Istemati plocu kod vjecne vatre

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Fair Life

#101 Re: Istemati plocu kod vjecne vatre

Post by Fair Life »

sahan wrote:Sram vas bilo u Sarajevo x com u da se ponosite tekstom ispisanim kod vjecne vatre. Zar 1992. nismo bili zrtve agresije Srbije, Crne Gore i te slavne Jugoslovenske armije. Zbog toga treba predlaziti da se spomen ploca istema, a vjecna vatra ugasi jer je simbol komunistickog jednoumlja, a nikakvog antifasizma, jer kako ce biti antifasisti isti oni koji su izvrsili agresiju na BiH i poveli nezapamcenu kampanju genocida. Ko god danas podrzava te retrogradne snage u najmanju ruku politicki i moralno je retardiran, a vjecna vatra i spomen ploca su jednostavno, u komunistickom maniru, nagrdile kulturno-historijski spomenik zgrade hotela Grand.
Image
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

flashco wrote:A sta je sa onima koji se nisu slagali sa KOMUNISTIMA pa su truhnuli u Zenici, Foci, Golom i ostalim zatvorima komunistickog rezima?
Ako previse seres protiv sistema svugdje ces zaglaviti.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

sahan wrote:Image

Evo vam slike bravara kad vam je toliko simpatican.
A da ti nisi slucajno peder pa ti smeta kad muskarac uhvati zenu za sisu :-)
flashco

Post by flashco »

hrasno38 wrote:
sahan wrote:Image

Evo vam slike bravara kad vam je toliko simpatican.
A da ti nisi slucajno peder pa ti smeta kad muskarac uhvati zenu za sisu :-)

Nesto mi ova tiletova ruka nije udure!?

Izgleda kao da je flcifikat. Tile nije bio krkan da fata za sisu gdje se slika, kad je mogo i imo bilo koju picku je htjeo. Od pjevaljki do Jovanke (ko ona mi neka pljacka)
supersonic

Post by supersonic »

pa zbog kretena kao što si ti sarajevo treba oept oslobađati. koji si ti maloumnik. onda treba poništiti i 9. maj, ako još uvijek znaš šta to znači. to bi trebao biti dan pobjede nad fašizmom. ali, ti si primjer da fašizam nije pobijeđen. kažeš komunističko jednoumlje, šta sad imaš? demokrate koji kradu i od Boga i od naroda. zbog vas treba opet otvoriti Goli Otok. da se ja pitam vi biste meni od njega napravili pješčanu plažu. zbog vas takvih "otvorenih umova" nam se i desilo svo ovo zlo. ja ću dok sam živ slaviti dan oslobođenja Sarajeva, jer je to jedino pravo oslobođenje koje je ovaj grad imalo.
zalosna_sova

Post by zalosna_sova »

rajvosa wrote:
zalosna_sova wrote:
rajvosa wrote:Cekajte, zasto napadate covjeka / nick sahan / nije mi stvarno jasno..Licno mislim da taj tzv dan oslobodenja sarajeva treba preispitati....Cuj dan oslobodenja Sarajeva 1945..Pa ljudi mi smo imali rat 2002 -2006 dan kada je uz podrsku NATO saveza izvrsena deblokada grada dan kada su smlatili cetnike na brdima i naredili im povlacenje.Pa koji kurac se vise drzimo te jebene 1945 godine.Dajte ljudi smirite se sta vam je .Sahan nije u krivu.

Pozdrav
s.ne lupaj gluposti. da se drzis ciinjenica shvatio bi da si u krivu. a istorijska cinjenica je da je sarajevo 6 aprila 1945 oslobodjeno od fasista.

Ja sam ti iznio cinjenice .Molim reci mi ko je to drzao sarajevo u opsadi preko tri godine i ko je ubio 10 000 sarajlija, da nisu mozda ti tvoji partizani iz 1945.To mi odgovori ...
o kakvim to ti cinjenicama govori:? :lol: .prvo rat nismo imali 2002-2006 vec 1992-1995. drugo cinjenica je da si prolupao jer ploca koja se nalazi u Titovoj ulici je striktno vezana za II svjetski rat i NOB kao i za oslobodjenje Sarajeva od fasista 1945 godine i ne znam iz kojeg razloga mijesas agresiju na BiH iz 1992 godine sa tim periodom. mozda je jedini razlog sto imas bolesno razmisljanje kao sahan ali to je vec prica za neke ustanove a ne forum. :?
Qler

Post by Qler »

i najveca je glupost porediti socijalizam u bivsoj jugi sa rezimima u kini, rusiji i slicnim! Mi smo za SVE njih bili SVIJET! Sa jugoslovenskim pasosem si mogao gdje god si htio, bilo koju zemlju, samo pokazes crveni i prolaz! A sad?! I ako u Hrvatsku odes, dobar si! Jebem ti ovu drzavu i ovaj rezim!!!! Da hoce Bog dati da sad dodje na vlast neko ko Tito sa takvim jednoumljem!

Pa prije si mogo zaspati na sred ulice, bez bojazni da te neko opljacka, nisi morao zakljucavati stan, niko ti ga ne bi opljacko, a eno neki dan, prica mi stara njenoj kolegici upali u stan dok je ona bila tu! Nije smjela jadna zena da pisne, da je ne bi i silovali, pokrila se i pravila da spava!!! JEBEM TI OVU DRZAVU!!! I SVE OVE NASE DEMOKRATE I SVE NJIHOVE IDEJE I OSTALA SRANJA!!!!! I TEBE I TAKVE KAO TI SA NJIMA!!!
rajvosa

Post by rajvosa »

zalosna_sova wrote:
rajvosa wrote:
zalosna_sova wrote: s.ne lupaj gluposti. da se drzis ciinjenica shvatio bi da si u krivu. a istorijska cinjenica je da je sarajevo 6 aprila 1945 oslobodjeno od fasista.

Ja sam ti iznio cinjenice .Molim reci mi ko je to drzao sarajevo u opsadi preko tri godine i ko je ubio 10 000 sarajlija, da nisu mozda ti tvoji partizani iz 1945.To mi odgovori ...
o kakvim to ti cinjenicama govori:? :lol: .prvo rat nismo imali 2002-2006 vec 1992-1995. drugo cinjenica je da si prolupao jer ploca koja se nalazi u Titovoj ulici je striktno vezana za II svjetski rat i NOB kao i za oslobodjenje Sarajeva od fasista 1945 godine i ne znam iz kojeg razloga mijesas agresiju na BiH iz 1992 godine sa tim periodom. mozda je jedini razlog sto imas bolesno razmisljanje kao sahan ali to je vec prica za neke ustanove a ne forum. :?

Hajde dobro fuli sam za deset godina....Ja sam bio u sarajevu tj BiH u ratu, to je za mene cinjenica bitnija nego ona plocica i vjecna vatra.Meni je puno vazniji datum deblokade sarajeva 1996 nego tzv oslobodenje sarajeva 1945.
Vjerujem da tamo negdje u podrinju cetnici slave dan oslobodenja srebrenice....dali su u to ime postavili plocu sa natpisom i vjecnu vatru to ne znam...
Nisi mi odgovorio na prvo pitanje...pa dobro ti i tako koristis surealne argumente.
Hajde da pokusamo sa drugim, mozda uspije.

Jeli ti stvarno mislis da je 1945 god. porazen fasizam....????????????????????
Prenj

Post by Prenj »

rajvosa wrote: Hajde dobro fuli sam za deset godina....
Fulio si ti mnogo vise: Razliku izmedju fasista i antifasista. :(
rajvosa

Post by rajvosa »

Prenj wrote:
rajvosa wrote: Hajde dobro fuli sam za deset godina....
Fulio si ti mnogo vise: Razliku izmedju fasista i antifasista. :(

To je vec uvreda.Kad tako mislis kazi sta sam to napisao da tako mislis.
bosniaque

#111 Re: Istemati plocu kod vjecne vatre

Post by bosniaque »

CROCOP wrote:
sahan wrote:Sram vas bilo u Sarajevo x com u da se ponosite tekstom ispisanim kod vjecne vatre. Zar 1992. nismo bili zrtve agresije Srbije, Crne Gore i te slavne Jugoslovenske armije. Zbog toga treba predlaziti da se spomen ploca istema, a vjecna vatra ugasi jer je simbol komunistickog jednoumlja, a nikakvog antifasizma, jer kako ce biti antifasisti isti oni koji su izvrsili agresiju na BiH i poveli nezapamcenu kampanju genocida. Ko god danas podrzava te retrogradne snage u najmanju ruku politicki i moralno je retardiran, a vjecna vatra i spomen ploca su jednostavno, u komunistickom maniru, nagrdile kulturno-historijski spomenik zgrade hotela Grand.
Ti nam reci sto cemo radit!? Takvima kao ti treba zabranit ulaz u Sarajevo, na obostrano zadovoljstvo. Nama neces smrdit gradom a tebi Vjecna vatra (sigurno si je do prije mjesec dana zvao "guma koja gori") i spomen ploca podignuta borcima NOP nece smetati. A kad utvrdis neke povijesne cinjenice, onda se upusti u diskusiju i teme kojima sad nisi dorastao.

kazite mi dali postoji vjecna vatra u zagrebu ili beogradu!!! :?
Prenj

#112 Re: Istemati plocu kod vjecne vatre

Post by Prenj »

bosniaque wrote: kazite mi dali postoji vjecna vatra u zagrebu ili beogradu!!! :?
Nije ni u Zagrebu ni u Beogradu streljano 10,000 gradjana nego u Sarajevu.
bosniaque

#113 Re: Istemati plocu kod vjecne vatre

Post by bosniaque »

Prenj wrote:
bosniaque wrote: kazite mi dali postoji vjecna vatra u zagrebu ili beogradu!!! :?
Nije ni u Zagrebu ni u Beogradu streljano 10,000 gradjana nego u Sarajevu.

pa neka je nek gori :-D , samo neznam dali ima nest da gori i za zrtve u proshloj agresiji na sarajevo, i dali ce sarajevo-x na glavnoj stranici npr. 11.juli svake godine da se malo prisjeti....pa moglo bi npr. da stoji 11. JULA 1995 SRBO-CETNICKI ZLOCINCI SU UBILI PREKO 10000 HILJADA NEVINIH CIVILA!!!! :? :-?
Bumbar

#114 Re: Istemati plocu kod vjecne vatre

Post by Bumbar »

:shock: nema smileya koji udara glavom od zid...
Prenj

Post by Prenj »

Invitae wrote:niko ne negira potrebu za obiljezavanjem WWII

samo sto su vremena takva da jedan zlocin bude zasjenjen drugim

stoga je potrebno revidirati historijske prioritete jer se na ovakav nacin ismijavamo i izrugujemo sa vise od 10000 mrtvih sarajlija 1992-95. mnostva ranjenih, pobijene djece, narodnih heroja u pravom smislu rijeci itd. itd.

Ako iko zasluzuje spomenik to su sarajlije u zadnjem ratu, gradani, djeca, borci, sehidi, poginuli, ranjeni...
Ploca u Titovoj ulici je postavljena davno prije ovog rata.
Zasto slicne ploce nema i za zrtve ovog rata, pitaj "patriotske" stranke na vlasti.
Ali bojim se da su previse zauzeti kradjom i lopovlukom, pa nikako da stignu do nekakvih zrtava. Koga jos briga za to kada unosni poslovi nicu na sve strane.
bosniaque

Post by bosniaque »

Prenj wrote:

stoga je potrebno revidirati historijske prioritete jer se na ovakav nacin ismijavamo i izrugujemo sa vise od 10000 mrtvih sarajlija 1992-95. mnostva ranjenih, pobijene djece, narodnih heroja u pravom smislu rijeci itd. itd.

Ako iko zasluzuje spomenik to su sarajlije u zadnjem ratu, gradani, djeca, borci, sehidi, poginuli, ranjeni...
Ploca u Titovoj ulici je postavljena davno prije ovog rata.
Zasto slicne ploce nema i za zrtve ovog rata, pitaj "patriotske" stranke na vlasti.
Ali bojim se da su previse zauzeti kradjom i lopovlukom, pa nikako da stignu do nekakvih zrtava. Koga jos briga za to kada unosni poslovi nicu na sve strane.

pa ima i toga sto jest jest! :-?
Toozla

Post by Toozla »

...'45, ljudi izasli kao pobjednici iz rata, napravise svoju drzavu, odbranise se od Staljina, posvetise se radu i napretku....naravno, napravise i neke greske....
...pedeset godina kasnije, danasnje generacije smatraju da je sve dobro palo sa neba bez imalo truda i odricanja, a za sve lose krivci su "oni"...

...samo se pitam kako ce na ucinak nase generacije gledati nasi unuci...
...nasa djela ce obiljezavati javnim WC-ima tako da se svako moze posatipi i iznjatike u znak zahvalnosti na nas minuli rad....

...volim samo sebe...
Prenj

Post by Prenj »

Kako je bilo moguce da Tuzla napravi spomenik svojim zrtvama na Kapiji?
Da, jednog dana ce se vjerovatno napraviti i spomenik zrtvama zadnjeg rata i u Sarajevu, ali sa obaveznom kafanom u prizemlju i ljetnom bastom pored. :(
Ko sumnja u to, neka samo proseta pored At mejdan parka i malo razgleda "muzicki paviljon"
Prenj

Post by Prenj »

Invitae wrote:Paviljon je prekrkanast :oops:

Nesrazmjeran ambinetu i parku kao parku.

A sto se tice muzike pa svakako je izgubio prvobitnu namjeru.

Licno bih tu izgradio dzamiju da zaokruzim trokut Begova-Careva-Jekova :lol:
I tu Jekan napisa jedan od svojih najduzih tekstova :)

Nije valjda da je moguce zaraditi dzamiju vec samo zachatavanjem po vlast nepovoljnih forumskih tema i postiranjem glupih fotografija?
Mada nakon sto su onoliki sarajevski kriminalci postali hadzije - sve je moguce :(
pitt

Post by pitt »

Invitae wrote:opusti se covjece, iz tebe zraci neki negativizam :oops:

apatija, nezadovoljstvo, bezizlaznost

ja vecih pesimista od vas ne vidoh :zzzz:

a ubjeden sam da imam materijalno manje od vecine, da imam mozda vise razloga za brigu i tugu...

ali pokusavam da salom na vlastiti racun razbijem tu atmosferu apokalipse kojoj tezite

uzgred...
hebo vas tito & zlaja u grupnjaku zvanom jugonostalgija :lol:

Zivio fatmir, saha, hadzija, i velagici....novi heroji NOR-a (narodno-oslobodilackog razgrabljivanja) :D:D
Locked