Isplata invalidnina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

TheSpy

#1 Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

Postovani, April je 15. a invalidnine jos nisu legle na racun ...u zadnje vreme su se bili stabilizovali pa bi invalidnine legle na racun do 12. u mjesecu...

evo trazim po netu vijesti, ali nista...niti ima vijesti da je usvojen budzet niti kada ce biti isplata...

znate li vi nesto o ovome?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

TheSpy wrote:Postovani, April je 15. a invalidnine jos nisu legle na racun ...u zadnje vreme su se bili stabilizovali pa bi invalidnine legle na racun do 12. u mjesecu...

evo trazim po netu vijesti, ali nista...niti ima vijesti da je usvojen budzet niti kada ce biti isplata...

znate li vi nesto o ovome?
Izvini moram te pitat, koliki si rvi?
vjesticanametli

#3 Re: Isplata invalidnina

Post by vjesticanametli »

pitati samira silajdzica ili sisica zvanog jaguar :oops:
mIRCerka

#4 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

vjesticanametli wrote:pitati samira silajdzica ili sisica zvanog jaguar :oops:
Ne, ovaj put nije do Sarajeva, vec je do administracije dvije jedinice, a cim neko pogrijesi sa svojim nalozima, odmah se blokira isplata kompletna...cijeloj FBiH....
A pitah ga za stepen invaliditeta, ako je manji, da ga pozovem da se pridruzi ljudima u svom gradu da konacno pokazu birokratama koji ni te zahtjeve ne znaju obradit kako treba...da nema vise zajebancije...
TheSpy

#5 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

Izvini moram te pitat, koliki si rvi?[/quote]

Ja pripadam borackoj populaciji i primam porodicnu invalidninu kao porodica sehida...
mIRCerka

#6 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

TheSpy wrote:Ja pripadam borackoj populaciji i primam porodicnu invalidninu kao porodica sehida...
Mozes se "zahvaliti" grupici birokrata s juga koji su, navodno, na spisak primatelja invalidnine uvrstili neke ljude koji tu ne pripadaju i nisu nikad ranije bili na tim spiskovima...
Radi toga je, opet kazem navodno jer jos nije zvanicno objavljeno, obustavljena isplata cijeloj FBiH.

:(
mIRCerka

#7 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

ali spy, evo ako mogu da te utjesim, info je da je nalog ispravljen i poslan, tako da ces najkasnije sutra to dobiti...
a djubrad nek se crveni...ako uopste moze....
TheSpy

#8 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

mIRCerka wrote:
TheSpy wrote:Ja pripadam borackoj populaciji i primam porodicnu invalidninu kao porodica sehida...
Mozes se "zahvaliti" grupici birokrata s juga koji su, navodno, na spisak primatelja invalidnine uvrstili neke ljude koji tu ne pripadaju i nisu nikad ranije bili na tim spiskovima...
Radi toga je, opet kazem navodno jer jos nije zvanicno objavljeno, obustavljena isplata cijeloj FBiH.

Jao, ne mogu da vjerujem. To onda znaci, da se do daljnjeg ne zna kada ce odobriti sredstva?!

bas zalosno, znaju li oni da ljudi od toga prezivljavaju...ccc
mIRCerka

#9 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

TheSpy wrote: Jao, ne mogu da vjerujem. To onda znaci, da se do daljnjeg ne zna kada ce odobriti sredstva?!

kao sto rekoh
ali spy, evo ako mogu da te utjesim, info je da je nalog ispravljen i poslan, tako da ces najkasnije sutra to dobiti...
TheSpy

#10 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

mIRCerka wrote:ali spy, evo ako mogu da te utjesim, info je da je nalog ispravljen i poslan, tako da ces najkasnije sutra to dobiti...
aa...hvala, bas si me utjesio...znaci, da se sutra nadam :) hvala za info
mIRCerka

#11 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

TheSpy wrote:
mIRCerka wrote:ali spy, evo ako mogu da te utjesim, info je da je nalog ispravljen i poslan, tako da ces najkasnije sutra to dobiti...
Hvala na komplimentu :D Znam da imam cojones, ali samo virtualno :D

NEma na cemu, nadam se da necu morati reci i drugi put i da ce sve biti ok ubuduce...
TheSpy

#12 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

i kad je vec topic o invalidninama, koristilo bi nam svima vise informacija o svemu vezano za ovo...

eto, mene konkretno interesira, hoce li definitvno usvojiti zakon da djeca poginulih koji se skoluju primaju invalidnine do 27.godine?? do sada je bilo do 25 godine, a eto sad rade na tome da bude do 27.

vazno je samo biti upisan kao REDOVAN student...
TheSpy

#13 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

mIRCerka wrote:
TheSpy wrote:
Hvala na komplimentu :D Znam da imam cojones, ali samo virtualno :D

NEma na cemu, nadam se da necu morati reci i drugi put i da ce sve biti ok ubuduce...

hehe, ama kako nas obavjestavaju o svemu, vjeruj mi da ce biti i drugi put...

evo bas gledam neke stranice i vijesti vezane za ovu problematiku koje su postavljene prije godinu, dvije....toliko o poslu i funkciji koju obavljaju doticni!
mIRCerka

#14 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

TheSpy wrote:i kad je vec topic o invalidninama, koristilo bi nam svima vise informacija o svemu vezano za ovo...

eto, mene konkretno interesira, hoce li definitvno usvojiti zakon da djeca poginulih koji se skoluju primaju invalidnine do 27.godine?? do sada je bilo do 25 godine, a eto sad rade na tome da bude do 27.

To ti se mogu raspitati nekad kasnije...al ako budu isli u skladu sa obrazovnim zakonom, onda je veca vjerovatnoca da smanje na 23, jer srednju zavrsavas sa 18, bolonja 3 godine to je 21, i eto recimo magistarski 2 godine to je 23.....

Trudice se da vam otmu sto vise mogu...
TheSpy

#15 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

mIRCerka wrote:
TheSpy wrote:i kad je vec topic o invalidninama, koristilo bi nam svima vise informacija o svemu vezano za ovo...

To ti se mogu raspitati nekad kasnije...al ako budu isli u skladu sa obrazovnim zakonom, onda je veca vjerovatnoca da smanje na 23, jer srednju zavrsavas sa 18, bolonja 3 godine to je 21, i eto recimo magistarski 2 godine to je 23.....

Trudice se da vam otmu sto vise mogu...
cccc, tuge i cemera mati mila...pa nek mi oduzmu jos i zrak da ne disem nikako, sram ih bilo! imaju li imalo savjesti i postovanja prema djetetu BEZ OBA RODITELJA koji nema vlastiti krov nad glavom, da ga stambeno obezbijede..a potom da to isto dijete se skoluje a primanja jedva cekaju da oduzmu...fuj na kubik!!!
mIRCerka

#16 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

TheSpy wrote:cccc, tuge i cemera mati mila...pa nek mi oduzmu jos i zrak da ne disem nikako, sram ih bilo! imaju li imalo savjesti i postovanja prema djetetu BEZ OBA RODITELJA koji nema vlastiti krov nad glavom, da ga stambeno obezbijede..a potom da to isto dijete se skoluje a primanja jedva cekaju da oduzmu...fuj na kubik!!!
Dijete sta studiras_
spectra

#17 Re: Isplata invalidnina

Post by spectra »

TheSpy wrote:
mIRCerka wrote:

Jao, ne mogu da vjerujem. To onda znaci, da se do daljnjeg ne zna kada ce odobriti sredstva?!

Ne znaju! I nece ni znati dok narod ne izidje na ulice i kaze to glasno i jasno!

Izidji na protest 9. maja, i reci to svima.
Branitelji su se borili za ovu drzavu, i fotelje nasih ministara i premijera, da bi sada njihove porodice gladovale... :x
TheSpy

#18 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

mIRCerka wrote:
TheSpy wrote:cccc, tuge i cemera mati mila...pa nek mi oduzmu jos i zrak da ne disem nikako, sram ih bilo! imaju li imalo savjesti i postovanja prema djetetu BEZ OBA RODITELJA koji nema vlastiti krov nad glavom, da ga stambeno obezbijede..a potom da to isto dijete se skoluje a primanja jedva cekaju da oduzmu...fuj na kubik!!!
Dijete sta studiras_
mislim da tema nema veze s tim sta ja studiram, koji mi je zanat :)
mIRCerka

#19 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

TheSpy wrote:
mIRCerka wrote:
Dijete sta studiras_
mislim da tema nema veze s tim sta ja studiram, koji mi je zanat :)
Mislim da ima, ne razmisljaj ograniceno. Reci nam sta je i kako je, il studij il zanat, a mi mozemo izmahalati da li postoje opcije za stipendije i slicno. Nista te ne kosta da nam kazes, mozes samo dobiti.
TheSpy

#20 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

Dijete sta studiras_[/quote]

mislim da tema nema veze s tim sta ja studiram, koji mi je zanat :)[/quote]
Mislim da ima, ne razmisljaj ograniceno. Reci nam sta je i kako je, il studij il zanat, a mi mozemo izmahalati da li postoje opcije za stipendije i slicno. Nista te ne kosta da nam kazes, mozes samo dobiti.[/quote]
Last edited by TheSpy on 15/04/2008 23:36, edited 1 time in total.
mIRCerka

#21 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

TheSpy wrote: dobro gospodicni, moj zanat je pravo, kao redovan student..za stipendije znam, ima neka kantonalna...ali me jos nikad nisu zbrinuli stambeno, samo mi govore "bit ce, bit ce" ...evo vec tri godine unazad..
Jesi li se raspitivao ima li neka firma koja bi te stipendirala, u kojoj bi radio nakon diplome? Mozda bi ti to moglo pokriti kiriju, jer ne bih da zvucim crno, al njih ko doceka...se naceka...
TheSpy

#22 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

PS. - ja sam spijunka (zensko), vidim da me oslovljavas kao "Jesi li se raspitivao..." :)
Last edited by TheSpy on 15/04/2008 23:37, edited 1 time in total.
mIRCerka

#23 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

TheSpy wrote: naravno da sam se raspitivala, ali se sve svelo na pusta obecanja od kojih nema hajra...isto kao i za stan, samo mi obecavaju a ja vec tri godine zaredom predajem istu dokumentaciju i prijavljujem se u projekt za dodjelu stanova...i nista...

PS. - ja sam spijunka (zensko) hehe, vidim da me oslovljavas kao "Jesi li se raspitivao..." :)
i ti meni rece maloprije
hvala, bas si me utjesio..
:lol:

E ne znam majke mi, koja je lokacija?
TheSpy

#24 Re: Isplata invalidnina

Post by TheSpy »

joj sorriska mircerka hehe, nisam ni gledala nick, vidim slika muskarca pa pomislih...hehe :) :) :)
Last edited by TheSpy on 15/04/2008 23:38, edited 1 time in total.
mIRCerka

#25 Re: Isplata invalidnina

Post by mIRCerka »

TheSpy wrote:joj sorriska mircerka hehe, nisam ni gledala nick, vidim slika muskarca pa pomislih...hehe :) :) :)

ovaj, trenutna lokacija je ZDK...
ovo ti je jedan forumash nash, slika je prejaka da bih je iyostavila...

Ne znam, promahalacu sta pa ti javim..
Post Reply