Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pOZz

#251 Re: Istočno Sarajevo

Post by pOZz »

-LIBERO- wrote:Koji je tvoj plan? Da ih protjeramo, rastjeramo..il' da dignemo novi berlinski zid?

Nije li Istocno Sarajevo, svidilo se nama to ime ili ne, a nekada je bilo sa prefiksom srpsko...geografska, politicka i zivotna cinjenica?

Mislis li da ignorisanjem tih ljudi radimo bilo kakvo dobro, il' mozda nesto suprotno tome?

Ratko Mladic je za mene zlocinac, i to znaju sve i jedan covjek sa kojim sam dosao do te teme. Sto mi svakako ne moze automatizmom proizvesti da sam nezainteresovan i za gradove i stanovnike RS-a jer i to je dio moje zemlje...ukljucujuci i te bendove iz I.S i cuganje i hranu u "Ribnjaku", recimo.
Govorim o svjesti, ne o teritorijalnim barijerama. Govorim o tome da druga strana postane svjesna preko čega se ne smije preći. Moraju shvatiti da se neće zaboraviti ni po koju cijenu. Oni to gaje stoljećima (neću ulaziti u ispravnost određenih stvari), mi to nemamo, govorim o normalnim ljudima ovog grada ma koje narodnosti i vjeroispovjesti bili.

Da li ti cugaš sa ljudima iz Istočnog Sarajeva? Kakvo je njihovo mišljenje o temama o kojima ste razgovarali (Ratko Mladić, Radovan Karadžić)? Da li bi pristao, ako ti već nisu, cugati sa fašistima u svom društvu?

Ne uvlačite šačicu Sokolova u ovu priču.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#252 Re: Istočno Sarajevo

Post by Velkoski »

-LIBERO- wrote:Leet se prep'o Sokolova, ishitreno priznao, a sada se vadi da to nije to.

Ocekivano, Leet penzionisani fudbalski huligan (citaj: izvan forme) :dance: :D
pa zimska pauza :roll:

a i ti ba, pa nisi bio jednom tamo pa da ne znaš kako razmišljaju :roll:

@pOZz

nisu bitni sokolovi, ja samo tako tepam njihovoj omladini generalno.
Last edited by Velkoski on 14/02/2013 02:24, edited 1 time in total.
Dionysios

#253 Re: Istočno Sarajevo

Post by Dionysios »

...
Last edited by Dionysios on 29/03/2021 00:03, edited 1 time in total.
respo

#254 Re: Istočno Sarajevo

Post by respo »

pozz ja sam ti vec odgovorio
druzim se sa ljudima i iz lukavice i iz bg i sta ja znam odakle sve ne
sa svima njima s kojima se druzim pricalo se i o tome i nikakvih problema nemam s njima sto se tice toga
za jednog mogu se kladiti da vise mrzi pomenute ratka i radovana nego pola stranke sda a zove se vladimir srbin s dna kace sto bi rekli

ne mogu reci da nisam nailazio i na one koji velicaju iste al s tim sam rascistio kao sto rekoh vidio sta govore kako razmisljaju i dovidjenja

vezano za ovaj klip nista cudno
ko je na klipu borci oni zakleti fasisti omladina koja pojma nema sta se desava al su tu na demonstracijama jer nemaju sta pametnije da rade
istu sliku vidis na bilo kojem skupu u bih povodom bilo cega oni koji su klasicni fanatici sto se teme tice i gomilu tinejdzera koji nemaju sta raditi
respo

#255 Re: Istočno Sarajevo

Post by respo »

Dionysios wrote:
respo wrote:
leet wrote:Odem na tekmu tamo i sve mi bude jasno jbt.

Što se tiče njihovih mladih sokolova, slabo da postoji neko na onoj samoj "granici" a da nije imao problem s njima.

Cvrletov post sa prethodne strane :thumbup:
sto se tice mladih sokolova mladih hordasa mladih manijaka svi se kurce i hoce da pokazu da su oni kao glavni u gradu
tako da to ne pije mnogo vode osim sto su u ovom slucaju tu pored navijackih kvartovksih pripadnosti ukljucena i vjerska uglavnom a i nacionalna
identicno! jedni pjevaju "jedna si jedina", drugi "sprem'te se, sprem'te cetnici" i "noz zica srebrenica".
opet ti ili ne zelis ili ne mozes da skontas poentu posta
al nema veze sve dok ne zaspem imat cu strpljenja objasnjavati ti kao kad djetetu od 5 godina objasnjavas sabiranje i oduzimanje
samo si zaboravio dio repertoara ubij ubij ubij srbina srbe na vrbe i slicno

kao sto rekoh to je ta retorika svi s one strane su losi s ove strane sve dalaj lame
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#256 Re: Istočno Sarajevo

Post by Velkoski »

respo wrote: samo si zaboravio dio repertoara ubij ubij ubij srbina srbe na vrbe i slicno
Svi tvoji postovi su relevantni kao i ovaj izdvojeni dio ( i da, postoje 2 čovjeka od recimo 1000 koji osuđuju Mladića npr., dakle "teška" manjina ), haj' lahku noć.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#257 Re: Istočno Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Bio se odjavio, ali posto se radi o tvojoj replici, zelim da odgovorim.
Govorim o svjesti, ne o teritorijalnim barijerama.
I ja isto cijelo vrijeme govorim o svijesti i o barijerama, sa raznim strana, a i po raznim osnovama. Bas zbog toga, seapracija, ne dijalog i stvaranje betonskih barijera nije dobro ni za ovaj grad ni za ovu zemlju. Pametan si momak, skontat ces o cemu pricam ;-)
Govorim o tome da druga strana postane svjesna preko čega se ne smije preći. Moraju shvatiti da se neće zaboraviti ni po koju cijenu.
Ja nikada, ni u jednom svom postu, ni na ovoj temi niti bilo kojoj drugoj..niti u zivotu uopste nisam spominjao zaborav niti oprost. Samo sto moje potenciranje odgovornosti i krivnje ocito nije isto kao kod vecine. I tvrdim, zbog toga smo u kur*cu u kojem jesmo, sve strane i svi narodi na ex yu prostorima.
Da li ti cugaš sa ljudima iz Istočnog Sarajeva? Kakvo je njihovo mišljenje o temama o kojima ste razgovarali (Ratko Mladić, Radovan Karadžić)? Da li bi pristao, ako ti već nisu, cugati sa fašistima u svom društvu?
Kao sto napisah vec. Bilo je i cuganja, cak i druzenja..i to se upoznali u sred Sarajeva. Jaran mi bio u vezi sa curom iz Lukavice...nebitna prica. Licne je prirode. Poenta je..da i tamo ima ljudi koji su hard cor, ima onih koji realtivizacijom bjeze od cinjenica ali ima i onih kojima Mladic nije bas ideja vodilja, cak sta vise....i za mene iznenadjujuce koliko progresivni.

I opet kazem zapravo najsustinskija poenta mog stava o svemu ovome moze se sazeti u mom prvo dijelu odgovora na dio tvoga citata.

Odoh sada, valja uskoro na posao :D ..a posto ce vjerovatno ova tema biti izbrisana cim se pojavi Administracija, pozdrav svima..a oni koji zele neki dodatni nastavak ove price imate PP.

:thumbup: :bih:

(zastava BIH nije bez razloga kao zadnji smajli. Ko skontao skontao ;-) )
Last edited by -LIBERO- on 14/02/2013 02:40, edited 1 time in total.
pOZz

#258 Re: Istočno Sarajevo

Post by pOZz »

respo wrote:pozz ja sam ti vec odgovorio
sa svima njima s kojima se druzim pricalo se i o tome i nikakvih problema nemam s njima sto se tice toga
za jednog mogu se kladiti da vise mrzi pomenute ratka i radovana nego pola stranke sda a zove se vladimir srbin s dna kace sto bi rekli
Normalno, mnogo ima takvih. Ali ne mogu priče u suživotu sa stanovnicima Istočnog Sarajeva (većini, svima njima, kako god) koji ništa konkretno nisu uradili kako bi se odvojili od fašističke ideologije.
Bodkin

#259 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

kakva gomila nerazumijevanja. ljude treba ovdje spajati kao djecu na kids festivalu pa da malo popricaju i vide o cemu se tu radi i gdje su razlike, a gdje slicnosti.

a ovi sto valjaju gluposti kako oni svi ovise od sarajeva neka pitaju nase privatnike sta misle o tim nekim granicama i zabranama. pitajte njih jesu li za to da se medjusobno dignu zabrane pa da ne mogu poslovati u rs/federaciji. zapalili bi vas zajedno sa kvazipatriotizmom u kojem pola drzave ne smatrate svojom
respo

#260 Re: Istočno Sarajevo

Post by respo »

leet wrote:
respo wrote: samo si zaboravio dio repertoara ubij ubij ubij srbina srbe na vrbe i slicno
Svi tvoji postovi su relevantni kao i ovaj izdvojeni dio ( i da, postoje 2 čovjeka od recimo 1000 koji osuđuju Mladića npr., dakle "teška" manjina ), haj' lahku noć.
nek su tvoji relevantni u pm
dovoljno su i ta 2 da znam da ima normalnih tamo pa makar i ta dvojica
znaci sa dvojicom cu se druziti
Micaha

#261 Re: Istočno Sarajevo

Post by Micaha »

radostan dan wrote:a čekaj, kafana orač, strava klopa, koja je to ulica i dio?
Kazem ti, predstavi se ko Almir na taxi standu daba te odvede
iz zadnje klupe

#262 Re: Istočno Sarajevo

Post by iz zadnje klupe »

Svaka krajnost nije poželjna, nisam za novo bratstvo jedinstvo, prije svega što bi bilo lažno i bez dodira sa realnošću, ali izbjegavati bilo koji kontakt sa ljudima koji isto samo žele normalni kontakt, niđe veze...

U onoj mjeri koliko I.Sarajevo bude nudilo nešto zanimljivo toliko će se ljudi interesovati šta se tamo dešava, to je normalan ljudski instikt, nema razloga u to uplitati period 92-95.

Meni se lično ne dopada I.Sarajevo, ne svidjaju mi se te zgrade, bio sam par puta, otiću tamo opet ako mi bude bilo šta interesantno, ako mi ne bude interesantno neću otići, bez uplitanja bilo kakvih drugih emocija sem čiste radoznalosti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#263 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

prije deset godina baš na ovom forumu su ljudi srali kako je tamo njiva i ledina te krave i ovce
i stavljali slike...

sad odjednom se sere kako nema kina pozorišta i tako to... pa mostar do jučer od koliko 150.000 nije imao kina do izgradnje mepasa...

šta će za deset godina biti vidjet će se...

recesija je naravno sve usporila... dosta toga se planiralo izgraditi... velik je problem što je 2006 dodik zajahao pa je malo zaposatvljen ovaj kraj

jes jes ljudi rade u sarajevu...po privatnim firmama rade na svoj božić...i slave za 500 maraka neprijavljeni
a oni po državnim nema im se šta prigovoriti ako se ne krene prigovarati onim iz drugih kantona koji su se zaposlili u sarajevu...

kakva je perspektiva onog kraja malo prije orača i 3m pumpe sve neke parcele ali niko ništa ne gradi... skupa zemlja kad sam se raspitivao
delightful

#264 Re: Istočno Sarajevo

Post by delightful »

ikota wrote:eto vam četalji pa s njima kahve ispijajte balijice malene,zelene...
dobro,ovo su cete sto se predstavljaju ko naši
ikota, krsenje pravila foruma
radostan dan

#265 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

ekstra skupa.
ali to ti govori u kom smjeru će se širiti grad.
zato kažem, milja - milja i sto po m2 je super investicija...
Truba

#266 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

ima nekoliko godina ja se vozao bajkom i vidio tablu prodajem zemlju... nazvao i frajer traži milijun za istina velik komad zemlje
možda nekoliko dunuma :roll:
respo

#267 Re: Istočno Sarajevo

Post by respo »

ja imam osjecaj da ce se tu poceti graditi neki proizvodni pogoni ono periferija grada nesto tipa vogosca
Banksy

#268 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

radostan dan wrote:ekstra skupa.
Nisam sigurna.
Teško da to u perspektivi može postati više od onoga što je i danas - hrpa kvalitetnih zgrada na seoskim livadama.
Nikad dole neće nići grad.
varijabilni

#269 Re: Istočno Sarajevo

Post by varijabilni »

Banksy wrote:
radostan dan wrote:ekstra skupa.
Nisam sigurna.
Teško da to u perspektivi može postati više od onoga što je i danas - hrpa kvalitetnih zgrada na seoskim livadama.
Nikad dole neće nići grad.
pa i sarajevo je bilo svo od seoskih livada, od malte pa do ilidze sve su nekad bile livade a sad je to grad. ne kazem da ce i istocno sarajevo to postati ali da se tamo dosta toga izgradilo od 1996. do danas ne moze niko da ospori. materijalna baza je tu a kad se krene u duhovnu nadgradnju bice to i grad.

ne znam onaj put sto je dodo napravio, od lukavice do jahorine, cini mi se da nije opravdao ocekivanja. slab promet, nema naseljavanja duz puta... jedini smisao njegove gradnje je ostvarena veza izmedju lukavice i ostalog dijela republike srpske.
Jedinstvo_Manchester

#270 Re: Istočno Sarajevo

Post by Jedinstvo_Manchester »

-LIBERO- wrote:
Jedinstvo_Manchester wrote:
varijabilni wrote:i obavezno na ribu u toplik.

http://www.ribnjaktoplik.ba/#/HOME-01-00/
odlična klopa doduse malo poskupo, kad god odem jedem file punjeni, rjetko kad sam ribu jeo :lol:
Ovaj ribnjak djeluje betonirano :D . Gdje je ovo tacno? I sta ti znaci to "malo poskupo", koliko? :D
Znači da su gosti renomirani, nisam jednom vidio ambasadore tamo na ručku.
karanana

#271 Re: Istočno Sarajevo

Post by karanana »

ja vise ne vidim neko vece i znacajnije sirenje bilo kojeg sarajeva. u ovih 15-20 zadnjih godina, stanovnistvo se pomjerilo, otislo, doslo, odselilo, doselilo.
ima nas oko 3,5-4 miliona i natalitet nije veliki ako je uopste i pozitivan. ko je otiso otiso. ne vjerujem u neki povratak ni dijaspore ni interno raseljenih izbjeglica. moguce je da ce se kroz generacije, ako opet ne zabelaji, ponovo desiti blago etnicko mijesanje stanovnistva. ali gledano u ukupnom broju, koliko nas je toliko nas je. nismo shvica pa da raja dolazi iz drugih zemalja. moze samo nastaviti odlaziti.
Truba

#272 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

prazne se sela rastu gradovi

biće ko u mađarskoj
budimpešta 2 milijuna
drugi najveći grad 200.000
Vitezanin

#273 Re: Istočno Sarajevo

Post by Vitezanin »

Pojedinci su sjebali temu koja je super počela. :zoka:

Jebote, zar nije svima u interesu da se gradi i da ljudi dobivaju poslove??

Mah... Odoh.
sema911

#274 Re: Istočno Sarajevo

Post by sema911 »

pOZz wrote:
respo wrote:pozz ja sam ti vec odgovorio
Normalno, mnogo ima takvih. Ali ne mogu priče u suživotu sa stanovnicima Istočnog Sarajeva (većini, svima njima, kako god) koji ništa konkretno nisu uradili kako bi se odvojili od fašističke ideologije.

a eto ti si se iz pederacije odvojio od fasisticke ideologije porodica bicakcic, izetbegovic, silajdzic razlika izmedju tih tvojih postenih i tih cetnika,. je u bradi(mada i ovi su zabradatili) i jedni i drugi huskaju pricaju o mrznji, samo ovi nisu bili po brdima i pucali na neduzan narod,

neznam koliko imas god. i jesil ti htjeo rat, jesil ti zelio ubijat te druge samo sto su pravoslavci, katolici il muslimani il je tebi, njima neko reko ubice vas ako vi njih ne poubijate,. znam brdo ljudi koji su bili u lukavici u ratu i koji su samo cekali kada ce stat rat da se vide sa ljudima koji su bili sa druge strane jer su prije tog rata odrasli zajedno dijeli koru hljeba,. al eto nadje se neka budala pa ih podjeli ni oni sami neznaju kako su i zasto pristali, na podjelu,.
proveo sam rat na brdo mojmilo mirno je bilo bez granatiranja kada su sa druge strane bili lokalni stanovnici iz lukavice na smjeni,. ,. jer su mnogi radili, zivjeli sa ljudima na koje bi trebali pucat,. dodji na to brdo i pitaj za jednog ciku kojeg su zvali "uprofor" raspitaj se malo o njemu, il o medu, i ziju i partijama karti sa lalom,(kojem je karte drzo samir, a ovaj dvogledom gledo sta je dobio i koju ce kartu da "baci"),.,
Jedinstvo_Manchester

#275 Re: Istočno Sarajevo

Post by Jedinstvo_Manchester »

OpusDei wrote:
respo wrote:
jesi i ti zapeo za to ujedinjenje
nema tu ujedninjenja kad to i jeste sarajevo za mene ce uvijek i biti i uvijek ce biti blize od jednih hadzica trnova tarcina ilijasa
sve ostalo je politika koja me ne zanima u ovom slucaju
Pa o tome ti kazem, tebi jeste, ali onima koji tamo zive nije.

Pa ti razmisli ko je u pravu.
Pa nama i jeste Lukavica bliza nego Hadžići, Ilijaš... :lol:
Post Reply