Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Tercius

#26 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by Tercius »

vješalica wrote:
Tercius wrote:
vješalica wrote:ja pričam o nevažećoj a ne o važećoj
drotovijo
Pa ja znao sam, nemos ti to svariti.Jbg.Naplacat ces se ti kazni i sudskih troskova blago majci.
pa kako ću se naplaćati kazne

nisi ni pročitao gore moje odgovore

tipicno za drota...
Obicno sto pises su gluposti pa nesto i nemam volje, a naplacat ces se zbog takvog pristupa to ti je vise nego sigurno, ti si jedan od onih kojem je lakse metar u guzicu nego cenat u glavu.
vješalica

#27 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by vješalica »

Tercius wrote: Obicno sto pises su gluposti pa nesto i nemam volje, a naplacat ces se zbog takvog pristupa to ti je vise nego sigurno, ti si jedan od onih kojem je lakse metar u guzicu nego cenat u glavu.
nemaš volje da čitaš u tome je problem,jer da imaš volje biti pametan,shvatio bi do sada da sam kulturno autoru teme iznijela sopstveni slučaj u pogledu produženja vozačke
i naravno nikakve kazne nisam platila i ne vidim razloga da plaćam
naravno drotu je osim što je potrebno crtati,treba dodatno i obojiti za lakše shvatanje

autoru je istekla vozačka i pričamo o istekloj vozačkoj,naravno drot kasno pali,pa se uključuje sa objašnjenjima o vozačkoj koja još uvijek vrijedi i o njenom vraćanju/deponovanju u dosije...šta rećiii
Tercius

#28 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by Tercius »

vješalica wrote:
Tercius wrote: Obicno sto pises su gluposti pa nesto i nemam volje, a naplacat ces se zbog takvog pristupa to ti je vise nego sigurno, ti si jedan od onih kojem je lakse metar u guzicu nego cenat u glavu.
nemaš volje da čitaš u tome je problem,jer da imaš volje biti pametan,shvatio bi do sada da sam kulturno autoru teme iznijela sopstveni slučaj u pogledu produženja vozačke
i naravno nikakve kazne nisam platila i ne vidim razloga da plaćam
naravno drotu je osim što je potrebno crtati,treba dodatno i obojiti za lakše shvatanje

autoru je istekla vozačka i pričamo o istekloj vozačkoj,naravno drot kasno pali,pa se uključuje sa objašnjenjima o vozačkoj koja još uvijek vrijedi i o njenom vraćanju/deponovanju u dosije...šta rećiii
Onaj, nisi u pravu u tome je sva poenta.Ne moze se voziti sa vozackom koja je istekla, istekla i samim time nije vazeca, jer zakon kaze da je uslov za upravljanje vazeca vozacka koju covjek u ovom slucaju nema jer je istekla i nevazeca je kontas, je ne znam koji dio texta ne razumijes.

VIII - VOZAČI
1. Uslovi za upravljanje vozilima
Član 172.
(1) Motornim vozilom u saobraćaju na putu može da
upravlja samo lice koje ima važeću vozačku dozvolu, stranu
vozačku dozvolu ili međunarodnu vozačku dozvolu.
(2) Kad upravlja motornim vozilom, vozač mora sa sobom
da nosi važeću vozačku dozvolu i
dužan je da je pokaže na
zahtjev ovlašćenog lica

Član 239.
(1) Novčanom kaznom od 30,00 KM kazniće se za prekršaj:

27) vozač koji u saobraćaju na putu upravlja motornim
vozilom a njegovoj vozačkoj dozvoli je istekao rok važenja (član
172. stav (1));
spreca

#29 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by spreca »

Ljudi stavam je ba ......ako mislite da je ubjedite to vam je uzalud jer kod nje ne vazi pravo osim njenog......nju ce muz(ako ga ikada bude imala)svaki dan tuci avansom :lol: :lol: :lol: zbog tvrdoglavosti :lol: :lol: ruka mu se pozlatila :lol:
_Reds_

#30 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by _Reds_ »

Možete produžiti vozački ma kada je istekla.

Meni bila istekla, i onda i tu isreklu izgubio, i opet odbio novu.
kakotakonikako

#31 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by kakotakonikako »

Sto se pojedini prave pametni a ociti nisu. Radi se o dva pojma: istekla i vazeca vozacka dozvola. Nadam se da to nije tesko za shvatiti. Pitanje za ove koje se prave pametni: Zasto bi neko produzavao VAZECI dokument.
Filter

#32 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by Filter »

zabrinjavajuce jbte :roll:
Ludzak

#33 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by Ludzak »

Meni VD istekla 24tog ovog mjeseca. Nemam načina ljekarski da izvadim jer bolnica ne prima zbog ove yebene korone. Ja otišao, oko 18tog, do Cipsa da vidim sta mi je činiti, vele da vozim dok mi ne istekne. Evo dan danas vozim sa nevažecom VD. Moram na posao, đaba.
Ne znam sta da radim. Čekati da bolnoca pocne primati pacijente, ili... :roll:
Lost_Found

#34 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by Lost_Found »

Ludzak wrote: 29/04/2020 17:10 Meni VD istekla 24tog ovog mjeseca. Nemam načina ljekarski da izvadim jer bolnica ne prima zbog ove yebene korone. Ja otišao, oko 18tog, do Cipsa da vidim sta mi je činiti, vele da vozim dok mi ne istekne. Evo dan danas vozim sa nevažecom VD. Moram na posao, đaba.
Sanasa na Grbavici radi, mozes izvaditi ljekarsko, 35km
Ludzak

#35 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by Ludzak »

Lost_Found wrote: 29/04/2020 17:57
Ludzak wrote: 29/04/2020 17:10 Meni VD istekla 24tog ovog mjeseca. Nemam načina ljekarski da izvadim jer bolnica ne prima zbog ove yebene korone. Ja otišao, oko 18tog, do Cipsa da vidim sta mi je činiti, vele da vozim dok mi ne istekne. Evo dan danas vozim sa nevažecom VD. Moram na posao, đaba.
Sanasa na Grbavici radi, mozes izvaditi ljekarsko, 35km
Jest, al da zivim u Sarajevu.
pinkman

#36 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by pinkman »

Jesi li rijesio ovo :D i sto ce ti uopste ljekarsko kad ne treba kad se produzava tj. ja koliko znam ne treba, a trebam uskoro da produzim.
NediM17

#37 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by NediM17 »

Ako ima neko ogranicenje tipa naocala onda treba ljekarsko.
Ludzak

#38 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by Ludzak »

pinkman wrote: 22/08/2020 11:10
Jesi li rijesio ovo :D i sto ce ti uopste ljekarsko kad ne treba kad se produzava tj. ja koliko znam ne treba, a trebam uskoro da produzim.
Zavrsio sam. U sarajevu.
Zbog naocara.
pinkman

#39 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by pinkman »

Ja kad sam prvi put vadio vozacku nisam imao naocare tj. nisam ih ni nosio. Poslije sam nosio, ali trenutno ne nosim.

Valjda nece traziti jer je na pasosu stara slika (posljednja na dokumentima) kad sam nosio naocare iako ih vise i ne koristim. Ne ide mi se sad po bolnicama za vrijeme ove pandemije.
tyrdh

#40 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje

Post by tyrdh »

Ja presao granicu sa CG, sa isteklom vozackom. Nisu primjetili. Ni u dolasku ni u povratku. U sta gledaju, ne znam...
Post Reply