Imam notebook HP 250 G3... slab procesor intel celeron N2840, standardno 4 GB memorije , disk 500 GB ali disk je problem.. ispao mi je sa stola dok je bio upaljen , i otada ne radi.. odmah sam i posumnjao na disk jer nisam bio u stanju podići sistem i laptop je usporeno radio i nije se mogao reinstalirati Windows (samo stane ).
E onda sam ga na preporuku ljudi otvorio.. prvi put sam da otvaram laptop
mislio sam da je možda disk ispao iz ležišta ili da su se kablovi pomjerili
Ali dok sam otvarao , pogriješio sam i ogrebao onu traku sto ide do tipke za paljenje.. sasvim malo , ali znam da sam tu zajebo stvar i sad se laptop ne pali nikako.. ni adapteru ni na bateriji..
Pa me sad zanima , obzirom da bih morao uzimat novo dugme za paljenje i tipku , i novi disk , zanima me najjeftinija varijanta (možda ebay), ili da mi neko ko više barata sa laptopima kaže vrijedi li uopste pokušavati i može li se za male pare srediti ovaj laptop? Ili da odustanem
Ja ga nisam novog mnogo ni platio , 600 KM.
Isplati li se popravljati ?
Moderator: Benq
- Rugafet
#2 Re: Isplati li se popravljati ?
Kao prvo, nosi ga u servis da se ustanovi kvar 100% . Ako se radi samo o zamjeni hdd isplati se, zašto ne. Svakako ti je hdd jeftiniji od bilo kog laptopa. Ako si samo potrgao kabl, nema potrebe mijenjati dugme za paljenje.