Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
-
rexandroid
#1 Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
Poz.
Istekla mi vozacka prije 3 mjeseca. Rijetko vozim auto tako da sam tek prije nekih 10 dana vidio da mi istekla vozacka. Isti dan sam predao sve sto treba (ljekarski uplate i to) za produzenje. Tako da sam imam VD2 potvrdu o prijemu zahtjeva i preuzimanju vd.
Nisam nasao u pravilniku kako policija postupa sad. Mogu ja sa ovom potvrdom bez brige se vozit? Ili bi trebao cekati da dobijem novu vozacku?
Hvala
Istekla mi vozacka prije 3 mjeseca. Rijetko vozim auto tako da sam tek prije nekih 10 dana vidio da mi istekla vozacka. Isti dan sam predao sve sto treba (ljekarski uplate i to) za produzenje. Tako da sam imam VD2 potvrdu o prijemu zahtjeva i preuzimanju vd.
Nisam nasao u pravilniku kako policija postupa sad. Mogu ja sa ovom potvrdom bez brige se vozit? Ili bi trebao cekati da dobijem novu vozacku?
Hvala
- sunceKOtepsija
#2 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
zapitaj se, koliko su te puta do sad zaustavili? vozi bez brige 
- vješalica
#3 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
voziš se sa potvrdom i starom vozačkom
- spreca
#4 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
cekati.....nigdje nepise da se sa potvrdom mozes vozitirexandroid wrote:Poz.
Hvala
- vješalica
#5 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
nije tačno,vozačka stara mu ostaje kod njega dok je ne preda pri preuzimanju nove,i dobije potvrdu da mu se produžavaspreca wrote:cekati.....nigdje nepise da se sa potvrdom mozes vozitirexandroid wrote:Poz.
Hvala
i sa tim se vozi
- spreca
#6 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
sta si ti cito...............istekla mu prije tri mjesecavješalica wrote:
nije tačno,vozačka stara mu ostaje kod njega dok je ne preda pri preuzimanju nove,i dobije potvrdu da mu se produžava
i sa tim se vozi
-
shandrprcSA
#7 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
al' mu je isteklavješalica wrote:nije tačno,vozačka stara mu ostaje kod njega dok je ne preda pri preuzimanju nove,i dobije potvrdu da mu se produžavaspreca wrote:cekati.....nigdje nepise da se sa potvrdom mozes vozitirexandroid wrote:Poz.
Hvala
i sa tim se vozi
- vješalica
#8 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
pa šta ako mu je istekla,dobija potvrdu o produženju i ostaje kod njega i sa tim se voza,kad mu bude gotova nova,tada vraća staru vozačku pri preuzimanju nove zajedno sa potvrdomspreca wrote:sta si ti cito...............istekla mu prije tri mjesecavješalica wrote:
nije tačno,vozačka stara mu ostaje kod njega dok je ne preda pri preuzimanju nove,i dobije potvrdu da mu se produžava
i sa tim se vozi
nemate pojma i čovjeka dezavuišete bezveze
- spreca
#9 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
gdje si to procito?vješalica wrote:pa šta ako mu je istekla,dobija potvrdu o produženju i ostaje kod njega i sa tim se voza,kad mu bude gotova nova,tada vraća staru vozačku pri preuzimanju nove zajedno sa potvrdomspreca wrote:sta si ti cito...............istekla mu prije tri mjesecavješalica wrote:
i sa tim se vozi
nemate pojma i čovjeka dezavuišete bezveze
- madtv
#10 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
Pitanje je da li posjeduje vazeci dokument za upravljanje motornim vozilom?
- Ne
Sve jasno
- Ne
Sve jasno
- vješalica
#11 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
pametnjakoviću pametni to se tako radispreca wrote: gdje si to procito?
prvo nisam pročitao nego pročitala
drugo -u cipsu
treće-policija
poruka autoru teme da se ne zamara upadicama neupućenih
nego da se može voziti sa starom vozačkom i potvrdom o produženju bez problema.
- madtv
#12 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
Nevazeci dokument je nevazeci i ni jedan papir o produzenju ne moze da promjeni njegov status.
Druga je stvar sto te sluzbeno lice zbog svog neznanja/volje moze da pusti.
Zbog toga dokument treba produziti prije njegovog isteka.
Druga je stvar sto te sluzbeno lice zbog svog neznanja/volje moze da pusti.
Zbog toga dokument treba produziti prije njegovog isteka.
-
rexandroid
#13 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
nije me policija zaustavila ne pamtim. kad evo danas me bas zaustavise.vješalica wrote:pa kad je to tako,što na šalteru ne oduzmu odmah nevažeći dokument nego predaješ kad dobiješ novu?madtv wrote:Pitanje je da li posjeduje vazeci dokument za upravljanje motornim vozilom?
- Ne
Sve jasno
i šuti,da je to tako dobila bi kaznu 3 puta kad me p zaustavljala dok je vozačka se pravila,
a vidi čuda bila je istekla kad sam predala da se radi
sve dežurni užegli mudroseri sa foruma
ps
dalje ne komentarišite jer nemate pojma
nije bilo nikakvih problema
thx
- spreca
#14 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
Pojma nemas .....ako se moze voziti sa voackom koja je istekla ,zasto se onda uopste mijenja....zasto nije trajna....pogledaj malo u zakonvješalica wrote:pametnjakoviću pametni to se tako radispreca wrote: gdje si to procito?
drugo -u cipsu
treće-policija
-
shandrprcSA
#15 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
eto nek' ti imas dežurna užegla mudroserio sa forumavješalica wrote:pa kad je to tako,što na šalteru ne oduzmu odmah nevažeći dokument nego predaješ kad dobiješ novu?madtv wrote:Pitanje je da li posjeduje vazeci dokument za upravljanje motornim vozilom?
- Ne
Sve jasno
i šuti,da je to tako dobila bi kaznu 3 puta kad me p zaustavljala dok je vozačka se pravila,
ps
http://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov.b ... ozvoli.pdf
Član 18.
(Način produženja važenja vozačke dozvole)
(3) Uz zahtjev za produženje važenja vozačke dozvole prilaže se vozačka dozvola čiji je rok važnosti istekao i dokaz o uplati propisane naknade za obrazac vozačke dozvole.
to sto salteruse i drotovi ne poznaju osnovne stvari to je vec druga stvar
-
stidljiv
#16 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
Meni je istekla vozacka prije 5 godina
Moze li se produziti normalno sada ili?
Moze li se produziti normalno sada ili?
- vješalica
#17 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
Nisi uopšte u pravu.shandrprcSA wrote:eto nek' ti imas dežurna užegla mudroserio sa forumavješalica wrote:pa kad je to tako,što na šalteru ne oduzmu odmah nevažeći dokument nego predaješ kad dobiješ novu?madtv wrote:Pitanje je da li posjeduje vazeci dokument za upravljanje motornim vozilom?
- Ne
Sve jasno
ps
http://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov.b ... ozvoli.pdf
Član 18.
(Način produženja važenja vozačke dozvole)
(3) Uz zahtjev za produženje važenja vozačke dozvole prilaže se vozačka dozvola čiji je rok važnosti istekao i dokaz o uplati propisane naknade za obrazac vozačke dozvole.
to sto salteruse i drotovi ne poznaju osnovne stvari to je vec druga stvar
Vozačku staru koja je istekla vraćaš u CIPS kad ideš da podigneš novu.Teško izgleda shvatiti i objasniti.Zašto dalje trošiti riječi bilo kakve....
- vješalica
#18 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
Nemaš ti pojma i brkaš pojmove.spreca wrote:Pojma nemas .....ako se moze voziti sa voackom koja je istekla ,zasto se onda uopste mijenja....zasto nije trajna....pogledaj malo u zakonvješalica wrote:pametnjakoviću pametni to se tako radispreca wrote: gdje si to procito?
drugo -u cipsu
treće-policija
Koristi vozačku svoju staru uz potvrdu koju dobije da mu je predata da se nova radi.
KAd se nova uradi i kad je ode podići na šalteru tada vraća staru vozačku sa potvrdom.
Nemoj kenjati bezveze.Kad dođete u fazu mjenjanja za 10 godina onda pričajte.
- mirsek
#19 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
Ima li neki poseban problem ako vozacka nije produzena godinu ili vise dana nakon isteka roka vazenja ?
- Tercius
#20 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
Evo ja izgleda cim progovorim ovdje odma fight ko da gledam.Pametujes nidje veze.Ne oduzimaju mu VD na salteru jer vodeci se zdravom logikom valjda bi svako trebao predati na vrijeme za produzenje i koja je svrha oduzimanja nekome VD dok jos vazi( ako mozes svariti ovo sto sam rekao sad ). Zakon kaze jasno OBRAZAC VAZECE VD, OBRAZAC VAZECE POTVRDE O REGISTRACIJI, te stoga termin potvrda o produzenju VD ili potvrde o registraciji ili polisa osiguranja ili potvrda o polozenom vozackom ispitu sama po sebi ne znaci nista ( kontash ).Razlog sto te nikada niko nije kaznio je ta ugojena dorotovija sto ne vidi dalje od svoga stomaka NECE da te kazni.vješalica wrote:pa kad je to tako,što na šalteru ne oduzmu odmah nevažeći dokument nego predaješ kad dobiješ novu?madtv wrote:Pitanje je da li posjeduje vazeci dokument za upravljanje motornim vozilom?
- Ne
Sve jasno
ps
- vješalica
#21 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
ja pričam o nevažećoj a ne o važećoj
drotovijo
drotovijo
-
shandrprcSA
#22 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
drzi se ti kladionice, bolje ti ide 
- Tercius
#23 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
Pa ja znao sam, nemos ti to svariti.Jbg.Naplacat ces se ti kazni i sudskih troskova blago majci.vješalica wrote:ja pričam o nevažećoj a ne o važećoj
drotovijo
- vješalica
#24 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
pa kako ću se naplaćati kazneTercius wrote:Pa ja znao sam, nemos ti to svariti.Jbg.Naplacat ces se ti kazni i sudskih troskova blago majci.vješalica wrote:ja pričam o nevažećoj a ne o važećoj
drotovijo
nisi ni pročitao gore moje odgovore
tipicno za drota...
- vješalica
#25 Re: Istekla vozacka, potvrda o produzenju pitanje
drži se ti sebe ne brini za drugeshandrprcSA wrote:drzi se ti kladionice, bolje ti ide