Svi oni koji voze na dizel neka i dalje nastave voziti na dizel, jer što manje bude "pametnih" to će nama "glupima" biti bolje, tj. cijena plina će ostati ovakva kakva jeste.
Što se tiče primanja gasa, ne brinite sigurno prima jednako dobro kao na benzin a još bolje nego na dizel.
Što se tiče štetnosti za motor to je istina, postoji manja lista motora koji imaju ovaj problem, ali samo za neke relativno novije motore u koje su proizvođači odlučili da stave sjedišta ventila od mekše (čitaj jeftinije) legure.
Isto tako treba znati da ako je prije trebalo raditi popravku zbog te legure kad se vozi na benzin s kvalitetnijim sjedištima na 500K sad treba na 300K, naravno ovi problemi su bili evidentirani s povećanim brojem reklamacija po osnovu garancija, tako da posljednje tri godine proizvođači ponovo stavljaju kvalitetne materijale za tu namjenu. To dokazuje veliki broj modela koji se iz fabrike direktno nude s LPG sistemom. Naravno gore navedeni problem je rješiv ugradnjom dodatnog podmazivanja ventila.
Što se tiče isplativosti mene za moju OPEL Omegu 2.0i 16V sada u zimskom periodu na 100Km dođe oko 13KM zajedno i plina i benzina i to samo vožnja po gradu, to je prevedeno na cijenu benzina kao neko auto koje troši 6,6 litara po gradu, a ljeti ova cifra ide lako ispod 9KM po gradu na 100Km prevedeno kao auto koje troši 4,56l /100Km ,jer se motor brže ugrije a i cijena plina je ljeti 0,65-0,70 dok je sada 0,87-1,05 a benzin je konstantno cijelo vrijeme oko 1,95. Ovi podaci su provjereni zimus po sistemu pun rezervoar plina i benzina do praznog plina, ponovo punjenje i jednog i drugog do vrha i sve to podijeljeno s kilometražom.
Jesenas sam napravio malu turu Italija, Francuska (do Španjolske granice), Njemačka centralni dio, Austria i nazad, cca 5000Km cijena goriva je tamo prosjek što benzin što dizel 1,2-1,3 EUR a cijena plina 0,47-0,65 gdje sam ja najskuplje sipao, svakako da se i to isplati na dizel
Isplativost za mene nije uopšte upitna