Isplata invalidnina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

TheSpy

#26 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

mIRCerka wrote:
TheSpy wrote:joj sorriska mircerka hehe, nisam ni gledala nick, vidim slika muskarca pa pomislih...hehe :) :) :)

ovaj, trenutna lokacija je ZDK...
ovo ti je jedan forumash nash, slika je prejaka da bih je iyostavila...

Ne znam, promahalacu sta pa ti javim..
mnogo ti zahvaljujem na infu, pa se citamo i ubuduce...pozz! :)
Dioda

#27 Re: Isplata invalidnina

Post by Dioda »

mIRCerka wrote:
TheSpy wrote:i kad je vec topic o invalidninama, koristilo bi nam svima vise informacija o svemu vezano za ovo...

eto, mene konkretno interesira, hoce li definitvno usvojiti zakon da djeca poginulih koji se skoluju primaju invalidnine do 27.godine?? do sada je bilo do 25 godine, a eto sad rade na tome da bude do 27.

vazno je samo biti upisan kao REDOVAN student...
To ti se mogu raspitati nekad kasnije...al ako budu isli u skladu sa obrazovnim zakonom, onda je veca vjerovatnoca da smanje na 23, jer srednju zavrsavas sa 18, bolonja 3 godine to je 21, i eto recimo magistarski 2 godine to je 23.....

Trudice se da vam otmu sto vise mogu...
E vako :D Ja napunih 25 godina (dijete sam poginulog borca-cuj dijete :D ).Redovan sam student. Za moj 25. rodjendan mama je morala otici da invalidninu prebaci na svoje ime,jer naravno ja gubim pravo na istu.Naravno,mati mi se nije udavala ponovo,i napunila je 51 godinu,tako da su invalidninu "stucovali" i prebacili na njeno ime.
Studiram na elektrotehnickom fakultetu u sarajevu,po starom sistemu (hvala bogu blizim se kraju).Na mom faxu se svaki nepolozeni predmet (prenesen u sljedecu godinu) placa po sto maraka.S obzirom da sam kao dijete poginulog borca po zakonu oslobodjena placanja troskova skolarine,ne bi mi smjeli uzeti ni marke.Ali njima je sasvim nebitno to sto je moj otac dao svoj zivot zato da bi ono sada,u miru,mogli mirno da kradu.Po principu,eto vam,kad je bio levat.Tako da me lijepo,svake godine oderu za pozamasnu cifru.Ne kaze se djaba,za ideale ginu budale :D
Mozda bi bilo pametno da odem na groblje i iskopam tatu,prodam parcelu i platim skolu :-?
Eeeee,za sta su ginuli :roll:
:cry:
TheSpy

#28 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

Dioda wrote:
mIRCerka wrote:
TheSpy wrote:i kad je vec topic o invalidninama, koristilo bi nam svima vise informacija o svemu vezano za ovo...

eto, mene konkretno interesira, hoce li definitvno usvojiti zakon da djeca poginulih koji se skoluju primaju invalidnine do 27.godine?? do sada je bilo do 25 godine, a eto sad rade na tome da bude do 27.

vazno je samo biti upisan kao REDOVAN student...
To ti se mogu raspitati nekad kasnije...al ako budu isli u skladu sa obrazovnim zakonom, onda je veca vjerovatnoca da smanje na 23, jer srednju zavrsavas sa 18, bolonja 3 godine to je 21, i eto recimo magistarski 2 godine to je 23.....

Trudice se da vam otmu sto vise mogu...
E vako :D Ja napunih 25 godina (dijete sam poginulog borca-cuj dijete :D ).Redovan sam student. Za moj 25. rodjendan mama je morala otici da invalidninu prebaci na svoje ime,jer naravno ja gubim pravo na istu.Naravno,mati mi se nije udavala ponovo,i napunila je 51 godinu,tako da su invalidninu "stucovali" i prebacili na njeno ime.
Studiram na elektrotehnickom fakultetu u sarajevu,po starom sistemu (hvala bogu blizim se kraju).Na mom faxu se svaki nepolozeni predmet (prenesen u sljedecu godinu) placa po sto maraka.S obzirom da sam kao dijete poginulog borca po zakonu oslobodjena placanja troskova skolarine,ne bi mi smjeli uzeti ni marke.Ali njima je sasvim nebitno to sto je moj otac dao svoj zivot zato da bi ono sada,u miru,mogli mirno da kradu.Po principu,eto vam,kad je bio levat.Tako da me lijepo,svake godine oderu za pozamasnu cifru.Ne kaze se djaba,za ideale ginu budale :D
Mozda bi bilo pametno da odem na groblje i iskopam tatu,prodam parcelu i platim skolu :-?
prije svega, respekt za Tebe :)
i vidis, ti nastavljas dobivati primanja, ustvari ne ti, nego tvoja mama....i penziju i invalidninu...za ovo drugo nisam znala...kod mene je slucaj drugaciji, jer ja recimo nakon 25. godine (ako se ne promijeni u zakonu) gubim sva prava na primanja jer se smatram sposobnom da zaradim sama sebi za zivot, bez obzira hocu li ja do tada sta zavrsiti ili ne, njih to ne zanima..isto tako i ako nastavim skolovanje nakon 25. takodjer ih ne zanima...
TheSpy

#29 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

I eto, ako ce vam sta koristiti informacija, saznala sam da je isplata valjda pocela danas...ne znam koliko je to tacno, vidjet cemo sutra hoce li sta biti na racunu :)
Dioda

#30 Re: Isplata invalidnina

Post by Dioda »

Ma kakava penzija,to su mi ukinuli.Invalidninu prima mama,a i nju su umanjili.Trebalo bi joj dati makar dvije hiljade za neizmjerno stpljenje koje je imala u proteklih petnaest godina,dok je svake godine u opstinu vodila svjedoke koji bi potvrdili da se nikad vise nije udavala.
Dajte invalidninu,zelim vidjet svooog poooostaaaraaaa milog, dragog :lol:
TheSpy

#31 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

Dioda wrote:Ma kakava penzija,to su mi ukinuli.Invalidninu prima mama,a i nju su umanjili.Trebalo bi joj dati makar dvije hiljade za neizmjerno stpljenje koje je imala u proteklih petnaest godina,dok je svake godine u opstinu vodila svjedoke koji bi potvrdili da se nikad vise nije udavala.
a gluho bilo, koja je to gaman...fuj!
hmm, znas li ti za svojih 25 godina dok si dobivala primanja, jel bilo ikad kakve provjere...hocu reci, znas ono kad se upises na sledecu godinu i predas im potvrdu u oktobru da si upisan ..eh sad me zanima da li se desi da oni sta provjeravaju u toku godine?

meni se to nikad nije desilo, ono predam potvrdu i mirna sam cijelu godinu, nit me zovu nit me traze...ovo pitam jer se kontam isparit na nekoliko mjeseci ili cak mozda i godinu dana negdje vani, a kad se vratim imat cu gotovinu, nakupit ce se....
Dioda

#32 Re: Isplata invalidnina

Post by Dioda »

TheSpy wrote:
Dioda wrote:Ma kakava penzija,to su mi ukinuli.Invalidninu prima mama,a i nju su umanjili.Trebalo bi joj dati makar dvije hiljade za neizmjerno stpljenje koje je imala u proteklih petnaest godina,dok je svake godine u opstinu vodila svjedoke koji bi potvrdili da se nikad vise nije udavala.
a gluho bilo, koja je to gaman...fuj!
hmm, znas li ti za svojih 25 godina dok si dobivala primanja, jel bilo ikad kakve provjere...hocu reci, znas ono kad se upises na sledecu godinu i predas im potvrdu u oktobru da si upisan ..eh sad me zanima da li se desi da oni sta provjeravaju u toku godine?

meni se to nikad nije desilo, ono predam potvrdu i mirna sam cijelu godinu, nit me zovu nit me traze...ovo pitam jer se kontam isparit na nekoliko mjeseci ili cak mozda i godinu dana negdje vani, a kad se vratim imat cu gotovinu, nakupit ce se....
Ma znam da moras donijeti potvrdu na pocetku godine,cim upises semestar.Ne vjerujem da ista provjeravaju jer si obavezna donijeti potvrdu koju ti ovjeravaju u studentskoj,pa nema potrebe za provjerama.Jedino da se ispises s faxa ha ha,a i to moras platit fakultetu 50 km ha ha ha :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#33 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

Dioda wrote:S obzirom da sam kao dijete poginulog borca po zakonu oslobodjena placanja troskova skolarine,ne bi mi smjeli uzeti ni marke.Ali njima je sasvim nebitno to sto je moj otac dao svoj zivot zato da bi ono sada,u miru,mogli mirno da kradu.Po principu,eto vam,kad je bio levat.Tako da me lijepo,svake godine oderu za pozamasnu cifru.Ne kaze se djaba,za ideale ginu budale :D
i jos trebas biti sretna ako ti ne kazu kao sto govore RV Invalidima koji pokusavaju iskoristiti povlastice koje idu uz taj status (jebene povlastice da umjesto 20 cekas 15 dana da dobijes papir): "Sta hoces, sebi si se borio, nisi meni".....
:(
Dioda

#34 Re: Isplata invalidnina

Post by Dioda »

mIRCerka wrote:
Dioda wrote:S obzirom da sam kao dijete poginulog borca po zakonu oslobodjena placanja troskova skolarine,ne bi mi smjeli uzeti ni marke.Ali njima je sasvim nebitno to sto je moj otac dao svoj zivot zato da bi ono sada,u miru,mogli mirno da kradu.Po principu,eto vam,kad je bio levat.Tako da me lijepo,svake godine oderu za pozamasnu cifru.Ne kaze se djaba,za ideale ginu budale :D
i jos trebas biti sretna ako ti ne kazu kao sto govore RV Invalidima koji pokusavaju iskoristiti povlastice koje idu uz taj status (jebene povlastice da umjesto 20 cekas 15 dana da dobijes papir): "Sta hoces, sebi si se borio, nisi meni".....
:(
Takvo nam vrijeme :roll: Na kraju ispada da su ljudi isli na liniju ili da poginu ili da ostanu invalidi.Niko od tih ljudi nije isao da brani ovaj grad ili ovu drzavu da bi samo njemu dobro bilo.Svi su mislili bit ce nam bolje :roll:
A ti koji govore "sebi si se borio,nisi meni" nebi ni sjedili tu gdje sjede da nije bilo tih ljudi.
Al eto,nije to nista novo,navikli smo da zivimo u idealnom okruzenju :D Neka nam :D
belka

#35 Re: Isplata invalidnina

Post by belka »

Sramotna je i ta ucjena sa vođenjem svjedoka koji će potvrditi da se supruge poginulih nisu naknadno udavale jer bi takvo nešto bitno smanjilo njihova i onako "velika" i "redovna " primanja. Sramotna je iz više razloga, prvo da li iko od tih ljudi koji negdje sjede i odlučuju o tome koliku će invalidninu dobiti porodica poginulog zna kako ista živi, da li ti isti ljudi znaju da su djeca poginulih / bez obzira i na promjenu prezimena svoje majke / jedini korisnici invalidnina koja treba da im "nadoknadi" gubitak onoga koji je ostao negdje na prvoj borbenoj liniji / većina te djece se i ne sjeća svojih očeva - nisu imali prilike da se upoznaju/, majke su samo zakonski zastupnici djece poginulih do njihove 18-e godine starosti, da li znaju koliko supruga poginulih ima priliku da radi i od svoga rada da školuje svoje dijete/djecu / . Zna li gospoda koliko djece poginulih nikada nije znalo i nije dobilo recimo besplatne knjige mada su na to imali pravo, zna li gospoda koliko djece nikada ,i bez obzira na svoje vanredno dobre u stavri odlične uspjehe, nije stipendirano niti zna da na to ima pravo, da li isti znaju da se kod upisa djece u srednju školu i ne pogledaju potvrde o pripadnosti vojsci i potvrde o načinu pogibije njihovih očeva i ne pogledaju iako na isti dokument imaju "bonus bodove". Da li znaju koliko roditelja poginulih dobije od istih struktura iznosi nevjerovatnih 70,00 KM mjesečno jer oni misle da im je to dovoljno, ne znam da li imaju čime da misle - čisto sumnjam. Puno ljudi, kako bi oni rekli korisnika invalidnina , na njihovu žalost nije baš ni neobrazovana, ni nepismena, kako oni misle i vjeruju. "Korisnici" su odgajani da budu pristojni, nenapadni i strpljivi i u tom duhu odgajaju svoju djecu i unučad učeći ih o pravim ljudskim veličinama, čuvaju uspomenu na one zbog kojih ih uvijek pozivaju na neke provjere i govoreći kako nikada ne smiju biti kao oni koji o njima odlučuju. :evil:
mIRCerka

#36 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

DRAGE BIROKRATE IMAJU LI VAM DJECA ZA KIFLE SRAM DA VAS BUDE...tek sutra invalidnine...
Dioda

#37 Re: Isplata invalidnina

Post by Dioda »

mIRCerka wrote:DRAGE BIROKRATE IMAJU LI VAM DJECA ZA KIFLE SRAM DA VAS BUDE...tek sutra invalidnine...
Uh sto me obradova :lol: Pa ima ovo otezanje isplate svoje prednosti.Da je invalidnina bila na pocetku mjeseca,do sad ne bi ostala ni markica.Ovako cu polovinom mjeseca biti puna ko brod :lol:
mIRCerka

#38 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

Dioda wrote:
mIRCerka wrote:DRAGE BIROKRATE IMAJU LI VAM DJECA ZA KIFLE SRAM DA VAS BUDE...tek sutra invalidnine...
Uh sto me obradova :lol: Pa ima ovo otezanje isplate svoje prednosti.Da je invalidnina bila na pocetku mjeseca,do sad ne bi ostala ni markica.Ovako cu polovinom mjeseca biti puna ko brod :lol:
koji broj...kanu mozda...

kako me ovo izivciralo...
:x
Dioda

#39 Re: Isplata invalidnina

Post by Dioda »

mIRCerka wrote:
Dioda wrote:
koji broj...kanu mozda...

kako me ovo izivciralo...
:x
Ma ko Titanik :D To puna ko brod je trebalo biti malo ironicno :-)
mIRCerka

#40 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

Dioda wrote: Ma ko Titanik :D To puna ko brod je trebalo biti malo ironicno :-)
Ja vam se majke mi divim...da sam na vasem mjestu za sva ova ponizenja bih im ebla sve na kamaru i izvrnula im kancelarije...svima...
Dioda

#41 Re: Isplata invalidnina

Post by Dioda »

Ma nakon nekog vremena oguglas,tako da ti postane potpuno svejedno ko te "cepi".Ja sam nerviranjem fasovala cir na zeludcu,a sta ce tek da bude kad budem starija :-)
Moja mama se uspijevala izboriti za svoja prava samo u slucajevima kad je ulazila u kancelarije,prijetila :D A ni to se nije pokazalo bas efikasnim.
Nedavno odem u opstinu da se raspitam smiju li mi na faksu,kao djetetu poginulog borca uzimati pare.I posalju me kod socijalne radnice.Napirlitana dama mi kaze :"Pa sta se bunis,svi placaju".Ja njoj: "Pa jeste,svi placaju,ali vecina ima oba roditelja",a ona "Pa sto nisi zavrsila u roku,pa ne bi placala".
Lijepo se nasmijah i kazem "pa gospodjo draga,ja studiram na elektrotehnickom fakultetu,a ne studiram socijalni rad :D "
I tako se slavno zavrsila borba za moja prava.
A pomenuta socijalna radnica mi je pocela drzati predavanje kako ja ne trebam da potcjenjujem socijalne radnike,ja joj rekoh MRS i izadjem :sad:
Da se razumijemo,ja nikog ne potcijenjujem,ali sam njoj to rekla iz razloga sto je ona jedna odvratna,prepotentna papanka :D
Eto mi moja prava :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

#42 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

jos da si pljucnula u njenom pravcu, kontala bih da te moja mama rodila :D
Dioda

#43 Re: Isplata invalidnina

Post by Dioda »

Malo je falilo,al reko bjaaziii,ova bi se i potukla,pa onda jos i taj belaj :D
Ipak je bila veca i jaca od mene he he he :lol:
mIRCerka

#44 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

Dioda wrote:Malo je falilo,al reko bjaaziii,ova bi se i potukla,pa onda jos i taj belaj :D
evo ti dobra provjerena fora...trzas je pomalo s nogom, ona konta zavalices je, a ti joj spucas samar...i onda odes...
Dioda

#45 Re: Isplata invalidnina

Post by Dioda »

mIRCerka wrote:
Dioda wrote:Malo je falilo,al reko bjaaziii,ova bi se i potukla,pa onda jos i taj belaj :D
evo ti dobra provjerena fora...trzas je pomalo s nogom, ona konta zavalices je, a ti joj spucas samar...i onda odes...
Ipak si u pravu.To sto je veca i jaca,ne mora znaciti i da je brza :lol:
Da ja navratim malo do opstine,da probam primijeniti tu jalijaskui foru :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

#46 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

Dioda wrote:Ipak si u pravu.To sto je veca i jaca,ne mora znaciti i da je brza :lol:
Da ja navratim malo do opstine,da probam primijeniti tu jalijaskui foru :lol: :lol: :lol:
Ako ne bude invalidnina sutra, primjeni je slobodno... znaci, stopalom tj vrhom stopala ides lijevo desno, i dok on gleda stopalo ti ZVIIIIIZ shamar... :D

odoK sad pa se citamo :D
Dioda

#47 Re: Isplata invalidnina

Post by Dioda »

Ok,shvatila sam :-D Prvo trzoka,pa onda je zdrmat.Samo se bojim da mi se to ne svidi,pa da ne nastavim :lol:
Invaaaliiidniiinooo doodjiiii,spasi je :lol:
TheSpy

#48 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

sta je za ovaj mjesec? zna li iko ista? :?
rajvosa^

#49 Re: Isplata invalidnina

Post by rajvosa^ »

mIRCerka wrote:
Dioda wrote:Ipak si u pravu.To sto je veca i jaca,ne mora znaciti i da je brza :lol:
Ako ne bude invalidnina sutra, primjeni je slobodno... znaci, stopalom tj vrhom stopala ides lijevo desno, i dok on gleda stopalo ti ZVIIIIIZ shamar... :D

odoK sad pa se citamo :D
Pa jebo ga djes ti prije bila pa da budes dio moje raje. :D S obzirom da si pravi jalijas :-D
Vertigo

#50 Re: Isplata invalidnina

Post by Vertigo »

TheSpy wrote:sta je za ovaj mjesec? zna li iko ista? :?
nema jos nista :roll: ,
a evo na dnevniku kazu da zbog toga kasne plate budzetskim korisnicima :oops:
Post Reply