Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
da mi je samo znat, na kojim je to listama cekanja bio doticni da stigne da doceka 6 komada srcadi - dok neki ljudi ne docekaju ni jedno.....
ah ta humana discplina - medicina....
mogu mislit na sta lici taj sistem transplatacije i doniranja organa, kao ovom djetetu npr - ostane mlado srce - neko iz KBZ - Zenica ubaci u sistem - evo ima Srce - X pozitivna, X grupa - ah paše Davidu Rokfeleru - gosn doktore - evo bjanko cek za srce - saljem medevac brzi helikopter po to.... i na kraju procitas - ah ucinjena humanost - umrli djecak spasio 5 zivota.... da, i jedne oprdine koja je davno trebala lec u zemlju...... al eto izvlace ga milijarde dolara...... fuj
Last edited by commendatore on 01/09/2016 23:33, edited 1 time in total.
da mi je samo znat, na kojim je to listama cekanja bio doticni da stigne da doceka 6 komada srcadi - dok neki ljudi ne docekaju ni jedno.....
ah ta humana discplina - medicina....
platio rezervne dijelove
a trziste ih puno - Afganistan, Irak, Sirija, Kina - kineski zatvorenici..... osudjenici na smrt....
transplatacija je jedna od najvecih prevara kapitalizma zapakovana u oreol "humanosti", "altruizma", "kozmopolitizma"..... "velike" svabe su nedavno imale skandal o korupciji u drzavnoj transplataciji - a o cemu je rijec nego o tome ko daje više
autor teme neka u skladu sa svojim stručnim (ne)znanjem objasni osim što kopira agresivne tekstove i tuđe bilješke sa fb profila od prije 2 godine,kako su organi beskorisni
Naravno da ce bogati prije doci do organa kao i do svega na ovom svijetu.
Ali milioni obicnih ljudi su dobili organe i produzili zivot zahvaljujuci donatorima tako da cinizam nema logike ovdje
Ljudi, postoje situacije kada je jedina moguća terapija transplantacija.
Znači, jedina mogućnost da dijete ima normalan život je da mu se presadi organ. Bez toga je patnja i na kraju prerana smrt.
Sva sreća pa se presađivanje počelo raditi i kod nas, a uvjeren sam da su presađeni organi nekom našem djetetu koje je trebalo takvu terapiju.
Ecci wrote:Ljudi, postoje situacije kada je jedina moguća terapija transplantacija.
Znači, jedina mogućnost da dijete ima normalan život je da mu se presadi organ. Bez toga je patnja i na kraju prerana smrt.
Sva sreća pa se presađivanje počelo raditi i kod nas, a uvjeren sam da su presađeni organi nekom našem djetetu koje je trebalo takvu terapiju.
To je sve tačno gledajuči sa strane PRIMAOCA eksplantiranih organa, ali ovdje je poenta na onome, DONORU, kome se ti organi vade. DONOR je još živ i organi mu se bez anestezije vade.
Ecci wrote:Ljudi, postoje situacije kada je jedina moguća terapija transplantacija.
To je sve tačno gledajuči sa strane PRIMAOCA eksplantiranih organa, ali ovdje je poenta na onome, DONORU, kome se ti organi vade. DONOR je još živ i organi mu se bez anestezije vade.
dokaži da su živi i da se masakriraju donori
osim što kopiraš teksove dežurnih ispiračica mozgova
Ljudi. Postoje procedure koje se izvrše i način na koji se konstatuje moždana smrt, to je svuda u svijetu isto.
Ne postoji mogućnost oporavka.
Ljudi kojima se uzimaju organi su ljudi koji su na vještačkom održavanju života i tek nakon utvrđivanja moždane smrti traži se pristanak porodice da se uzmu organi.
Hoćeš da kažeš da donoru treba dati anesteziju,... Čovjek je mrtav kada se utvrdi moždana smrt,..naravno da su ćelije organa žive jer mrtve bi bile,... mrtve,..
dokaži da su živi i da se masakriraju donori
osim što kopiraš teksove dežurnih ispiračica mozgova
vješalica wrote:hoće da kaže tim c/p tekstovima da je donor živa i da skidanju organe sa njega dok je živ iako je konzilij proglasio moždanu smrt
shodno takvoj prihvaćenoj pričici ispada da svi ljudi koji umru a proglasi se moždana smrt oni se zapravo živi ukopavaju
i uz to tvrdi da su organi bezvrijedni iako neće da svojom "stručnom analizom" objasni zašto su bezvrijedni i zašto se koristi takav pojam
kako perfidno namjerno izbjgavanje davanja konkretnih odgovora na konkretna pitanja
vješalica wrote:
pojedinac wrote:
vješalica wrote:koje ti medicinske iliti stručne kvalifikacije imaš da vodiš raspravu ?
Stručnjak da li je ovo tačno?
pojedinac wrote:....... organi uzeti sa mrtvog čovjeka BEZVRIJEDNI!!!!!
DA ili NE!?
ja te lijepo pitam da odgovoriš a ti se tako ponašaš
fuj
To nije tačno i nema potrebe da svoje stavove radi neke vrste dokazivanja bojiš u crvenu boju jer je rezervirana za moderaciju.
Prvo kad se proglasi moždana smrt to znači da nema više moždanih aktivnosti. Nikakvih , pa uključujući i reakciju na bol.
Tako da ne vidim razloga zašto se pišu ovakvi postovi i iznose neistiniti navodi da su ljudi zapravo živi i osjete kad im se organi vade i da su u agoniji.
To nije tačno i nema potrebe da svoje stavove radi neke vrste dokazivanja bojiš u crvenu boju jer je rezervirana za moderaciju.
Prvo kad se proglasi moždana smrt to znači da nema više moždanih aktivnosti. Nikakvih , pa uključujući i reakciju na bol.
Tako da ne vidim razloga zašto se pišu ovakvi postovi i iznose neistiniti navodi da su ljudi zapravo živi i osjete kad im se organi vade i da su u agoniji.
Surprising Realities of Brain Death and Organ Donation Part 1:
Surprising Realities of Brain Death and Organ Donation Part 2: