Ispravno postavljanje Zastave BiH
- cyprus
#201 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
@Dustaban, nemoguće je ''državu okrenuti naopako'', jer orijentacija geografskih karata prema sjeveru jeste konvencionalna, ali to ne znači da je jedina ispravna...
-
TheMule
#202 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
VCorp wrote:Je li vi stvarno prihvatate tu zastavu koju su nam nametnuli stranci a indirektno i Srbi koji su se pobunili da se ljiljani mijenjanju iako je njihov korijen u historiji Bosne a ne ratu kako oni to vole naglasiti ?
Tu zastave trokutaste trebamo mi donijeti na sljedecoj utakmici reprezentacije BiH u što vecem broju i zapaliti ih te dići gore ljiljane.
Nasa zastava jesu ljiljani, ali smo prihvatili i ovu kao simbol ove dejtonske Bosne. Nije to neka ruzna trobojka, vec sasvim okej zastava.
- dustaban
#203 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
Pa dobro sad... cisto kosmicki posmatrano u pravu si, ali hajde mi nadji ijedan atlas, ijednu kartu gdje su konture zemalja prikazane u drugacijoj orijentaciji (juzni pol gore)? Ako cemo tako relativizirati stvari ...cyprus wrote:@Dustaban, nemoguće je ''državu okrenuti naopako'', jer orijentacija geografskih karata prema sjeveru jeste konvencionalna, ali to ne znači da je jedina ispravna...
- cyprus
-
VCorp
#205 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
TheMule wrote:VCorp wrote:Je li vi stvarno prihvatate tu zastavu koju su nam nametnuli stranci a indirektno i Srbi koji su se pobunili da se ljiljani mijenjanju iako je njihov korijen u historiji Bosne a ne ratu kako oni to vole naglasiti ?
Tu zastave trokutaste trebamo mi donijeti na sljedecoj utakmici reprezentacije BiH u što vecem broju i zapaliti ih te dići gore ljiljane.
Nasa zastava jesu ljiljani, ali smo prihvatili i ovu kao simbol ove dejtonske Bosne. Nije to neka ruzna trobojka, vec sasvim okej zastava.
Ja je nisam nikad prihvatio, u mojoj kući i drustvu za nju nema mjesta.
- dustaban
#206 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
Bogme me demantira! Cestitam.
Nisam nikad prije vidio ovakve karte. Ali ipak... zovu se "upsidedown maps". I to nesta govori.
- Danguba
#208 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
Ovo vec prerasta u cirkus.
Ja ne znam ko proizvodi ove zastave ali mu treba pod hitno uzeti licencu da ne ponizava vise drzavu.
Prolazim prije neki dan pored jedne kuce u komsiluku. Zastava naopako. Pridjemm pogledam, covjek je okacio onako kako mu je kreten ostavio mogucnost. Dakle, pravi zastave da se kacaju naopako.
p.s. kako je to fino bilo regulisano u bivsoj nam drzavi. standard ti odredjuje sve i ne moze se nesto fulati a sada to pravi ko stigne.
Ja ne znam ko proizvodi ove zastave ali mu treba pod hitno uzeti licencu da ne ponizava vise drzavu.
Prolazim prije neki dan pored jedne kuce u komsiluku. Zastava naopako. Pridjemm pogledam, covjek je okacio onako kako mu je kreten ostavio mogucnost. Dakle, pravi zastave da se kacaju naopako.
p.s. kako je to fino bilo regulisano u bivsoj nam drzavi. standard ti odredjuje sve i ne moze se nesto fulati a sada to pravi ko stigne.
-
Nikad klix-Sa X
#209 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/atmosfer ... 1125046#21
Očito je problem što ih proizvode naopako, pa ih tako i okreću na ustanovama, ne mogu zvjezdice da budu okrenute prema štapu, sve od toga počinje, zakonom kažnjavati one koji proizvode zastave naopako.
Očito je problem što ih proizvode naopako, pa ih tako i okreću na ustanovama, ne mogu zvjezdice da budu okrenute prema štapu, sve od toga počinje, zakonom kažnjavati one koji proizvode zastave naopako.
-
navigare
#210 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
koji se vi morono trokut ne prestavlja oblik drzave bih vec prestavlja tri naroda u bosni i hercegovini i okrece se tako sto zvjezde idu k nebu i treba da trokut simpolituje napredak i zajednistvo ta tri narode a ne zemlju bih
-
utopijabih
#211 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
kako ne nauce vise postaviti zastavu, 
- ivan_ch
#212 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
nije to lako naucitnavigare wrote:koji se vi morono trokut ne prestavlja oblik drzave bih vec prestavlja tri naroda u bosni i hercegovini i okrece se tako sto zvjezde idu k nebu i treba da trokut simpolituje napredak i zajednistvo ta tri narode a ne zemlju bih
-
isx
#213 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
Gdje u zakonu stoji kako se ispravno postavlja zastava?
- ibi
#214 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
Mislim nigdje u zakonuisx wrote:Gdje u zakonu stoji kako se ispravno postavlja zastava?
- supercali
#215 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
Posto ne postoji zakon o postavljanju zastave vertikalno ova pored busa je ispravna
Kakve ba konture drzave dustaban gdje pise da trokut to znaci?
Kakve ba konture drzave dustaban gdje pise da trokut to znaci?
-
isx
#216 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
Tako je. Sve dok zakon o državnoj zastavi i himni ne bude regulisao postavljanje zastave, ona se postavlja tako što se rotira 90°u pravcu kazaljke na satu, kao i sve zastave gdje zakon ne reguliše drugačije.
Najjači su mi ovi zagovornici trokut - država.
Najjači su mi ovi zagovornici trokut - država.
-
svemirska_vjeverica
#217 Re: Ispravno postavljanje Zastave BiH
Nepismen narod-> propala drzavaDanguba wrote:Ovo vec prerasta u cirkus.
p.s. kako je to fino bilo regulisano u bivsoj nam drzavi. standard ti odredjuje sve i ne moze se nesto fulati a sada to pravi ko stigne