Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
-
PM72
#76 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Sarajevo u opsadi drži SDA a ne Srbi...
-
dječak sa šibicama
#77 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Ok, vjerujem.
A dobio je dzeneral izbore i u mojoj mahali, a nemamo nikakve veze sa Nahorevom. Prepoznase gradjani potencijal u njemu, a on im odmah suknuo sa dva tri nelegalna objekta na zelenim povrsinama, za svoje poslovne jarane.
Kazu, samo da komunjare vise ne vladaju. Sto bi rekle patrijote, ako me krade neka me bar moj krade. Ha ja.
A dobio je dzeneral izbore i u mojoj mahali, a nemamo nikakve veze sa Nahorevom. Prepoznase gradjani potencijal u njemu, a on im odmah suknuo sa dva tri nelegalna objekta na zelenim povrsinama, za svoje poslovne jarane.
Kazu, samo da komunjare vise ne vladaju. Sto bi rekle patrijote, ako me krade neka me bar moj krade. Ha ja.
-
PM72
#78 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
A đeneral član komunističke partije kako je krenuo u srednju vojnu školu JNA...poj'o krmetine bar tri vagona a sad mu se gade čvarci...dječak sa šibicama wrote:Ok, vjerujem.
Last edited by PM72 on 21/10/2017 12:32, edited 1 time in total.
- orinoco
#79 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Pa to sam i mislilaPM72 wrote:Sarajevo u opsadi drži SDA a ne Srbi...
-
PM72
#80 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
orinoco wrote:Pa to sam i mislilaPM72 wrote:Sarajevo u opsadi drži SDA a ne Srbi...
halali sestro...
- orinoco
#81 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
PM72 wrote:orinoco wrote:Pa to sam i mislilaPM72 wrote:Sarajevo u opsadi drži SDA a ne Srbi...
halali sestro...
Halalim samo hadži-Kifli na srpskoj vodi
-
dječak sa šibicama
#82 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Da ne idemo sa teme, ima ta saradnja i svojih dobrih strana. Gdje bi sarajevski kroneri cugali uz ramazan, ako ne u Spasovdanskoj. Gdje bi krmetinu kupovali, a takodje i anamo njima je Kanton Sarajevo Kalifornija. Realno gledano. Gdje bi se istocnosarajevske starletice oblacile i napucavale, da nece mozda u Beogradu.
Gdje bi i kresevski i kiseljacki privatnici tusili robu, da nije Sarajeva. Sa kim bi gradjevinski poduzetnici iz Kiseljaka sklapali poslove u kafani, da nije sarajevskih nacelnika.
Jedino je nerjesiv problem derneka na Veljinama, kako koja slava dodja, tako gradjani Dobrinje 4 pa i sire, ne spavaju nocima.
Gdje bi i kresevski i kiseljacki privatnici tusili robu, da nije Sarajeva. Sa kim bi gradjevinski poduzetnici iz Kiseljaka sklapali poslove u kafani, da nije sarajevskih nacelnika.
Jedino je nerjesiv problem derneka na Veljinama, kako koja slava dodja, tako gradjani Dobrinje 4 pa i sire, ne spavaju nocima.
- insomnia78
#83 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Je l se to konacno uveo serijat pa se ne smije poti u vrijeme ramazana?
-
PM72
#84 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Sve se može riješiti.Uzmeš na trafici broj i telefon,nazoveš i kažeš kako je u livadi ispred ukopana minadječak sa šibicama wrote:Da ne idemo sa teme, ima ta saradnja i svojih dobrih strana. Gdje bi sarajevski kroneri cugali uz ramazan, ako ne u Spasovdanskoj. Gdje bi krmetinu kupovali, a takodje i anamo njima je Kanton Sarajevo Kalifornija. Realno gledano. Gdje bi se istocnosarajevske starletice oblacile i napucavale, da nece mozda u Beogradu.
- orinoco
#85 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
I gorivo kod Neškovića i Kese 
-
dječak sa šibicama
#86 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Tamo je vjerovatno i naucio metode kojima se sluzi, manipulativnog tipa. Garant KOSovac bioPM72 wrote: A đeneral član komunističke partije kako je krenuo u srednju vojnu školu JNA...poj'o krmetine bar tri vagona a sad mu se gade čvarci...
Koja je to sprdnja bila, pred izbore izveo svoje pulene da ciste livade, unistavaju korov, jos nalozio eko grupe i CZ da mu pomognu. Svi veseli, razdragani, to generale majstore konacno neko sa djelima.
Prosli izbori, na frisko ociscene zelene povrsine, izadjose bageri
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#87 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Ima mjesta saradnji svakako.
Ima mjesta zato što je ipak Sarajevo, u odnosu na ono što se zove istočnim Sarajevom, u daleko boljem
položaju. Ovo sa vodom je samo epizoda . Realno, njima je u interesu da su dobri sa čaršijom..
Da je obrnuto , vjerovatno bi nebeski narod napravio neki zid, da se ogradi od balija..
Što uopšte nije razlog da se mi tako ponašamo prema njima, naprotiv. To uopće nije neko naglašavanje
naše neke moralne nadmoći ili plemenitosti, daleko smo mi od toga. U pitanju je samo ono što kažu biti normalan.
Jer normalno je da od komšije posudiš šolju šećera ako zaboraviš uzeti , a nije normalno da mu podmećeš požar.
Dakle mi samo izlazimo iz nenormalne faze u neku normalnu , s tim da njima teže ide jer imaju bolest srbovanja.
Mi također oboljevao od religiozno-identifikacijskih napada , s tim da još većina to doživljava čisto na nivou folklora,
nema onaj mitomanijski karakter ali ako se još više zatvorimo, imaće.
Ima mjesta zato što je ipak Sarajevo, u odnosu na ono što se zove istočnim Sarajevom, u daleko boljem
položaju. Ovo sa vodom je samo epizoda . Realno, njima je u interesu da su dobri sa čaršijom..
Da je obrnuto , vjerovatno bi nebeski narod napravio neki zid, da se ogradi od balija..
Što uopšte nije razlog da se mi tako ponašamo prema njima, naprotiv. To uopće nije neko naglašavanje
naše neke moralne nadmoći ili plemenitosti, daleko smo mi od toga. U pitanju je samo ono što kažu biti normalan.
Jer normalno je da od komšije posudiš šolju šećera ako zaboraviš uzeti , a nije normalno da mu podmećeš požar.
Dakle mi samo izlazimo iz nenormalne faze u neku normalnu , s tim da njima teže ide jer imaju bolest srbovanja.
Mi također oboljevao od religiozno-identifikacijskih napada , s tim da još većina to doživljava čisto na nivou folklora,
- Edin H.
#88 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Hajde neka barem neko uziva.PM72 wrote:Griješiš.Načelnik opštine Centar,đeneral Ajnadžić,dobio je izbore zahvaljujući obećanju kako će Nahorevo snabdjeti novim vodovodom sa nahorevskih brda.Milionska cifra je u pitanju a radove izvodi privatna taldžijska firma SDA.
Za vile na Poljinama napravila se posebna pumpna stanica koja koristi vodu sa Kobilje glave.Provjeri ako meni ne vjeruješ.
- insomnia78
#89 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Ja se bas pitam kako to da tebe nema
- p206
#90 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Jutros pijem indijski čaj sa srpskom vodom, je li to sad srpski čaj?
-
PM72
#91 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Nama u prilog ide što u stvarnosti mi možemo bez njihove recimo vode.Ali bolje njima plaćati kubik po pola marke nego plaćati ogromne troškove za struju i izgradnju novog rezervoara.Oni su svjesni toga i zato nam podilaze i kad se preskoči koji račun.Ako je zatvore - znaju da su ga popušili za sva vremena.Ostaće bez redovnih plata i novčanih tranši iz Sarajeva.Oni će radije ostaviti pola Pala bez vode nego je zavrnuti sa Brusa.Nije više 1992.Nurudin wrote:Ima mjesta saradnji svakako.
također,njima u prilog ne ide činjenica kako ovdje živi 400 000 Bošnjaka sa boljim životnim standardom a njih tamo jedva da ima 30 000 ,od Lukavice do Sokoca.I to u 98% slučajeva fukare koja jedva sastavlja kraj sa krajem.
Last edited by PM72 on 21/10/2017 12:49, edited 1 time in total.
- orinoco
#92 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
I da piješ bošnjački čaj sa srpskom vodom, bio bi to bošnjački čajp206 wrote:Jutros pijem indijski čaj sa srpskom vodom, je li to sad srpski čaj?
-
dječak sa šibicama
#93 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Srbuju oni i dalje, i srbovace. To se nikada promijeniti nece.
Ko je starosjedioc (bar predratni stanovnik, eto), zna dobro ko su Trapare ili Tesanovici. Oni su uvijek bili srbende velike, nikada to nisu ni skrivali.
Citava okolina Sarajeva je naseljena pa slobodno mogu reci cetnicima, jer oni se time dice. Vojvoda Savo Derikonja je njima junacina bio i u najjugoslovenskije doba.
Ja se sjecam na Palama, imali vikendicu, prve komsije Stanari i Koromani. Cim malo cugnu, pocnu pjesme o vojvodama.
Ali izbor je jasan, ili saradnja nekakva, ili nikakva. Ako se u ratu moglo svercovati, moze se i danas saradjivati.
Ko je starosjedioc (bar predratni stanovnik, eto), zna dobro ko su Trapare ili Tesanovici. Oni su uvijek bili srbende velike, nikada to nisu ni skrivali.
Citava okolina Sarajeva je naseljena pa slobodno mogu reci cetnicima, jer oni se time dice. Vojvoda Savo Derikonja je njima junacina bio i u najjugoslovenskije doba.
Ja se sjecam na Palama, imali vikendicu, prve komsije Stanari i Koromani. Cim malo cugnu, pocnu pjesme o vojvodama.
Ali izbor je jasan, ili saradnja nekakva, ili nikakva. Ako se u ratu moglo svercovati, moze se i danas saradjivati.
-
PM72
#94 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
upravo tako.Što im više braniš i zabranjuješ oni u inat.To im je jedina dosljedna osobina,inatiće se za sve i svašta a na kraju budu donji.Ali,sve dok me ne diraju jebe mi se kakve su mu ikone po zidovima i što gusla po čitav dan.Ja im ne mislim ići po sijelima,u saradnji su jako korektni i pažljivi i nemam nikakvih problema sa njima.dječak sa šibicama wrote:Srbuju oni i dalje, i srbovace. To se nikada promijeniti nece.
- p206
#95 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Aha, tako to znači ide... Ovaj jutros mi tukne nekako na onaj zeleni čaj pa mi ništa nije jasnoorinoco wrote:I da piješ bošnjački čaj sa srpskom vodom, bio bi to bošnjački čajp206 wrote:Jutros pijem indijski čaj sa srpskom vodom, je li to sad srpski čaj?
-
radostan dan
#96 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
zavisi...p206 wrote:Jutros pijem indijski čaj sa srpskom vodom, je li to sad srpski čaj?
ako poželiš da spavaš na ekserima - nije...ako počneš da rokćeš, e onda jbg.
- orinoco
#97 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Piješ mješavinu, indijski i bošnjački čajp206 wrote:Aha, tako to znači ide... Ovaj jutros mi tukne nekako na onaj zeleni čaj pa mi ništa nije jasnoorinoco wrote:I da piješ bošnjački čaj sa srpskom vodom, bio bi to bošnjački čajp206 wrote:Jutros pijem indijski čaj sa srpskom vodom, je li to sad srpski čaj?
-
dječak sa šibicama
#98 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Ima tamo malo vise od 30.000 ljudi, ali ljudi grijese kad misle da su tamo vecinom bivsi stanovnici Sarajeva. Ilidze, da, po Vojkovicima i slicno. Ali interesantan je podatak koji sam ja cuo, da vecinu stanova u novoizgradjenim kvartovima Istocnog Sarajeva, kupuju Srbi iz Gorazda, uglavnom izbjeglice iz Rogatice, tamo nemaju hljeba da jedu pa dodju ovamo. I slicno, Srbi sa svih strana svijeta.PM72 wrote:
također,njima u prilog ne ide činjenica kako ovdje živi 400 000 Bošnjaka sa boljim životnim standardom a njih tamo jedva da ima 30 000 ,od Lukavice do Sokoca.I to u 98% slučajeva fukare koja jedva sastavlja kraj sa krajem.
Najmanje je tu prijeratnih Sarajlija. Sarajevske Srbe, mislim na urbanu raju ne ove iz Ilijasa ili Hadzica, njih ces najprije naci u Kitcheneru i ostalim satelitima oko Toronta.
Kao i uostalom dobar dio prijeratne sarajevske raje, nevezano za naciju.
Kvalitet standarda govori i visina cijene kvadratnog metra stana, u Istocnom Sarajevu je novogradnja jeftinija od starije gradnje na Dobrinji recimo. Ima to i svoje razloge, jasno.
Ima i dosta nase raje koja tamo kupuje stanove, znam nekoliko takvih. Sta ce ljudi, sitna djeca u porodici uglavnom, da budu podstanari po Sarajevu ili da kupe neki stancic oko entiteske granice.
- Edin H.
#99 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Dovoljno je procitati "Dnevnik sa Pala" Mladena Vuksanovicadječak sa šibicama wrote:Srbuju oni i dalje, i srbovace. To se nikada promijeniti nece.
feljton-mladen-vuksanovic-dnevnik-s-pal ... 53364.html
- p206
#100 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Poželio sam 12. platu, neće na dobro... Kažu kod privatnika poslije desete još jedna i Nova godinaradostan dan wrote:zavisi...p206 wrote:Jutros pijem indijski čaj sa srpskom vodom, je li to sad srpski čaj?
ako poželiš da spavaš na ekserima - nije...ako počneš da rokćeš, e onda jbg.