Istina o Bogu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Zehran82

#1926 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 05/09/2025 11:10
Zehran82 wrote: 05/09/2025 10:55
Dozer wrote: 05/09/2025 10:34 ----
Sve si sam rekao :D
Hvala, dovidjenja, i prijatno :D
znaci operisan si od hipoteticke misli....

Hvala, dovidjenja, i prijatno :D :thumbup:
Dje si hipoteticaru veliki :lol:

Ja nisam, ali ti jesi operisan od toga. Ti si taj koji tvrdi da bog postoji i koji vjerujes u njegove nagrade i kazne, ne ja :lol:
Ja nisam, ali ti jesi operisan od toga.
itekako da jesi, a dokaz ti je sam sebi da iako govorim u hipotetickoj zamisli, sta bi bilo kad bi bilo.....a ti to odmah okreces i kazes, ahaaa znaci tak ovjerujes,znaci nisi siguran ovo ono.... :lol: znaci totalna si bruka od diskutanta....cak na nivou cirkusanta.

Ti si taj koji tvrdi da bog postoji i koji vjerujes u njegove nagrade i kazne, ne ja
u BOga se vjeruje logicki....nuzno je da postoji jer univerzum postoji, kompleksni zivot na zemlji postoji i mnogo toga sto ukazuje na postojanje Kreatora...a alternative Bogu su totalno nelogicne , presmijesne za pomisliti....ali inace se ateisti kratke pameti oslanjaju na takve stvari, kao za slamku spasa, ono u fazonu toneeeeeemo spasavajte, neko pruzi suhu slamku koju da se uhvate i bebica moze je prelomiti.....i onda se ateisti hvataju za tu slamku da se izvuku potopa.....

ta vasa slamka spasa je mutacija , ona jadna mutacija koja nezna jeli posla ili dosla... :lol:
teodati

#1927 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 05/09/2025 23:45 Kod vas dvojice se ne zna koji vise lupeta...

Onaj je ubijedjen da bog postoji, a pogotovvo njegove kazne, a ovaj sad prica o bogu iznad boga... :jbt:
Postoji samo jedan Bog, ne dva, jasno je tko je onda u pravu, ili još nije? :-D
Dozer

#1928 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Zehran82 wrote: 06/09/2025 12:36
Dozer wrote: 05/09/2025 11:10
Zehran82 wrote: 05/09/2025 10:55

znaci operisan si od hipoteticke misli....

Hvala, dovidjenja, i prijatno :D :thumbup:
Dje si hipoteticaru veliki :lol:

Ja nisam, ali ti jesi operisan od toga. Ti si taj koji tvrdi da bog postoji i koji vjerujes u njegove nagrade i kazne, ne ja :lol:
Ja nisam, ali ti jesi operisan od toga.
itekako da jesi, a dokaz ti je sam sebi da iako govorim u hipotetickoj zamisli, sta bi bilo kad bi bilo.....a ti to odmah okreces i kazes, ahaaa znaci tak ovjerujes,znaci nisi siguran ovo ono.... :lol: znaci totalna si bruka od diskutanta....cak na nivou cirkusanta.

Ti si taj koji tvrdi da bog postoji i koji vjerujes u njegove nagrade i kazne, ne ja
u BOga se vjeruje logicki....nuzno je da postoji jer univerzum postoji, kompleksni zivot na zemlji postoji i mnogo toga sto ukazuje na postojanje Kreatora...a alternative Bogu su totalno nelogicne , presmijesne za pomisliti....ali inace se ateisti kratke pameti oslanjaju na takve stvari, kao za slamku spasa, ono u fazonu toneeeeeemo spasavajte, neko pruzi suhu slamku koju da se uhvate i bebica moze je prelomiti.....i onda se ateisti hvataju za tu slamku da se izvuku potopa.....

ta vasa slamka spasa je mutacija , ona jadna mutacija koja nezna jeli posla ili dosla... :lol:
Ovdje si ti jedini koji ne znas jesi li posao ili dosao...
Cas bog postoji, kao i njegove nagrade i kazne, a sad odjednom postoji logicki (sta to uopste znaci?), a istovremeno je i hipoteticki "ako bog postoji" .
De, dogovori se malo sam sa sobom...postoji li ili ne postojj?
Last edited by Dozer on 06/09/2025 22:01, edited 1 time in total.
Dozer

#1929 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

teodati wrote: 06/09/2025 14:38

Onaj je ubijedjen da bog postoji, a pogotovvo njegove kazne, a ovaj sad prica o bogu iznad boga... :jbt:
OK. Jel to neki tvoj bog ili ovaj Smrletov, religijski?

Hajde vas dvojica to malo dogovorite, da znamo na cemu smo.
teodati

#1930 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 06/09/2025 22:00
teodati wrote: 06/09/2025 14:38

OK. Jel to neki tvoj bog ili ovaj Smrletov, religijski?

Hajde vas dvojica to malo dogovorite, da znamo na cemu smo.
Njegov ne postoji, barem ne onako kako on to misli, e da.
teodati

#1931 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Da li NIŠTA treba netko stvoriti?

Može li postojati samo od sebe?

Ako može, jasno je onda da obuhvaća cjelokupnu stvarnost sa svim dimenzijama koje postoje.

I da je istovremeno prostorno i vremenski nešto najmanje i najveće, u svim dimenzijama, ali i izvan prostora i vremena.

Eto neke "sitnice" iz moje teorije, za one naprednije filozofe, osobito metafizičare. :)
Dozer

#1932 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Sreca pa je samo filozofija i metafizika...

Pitanje za tebe - sta mislis o Lacerta dokunentu?
teodati

#1933 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 07/09/2025 11:52 Sreca pa je samo filozofija i metafizika...

Pitanje za tebe - sta mislis o Lacerta dokunentu?
Pa za tebe baš i nije sreća, moraš učiti logiku da bi do kraja shvatio cijelu istinu o postanku, jer ti jako šteka, ozbiljno.

I pusti reptile, oni su samo genetski inženjering Prve Vansvemirske Inteligencije, niti su htjeli nastati niti mogu bilo što učiniti što se budućeg života tiče, isto kao i mi ljudi, Vansvemirski Bogovi su glavni u cijelom našem prostor-vremenu, koje je daleko veće od našega svemira, i kako Oni kažu, tako će biti svima ne samo u svemiru, nego u cijeloj našoj dimenziji.

E da!
Dozer

#1934 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

To su oni sto jednom mislju mogu unistiti sve i svakoga?

Ne kontam zasto neku vrstu nazivas bogovima. Nemaju ime? Vjerovatno imaju, ali su i dalje vrsta koja je samo daleko starija i naprednija od nas, i to je to.

Otkricu ti tajnu - ja sam iftolen. Znam da znas sta je to.
teodati

#1935 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 07/09/2025 13:07 To su oni sto jednom mislju mogu unistiti sve i svakoga?

Ne kontam zasto neku vrstu nazivas bogovima. Nemaju ime? Vjerovatno imaju, ali su i dalje vrsta koja je samo daleko starija i naprednija od nas, i to je to.

Otkricu ti tajnu - ja sam iftolen. Znam da znas sta je to.
Nisu samo vrsta daleko starija i naprednija, već su vrsta koja je izmislila cijeli materijalni svijet, a to znači da nam mogu dati život, ali i uzeti ga, zato ih nazivam pravim Bogovima.

Ne znam što je to iftolen.

Ti nikako da prihvatiš činjenicu, da su ti Bogovi, ne samo autori knjiga već su i osobno bili na Zemlji, svatko u svoje vrijeme, i tako dali ljudima poruke za određeno vrijeme.

Misliš da je moguće da takva bića postoje, a kao ne mogu osobno doći u kontakt s ljudima, kakva je to logika?

Nikakva, ne spominjem ja Vede, Toru, Bibliju, Kuran, bez veze, ljudi nisu autori tih knjiga, garant, to će se i dokazati.
Dozer

#1936 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Pitaj informatora sta je, tj. ko je iftolen. Usput, iznosis zabranjene stvari, i to ti je informator trebao reci.
teodati

#1937 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 08/09/2025 18:50 Pitaj informatora sta je, tj. ko je iftolen. Usput, iznosis zabranjene stvari, i to ti je informator trebao reci.
Haha, lukav si, ali sam i ja, pa še kak. :-D
teodati

#1938 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Uskoro će i tako svi ljudi znati istinu o postanku svega, nema se što skrivati, neka se još malo bajke o tome pričaju na Zemlji, neće još dugo, dapače.
Dozer

#1939 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

teodati wrote: 08/09/2025 18:57
Dozer wrote: 08/09/2025 18:50 Pitaj informatora sta je, tj. ko je iftolen. Usput, iznosis zabranjene stvari, i to ti je informator trebao reci.
Mozda. Ali sam i ozbiljan. Kazne za prijevremeno otkrivanje su rigorozne. To bi trebao znati.
I, nisu oni nikakvi vansvemirci niti su stvorili svemir. Samo su prvi, najstariji u njemu, i radi toga i najmocniji. Prvi su shvatili funkcionisanje i interakciju mjehura, frekvencije i svjetlosni spektar, i kako manipulisati njima. Zasijali su sve sto su uspjeli, i geneticki modifikovali ono sto su nasli, poput nas.
Aro kand erpos iftolen ig ronk.
belfy

#1940 Re: Istina o Bogu

Post by belfy »

Smrle wrote: Ne samo da cu papagajski ponavljati cijelu pricu po ko zna koji put, nego cu sada ponavljati iste recenice i unutar postova unatoc svemu!
Zehran82 wrote: 03/09/2025 14:58 ...
tvoje tumbaranje kako tacno i zbog cega tako je stvorio adema i ogroman fokus na to je dokaz da ne znas postaviti prioritete....ti si onda poput zene u kuci koja diskutuje sa drugom zenom koju boju vunice ce uzeti da isplete novi stolnjak dok cijelo selo gori jer neprijateljska vojska ga je opkolila i tesko granatira....ali zena ipak pita drugu zenu koju boju vunice ce odabrati da pocne plesti stolnjak :-) eh ti si ta zena....kojoj su priroteti pobrkani...

Ti si covjece ovdje poslat od Boga da budes testiran, i tvoja vjecnost ovisi o tome, a smrt tvoja je zavrsetak testa, dok na sudnjem danu ces saznati rezultat, a zavisno od rezultata ili ides u Raj ili Pakao . druge nema.....

Bog kaze:

21:1 Ljudima se bliži čas polaganja računa njihova, a oni, bezbrižni, ne mare za to.

poput zene koja pita koju boju vunice ce odabrati za novi stolnjak, dok selo gori zbog granatiranja vojske :-) ti si ta zena druze....znaci pobrkani prioriteti totalno....cak i ne znas prioritete.
...
:lol:

Image
PixelDrifter

#1941 Re: Istina o Bogu

Post by PixelDrifter »

Dozer wrote: 08/09/2025 21:30
Svi ste vi momčad istog tima, ali sa različitim vjerovanjima. Jedan je opsjednut Kuranom, drugi vanzemaljcima, treći sa informatorima. Forum je religija, trebao sam da znam...
Dozer

#1942 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 09/09/2025 07:05
Svi ste vi momčad istog tima, ali sa različitim vjerovanjima. Jedan je opsjednut Kuranom, drugi vanzemaljcima, treći sa informatorima. Forum je religija, trebao sam da znam...
Last edited by Dozer on 09/09/2025 09:15, edited 1 time in total.
Dozer

#1943 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 09/09/2025 07:05 Svi ste vi momčad istog tima, ali sa različitim vjerovanjima. Jedan je opsjednut Kuranom, drugi vanzemaljcima, treći sa informatorima. Forum je religija, trebao sam da znam...
Timovi su dobra stvar :D
Last edited by Dozer on 09/09/2025 09:15, edited 1 time in total.
Dozer

#1944 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Dupli...
teodati

#1945 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Mozda. Ali sam i ozbiljan. Kazne za prijevremeno otkrivanje su rigorozne. To bi trebao znati.
I, nisu oni nikakvi vansvemirci niti su stvorili svemir. Samo su prvi, najstariji u njemu, i radi toga i najmocniji. Prvi su shvatili funkcionisanje i interakciju mjehura, frekvencije i svjetlosni spektar, i kako manipulisati njima. Zasijali su sve sto su uspjeli, i geneticki modifikovali ono sto su nasli, poput nas.
Nije istina, Vansvemirci su napravili svemir svojim znanjem, i jedini su pravi Bogovi u cijeloj našoj dimenziji prostor-vremena, a svi ostali koji su daleko kasnije u svemiru napravljeni su obična stvorenja, i sve vrste Vanzemaljaca, koliko god napredni bili, kao i mi ljudi.

Dakle materijalna bića su jedno, Vanzemaljci (svih vrsta i tehnologija, kao ne primjer "mali zeleni s NLO"), i mi ljudi.

A nematerijalna bića su sasvim drugo, to su po moći i znanju jedini Bogovi koji zbilja postoje (priroda sama po sebi ne postoji, već je tu umjetna tvorevina, samo kažem usput).

Znam da je teško povjerovati da postoji itko nematerijalan, ali hebi ga, to je jedina istina u koju ćemo se svi uskoro uvjeriti.

Ali očito nekima nije jasno što to znači nematerijalan, pa to su bića koja se ne sastoje od atoma, a isto fizički postoje kao i mi, detaljnije dakako samo u teoriji o svemu tome, jasno je zakaj, ne, se razme. :-D
Dozer

#1946 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

teodati wrote: 09/09/2025 19:06
Nije istina, Vansvemirci su napravili svemir svojim znanjem, i jedini su pravi Bogovi u cijeloj našoj dimenziji prostor-vremena, a svi ostali koji su daleko kasnije u svemiru napravljeni su obična stvorenja, i sve vrste Vanzemaljaca, koliko god napredni bili, kao i mi ljudi.

Dakle materijalna bića su jedno, Vanzemaljci (svih vrsta i tehnologija, kao ne primjer "mali zeleni s NLO"), i mi ljudi.

A nematerijalna bića su sasvim drugo, to su po moći i znanju jedini Bogovi koji zbilja postoje (priroda sama po sebi ne postoji, već je tu umjetna tvorevina, samo kažem usput).

Znam da je teško povjerovati da postoji itko nematerijalan, ali hebi ga, to je jedina istina u koju ćemo se svi uskoro uvjeriti.

Ali očito nekima nije jasno što to znači nematerijalan, pa to su bića koja se ne sastoje od atoma, a isto fizički postoje kao i mi, detaljnije dakako samo u teoriji o svemu tome, jasno je zakaj, ne, se razme. :-D
Ti si meni kralj, Tita mi :lol:

Od cega se sastoje ta "nematerijalna BICA", koja "nisu od atoma", a koja "postoje fizicki"...?

Kako "ne postoji tvorevina"?
Seawolf

#1947 Re: Istina o Bogu

Post by Seawolf »

teodati wrote: 09/09/2025 19:06

Koji je slijedeći broj u fibonaccijevom nizu, nakon broja 139.583.862.445?
PixelDrifter

#1948 Re: Istina o Bogu

Post by PixelDrifter »

Seawolf wrote: 09/09/2025 19:59
Koji je slijedeći broj u fibonaccijevom nizu, nakon broja 139.583.862.445?
:D :D :D
Dozer

#1949 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Tu je vec potrebno malo matematike, a on se bavi samo filozofijom i metafizikom, e da :D
sumirprimus

#1950 Re: Istina o Bogu

Post by sumirprimus »

Ha :shock: :lol:
Post Reply