Istorija Bosne i Hercegovine
-
Divizija22
#1 Istorija Bosne i Hercegovine
Jedini period, gdje nije bilo ratova, mrznje i ugnjetavanje jednog naroda je bilo za vrijeme Tita. A sva ostala istorija BiH, od dolaska Turaka je obiljezena ugnjetavanjem nekog naroda.
A za to komunisticko vrijeme, mnogo vise je napravljeno dzamija nego crkava, tako da se ne moze reci, da su Muslimani ugnjetavani , ni po tom osnovu.
Ali su se nekad pravile bosanske skromne dzamije, a ne , kao sad, u arapskom stilu.
A za to komunisticko vrijeme, mnogo vise je napravljeno dzamija nego crkava, tako da se ne moze reci, da su Muslimani ugnjetavani , ni po tom osnovu.
Ali su se nekad pravile bosanske skromne dzamije, a ne , kao sad, u arapskom stilu.
-
El_Comunista
#2 Re: Istorija Bosne i Hercegovine
prilicno tacno ! Tito nije radio ni protiv jednog naroda !Divizija22 wrote:Jedini period, gdje nije bilo ratova, mrznje i ugnjetavanje jednog naroda je bilo za vrijeme Tita. A sva ostala istorija BiH, od dolaska Turaka je obiljezena ugnjetavanjem nekog naroda.
-
rehaktor
#3 Re: Istorija Bosne i Hercegovine
mora da ej islam i turci krivi za sve... a i bosnjaci su bili podnosljivi dik su bili u malim skromnim dzamijama... ali kako se ohrabrise postase nesnosniDivizija22 wrote:Jedini period, gdje nije bilo ratova, mrznje i ugnjetavanje jednog naroda je bilo za vrijeme Tita. A sva ostala istorija BiH, od dolaska Turaka je obiljezena ugnjetavanjem nekog naroda.
prijatelju, koliko znam historiju, ni prije turaka ovdje nije bilo mira... naime papa je bio odlucan disciplinirati i iskorijeniti herezu u bosnjaka... a da li znas kako se u to toba to radilo? a bosnjaci iz inata prihvatise islam, samo da papu skinu s vrata
-
Nesferatu
Najbolji su mi Bosanski Srbi kad pricaju o Turcima.
Pa vas 50% ne bi bilo u BiH da nije bilo Turaka. Kao sto vas nebi uopste ni bilo u Hrvatskoj da nije Turaka. A ne bi vas bilo ni na Madjarskoj teritoriji zvanoj Beograd i Novi Sad, da nije Turaka.
Tako da se mozete Turcima zahvaliti sto su vas iz one mrtvaje zvane Sandzak i Kosovo, pomjerili na malo prosparitetnije geografske paralele.
I pomjerili su toliko Bosnjaka u Tursku da ih je danas tamo 4 miliona. Sa ta 4 miliona, u BiH, koji bi to procenat Srba bio u BiH?
I jos nesto. Svaki pravi Bosanac mrzi Turcina. Meni je Svabo drzai okupator od Turcina, jer Turcin nije nista dao, sve je uzeo BiH. Al' ubjedljivo od svih okupatora najmrzi mi je Srpski, ovaj iz 20-tog vijeka, pored kojeg sam zivjeo 20 godina da bi mi najbolji drug pokazivao pumparice i ostalo nauruzanje u Sarajevu, na Bjelavama, ako ustreba, a po tom odvaliko kidanjac, u Beograd, bez da se je javio jednom u 12 godina. E, to su ti Srbi, medju vama, i vi, koje mrzimo.
Pa vas 50% ne bi bilo u BiH da nije bilo Turaka. Kao sto vas nebi uopste ni bilo u Hrvatskoj da nije Turaka. A ne bi vas bilo ni na Madjarskoj teritoriji zvanoj Beograd i Novi Sad, da nije Turaka.
Tako da se mozete Turcima zahvaliti sto su vas iz one mrtvaje zvane Sandzak i Kosovo, pomjerili na malo prosparitetnije geografske paralele.
I pomjerili su toliko Bosnjaka u Tursku da ih je danas tamo 4 miliona. Sa ta 4 miliona, u BiH, koji bi to procenat Srba bio u BiH?
I jos nesto. Svaki pravi Bosanac mrzi Turcina. Meni je Svabo drzai okupator od Turcina, jer Turcin nije nista dao, sve je uzeo BiH. Al' ubjedljivo od svih okupatora najmrzi mi je Srpski, ovaj iz 20-tog vijeka, pored kojeg sam zivjeo 20 godina da bi mi najbolji drug pokazivao pumparice i ostalo nauruzanje u Sarajevu, na Bjelavama, ako ustreba, a po tom odvaliko kidanjac, u Beograd, bez da se je javio jednom u 12 godina. E, to su ti Srbi, medju vama, i vi, koje mrzimo.
Last edited by Nesferatu on 03/10/2005 23:21, edited 1 time in total.
-
zlata
#6 Re: Istorija Bosne i Hercegovine
Jao....kol'ko je proklet taj narod...tol'ki inat...da bi i svetinje promjen'li...IZ INATA!rehaktor wrote: a bosnjaci iz inata prihvatise islam, samo da papu skinu s vrata [/b]
-
rehaktor
#8 Re: Istorija Bosne i Hercegovine
za nekog proklet, za nekog blazen... zavisi iz kojeg ugla se gledazlata wrote:Jao....kol'ko je proklet taj narod...tol'ki inat...da bi i svetinje promjen'li...IZ INATA!rehaktor wrote: a bosnjaci iz inata prihvatise islam, samo da papu skinu s vrata [/b]
-
rehaktor
nemoj nas zaliti... mi cemo vas zaliti kada vam dodju ovi rvati da vam buducnost krojeDabar wrote:hahah ova je dobra. kak ste vi u bosni sje, ništ nemre proc bez podjebancije na nacionalnoj osnovi i stalno nacionalisticke spike. nemojte se ljutit, ne mislim ništa loše, smo mi vas je žao.
-
zlata
#10 Re: Istorija Bosne i Hercegovine
Jesu'l' iz inata...SEBE OSVOJILI??rehaktor wrote:za nekog proklet, za nekog blazen... zavisi iz kojeg ugla se gledazlata wrote:Jao....kol'ko je proklet taj narod...tol'ki inat...da bi i svetinje promjen'li...IZ INATA!rehaktor wrote: a bosnjaci iz inata prihvatise islam, samo da papu skinu s vrata [/b]
-
Qwert
#11 Re: Istorija Bosne i Hercegovine
Samo mala opaska.zlata wrote:Jao....kol'ko je proklet taj narod...tol'ki inat...da bi i svetinje promjen'li...IZ INATA!rehaktor wrote: a bosnjaci iz inata prihvatise islam, samo da papu skinu s vrata [/b]
-
rehaktor
#12 Re: Istorija Bosne i Hercegovine
nisu sebe osvojili, osvojili su ih turci kao sto su pokorili i mnogo jace od bosnjaka... zlato, ne kaki u sitne sate, pleasezlata wrote:Jesu'l' iz inata...SEBE OSVOJILI??rehaktor wrote:za nekog proklet, za nekog blazen... zavisi iz kojeg ugla se gledazlata wrote: Jao....kol'ko je proklet taj narod...tol'ki inat...da bi i svetinje promjen'li...IZ INATA!
-
Dabar
ma ja sam hrvat, i dosta su nam rvati buducnost krojili, nadam se da bu boljerehaktor wrote:nemoj nas zaliti... mi cemo vas zaliti kada vam dodju ovi rvati da vam buducnost krojeDabar wrote:hahah ova je dobra. kak ste vi u bosni sje, ništ nemre proc bez podjebancije na nacionalnoj osnovi i stalno nacionalisticke spike. nemojte se ljutit, ne mislim ništa loše, smo mi vas je žao.![]()
- Novi_Nick
Pa hebi ga "jarane" vasom zaslugom imamo sa Srbima ove probleme u BiH i tkz RS virtuelnim rezervatom i indijancima u njemu. Vi ste ocistili hrvatsku krajinu i nam laganini prebacili 1 milion Srba u BiH. Vi i Srbi igrali ste ping - pong preko ledja nas Bosanaca and Hecegovaca. Ali neka neka sve cemo vam mi to vratiti nazad, ako bog daDabar wrote:hahah ova je dobra. kak ste vi u bosni sje, ništ nemre proc bez podjebancije na nacionalnoj osnovi i stalno nacionalisticke spike. nemojte se ljutit, ne mislim ništa loše, smo mi vas je žao.
-
Dabar
hehe i ova je dobra. moram vam priznat jednu stvar, fakat imate smiješne podjebancije i dobre fore. nigdje toga nisam vidio tolko ko na bh forumima, uživam to citat. al sad ozbiljno: daj mislite na svoju djecu i odjebite te nacionalisticke spikeNovi_Nick wrote:Pa hebi ga "jarane" vasom zaslugom imamo sa Srbima ove probleme u BiH i tkz RS virtuelnim rezervatom i indijancima u njemu. Vi ste ocistili hrvatsku krajinu i nam laganini prebacili 1 milion Srba u BiH. Vi i Srbi igrali ste ping - pong preko ledja nas Bosanaca and Hecegovaca. Ali neka neka sve cemo vam mi to vratiti nazad, ako bog daDabar wrote:hahah ova je dobra. kak ste vi u bosni sje, ništ nemre proc bez podjebancije na nacionalnoj osnovi i stalno nacionalisticke spike. nemojte se ljutit, ne mislim ništa loše, smo mi vas je žao.
-
rehaktor
ehhh, rado bi mi odhebali nacionalizticke spike... al nam nato oduzeo tenkoveDabar wrote:hehe i ova je dobra. moram vam priznat jednu stvar, fakat imate smiješne podjebancije i dobre fore. nigdje toga nisam vidio tolko ko na bh forumima, uživam to citat. al sad ozbiljno: daj mislite na svoju djecu i odjebite te nacionalisticke spikeNovi_Nick wrote:Pa hebi ga "jarane" vasom zaslugom imamo sa Srbima ove probleme u BiH i tkz RS virtuelnim rezervatom i indijancima u njemu. Vi ste ocistili hrvatsku krajinu i nam laganini prebacili 1 milion Srba u BiH. Vi i Srbi igrali ste ping - pong preko ledja nas Bosanaca and Hecegovaca. Ali neka neka sve cemo vam mi to vratiti nazad, ako bog daDabar wrote:hahah ova je dobra. kak ste vi u bosni sje, ništ nemre proc bez podjebancije na nacionalnoj osnovi i stalno nacionalisticke spike. nemojte se ljutit, ne mislim ništa loše, smo mi vas je žao.