Ispravno postavljanje Zastave BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cyprus

#201 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by cyprus »

@Dustaban, nemoguće je ''državu okrenuti naopako'', jer orijentacija geografskih karata prema sjeveru jeste konvencionalna, ali to ne znači da je jedina ispravna...
TheMule

#202 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by TheMule »

VCorp wrote:Je li vi stvarno prihvatate tu zastavu koju su nam nametnuli stranci a indirektno i Srbi koji su se pobunili da se ljiljani mijenjanju iako je njihov korijen u historiji Bosne a ne ratu kako oni to vole naglasiti ?

Tu zastave trokutaste trebamo mi donijeti na sljedecoj utakmici reprezentacije BiH u što vecem broju i zapaliti ih te dići gore ljiljane.

Nasa zastava jesu ljiljani, ali smo prihvatili i ovu kao simbol ove dejtonske Bosne. Nije to neka ruzna trobojka, vec sasvim okej zastava.
dustaban

#203 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by dustaban »

cyprus wrote:@Dustaban, nemoguće je ''državu okrenuti naopako'', jer orijentacija geografskih karata prema sjeveru jeste konvencionalna, ali to ne znači da je jedina ispravna...
Pa dobro sad... cisto kosmicki posmatrano u pravu si, ali hajde mi nadji ijedan atlas, ijednu kartu gdje su konture zemalja prikazane u drugacijoj orijentaciji (juzni pol gore)? Ako cemo tako relativizirati stvari ... :-)
cyprus

#204 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by cyprus »

VCorp

#205 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by VCorp »

TheMule wrote:
VCorp wrote:Je li vi stvarno prihvatate tu zastavu koju su nam nametnuli stranci a indirektno i Srbi koji su se pobunili da se ljiljani mijenjanju iako je njihov korijen u historiji Bosne a ne ratu kako oni to vole naglasiti ?

Tu zastave trokutaste trebamo mi donijeti na sljedecoj utakmici reprezentacije BiH u što vecem broju i zapaliti ih te dići gore ljiljane.

Nasa zastava jesu ljiljani, ali smo prihvatili i ovu kao simbol ove dejtonske Bosne. Nije to neka ruzna trobojka, vec sasvim okej zastava.

Ja je nisam nikad prihvatio, u mojoj kući i drustvu za nju nema mjesta.
dustaban

#206 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by dustaban »

Bogme me demantira! Cestitam.

Nisam nikad prije vidio ovakve karte. Ali ipak... zovu se "upsidedown maps". I to nesta govori.
Boateng

#207 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by Boateng »

Image
Danguba

#208 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by Danguba »

Ovo vec prerasta u cirkus.
Ja ne znam ko proizvodi ove zastave ali mu treba pod hitno uzeti licencu da ne ponizava vise drzavu.
Prolazim prije neki dan pored jedne kuce u komsiluku. Zastava naopako. Pridjemm pogledam, covjek je okacio onako kako mu je kreten ostavio mogucnost. Dakle, pravi zastave da se kacaju naopako.

p.s. kako je to fino bilo regulisano u bivsoj nam drzavi. standard ti odredjuje sve i ne moze se nesto fulati a sada to pravi ko stigne.
Nikad klix-Sa X

#209 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by Nikad klix-Sa X »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/atmosfer ... 1125046#21

Očito je problem što ih proizvode naopako, pa ih tako i okreću na ustanovama, ne mogu zvjezdice da budu okrenute prema štapu, sve od toga počinje, zakonom kažnjavati one koji proizvode zastave naopako.
navigare

#210 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by navigare »

koji se vi morono trokut ne prestavlja oblik drzave bih vec prestavlja tri naroda u bosni i hercegovini i okrece se tako sto zvjezde idu k nebu i treba da trokut simpolituje napredak i zajednistvo ta tri narode a ne zemlju bih
utopijabih

#211 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by utopijabih »

kako ne nauce vise postaviti zastavu, :bih:
ivan_ch

#212 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by ivan_ch »

navigare wrote:koji se vi morono trokut ne prestavlja oblik drzave bih vec prestavlja tri naroda u bosni i hercegovini i okrece se tako sto zvjezde idu k nebu i treba da trokut simpolituje napredak i zajednistvo ta tri narode a ne zemlju bih
nije to lako naucit
isx

#213 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by isx »

Gdje u zakonu stoji kako se ispravno postavlja zastava?
ibi

#214 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by ibi »

isx wrote:Gdje u zakonu stoji kako se ispravno postavlja zastava?
Mislim nigdje u zakonu :-)
supercali

#215 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by supercali »

Posto ne postoji zakon o postavljanju zastave vertikalno ova pored busa je ispravna
Kakve ba konture drzave dustaban gdje pise da trokut to znaci?
isx

#216 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by isx »

Tako je. Sve dok zakon o državnoj zastavi i himni ne bude regulisao postavljanje zastave, ona se postavlja tako što se rotira 90°u pravcu kazaljke na satu, kao i sve zastave gdje zakon ne reguliše drugačije.

Najjači su mi ovi zagovornici trokut - država. :)
svemirska_vjeverica

#217 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH

Post by svemirska_vjeverica »

Danguba wrote:Ovo vec prerasta u cirkus.
Ja ne znam ko proizvodi ove zastave ali mu treba pod hitno uzeti licencu da ne ponizava vise drzavu.
Prolazim prije neki dan pored jedne kuce u komsiluku. Zastava naopako. Pridjemm pogledam, covjek je okacio onako kako mu je kreten ostavio mogucnost. Dakle, pravi zastave da se kacaju naopako.

p.s. kako je to fino bilo regulisano u bivsoj nam drzavi. standard ti odredjuje sve i ne moze se nesto fulati a sada to pravi ko stigne
Nepismen narod-> propala drzava
Post Reply