Govorim o svjesti, ne o teritorijalnim barijerama. Govorim o tome da druga strana postane svjesna preko čega se ne smije preći. Moraju shvatiti da se neće zaboraviti ni po koju cijenu. Oni to gaje stoljećima (neću ulaziti u ispravnost određenih stvari), mi to nemamo, govorim o normalnim ljudima ovog grada ma koje narodnosti i vjeroispovjesti bili.-LIBERO- wrote:Koji je tvoj plan? Da ih protjeramo, rastjeramo..il' da dignemo novi berlinski zid?
Nije li Istocno Sarajevo, svidilo se nama to ime ili ne, a nekada je bilo sa prefiksom srpsko...geografska, politicka i zivotna cinjenica?
Mislis li da ignorisanjem tih ljudi radimo bilo kakvo dobro, il' mozda nesto suprotno tome?
Ratko Mladic je za mene zlocinac, i to znaju sve i jedan covjek sa kojim sam dosao do te teme. Sto mi svakako ne moze automatizmom proizvesti da sam nezainteresovan i za gradove i stanovnike RS-a jer i to je dio moje zemlje...ukljucujuci i te bendove iz I.S i cuganje i hranu u "Ribnjaku", recimo.
Da li ti cugaš sa ljudima iz Istočnog Sarajeva? Kakvo je njihovo mišljenje o temama o kojima ste razgovarali (Ratko Mladić, Radovan Karadžić)? Da li bi pristao, ako ti već nisu, cugati sa fašistima u svom društvu?
Ne uvlačite šačicu Sokolova u ovu priču.