hajde dokazi da ovaj jedan od najpoznatih strucnjaka na svijetu laze
Istina o Bogu
-
toska
#1152 Re: Istina o Bogu
Nema dokaza izuzev posrednih (navodio sam, nazovimo ih uvjerenja, istraživača na tom polju da postojanje ljudske dualnosti na tijelo i vlastito Ja ili self..., može smatrati moguće i urođenom).
Djeluje i logično samo po sebi bez nekih istraživanja.
Šta bi to Ja, ili kako ga nazvati, moglo značiti je diskutabilno, pojam svijesti je oskudan, a duše nedokazivo.
Kako god, senzibilinije duše ili "duše" kao pisci, pjesnici ili umjetnici naslućuju tu veću dubinu od same svijesti.
Sve ovo nije razlog posta već posmatranje čovjekovog uma i razuma kao čistu logičku spravu, kao neki kompjuter.
Posmatranje sebe i drugih to oštro demantaje, ni postojanje emocija ne objašnjava čovjeka, ali dodatno komplikuje sve.
-
broj dva
#1153 Re: Istina o Bogu
Ne kao čisto logičku spravu nego kao čisto biološki organ.toska wrote: ↑07/07/2025 01:21Nema dokaza izuzev posrednih (navodio sam, nazovimo ih uvjerenja, istraživača na tom polju da postojanje ljudske dualnosti na tijelo i vlastito Ja ili self..., može smatrati moguće i urođenom).
Djeluje i logično samo po sebi bez nekih istraživanja.
Šta bi to Ja, ili kako ga nazvati, moglo značiti je diskutabilno, pojam svijesti je oskudan, a duše nedokazivo.
Kako god, senzibilinije duše ili "duše" kao pisci, pjesnici ili umjetnici naslućuju tu veću dubinu od same svijesti.
Sve ovo nije razlog posta već posmatranje čovjekovog uma i razuma kao čistu logičku spravu, kao neki kompjuter.
Posmatranje sebe i drugih to oštro demantaje, ni postojanje emocija ne objašnjava čovjeka, ali dodatno komplikuje sve.
-
Zehran82
#1154 Re: Istina o Bogu
Zasto je bitno vjerovati u Boga?
Kratko receno
Zato sto ti o tom pitanju ovisi tvoja vjecnost, poigravanje sa tim pitanjem je poigravanje sa svojom vjecnoscu.
Kratko receno
Zato sto ti o tom pitanju ovisi tvoja vjecnost, poigravanje sa tim pitanjem je poigravanje sa svojom vjecnoscu.
-
kuglanje_ze
#1155 Re: Istina o Bogu
Tipičan nastup vjernika "dokaži da nije tako"
Nema se šta dokazivati. Nauka je dokazala sve, od velikog praska do nastanka života, evolucije... i sve argumentovano.
Samo vjernici ne trebaju ništa dokazivati, jer "sve piše u knjigama"... Ma hajde, šta sve piše u knjigama, ne bi vjerovali.
-
broj dva
#1156 Re: Istina o Bogu
LJudi jednosavno nisu pravljeni za vjecnost. Imamo ogranicen rok trajanja i to je pozitivno.
Da pouzdano znam (kao sto ne znam i ne vjerujem) da postoji raj i da mi se smjesi vjecito prebivaliste u raju ja bi pao u ocaj.
Zamisli ne sto godina, ne hiljadu godina, ne milion godina, ne milijardu godina nego vjecnost, beskonacnost godina...to je za epiode Black Mirror (ili starinske zone sumraka)
Inace od tog pitanja ovisi tvoj pojam morala, nacin na koji ces da zivis svoj zivot (da li prihvatas pravila religije ili ne, uz napomenu da dosta malen broj vjernika prihvata pravia svoje religije, vecina ih samo folira i lakho krse pravila) i mozda tvoj pogled na evoluciju, geologiju, kozmologiju mada su te naucne zavrzlame malo kome bitne.
-
Zehran82
#1157 Re: Istina o Bogu
kuglanje_ze wrote: ↑07/07/2025 11:33Tipičan nastup vjernika "dokaži da nije tako"
Nema se šta dokazivati. Nauka je dokazala sve, od velikog praska do nastanka života, evolucije... i sve argumentovano.
Samo vjernici ne trebaju ništa dokazivati, jer "sve piše u knjigama"... Ma hajde, šta sve piše u knjigama, ne bi vjerovali.
ima itekakoNema se šta dokazivati.
nije sve.Nauka je dokazala sve
nije dokazala nastanak zivota, ocito da ne poznajes modernu nauku, nema toga koji tvrdi da je dokazala, jer onaj ko tvrdi taj bi morao experimentom to pokazati...a to se jos nije desilo.od velikog praska do nastanka života,
ovo niposto se nije dokazalo....tereotisanje nije dokaz.evolucije.
ja planiram pokrenuti temu Dokaz za postojanje Boga, ali to cu vjerovatno poslije godisnjih odmora, i to cu da sabere masa toga od dokaza.....Samo vjernici ne trebaju ništa dokazivati,
-
Zehran82
#1158 Re: Istina o Bogu
broj dva wrote: ↑07/07/2025 11:37
LJudi jednosavno nisu pravljeni za vjecnost. Imamo ogranicen rok trajanja i to je pozitivno.
Da pouzdano znam (kao sto ne znam i ne vjerujem) da postoji raj i da mi se smjesi vjecito prebivaliste u raju ja bi pao u ocaj.
Zamisli ne sto godina, ne hiljadu godina, ne milion godina, ne milijardu godina nego vjecnost, beskonacnost godina...to je za epiode Black Mirror (ili starinske zone sumraka)
Inace od tog pitanja ovisi tvoj pojam morala, nacin na koji ces da zivis svoj zivot (da li prihvatas pravila religije ili ne, uz napomenu da dosta malen broj vjernika prihvata pravia svoje religije, vecina ih samo folira i lakho krse pravila) i mozda tvoj pogled na evoluciju, geologiju, kozmologiju mada su te naucne zavrzlame malo kome bitne.
covjek je sastavljen od Duse i tijela, tijelo ima ogranicen rok traja, dusa nema....dusa samo prelazi iz jednog stanja u drugi, a dusa u sebi sadrzi svijest, pa ti kad umres, svjestan si da si umro, i da si presao na drugi svijet a tijelo si ostavio.LJudi jednosavno nisu pravljeni za vjecnost. Imamo ogranicen rok trajanja i to je pozitivno.
nije smrt gasenje svijesti, nego samo prelazak iz jednog svjesnog stanja u drugo svjesno stanje.
ako bi te ovakav Raj cekao, da li bi pao u ocajDa pouzdano znam (kao sto ne znam i ne vjerujem) da postoji raj i da mi se smjesi vjecito prebivaliste u raju ja bi pao u ocaj.
zato sto sa ovim falicnim mindsetom ides u Raj, a to je pogresno, u Raju uopste nema dosade, da bi ti rekao, joooj meni se ne zivi vise, bas mi je dosadno ovdje itd....Zamisli ne sto godina, ne hiljadu godina, ne milion godina, ne milijardu godina nego vjecnost, beskonacnost godina...to je za epiode Black Mirror (ili starinske zone sumraka)
Raj je velicine univerzuma....a ne velicine neke planete....i ima 100 nivoa.
- Dozer
#1159 Re: Istina o Bogu
Hajde ti dokazi da on prica o dusi, a ne o svijesti. Svijest i dusa su za tebe isto, valjda? Namotavas Smrle, namotavas, al' slabo.
Jedina cinjenica je, a to ti oi ovaj covjek potvrdjuje, da mi jos uvijek nemamo pojma sta se desava s nasom tjelesnom energijom, a ni u mozgu. Kao sto znamo, energija se ne moze unistiti, nego samo promijeniti oblik, jel' tako?
Takodje, mi nemamo pojma sta se desava u nasem mozgu, ni kako funkcionise, ni zasto kod nekih ljudi radi ovako, kod nekih onako, pa neki ljudi imaju razne sposobnosti drugacije od velike vecine drugih, itd.itd.
Ja bih "dusu" preveo kao nasu zivotnu energiju, a ona nije bas toliko mala. Ne znam da li je neko nekad izmjerio ovo, bar priblizno, koliko mi energije stvorimo tokom zivota, neki prosjek, ali cinjenica je da sigurno stvorimo poprilicnu kolicinu. Ovo mozda moze malo bolje pojasniti neki fizicar i sl.
Da li nasa energija moze preci u nekoga drugog nakon nase smrti? Ja mislim da moze (ovo se naziva reinkarnacija), i cak postoje dokazi za to (Om Seti, npr., a nije jedina).
Da li se u nasem mozgu mogu desiti neke iznenadne promjene koje "otkljucaju" razne potencijale koje drugi ljudi nemaju (telepatija, razlicite fizicke sposobnosti, umjetnicke, itd.). Mislim da moze i to, i postoje dokazi i za to.
Da li se nasa svijest (sjecanja) na neki nacin moze prenijeti s nasom zivotnom energijom nakon nase smrti? Mislim da i to moze (Om Seti je opet dokaz i ovoga).
Itd. itd.
Medjutim, nista od ovoga nema nikakve veze s tvojim bogom, niti je tvoj bog igdje spomenuo ista od ovoga. Ovo samo znaci da mi jos uvijek puno toga ne znamo, ali da smo na dobrom putu da otkrijemo.
Last edited by Dozer on 07/07/2025 14:17, edited 1 time in total.
- Dozer
#1160 Re: Istina o Bogu
Smrle...ono sto ti ne uvidjas jeste da je koncept vjerovanja, pa od cega onda zavisi nagrada ili kazna, totalno besmislen kada se dovodi u vezu s nekim svemocnim i sveznajucim bicem kakvim religije predstavalju boga. Naprosto je besmisleno da jedno takvo bice, ili sta god vec mislite da jeste, ima bilo kakvu potrebu da njegova kreacija vjeruje u njega. Zasto bi mu to uopste bilo bitno?
Da li bi tebi na njegovom mjestu bilo bitno da li mravi vjeruju u tebe? To je bukvalno taj odnos. Ti kad stanes pored mravinjaka, ti si prema tim mravima kao bog. Mozes od njih raditi sta hoces, a oni tebi ne mogu nista, jel' tako? Cak im ne moras ni prici, mozes ih kamenjem potamaniti i masakrirati. I zamisli sad da je tebi bitno da te se ti mravi boje i da vjeruju u tebe... Mislim...ono... khm...
Postoje mnoge stvari koje mi jos uvijek ne znamo, postoje i mnoge stvari za koje znamo da su moguce, ali ih ne razumijemo (kao ove sto ti navedoh gore), ali nista od toga nema nikakve veze s religijskim bogom. Znam ja da je tebi tesko pojmiti da nesto postoji bez bozije volje, jer si sigurno i rodjen i odrastao u tom filmu, ali bar pokusaj shvatiti da postoji i paralelni univerzum u kojem ljudi ne poimaju boga uopste. I zivimo. I umrijecemo, bas kao i ti. Jedina razlika je sto ti u svojoj glavi imas ubjedjenje da ces otici na neko mjesto koje su ljudi izmislili prije 5000 godina, bilo raj ili pakao, svejedno je, a mi mislimo da ta mjesta uopste ne postoje.
-
kuglanje_ze
#1161 Re: Istina o Bogu
Možeš pričati kad nam podjeliš sliku čike sa dugom, bijelom bradom, koji sjedi na oblaku i sve nas gleda.Zehran82 wrote: ↑07/07/2025 11:47kuglanje_ze wrote: ↑07/07/2025 11:33Tipičan nastup vjernika "dokaži da nije tako"
Samo vjernici ne trebaju ništa dokazivati, jer "sve piše u knjigama"... Ma hajde, šta sve piše u knjigama, ne bi vjerovali.ima itekakoNema se šta dokazivati.
nije sve.Nauka je dokazala sve
nije dokazala nastanak zivota, ocito da ne poznajes modernu nauku, nema toga koji tvrdi da je dokazala, jer onaj ko tvrdi taj bi morao experimentom to pokazati...a to se jos nije desilo.od velikog praska do nastanka života,
ovo niposto se nije dokazalo....tereotisanje nije dokaz.evolucije.
ja planiram pokrenuti temu Dokaz za postojanje Boga, ali to cu vjerovatno poslije godisnjih odmora, i to cu da sabere masa toga od dokaza.....Samo vjernici ne trebaju ništa dokazivati,
Do tada je puno više nauka dokazala nego vjera
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#1162 Re: Istina o Bogu
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2WFbWk_oHDE&t=4s[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VvGJ4kwLZGc&t=5s[/youtube]
Odlican BBC dokumentarac. Za pogledati.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VvGJ4kwLZGc&t=5s[/youtube]
Odlican BBC dokumentarac. Za pogledati.
-
Zehran82
#1163 Re: Istina o Bogu
Dozer wrote: ↑07/07/2025 13:21 ----
Hajde ti dokazi da on prica o dusi, a ne o svijesti. Svijest i dusa su za tebe isto, valjda? Namotavas Smrle, namotavas, al' slabo.
Jedina cinjenica je, a to ti oi ovaj covjek potvrdjuje, da mi jos uvijek nemamo pojma sta se desava s nasom tjelesnom energijom, a ni u mozgu. Kao sto znamo, energija se ne moze unistiti, nego samo promijeniti oblik, jel' tako?
Takodje, mi nemamo pojma sta se desava u nasem mozgu, ni kako funkcionise, ni zasto kod nekih ljudi radi ovako, kod nekih onako, pa neki ljudi imaju razne sposobnosti drugacije od velike vecine drugih, itd.itd.
Ja bih "dusu" preveo kao nasu zivotnu energiju, a ona nije bas toliko mala. Ne znam da li je neko nekad izmjerio ovo, bar priblizno, koliko mi energije stvorimo tokom zivota, neki prosjek, ali cinjenica je da sigurno stvorimo poprilicnu kolicinu. Ovo mozda moze malo bolje pojasniti neki fizicar i sl.
Da li nasa energija moze preci u nekoga drugog nakon nase smrti? Ja mislim da moze (ovo se naziva reinkarnacija), i cak postoje dokazi za to (Om Seti, npr., a nije jedina).
Da li se u nasem mozgu mogu desiti neke iznenadne promjene koje "otkljucaju" razne potencijale koje drugi ljudi nemaju (telepatija, razlicite fizicke sposobnosti, umjetnicke, itd.). Mislim da moze i to, i postoje dokazi i za to.
Da li se nasa svijest (sjecanja) na neki nacin moze prenijeti s nasom zivotnom energijom nakon nase smrti? Mislim da i to moze (Om Seti je opet dokaz i ovoga).
Itd. itd.
Medjutim, nista od ovoga nema nikakve veze s tvojim bogom, niti je tvoj bog igdje spomenuo ista od ovoga. Ovo samo znaci da mi jos uvijek puno toga ne znamo, ali da smo na dobrom putu da otkrijemo.
evo najveci strucnjak na tom polju ti kaze, da dusa postoji koja sadrzi svijest i ona nastavlja poslije smrtiHajde ti dokazi da on prica o dusi, a ne o svijesti. Svijest i dusa su za tebe isto, valjda? Namotavas Smrle, namotavas, al' slabo.
ti neznas, ali to ne znaci da i drugi ne znaju....evo ti covjek fino sve objasnjavaJedina cinjenica je, a to ti oi ovaj covjek potvrdjuje, da mi jos uvijek nemamo pojma sta se desava s nasom tjelesnom energijom, a ni u mozgu. Kao sto znamo, energija se ne moze unistiti, nego samo promijeniti oblik, jel' tako?
cuj bas tako kazes, nista nije spomenuoMedjutim, nista od ovoga nema nikakve veze s tvojim bogom, niti je tvoj bog igdje spomenuo ista od ovoga. Ovo samo znaci da mi jos uvijek puno toga ne znamo, ali da smo na dobrom putu da otkrijemo.
Bog kaze:
6:61 ....a kad nekome od vas smrt dođe, izaslanici Naši(andjeli smrti) mu, bez oklijevanja, dušu uzmu.
-
Zehran82
#1164 Re: Istina o Bogu
Dozer wrote: ↑07/07/2025 13:27Smrle...ono sto ti ne uvidjas jeste da je koncept vjerovanja, pa od cega onda zavisi nagrada ili kazna, totalno besmislen kada se dovodi u vezu s nekim svemocnim i sveznajucim bicem kakvim religije predstavalju boga. Naprosto je besmisleno da jedno takvo bice, ili sta god vec mislite da jeste, ima bilo kakvu potrebu da njegova kreacija vjeruje u njega. Zasto bi mu to uopste bilo bitno?
Da li bi tebi na njegovom mjestu bilo bitno da li mravi vjeruju u tebe? To je bukvalno taj odnos. Ti kad stanes pored mravinjaka, ti si prema tim mravima kao bog. Mozes od njih raditi sta hoces, a oni tebi ne mogu nista, jel' tako? Cak im ne moras ni prici, mozes ih kamenjem potamaniti i masakrirati. I zamisli sad da je tebi bitno da te se ti mravi boje i da vjeruju u tebe... Mislim...ono... khm...
Postoje mnoge stvari koje mi jos uvijek ne znamo, postoje i mnoge stvari za koje znamo da su moguce, ali ih ne razumijemo (kao ove sto ti navedoh gore), ali nista od toga nema nikakve veze s religijskim bogom. Znam ja da je tebi tesko pojmiti da nesto postoji bez bozije volje, jer si sigurno i rodjen i odrastao u tom filmu, ali bar pokusaj shvatiti da postoji i paralelni univerzum u kojem ljudi ne poimaju boga uopste. I zivimo. I umrijecemo, bas kao i ti. Jedina razlika je sto ti u svojoj glavi imas ubjedjenje da ces otici na neko mjesto koje su ljudi izmislili prije 5000 godina, bilo raj ili pakao, svejedno je, a mi mislimo da ta mjesta uopste ne postoje.
nagrada i kazna zavisi od (vjerovanja i djela)Smrle...ono sto ti ne uvidjas jeste da je koncept vjerovanja, pa od cega onda zavisi nagrada ili kazna,
besmisleno je samo ono sto ti pises ovdje iz prostog razloga sto ti pises iz svog nahodjenja, po ceifu onako na suho....Naprosto je besmisleno da jedno takvo bice, ili sta god vec mislite da jeste, ima bilo kakvu potrebu da njegova kreacija vjeruje u njega.
prvo Bog nema potrebe, pa cak nema potrebu da iko vjeruje u njega, znaci moze bez svakoga i svega biti.....tako da ovdje izmisljas na svoju ruk uda Bogu je potrebno nesto.
Bitno nije njemu , bitno je tebi, samo sto ti mnogo toga nisi svjestan.Zasto bi mu to uopste bilo bitno?
a sta recimo nije tako kako ti mislis, sta ono kada umres vidis da si prebacen na drugo mjesto, i shvatis da smrt nije kraj, i da Boga ima, i da ce ti suditi, sta onda???Jedina razlika je sto ti u svojoj glavi imas ubjedjenje da ces otici na neko mjesto koje su ljudi izmislili prije 5000 godina, bilo raj ili pakao, svejedno je, a mi mislimo da ta mjesta uopste ne postoje.
kako ces se izvuci u toj situaciji? poigraj se malo hipoteticki sa tom mislju.
Last edited by Zehran82 on 07/07/2025 14:55, edited 1 time in total.
-
Zehran82
#1165 Re: Istina o Bogu
Bog nije nikakav ciko sa dugom bradom niti sjedi na oblacima......tu da smo odmah jasni.kuglanje_ze wrote: ↑07/07/2025 14:06 ----
Možeš pričati kad nam podjeliš sliku čike sa dugom, bijelom bradom, koji sjedi na oblaku i sve nas gleda.
Do tada je puno više nauka dokazala nego vjera
Bogu nema nista slicno, nije covjek, niti zivotinja, nema mu nista slicno, on je unikat.
I trazis sad nesto sto nema logike s obzirom sta znamo to sto znamo o zivotu....pa traziti da vidis Boga sad je kao da ti krenes gradom u kojem znas da se snimaju skrivene kamere,i pitas ljude okolo da ti pokazu skrivenu kameru....eh na tom je to nivou....ne shvatas da bi unistio svrhu skrivene kamere, tako isto bi unistio svrhu svoju ako bi ti se sad Bog pokazao.
A Boga ces ti vidjeti na sudnjem danu, ne brini se ti za to, kada dodje vrijeme vidjet ces ga, ali dzaba ti onda sto ga vidis, ne pika ti se nikakva opravdanja onda.
-
kuglanje_ze
#1166 Re: Istina o Bogu
O tom sudnjem danu pričate već 2000 godina, kako vam ne dosadi?
Jedino što ćemo "vidjeti" je kako trava raste, odozdo.
- TojoOptics
#1167 Re: Istina o Bogu
Morgan Freeman dezurni mudarac, inace po profesiji type cast glumac kao i kompletan Holivud i sada snima pseudo dokumenatarce u rangu istina o vanzemaljcima, raznorazne piramide, denikeni, folovi, golovi, kurci, palci. Ali, dobro, pa ubleha ide na ublehu, time se hrani. Ne moze ubleha na nauku, ne drzi vode, ali je mozes prilijepiti uz bilo koju svetu knjigu gdje vladaju fantazije, a znanje niti je pozeljno, niti treba. Jedini rekvizit, iskljuci mozak i vjeruj, sto anulira mozak iz price i ostaje samo vjerovanje.
-
kuglanje_ze
#1168 Re: Istina o Bogu
Ubleha je pitka za široke narodne mase. Spušta nauku na nivo neukog i onda se i neuk osjeća bitan. Tako mase oko sebe okupljaju vjera, desničari, pa i Deniken i slični pseudomislioci.TojoOptics wrote: ↑07/07/2025 15:14 Morgan Freeman dezurni mudarac, inace po profesiji type cast glumac kao i kompletan Holivud i sada snima pseudo dokumenatarce u rangu istina o vanzemaljcima, raznorazne piramide, denikeni, folovi, golovi, kurci, palci. Ali, dobro, pa ubleha ide na ublehu, time se hrani. Ne moze ubleha na nauku, ne drzi vode, ali je mozes prilijepiti uz bilo koju svetu knjigu gdje vladaju fantazije, a znanje niti je pozeljno, niti treba. Jedini rekvizit, iskljuci mozak i vjeruj, sto anulira mozak iz price i ostaje samo vjerovanje.
Kad dođe do nauke, onda kreće otpor jer ne razumiju i ne žele da razumiju.
Zato društvo i jeste u stadiju gdje idioti vladaju slijepima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1169 Re: Istina o Bogu
Osobno mislim da ce sudnji dan za 1 do 4 milijarde godina
Zato se ne zamaram time
Mislim da nikad o tome posta napisaonisam
Zato se ne zamaram time
Mislim da nikad o tome posta napisaonisam
- TojoOptics
#1170 Re: Istina o Bogu
Jer ce onda da te muci, posto je frajer totalni psihopata, napisao cijelu knjigu o przenju u vatri, pardon dvije: Bajbl i Kuran, ali u Kuranu se bas ufurao u vatru, piroman pravi, dalabu totalna. I na sudnjem danu (biva zadnji dan), eeeeee, sad bujrum, birajte: tava, vrelo ulje, kazan, kazan sa vrelim uljem, bacac plamena, skidanje koze pa rostiljanje, odvajanje udova pa przenje dok ne postanu hrskavi, nabijanje na uzareni vatreni kolac, i tako to, ali sve zato sto te voli, a ti nisi vjerovao u njega, sada te kao psiho ljubomorni sadista kaznjava...mozak iskljucen, vjerovanje na max. i onda nastaju ovakve baljezgarije napisane u svetim knjigama, koje niti su svete, niti vrijede nesto kao knjige, zali boze celuloze i papira.
- Dozer
#1171 Re: Istina o Bogu
Ne kontas. Ne moze postojati strucnjak za nesto sto mi ne znamo ni sta je, ni kako funkcionise. Kontas? Kao da kazes da postoji strucnjak za proizvodnju mozga.
Ili, kao da si rekao da postoji strucnjak za boga. Postoji li?
-
Zehran82
#1172 Re: Istina o Bogu
kuglanje_ze wrote: ↑07/07/2025 14:58 O tom sudnjem danu pričate već 2000 godina, kako vam ne dosadi?
nisi ti to shvatio bas najbolje....O tom sudnjem danu pričate već 2000 godina, kako vam ne dosadi?
kako ce mi dosaditi to kad se na Sudnjem danu odlucuje moja vjecnost a i tvoja....
neces.Jedino što ćemo "vidjeti" je kako trava raste, odozdo.
-
Zehran82
-
Zehran82
#1174 Re: Istina o Bogu
natrabunja mi se ti ovdje svasta nestaTojoOptics wrote: ↑07/07/2025 15:25Jer ce onda da te muci, posto je frajer totalni psihopata, napisao cijelu knjigu o przenju u vatri, pardon dvije: Bajbl i Kuran, ali u Kuranu se bas ufurao u vatru, piroman pravi, dalabu totalna. I na sudnjem danu (biva zadnji dan), eeeeee, sad bujrum, birajte: tava, vrelo ulje, kazan, kazan sa vrelim uljem, bacac plamena, skidanje koze pa rostiljanje, odvajanje udova pa przenje dok ne postanu hrskavi, nabijanje na uzareni vatreni kolac, i tako to, ali sve zato sto te voli, a ti nisi vjerovao u njega, sada te kao psiho ljubomorni sadista kaznjava...mozak iskljucen, vjerovanje na max. i onda nastaju ovakve baljezgarije napisane u svetim knjigama, koje niti su svete, niti vrijede nesto kao knjige, zali boze celuloze i papira.
-
Zehran82
#1175 Re: Istina o Bogu
a boze me ti sacuvaj, sta je ovo ovakoNe moze postojati strucnjak za nesto sto mi ne znamo ni sta je, ni kako funkcionise. Kontas?