evo ustao sam i ne znam gdje mi je glava. Znam na ramenu je ali Bogami kad sam se probudio nakon veoma krakte noci (legao sam u 3h, na sehur) prva pomisao mi je bila hajd pokusaj preko saxa dobiti savjet iako mislim da je to za mene porazavajuce. Al sta, kad ne vidim nekog izlaza...barem trenutno! Pokusat cu da budem sto kraci....hvala svima od srca koji mi budu pokusali pomoci, jer sam bas u velikoj dilemi i ovo me razara s vremena na vrijeme!
Radi se o vezi koju evo vec 1,5g na daljinu odrzavam. Ja u njemackoj ona u jednom gradu u tzv sumskoj...upoznali se preko neta. Kliknem ja nju preko neta posto mi se svidjela opticki I korz daljni razgovor mi se jos vise dopala i relativno brzo se zaljubljujem. Jedna opaska s moje strane: nikad mi nije jedna veza dolazila u obzir iz bih jer sam skeptican dal je to vise interes vec ljubav kad neko pokuca iz dijaspore, al et hajd vidi nece te pojesti. Sto me BAS dere je da sama pomisao da me neko hoce samo radi papira je ….da ne pricam dalje. Znate i sami sta mislim! Nju sam nako intutivno kliknuo i poceo se dopisivati. I islo je dobro na pocetku i sve kako je se vrijeme vise odmicalo, evo vec 1,5g dana kako smo se “upoznali”, postajalo je ozbiljnije. Imali smo normalni tok....Ja kakav jesam (vjernik, studirao, situiran, fin tako barem drugi kazu da ne baljezgam ramazan je bla bla) tj osoba koja na samom pocetku zelila odmah da rascisti neke stvari tj poslije mozda 2 mjeseca sam poceo pitati koliko si veza imala skim i tako, jer mi ipak nije svejedno dal je samo 1 ili bubam 16 proslo preko nje. I nije mi to svejedno. Kad mi je rekla da je imala 2 veze kontam hajd progutat cu (mada znam da je u danasnje vrijeme ta cifra manje vise "ok")! Al Bogami i to se promjeni na 4 poslije par mjeseci...evo dok ovo pisem kao da imam odgovor na moje pitanje al tesko je tu odluku donijeti sam pa cu nastaviti da opisem tu cijelu situaciju. I kad je rekla 4 tj prva laz od njene strane onda sam ostao manje vise frapiran a u drugu ruku sam sebi rekao: "pa sam si kriv sto si na startu pitao osobu preko neta neke stvari koje ne idu tj intimne i osobu koja te nikad nije vidjela" Al et uzeo sam sebi pravo da i to pitam jer sam, ljudi zaista, maksimalno iskren i to ocekujem, kakva naivna pomisao od mene, od drugih isto! E sad je to uvijek bilo mic po mic od tih 4 nije bilo 3 veza i jedna afera vec i ta afera je isto veza bila od 2 mjeseca!
Uglavnom smo se vidjeli prvi put nakon pola godine dopisivanja i kad smo se vidjeli prvi put to je bilo to. Osjecaji su tu bili barem sa moje strane. Ona mi je rekla poslije 4 mjeseca intezivnog kontakta da me voli sto je za mene bilo bez veze i sta sam njoj i naglasio...i poslije tog nije vise nikad nista rekla dok se nismo vidjeli. Ona se mnogo po cemu ravna po meni tj ja kazem vako ona kaze jeste tako je. Primjer vjera mi je bitna a kod nje je to bilo manje vise naleti pa me prodze i sve tako a sad se ipak vise meni prilagodzava jer kako ona kaze pusti mi vremena, sto joj i “pustam”, da ja to sama uradim, jer ipak je to za mene sve novo. Nisam u vjeri odrasla. Kuzite? I hajd kontam ok je...Medzutim ja, kako se da vidjeti po samom naslovu, zelim samo istinu. Meni je problem ponekad i to me bas pocne prziti da je imala 4 njih i da zelim sve u detalje da znam.Pocnem razmisljati sta je ona sve sa njima radila. zNam da je u vezi et u nekoj "modernoj normalno" da se ljudi bas iskacu u krevetu znaci pushing lizing itd. Medzutim ja imam jos taj "kontroverzni" stav, koji guram od sebe kad pomislim na to jer me boli sta je tu sve moguce moglo da bude dok je ona skakala u krevetu. I to me isto zanimalo medzutim ona je rekla, placuci i tanka je na zivcima kako ona kaze a i lici mi na to jer je prosla zaista mnogo rat, studij u becu, prva veza je razvalila emotivno itd itd, da vise mi nece nista pricati jer to za nju nije normalno i sto to ne ostavim na stranu. A ja kakav jesam to sto i ona odlicno zna, ne ide. Al sam ipak poslije vise bezuspjesnih pokusaja pitajuci nju za neke detalje iz veze, rekao prestani vise, koliko god da te pece kako je skim bilo, ne smijem bit egoistican. Nemam to pravo da je pitam kad nece i kad udari svaki put u plac. I zadnji dogovor je pao da ce ONA sebi izabrati taj dan gdje ja nju sve zivo mogu pitati jer sam joj toliko zivaca popio. I te detalje jos nisam dobio i tako sam sinoc sa jednim njenim ex preko fb imao susret: ex (njezin)- moja sadasnja veza. ZNaci napravio sam fakeprofil i njemu se javio sto kako izgleda nije ni primjetio. Sama ta akcija od mene je koja me razara jer ulazim sve dublje al je volim...a i ta ljubav kako osjetim je koja se moze da pobrise kad sam saznao neke detalje od njenog ex. Manje vise smo pricali o tome kako je islo u vezi….
Hajd vi recite kako da saznam istinu?
Jel tu interes da se ode u inostranstvo iako ima posao u drzavnoj firmi pored cinjenice da zivi u sumskoj?
Sponzor?
I kljucno pitanje: KAKO TO MOGU SAZNATI?
Kroz koji dan idem na godisnji pa sve razmisljam dta da izvedem? Da joj saljem detektiva ili „snimam“ sa diktafonom?