato bi žena trebalo slobodno da vodi partnera svojim telom i pokaže mu šta najviše voli. Dok žena ne stigne do orgazma muškarac može da pokuša da dubljim disanjem uspori ritam. Kada ste spremni, samo bi to trebalo da kažete jedno drugom i prepustite se uživanju.

.............................................................................................................................................................

Volite li zajednicki orgazma , ili ga dozivljavate svako zasebno.....ko ce prije, je li vam to uopste vazno / bitno , da li ce biti istovremeno ...?!

Meni je drag zajednicki orgazam .. istovremena explozija ..... :tooo: :tooo:
Matzan

#2 Re: Istovremeni orgazam

Post by Matzan »

Bolje je da žena prva svrši.
Sephora

#3 Re: Istovremeni orgazam

Post by Sephora »

Matzan wrote:Bolje je da žena prva svrši.
A jos bolje ako svrse zajedno !Istovremeno ! :D
Matzan

#4 Re: Istovremeni orgazam

Post by Matzan »

Sephora wrote:
Matzan wrote:Bolje je da žena prva svrši.
A jos bolje ako svrse zajedno !Istovremeno ! :D
Nije.
Prvo ona, a onda ti njoj po licu.
Tako je bar u onim edukacionim filmovima. :izet: :izet:
Alkos

#5 Re: Istovremeni orgazam

Post by Alkos »

:lol:
Sephora

#6 Re: Istovremeni orgazam

Post by Sephora »

Matzan wrote: Nije.
Pa, eto ti radi kao u filmovima, .. :D
hanamontanaa

#7 Re: Istovremeni orgazam

Post by hanamontanaa »

Rijetki su istovremeni,ali itekako mogući. Ipak,meni je draže kad se on suzdržava jer multipli su rijetki kod muškaraca, dok kod žena vrlo česti, barem kod mene :zoka:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8 Re: Istovremeni orgazam

Post by _BataZiv_0809 »

hanamontanaa wrote:Rijetki su istovremeni,ali itekako mogući. Ipak,meni je draže kad se on suzdržava jer multipli su rijetki kod muškaraca, dok kod žena vrlo česti, barem kod mene :zoka:
To to :thumbup:
shandrprcSA

#9 Re: Istovremeni orgazam

Post by shandrprcSA »

dukat bi dao da menso sta napise :D :D :D
Ridjobrki

#10 Re: Istovremeni orgazam

Post by Ridjobrki »

shandrprcSA wrote:dukat bi dao da menso sta napise :D :D :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
annoy

#11 Re: Istovremeni orgazam

Post by annoy »

Meni je uvijek nekako draže prvo riješit njega a onda ja kao šećer na kraju :-)
Zato mi nikad nisu bili jasni ovi što se toliko trude da žena prva svrši. Ja kad svršim samo bi ležala zatvorenih očiju, taman posla da se onda još s njim bakćem :oops: ovaj redosljed mi puno više odgovara
karanana

#12 Re: Istovremeni orgazam

Post by karanana »

annoy wrote:Meni je uvijek nekako draže prvo riješit njega a onda ja kao šećer na kraju :-)
Zato mi nikad nisu bili jasni ovi što se toliko trude da žena prva svrši. Ja kad svršim samo bi ležala zatvorenih očiju, taman posla da se onda još s njim bakćem :oops: ovaj redosljed mi puno više odgovara
a mislis da bi se ja brino o tebi nakon sto ja svrsim?
zato bolje tebe odradit prvu pa ako ti nisi ni za kakvu radnju da meni pripomognes, onda cu ja rijesiti sam sebe u roku od 20 sekundi.
pirpa

#13 Re: Istovremeni orgazam

Post by pirpa »

Matzan wrote:
Nije.
legendo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
annoy

#14 Re: Istovremeni orgazam

Post by annoy »

karanana wrote: a mislis da bi se ja brino o tebi nakon sto ja svrsim?
zato bolje tebe odradit prvu pa ako ti nisi ni za kakvu radnju da meni pripomognes, onda cu ja rijesiti sam sebe u roku od 20 sekundi.
Meni je nekako najbolje udarničkim tempom dok on ne svrši, pa malo ohanemo dok dođe sebi i onda mene riješimo.
Ne bi htjela da se partner pored mene sposobne i željne sam zadovoljava.
Ridjobrki

#15 Re: Istovremeni orgazam

Post by Ridjobrki »

Kako mislite "istovremeni orgazam"? :-?
walter kurtz

#16 Re: Istovremeni orgazam

Post by walter kurtz »

Image
SaraFina

#17 Re: Istovremeni orgazam

Post by SaraFina »

Obzirom da je tema od Seph samo da se prijavim da pratim :D
SaraFina

#18 Re: Istovremeni orgazam

Post by SaraFina »

annoy wrote:
karanana wrote: a mislis da bi se ja brino o tebi nakon sto ja svrsim?
Meni je nekako najbolje udarničkim tempom dok on ne svrši, pa malo ohanemo dok dođe sebi i onda mene riješimo.
Ne bi htjela da se partner pored mene sposobne i željne sam zadovoljava.

A što uradiš ako lik moze samo jednom? Mislim radi umora ili nekog drugog čimbenika?

Nesebično se samozadovoljiš ili ga natjeraš da te nekim drugim metodama zadovolji i uzvrati? :D
Matzan

#19 Re: Istovremeni orgazam

Post by Matzan »

hanamontanaa wrote:Rijetki su istovremeni,ali itekako mogući. Ipak,meni je draže kad se on suzdržava jer multipli su rijetki kod muškaraca, dok kod žena vrlo česti, barem kod mene :zoka:
:thumbup:
Vidi se ko je realan.
Sephora

#20 Re: Istovremeni orgazam

Post by Sephora »

annoy wrote: Ne bi htjela da se partner pored mene sposobne i željne sam zadovoljava.
Mene to moze dodatno da uzbudi.. :D
annoy

#21 Re: Istovremeni orgazam

Post by annoy »

SaraFina wrote:
A što uradiš ako lik moze samo jednom? Mislim radi umora ili nekog drugog čimbenika?

Nesebično se samozadovoljiš ili ga natjeraš da te nekim drugim metodama zadovolji i uzvrati? :D
Partnera nikad ne tjeram ni na šta, ni on mene. Mislim da toga ne bi trebalo biti u seksu. Nisam još doživjela da je partneru teško pružiti mi orgazam, ali ako je suviše umoran, nek se odmori pa ćemo nastaviti :) Orgazam je samo šlag na torti, nekad uživam više u onome što mu prethodi.
annoy

#22 Re: Istovremeni orgazam

Post by annoy »

Sephora wrote:
annoy wrote: Ne bi htjela da se partner pored mene sposobne i željne sam zadovoljava.
Mene to moze dodatno da uzbudi.. :D
Može ako se radi o tome da on započne igru, ili završi, ali ne da sam sve odradi, barem ja to ne bi mogla podnijeti :D
SaraFina

#23 Re: Istovremeni orgazam

Post by SaraFina »

annoy wrote:
SaraFina wrote:

Partnera nikad ne tjeram ni na šta, ni on mene. Mislim da toga ne bi trebalo biti u seksu. Nisam još doživjela da je partneru teško pružiti mi orgazam, ali ako je suviše umoran, nek se odmori pa ćemo nastaviti :) Orgazam je samo šlag na torti, nekad uživam više u onome što mu prethodi.

Misliš na zadovoljavanja prilikom predigre? I nisam mislila bukvalno naravno da nekog prisiljavas, nego suptilnijim metodama da mu daješ do znanja kako zeliš orgazam takodje.
Što je naravno sasvim ok.
__Phoenix__

#24 Re: Istovremeni orgazam

Post by __Phoenix__ »

Zar žene mogu imati orgazam?
SaraFina

#25 Re: Istovremeni orgazam

Post by SaraFina »

Otto_13 wrote:Pa nije to bas samo stavi izvadi , ubo gotovo. Ima tu vise. Treba naci ritam koji odgovara za oboje. Nismo bas svi isti u tome. Neko prije neko kasnije. Ali kod parova koji imaju sex duzi vremenski period trebalo bi da se znaju i poznaju u krevetu sta koga stimulise i da im se tijela poznaju. Sex u kojem uziva samo jedna strana i nije neki sex

Je li istina da postoje zene za vodjenje ljubavi i zene za sex? Jednom sam dobila malo čudnu definiciju, a nikad da je prokomentiram.
Što bi to ustvari značilo?

Zena s kojom vodiš ljubav je zena prema kojoj gajiš odredjene osjećaje ili?
Prema njenim potrebama gajiš i odredjenu vrstu odgovornosti?
Zeliš ju zadovoljiti?
Post Reply