Istina o Bogu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Zehran82

#1551 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

TojoOptics wrote: 12/07/2025 12:37
Zehran82 wrote: 12/07/2025 11:13

to je to, prozrio si ga, samo pogledaj post upucen meni i kako koristi srebrenicu da zanegira Boga u stilu Dawkinsa i njemu slicnih.
Ovo se ne moze reci na kulturan nacin, pa cu da ti odgovorim kako zasluzujes. Supcino, ne seri!
Neko mi je nervozan ovako rano :) smiri dozivljaj
Ludzak

#1552 Re: Istina o Bogu

Post by Ludzak »

Još jedna tema o izmišljenom imaginarnom biću.
Onda je trebala biti otvorena tema i o Zeusu, Afroditi, Zaratustri, Višnji itd... I oni, valjda, zaslužuju temu...
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#1553 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Zehran82 wrote: 12/07/2025 13:09
TojoOptics wrote: 12/07/2025 12:37
Zehran82 wrote: 12/07/2025 11:13

to je to, prozrio si ga, samo pogledaj post upucen meni i kako koristi srebrenicu da zanegira Boga u stilu Dawkinsa i njemu slicnih.
Ovo se ne moze reci na kulturan nacin, pa cu da ti odgovorim kako zasluzujes. Supcino, ne seri!
Neko mi je nervozan ovako rano :) smiri dozivljaj
Opet cu da ti ponovim, zavezi, supcino papanska.
Zehran82

#1554 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

TojoOptics wrote: 12/07/2025 13:33 ----
posto si mi lahak na zivcima, ja i ti zavrsavamo pricu od sad, sto se mene tice mozes sa zidovima diskutovati :thumbup:
TojoOptics

#1555 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Zehran82 wrote: 12/07/2025 14:30
posto si mi lahak na zivcima, ja i ti zavrsavamo pricu od sad, sto se mene tice mozes sa zidovima diskutovati :thumbup:
Nisam nervozan, ni slab na zivcima, vec ti odgovaram kako treba, zato sto trgujes zrtvama Srebrenice da bi opravdao svoje postove. Zbog toga si supak, papak i gnjida, plus podobro udaren u glavu. I ne diskutujem sa tobom vezano za tvoje budalastine, nisi vrijedan nikakve diskusije, ne laskaj sebi.
Dozer

#1556 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Zehran82 wrote: 12/07/2025 11:17
Dozer wrote: 12/07/2025 09:34 I, na kraju, koliko je Aisa imala godina kad je Muha navalio? 9-12-15... zna li se?

Samo nemojte reci da je u to vrijeme to bilo normalno, jer nije. Stotinama godina prije toga slicno se desavalo u Rimu od nekih careva i "velicina", i bilo osudjeno kao "izopaceno".

Zamislite svoju kcerku od 9-10-12 godina da je jase nekakav nepismeni bradonja... Ja imam dvije, i znam da bih takvog toljazio do stanja kashe svih kostiju, a izopaceni mozak bih mu ostavio za kraj, pa da je i bog him self.

malo da mi se edukujes prvo :) o historiji
Smrle.... koliko je Aisa imala godina kad je Muha legao na nju?
Zajebi palamudjenje i glupave video klipove s "tumacenjima".
Kratko i jasno - koliko je imala godina?
Dozer

#1557 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Zehran82 wrote: 12/07/2025 14:30
Smrle... nije upuceno meni, ali znam da mislis isto. Vidi....mozes ti biti u svom ego tripu ispravnosti i istine do besvijesti, ali to ne mijenja cinjenicu da si klasicni primjer neobrazovanog polupismenog papka koji nema pojma o terminima koje koristi, nemas pojma ni sta je diskusija, sta argumenti, sta dokazi, nisi sposoban svojim rijecima odgovoriti na bilo koje konkretno pitanje, i povrh svega se postavljas nadmeno, kao nekakva velicina. I onda se ne trebas cuditi sto dobijes odgovore kakve dobijes.

Panglu si, cinjenicno i dokazano, sto moze uvidjeti svako ko procita bilo koju temu na kojoj si ikad ucestvovao i ucestvujes, i to ti je to.
teodati

#1558 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

TojoOptics wrote: 09/07/2025 13:22 Nedostatak obrazovanja onemogucava citanje i razumijevanje kvalitetnog sadrzaja. Evolucija je dokazana kroz brojna naucna istrazivanja, fosilne zapise, genetske dokaze, medjutim, termin koji se koristi, teorija evolucije, u nauci ne znaci isto sto i u svakodnevnom govoru. U nauci, "teorija" je objasnjenje potkrepljeno ogromnim brojem dokaza (kao sto je teorija gravitacije). Rijec "teorija" ne umanjuje validnost evolucije – to je najsnaznije naucno objasnjenje koje imamo, sa ogromnom kolicinom dokaza.
Evolucija od jednostavnih do sve složenijih organizama je dokazana, ali ne sama po sebi, nego vođena, u tome je problem.
Dozer

#1559 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Koji su dokazi da je vodjena? Nema dokaza za to. Postoje samo pretpostavke, bazirane na cinjenicama poput brzine nase evolucije (evolucija inace ne ide brzinom kojom smo mi evoluirali), nekim genima koje imamo samo mi (govor i inteligencija), i famoznom nedostajucom karikom izmedju nas, Homo sapiensa, i drugih prethodnih Homo vrsta.

Ali, stvarni dokaz u realnosti jos uvijek ne postoji.

Da budemo nacisto, i ja mislim da smo kreirani, tacnije da je nasa vrsta namjerni upgrade neke prethodne, ali to nema nikakve veze s religijskim bogom i ostalim glupostima koje to slijede.
TojoOptics

#1560 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Postojala je kokonana, gulila se kao banana, a imala ukus kokosa. Bila je napravljena u cilju da se preskoci razbijanje kokosovih oraha. Prije 10.000 godina su zivjeli divovi Galapagosa, upravo gdje je danasnji Galapagos, na ledjima su imali oklop kao u kornjace i oni su se hranili kokonanama. Ta vrsta je poslije otisla u unutrasnjost nase planete koja je suplja i gdje i danas zive. Tajnu kokonana su odnijeli sa sobom. U potragu za divovima je krenuo Donglio. Donglio je imao potpuno suludu, ali fantastično razrađenu teoriju o tome. Prije dvadesetak godina, Donglio je imao malu radionicu za izradu plehanih šerpi. Tu i tamo bi dao sebi oduška da izbaci i koju plehanu šerpu piramidalnog oblika, koju je uzalud pokušavao da proda mušterijama, ubjeđujući ih kako hrana spremljena u istim ima bolji okus, da se ne kvari sa vremenom i time eliminira korištenje i posjedovanje frižidera. U isto vrijeme mu je pala na pamet opasna ideja da je sve oko nas jedna iluzija po pitanju vjerodostojnosti. Šta ako je unutrašnjost planete Zemlje šuplja? Jedini dokaz koji je Dongliju trebao za takvu tvrdnju bio je taj da sebi kaže: šuplja je! Odbacivši potpuno akademska stanovišta po svim pitanjima, Donglio je odlučio da napiše svoju povijest planete Zemlje i čovječanstva. Imao je kompjuter i Internet pri ruci. Na nesreću obrazovanih i inteligentnih ljudi. U ovom životu ljudi se dijele na one koji industrijski i iskreno lažu i na nesretnike koji misle da je Julije Cezar umro okružen prijateljima. U sjećanju mu je ostalo kada je Džingaš govorio Dongliju: “Upamti, ima ljudi koji će povjerovati u apsolutno sve idiotluke i bedastoće, samo treba dobro upakovati priču.” Donglio je dobro upamtio ove riječi. Plus, bio je lud. Ne lud u stilu da misli da je božiji sin, već potpuno funkcionalna budala sa nevjerovatnim talentom za uvjeravanje ljudi u vlastite laži i budalaštine. Zašto ne izmisliti novu religiju, gdje bi divovi spašavali ljude?
TojoOptics

#1561 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Ako neko tvrdi da je evolucija "vođena", to je religiozni ili filozofski stav, a nikako naučni konsenzus. Naučna zajednica smatra da evolucija nema svrhu niti plan – ona je rezultat slučajnih procesa i prilagođavanja. Papir i internet trpi sve, stoga svaka dalabu može da iznese svoje viđenje istine i da tvrdi da je njegova subjektivna realnost jedina prava.
Dozer

#1562 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Sve stoji, ali stoji i da smo se mi razvili rapidno brzo, tacnije prebrzo u odnosu na sve druge vrste na planeti. I to je cinjenica za duboko razmisljanje i istrazivanje.
Naravno, bez gluposti o bogu.
TojoOptics

#1563 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

AI

Ljudska vrsta (*Homo sapiens*) razvila se brže od mnogih drugih vrsta zbog kombinacije bioloških, kognitivnih, društvenih i okolišnih čimbenika. Evo ključnih razloga:

### 1. **Razvijen mozak i kognitivne sposobnosti**
- Ljudski mozak, posebno **neokorteks**, omogućio je složeno razmišljanje, apstraktno zaključivanje, planiranje i kreativno rješavanje problema.
- **Jezik** – sposobnost komunikacije složenim simbolima omogućila je prijenos znanja kroz generacije, što je ubrzalo kulturni razvoj.

### 2. **Kultura i tehnologija**
- Za razliku od drugih vrsta koje se oslanjaju na biološku evoluciju (sporu), ljudi koriste **kulturnu evoluciju** – znanje se brzo širi i poboljšava.
- Izum alata, poljoprivrede, pisanja i kasnije industrije omogućio je eksponencijalni napredak.

### 3. **Društvena organizacija**
- Sposobnost suradnje u velikim grupama (*npr. gradovi, države*) omogućila je podjelu rada i specijalizaciju, što je dovelo do efikasnijeg razvoja.
- Povezivanje putem trgovine, religije i zakona osiguralo je stabilnost društava.

### 4. **Prilagodljivost (adaptabilnost)**
- Ljudi su se uspjeli prilagoditi gotovo svim klimatskim zonama – od Arktika do pustinja – zahvaljujući tehnologiji (odjeća, nastambe, medicina).
- Korištenje vatre, poljoprivredna revolucija i kasnije industrijska revolucija promijenili su način života.

### 5. **Genetske prednosti**
- Neke mutacije (*npr. u genu FOXP2, povezanom s jezikom*) možda su pogodovale razvoju govora.
- Međusobno križanje s drugim hominidima (*npr. Neandertalcima*) moglo je unijeti korisne gene (npr. imunitet).

### Zašto druge vrste nisu tako napredovale?
- Većina životinja oslanja se na **biološku evoluciju**, koja je sporija.
- Nemaju jezik ili tehnologiju za brz prijenos znanja.
- Njihova prilagodba često je specijalizirana (*npr. tigar kao grabežljivac*), dok su ljudi generalisti.

### Zaključak
Ljudski razvoj nije samo rezultat jedne stvari, već **kombinacije inteligencije, kulture, suradnje i prilagodljivosti**. Dok druge vrste evoluiraju kroz prirodnu selekciju, ljudi su "preskočili" te ograničenje kulturom i tehnologijom.
Zehran82

#1564 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 12/07/2025 18:30 ----
po islamu samo je smio leci sa njom kad je bila u pubertetu, znaci imala menstruacije, dlake po stidnim mjestima itd.....tek tad. prije ne.
Zehran82

#1565 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

teodati wrote: 12/07/2025 18:43
TojoOptics wrote: 09/07/2025 13:22 Nedostatak obrazovanja onemogucava citanje i razumijevanje kvalitetnog sadrzaja. Evolucija je dokazana kroz brojna naucna istrazivanja, fosilne zapise, genetske dokaze, medjutim, termin koji se koristi, teorija evolucije, u nauci ne znaci isto sto i u svakodnevnom govoru. U nauci, "teorija" je objasnjenje potkrepljeno ogromnim brojem dokaza (kao sto je teorija gravitacije). Rijec "teorija" ne umanjuje validnost evolucije – to je najsnaznije naucno objasnjenje koje imamo, sa ogromnom kolicinom dokaza.
Evolucija od jednostavnih do sve složenijih organizama je dokazana, ali ne sama po sebi, nego vođena, u tome je problem.
Evolucija od jednostavnih do sve složenijih organizama je dokazana,
kako i gdje je dokazana???
Zehran82

#1566 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 12/07/2025 21:00 Sve stoji, ali stoji i da smo se mi razvili rapidno brzo, tacnije prebrzo u odnosu na sve druge vrste na planeti. I to je cinjenica za duboko razmisljanje i istrazivanje.
Naravno, bez gluposti o bogu.
I to je cinjenica za duboko razmisljanje i istrazivanje.
cinjenica, to ti pratio milione godina razvitka i evolucije, pa znas jer kazes cinjenica.

de mi objasni samo ovo, kako jedan motor moze da nastane evolucijom? a ima protiv sebe reparacijski mehanizam, entropiju itd
teodati

#1567 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

TojoOptics wrote: 12/07/2025 21:12 AI

Ljudska vrsta (*Homo sapiens*) razvila se brže od mnogih drugih vrsta zbog kombinacije bioloških, kognitivnih, društvenih i okolišnih čimbenika. Evo ključnih razloga:

### 1. **Razvijen mozak i kognitivne sposobnosti**
- Ljudski mozak, posebno **neokorteks**, omogućio je složeno razmišljanje, apstraktno zaključivanje, planiranje i kreativno rješavanje problema.
- **Jezik** – sposobnost komunikacije složenim simbolima omogućila je prijenos znanja kroz generacije, što je ubrzalo kulturni razvoj.

### 2. **Kultura i tehnologija**
- Za razliku od drugih vrsta koje se oslanjaju na biološku evoluciju (sporu), ljudi koriste **kulturnu evoluciju** – znanje se brzo širi i poboljšava.
- Izum alata, poljoprivrede, pisanja i kasnije industrije omogućio je eksponencijalni napredak.

### 3. **Društvena organizacija**
- Sposobnost suradnje u velikim grupama (*npr. gradovi, države*) omogućila je podjelu rada i specijalizaciju, što je dovelo do efikasnijeg razvoja.
- Povezivanje putem trgovine, religije i zakona osiguralo je stabilnost društava.

### 4. **Prilagodljivost (adaptabilnost)**
- Ljudi su se uspjeli prilagoditi gotovo svim klimatskim zonama – od Arktika do pustinja – zahvaljujući tehnologiji (odjeća, nastambe, medicina).
- Korištenje vatre, poljoprivredna revolucija i kasnije industrijska revolucija promijenili su način života.

### 5. **Genetske prednosti**
- Neke mutacije (*npr. u genu FOXP2, povezanom s jezikom*) možda su pogodovale razvoju govora.
- Međusobno križanje s drugim hominidima (*npr. Neandertalcima*) moglo je unijeti korisne gene (npr. imunitet).

### Zašto druge vrste nisu tako napredovale?
- Većina životinja oslanja se na **biološku evoluciju**, koja je sporija.
- Nemaju jezik ili tehnologiju za brz prijenos znanja.
- Njihova prilagodba često je specijalizirana (*npr. tigar kao grabežljivac*), dok su ljudi generalisti.

### Zaključak
Ljudski razvoj nije samo rezultat jedne stvari, već **kombinacije inteligencije, kulture, suradnje i prilagodljivosti**. Dok druge vrste evoluiraju kroz prirodnu selekciju, ljudi su "preskočili" te ograničenje kulturom i tehnologijom.
Nema pojma AI kako su zbilja ljudi nastali, tu je kraj te priče.
teodati

#1568 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

TojoOptics wrote: 12/07/2025 20:15 Ako neko tvrdi da je evolucija "vođena", to je religiozni ili filozofski stav, a nikako naučni konsenzus. Naučna zajednica smatra da evolucija nema svrhu niti plan – ona je rezultat slučajnih procesa i prilagođavanja. Papir i internet trpi sve, stoga svaka dalabu može da iznese svoje viđenje istine i da tvrdi da je njegova subjektivna realnost jedina prava.
Može naučna zajednica smatrati što hoće, kada će nešto konkretno znati o postanku svega kao i života na Zemlji, onda može biti ozbiljan sugovornik što se te teme tiče, dotle svojim pretpostavkama nije ništa više nego kao i druge religije, samo kažem.
teodati

#1569 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 12/07/2025 18:58 Koji su dokazi da je vodjena? Nema dokaza za to. Postoje samo pretpostavke, bazirane na cinjenicama poput brzine nase evolucije (evolucija inace ne ide brzinom kojom smo mi evoluirali), nekim genima koje imamo samo mi (govor i inteligencija), i famoznom nedostajucom karikom izmedju nas, Homo sapiensa, i drugih prethodnih Homo vrsta.

Ali, stvarni dokaz u realnosti jos uvijek ne postoji.

Da budemo nacisto, i ja mislim da smo kreirani, tacnije da je nasa vrsta namjerni upgrade neke prethodne, ali to nema nikakve veze s religijskim bogom i ostalim glupostima koje to slijede.
Ima, svaka nova vrsta ima novi svoj specifični program, a program samo Inteligencija zna napraviti, nitko drugi, e da.
Dozer

#1570 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Zehran82 wrote: 12/07/2025 21:30
Dozer wrote: 12/07/2025 18:30 ----
po islamu samo je smio leci sa njom kad je bila u pubertetu, znaci imala menstruacije, dlake po stidnim mjestima itd.....tek tad. prije ne.
Zasto je tebi, jednom od najvecih poznavalaca Muhammedovog zivota (bar se tako predstavljas), problem reci ovako jednostavnu stvar?
Nisam pitao sta je po islamu, nego koliko je godina imala. Naravno, ti po obicaju perfidno izbjegavas direktan odgovor cim si iole svjestan da je poguban za tvoj narativ, i pozivas se na kojekakve uopstene generalije.

Imas li kcer?
Zehran82

#1571 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 12/07/2025 22:36 ----
Zasto je tebi, jednom od najvecih poznavalaca Muhammedovog zivota (bar se tako predstavljas), problem reci ovako jednostavnu stvar?
Nisam pitao sta je po islamu, nego koliko je godina imala. Naravno, ti po obicaju perfidno izbjegavas direktan odgovor cim si iole svjestan da je poguban za tvoj narativ, i pozivas se na kojekakve uopstene generalije.

Imas li kcer?
ona kaze da je bila u pubertetu, dali joj vjerujes ili nevjerujes..?
Dozer

#1572 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Licemjeru, koji dio u recenici "koliko je imala godina?" ne razumijes?
Ok, ne zelis odgovoriti jer si svjestan da je to bilo pogresno. Odgovoricu ja onda tebi - imala je maksimalno 11-12 godina. Tada, za tvoju informaciju, pocinje pubertet kod djevojcica. Pazi - DJEVOJCICA.

Sljedece pitanje za tebe, veliki vjernice - da li bi ti, kao otac, dao svoju kcer od 11-12 godina nekom nepismenom bradonji da je jase?

Zamolicu za kratak.odgovor - da ili ne.
Zajebi budalastine "po islamu" i slicne nebuloze. Da ili ne?
Zehran82

#1573 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 12/07/2025 23:55 Licemjeru, koji dio u recenici "koliko je imala godina?" ne razumijes?
Ok, ne zelis odgovoriti jer si svjestan da je to bilo pogresno. Odgovoricu ja onda tebi - imala je maksimalno 11-12 godina. Tada, za tvoju informaciju, pocinje pubertet kod djevojcica. Pazi - DJEVOJCICA.

Sljedece pitanje za tebe, veliki vjernice - da li bi ti, kao otac, dao svoju kcer od 11-12 godina nekom nepismenom bradonji da je jase?

i ti jezik pocinjes da pustas kao ti pajdas Tojo :roll:
belfy

#1574 Re: Istina o Bogu

Post by belfy »

Zehran82 wrote: 12/07/2025 11:11
belfy wrote: 12/07/2025 03:10
Zehran82 wrote: 11/07/2025 00:32

tacno, moja greska, ispravno je: Kod Boga samo Islam prolazi.

ja koristim paskalovu metodu koristeci islam.
prvo si me pokusao kopirati sa tackama, ali ne znas sta iste znace. onda ti ja prepravljam post da bi zvucao normalno, dok ti drugi forumas ukazuje na ostalu nepismenost koju prosipas i ti to ne mozes ni ispraviti? i zelis da da te neko shvati ozbiljno?

pa, bolan, ovo ti je post sa onog drugog nika od prije osam godina, a koji si ponovio opet:
Smrcak15 wrote: 25/04/2019 11:10 ......
kao sto sam ti rekao, spolni odnos u dzennetu nema funkciju razmnozavanja, samim tim sto nece biti ni sperme, funkcija sexa u dzennet uje samo radi uzivanja...dok ako neko hoce dijete, dovoljno je da se pozeli, trudnoca ce sama od sebe nastati bez ikakvog seksa, i trudnoca ce kratka biti i rodit ce se dijete ubrzo, nema potrebe za cekanjem 9 mjeseci. Samo je dovljno da se pozeli da se stvari desavaju u dzennetu.

Ima u opisima dzenneta, stoji isto kada covjek hoda dzennetom, vidi pticu kako leti , pozeli da je jede, ona ce vec pecena pasti ....
cak se ni ne mogu sjetiti tvog prvog nika... ali na stranu sto vrtis istu pricu, sada ponavljas i moje tacke, pa cak i recenice...

cak i sa kopiranjem odgovra od AI zakljucak je isti (jer kopiras njegove odgovore). ti nisi nikakav sugovornik. ti si samo papagaj...

znas samo da ponavljas tudja misljenja, dok svojih nemas. jel tako?

hoces i dokaz za napostojanje Boga, onako usput? evo, ti koji si vjernik te zaboli klinac za genocid u Srebrenici. tebi je bitnije da palamudis i ponavljas stvari koje si vec sto puta rekao, ali ne mozes se uzdrzati taj jedan dan... (i ovo vazi i za ostale, kao sto rekoh na drugoj temi). tvoj Bog nije isti kao onih u Srebrenici ocigleno nepismeni i neupuceni papagaju... nadam se da ces nekada naci i malo stida.

prvo si me pokusao kopirati sa tackama,
i ne znam da ti tako radis....ali eto kopiram te :)

znas samo da ponavljas tudja misljenja, dok svojih nemas. jel tako?
vec pocinjes pametovati na moj racun....:)

hoces i dokaz za napostojanje Boga, onako usput? evo, ti koji si vjernik te zaboli klinac za genocid u Srebrenici. tebi je bitnije da palamudis i ponavljas stvari koje si vec sto puta rekao, ali ne mozes se uzdrzati taj jedan dan... (i ovo vazi i za ostale, kao sto rekoh na drugoj temi). tvoj Bog nije isti kao onih u Srebrenici ocigleno nepismeni i neupuceni papagaju... nadam se da ces nekada naci i malo stida.

aha u tom grmu lezi zec....znaci ti ces tu tragicnu pricu o srebrenici iskoristiti da negiras Boga....

kao da je Bog licno ubijao i naredio ubijanja bosnjaka i patnje koje smo svi prosli tokom rata u Bosni

evo, ti koji si vjernik te zaboli klinac za genocid u Srebrenici.
joj sto mrzim kad ovako neko palamudi na moj racun, a nista ne zna o meni, cak ne zna ni sta sam prosao sve u Ratu, znaci zarobljen bio i u od vojske RS i od HVO...zivili u sumama nekolika mjeseca da se spasimo.....i ono naslo meni pricati da me zaboli briga za genocid :roll: boze me sacuvaj ateistickog ludila.
tvoj Bog nije isti kao onih u Srebrenici ocigleno nepismeni i neupuceni papagaju..
nemoze ateisticko ludilo da bude prikriveno a da ne ispliva na povrsinu, iako nista mu nikad nisam rekao, iako ne vrijedjam nikoga, iako uljudno razgovaram....ali ono naslo da preko tragedije srebrenice udari po Bogu i sad i po meni.....
ti odgovaras samo da bi odgovorio, dok ono sto sam napisao nisi nikako razumio. doduse, tako je svaki put vec deset godina...

ali, evo, da bi tebi bilo lakse, da ja to svedem na samo jedno pitanje koje si prosli put preskocio. zasto si ponovovo ovdje?
Dozer

#1575 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Zehran82 wrote: 13/07/2025 00:42
Dozer wrote: 12/07/2025 23:55 Licemjeru, koji dio u recenici "koliko je imala godina?" ne razumijes?

i ti jezik pocinjes da pustas kao ti pajdas Tojo :roll:
Nisi odgovorio na pitanje.
Post Reply