Istezanje kičme (trakcija, ekstenzija kičme)

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
DanteX

#1 Istezanje kičme (trakcija, ekstenzija kičme)

Post by DanteX »

Zdravo forumaši :)

Treba mi jedna mala pomoć.

Naime, djevojka mi ima problema sa kičmom. Koliko sam upoznat ima ukliješten živac u donjem dijelu i sve to izazivaju dva pomjerena diska (jedan lijevo i drugi desni), drugim riječima diskus herniju nu lumbalnom dijelu kičme. Trenutno se nalazi u bolnici i počela je primati terapije. Danas (ponedjeljak) je bio prvi dan terapije od mogućij 10-15 dana.

Njeni bolovi su toliko izraženi da po cijeli dan mora ležati, eventualno nekad ustane da prohoda 30-ak minuta. Odlazak u WC ili sjesti u auto predstavlja velik problem. Isto tako saginjanje ili dozanje noge (jedna 45 druga do 60 stepeni). Mora ležati na ravnoj podlozi. Doktori kažu da za mladu djevojku uopšte ne bi trebala imati takav problem, ali sada kako je tako je.

Prvi dan terapije je prošao tako što je legla na sto za istezanje kičme. Čitao sam nešto o tome i upoznat sam sa tom metodom. Ali mene interesuje da li je neko sa foruma prolazio kroz isto to ili neko ko još ima problem sa tim? Kakve su terapije? Pogotovo to sa istezanjem kičme? Uglavnom sve moguće informacije oko tog problema i terapija bi dobro došle.

Zahvaljujem se unaprijed :)
DanteX

#2 Re: Istezanje kičme (trakcija, ekstenzija kičme)

Post by DanteX »

Bilo ko??? :?
DanteX

#4 Re: Istezanje kičme (trakcija, ekstenzija kičme)

Post by DanteX »

Hvala ti :thumbup:
Post Reply