Istina i samo istina...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
tragac istine

#1 Istina i samo istina...

Post by tragac istine »

Pozdrav selam narode....

evo ustao sam i ne znam gdje mi je glava. Znam na ramenu je ali Bogami kad sam se probudio nakon veoma krakte noci (legao sam u 3h, na sehur) prva pomisao mi je bila hajd pokusaj preko saxa dobiti savjet iako mislim da je to za mene porazavajuce. Al sta, kad ne vidim nekog izlaza...barem trenutno! Pokusat cu da budem sto kraci....hvala svima od srca koji mi budu pokusali pomoci, jer sam bas u velikoj dilemi i ovo me razara s vremena na vrijeme!
Radi se o vezi koju evo vec 1,5g na daljinu odrzavam. Ja u njemackoj ona u jednom gradu u tzv sumskoj...upoznali se preko neta. Kliknem ja nju preko neta posto mi se svidjela opticki I korz daljni razgovor mi se jos vise dopala i relativno brzo se zaljubljujem. Jedna opaska s moje strane: nikad mi nije jedna veza dolazila u obzir iz bih jer sam skeptican dal je to vise interes vec ljubav kad neko pokuca iz dijaspore, al et hajd vidi nece te pojesti. Sto me BAS dere je da sama pomisao da me neko hoce samo radi papira je ….da ne pricam dalje. Znate i sami sta mislim! Nju sam nako intutivno kliknuo i poceo se dopisivati. I islo je dobro na pocetku i sve kako je se vrijeme vise odmicalo, evo vec 1,5g dana kako smo se “upoznali”, postajalo je ozbiljnije. Imali smo normalni tok....Ja kakav jesam (vjernik, studirao, situiran, fin tako barem drugi kazu da ne baljezgam ramazan je bla bla) tj osoba koja na samom pocetku zelila odmah da rascisti neke stvari tj poslije mozda 2 mjeseca sam poceo pitati koliko si veza imala skim i tako, jer mi ipak nije svejedno dal je samo 1 ili bubam 16 proslo preko nje. I nije mi to svejedno. Kad mi je rekla da je imala 2 veze kontam hajd progutat cu (mada znam da je u danasnje vrijeme ta cifra manje vise "ok")! Al Bogami i to se promjeni na 4 poslije par mjeseci...evo dok ovo pisem kao da imam odgovor na moje pitanje al tesko je tu odluku donijeti sam pa cu nastaviti da opisem tu cijelu situaciju. I kad je rekla 4 tj prva laz od njene strane onda sam ostao manje vise frapiran a u drugu ruku sam sebi rekao: "pa sam si kriv sto si na startu pitao osobu preko neta neke stvari koje ne idu tj intimne i osobu koja te nikad nije vidjela" Al et uzeo sam sebi pravo da i to pitam jer sam, ljudi zaista, maksimalno iskren i to ocekujem, kakva naivna pomisao od mene, od drugih isto! E sad je to uvijek bilo mic po mic od tih 4 nije bilo 3 veza i jedna afera vec i ta afera je isto veza bila od 2 mjeseca! ;) Pa kontam covjece hajd razumije je jer se upisao stvar na samom pocetku i sad gutaj i to sam sve sebi govorio s obzirom da je imala pravo da mi ne kaze istinu na samom pocetku jer ko sam ja da mi kaze sve na startu a nikad me nije vidjela. Nadam se da ne mislite sad ko je ovaj specijalac al mislim da mi svi imamo nesto "specijalno" pa se nadam da ovaj pokusaj nece bit uprazno i uzaludan...inace moja djevojka je bila jedno vrijeme 6 godina u njemackoj kao izjeglica tokom rata i vratila se u "rs" da bi odmah otisla u bec da studira i vratila se sa nezavrsenim faksom,koji je zavrsila u bih jer kako kaze hebeno joj bilo jer zaista nije imala podrske...mora se raditi mnogo da bi se izdrzalo i tako...sto razumijem nije mi to problem neki sad. I drugari/ce moji/e od te 4 veze su bile tri iz inostranstva...imala je nekad ponudu u njemackoj da se uda za papire sto je ona odbila po njenoj izjavi i rekla mi ako mi ne vjerujes zovemo ga a meni je to manje vise "glupo" ili sta ja znam ko je taj hans ;) Mozda njoj ide u prilog ko ce ti ga znati...oprostite ako bude ovo vise nabacano al tako se trenutno osjecam. nije lahko.
Uglavnom smo se vidjeli prvi put nakon pola godine dopisivanja i kad smo se vidjeli prvi put to je bilo to. Osjecaji su tu bili barem sa moje strane. Ona mi je rekla poslije 4 mjeseca intezivnog kontakta da me voli sto je za mene bilo bez veze i sta sam njoj i naglasio...i poslije tog nije vise nikad nista rekla dok se nismo vidjeli. Ona se mnogo po cemu ravna po meni tj ja kazem vako ona kaze jeste tako je. Primjer vjera mi je bitna a kod nje je to bilo manje vise naleti pa me prodze i sve tako a sad se ipak vise meni prilagodzava jer kako ona kaze pusti mi vremena, sto joj i “pustam”, da ja to sama uradim, jer ipak je to za mene sve novo. Nisam u vjeri odrasla. Kuzite? I hajd kontam ok je...Medzutim ja, kako se da vidjeti po samom naslovu, zelim samo istinu. Meni je problem ponekad i to me bas pocne prziti da je imala 4 njih i da zelim sve u detalje da znam.Pocnem razmisljati sta je ona sve sa njima radila. zNam da je u vezi et u nekoj "modernoj normalno" da se ljudi bas iskacu u krevetu znaci pushing lizing itd. Medzutim ja imam jos taj "kontroverzni" stav, koji guram od sebe kad pomislim na to jer me boli sta je tu sve moguce moglo da bude dok je ona skakala u krevetu. I to me isto zanimalo medzutim ona je rekla, placuci i tanka je na zivcima kako ona kaze a i lici mi na to jer je prosla zaista mnogo rat, studij u becu, prva veza je razvalila emotivno itd itd, da vise mi nece nista pricati jer to za nju nije normalno i sto to ne ostavim na stranu. A ja kakav jesam to sto i ona odlicno zna, ne ide. Al sam ipak poslije vise bezuspjesnih pokusaja pitajuci nju za neke detalje iz veze, rekao prestani vise, koliko god da te pece kako je skim bilo, ne smijem bit egoistican. Nemam to pravo da je pitam kad nece i kad udari svaki put u plac. I zadnji dogovor je pao da ce ONA sebi izabrati taj dan gdje ja nju sve zivo mogu pitati jer sam joj toliko zivaca popio. I te detalje jos nisam dobio i tako sam sinoc sa jednim njenim ex preko fb imao susret: ex (njezin)- moja sadasnja veza. ZNaci napravio sam fakeprofil i njemu se javio sto kako izgleda nije ni primjetio. Sama ta akcija od mene je koja me razara jer ulazim sve dublje al je volim...a i ta ljubav kako osjetim je koja se moze da pobrise kad sam saznao neke detalje od njenog ex. Manje vise smo pricali o tome kako je islo u vezi….
Hajd vi recite kako da saznam istinu?
Jel tu interes da se ode u inostranstvo iako ima posao u drzavnoj firmi pored cinjenice da zivi u sumskoj?
Sponzor?
I kljucno pitanje: KAKO TO MOGU SAZNATI?
Kroz koji dan idem na godisnji pa sve razmisljam dta da izvedem? Da joj saljem detektiva ili „snimam“ sa diktafonom?
velim4

#2 Re: Istina i samo istina...

Post by velim4 »

Nisam bio registrovan na ovom forumu i pri googlanju sam nekako zakacio ovu temu pa sam kliko da vidim sta je a onda kad sam kreno citati procitao sam sve od prvog do zadnjeg slova. Pravo me zainteresovala prica i odlucio sam ti reci neko svoje misljenje. Cak imam i ja nekog slicnog iskustva. Recimo da sam upoznao jednu zensku osobu iz Svicarske koja ima mjesano porijeklo iz BiH i Srbije. Mi se jos ne znamo predugo, mozda nekih 2 mjeseca iako je ona meni draga, mada sumjam da ce biti nesto vise nakon vremena nekog jer opet je tesko da ti kazs nekome kad zivis u BiH da ti se stvarno svidja a da ne zelis je zbog papira ili takvog necega. Iako meni stvarno nije do toga jer imam ovdje jako dobre prijatelje, porodicu i sve tako da mi ne bi bilo nimalo lahko kad bi se odlucio za taj korak ali tesko je to nekome objasniti. Ali ne bih sad da predje ova tema na mene. Pisem ti svoj slucaj cisto da uporedis neke stvari i da vidis kako je to kod mene i da probam dati neki savjet. Znaci ja sam sa ovom svojom potpuo otvoren. Bilo bi ok kad bi nam reko i koliko imas godina cisto radi usporedbe ako nije tajna, mislim da vidimo kako se krece to. Kao sto rekoh otvoren sam i govorio sam joj sve iskreno. To je mozda i razlog sto je ona dosta zainteresovana. Cak sam je pitao i onako otvoreno sta misli o meni i rekao joj da mi se svidja. Ona je rekla da nije zaljubljena ali da joj se nekako svidjam nije sad da nista ne osjeca i onako zadnje vrijeme se cesto dopisujemo i pricamo navecer i kaze nekako ako neko vrijeme ne pisemo kao da joj nesto fali. Tako bar ona kaze. Uglavnom, ja sam bio opet iskren i rekao joj da me moze pitati sta god zeli i da cu joj odgovoriti, ali sam zato i ja nju neke intimnije stvari pitao s tim sto sam naglasio da ne mora odgovoriti ako nece. Probaj i ti tako. Mozes je slobodno sve pitati, nece nista naskoditi. Ova nije imala nesto puno momaka barem tako kaze, i nije bas tip koji spava sa svakim, ali radi usporedbe, meni to i nije presudjujuce. Mislim da se ne lazemo koliko god da smo stari bilo bi idealno da nadjete curu koja ce ti kasnije biti zena a da je nevina, ali ako je ja volim meni to i nije toliko presudno, sad samo da nije neki manijak koji je radila sve, bukvalno sve. Ali takvih osoba nema bas toliko i moze se barem prepoznat da su takve jer one najcesce o sexu pricaju i o tome. Ja sam ovu moju iskreno pitao sta misli i ona je rekla da mozda u buducnosti kad se bolje upoznamo bas ono za sta ja znam jedno 2 godine mozda i bude nesto, a do tada ne zna stvarno a i rekla je da se ne bi ljutila ako nadjem neku drugu u medjuvremenu jer kako kaze to je dug period i nikad ne znas sta ti se moze desiti. Mada opet ne znam da li je to govorila srcem ili samo glavom ali ok. Sto se tice detektiva, ne znam koja ti je svrha, ne bih to preporucio. Svaka je individua za sebe, ali neces nista postici niti mozes otkriti njene iskrene osjecanje na taj nacin, jedino sto mozes otkriti je da vidis da li ima drugog u svom zivotu to je sve. Ja smatram da i po pisanju mogu prepoznat neke stvari, pa tako vidim da je recimo ova moja zasigurno iskrena i da nema nekoga, i reko sam joj da i ako nadje nekoga slucajno da je to potpuno ok i da je bolje da kaze nego da laze. Nemas neki nacin za koji bi to sigurno otkrio.
Pala mi je na pamet jedna suluda ideja i mozda cak i ne zrela, ali reko si da koristis fb, ima sad ono nesto kao ask.fm gdje mozes postavljat anonimna pitanja i dobit odgovore, ukoliko ona ima to mogao bi joj postavit i neko normalno anonimno pitanje sumnjam da bi pogodila ko je u pitanju. Ali to opet ne znam koliko je realno i zrelo niti da li to ima, sam procjeni. Ako imas nekih direktnih pitanja slobodno mi reci.
mr_gospodin

#3 Re: Istina i samo istina...

Post by mr_gospodin »

Moze li mi neko na PM poslati objasnjenje, interesuje je me koja je svrha ovih trol tema, gdje covjek napravi temu i to mu je ujedno i prvi post, plus ovdje jos jedan takav odgovara plus oba imaju identican stil pisanja, ko su ljudi koji ih prave, zasto to rade, itd? :-)
Pokusao sam dokuciti, nisam uspio, dosada?
Hvala
lPk

#4 Re: Istina i samo istina...

Post by lPk »

velahavle
Hemera

#5 Re: Istina i samo istina...

Post by Hemera »

omrsili ste se obojica :lol:
miki.ba

#6 Re: Istina i samo istina...

Post by miki.ba »

Ovi oce da gu... i da ožene nevinu.... bošnje. :D
kadinica

#7 Re: Istina i samo istina...

Post by kadinica »

Želim enter u tekstu :bih:
danny_boy

#8 Re: Istina i samo istina...

Post by danny_boy »

mr_gospodin wrote:Moze li mi neko na PM poslati objasnjenje, interesuje je me koja je svrha ovih trol tema, gdje covjek napravi temu i to mu je ujedno i prvi post, plus ovdje jos jedan takav odgovara plus oba imaju identican stil pisanja, ko su ljudi koji ih prave, zasto to rade, itd? :-)
Hvala
Nema jednostavnog pojašnjenja. Za to postoji cijela nauka koja se zove
psihologija, koja proučava između ostalog i takve poremećaje ličnosti!

Jedan prijedlog ekipi koja vodi portal. Obavezno uvedite limit minimalnog broja
objavljenih postova nekog člana, da bi to lice steklo pravo da postavlja teme.
To je super stvar i bila bi jako dobro rješenje za ovakve teme.
Platformas

#9 Re: Istina i samo istina...

Post by Platformas »

mr_gospodin wrote:Moze li mi neko na PM poslati objasnjenje, interesuje je me koja je svrha ovih trol tema, gdje covjek napravi temu i to mu je ujedno i prvi post, plus ovdje jos jedan takav odgovara plus oba imaju identican stil pisanja, ko su ljudi koji ih prave, zasto to rade, itd? :-)
Hvala
:thumbup:
I men bi trebalo pojasnjenje
frameni

#10 Re: Istina i samo istina...

Post by frameni »

Ova dvojica kao da su blizanci :-) Identicna misljenja...
majmunce

#11 Re: Istina i samo istina...

Post by majmunce »

Ako zelis istinu, prijavi to za Preljubnike odosno Balkanske prevare, mozes platiti ako zelis da ne snimaju.
danny_boy

#12 Re: Istina i samo istina...

Post by danny_boy »

frameni wrote:Ova dvojica kao da su blizanci :-) Identicna misljenja...
I to jednojajčani :D
coinspinner

#13 Re: Istina i samo istina...

Post by coinspinner »

kadinica wrote:Želim enter u tekstu :bih:
:lol: :thumbup:
majmunce

#14 Re: Istina i samo istina...

Post by majmunce »

Prestanite da se zezate i bukvalno roviti po tudjim temama i razmisljati dali je to trol tema i tako dalje. Mislim stvarno nema smisla, svako neka svoja posla gleda a ne tudja. Mozda momku stvarno treba pomoc i vi tako.
mr_gospodin

#15 Re: Istina i samo istina...

Post by mr_gospodin »

majmunce wrote:Prestanite da se zezate i bukvalno roviti po tudjim temama i razmisljati dali je to trol tema i tako dalje. Mislim stvarno nema smisla, svako neka svoja posla gleda a ne tudja. Mozda momku stvarno treba pomoc i vi tako.
Ma sta kazes :lol:
Jesi to ti ih pravio, jopove jopove
Cuj roviti po tudjim temama :lol:
Je li ovo forum? Jest. Je li svako malo ispadaju ovavki likovi i ovavke teme? Jesu. Jesu li to ljudi primjetili? Jesu. Je li smiju da se cude i zapitaju? Smiju. U cemu je problem.
Norm

#16 Re: Istina i samo istina...

Post by Norm »

Ja nista nisam skont"o, osim da je on u Njemackoj a ona negdje u sumi...
Sanchezsa90

#17 Re: Istina i samo istina...

Post by Sanchezsa90 »

Ma tebra cim ona nece da pricao tome znaci da je pregazila pozamasna cifra . Da je 5-6 rekla bi ti kao sto ti je rekla i za tu cetvoricu . Jebaji ga zivot ide dalje :)
Locked