Ispis iz drzavljanstva - par pitanja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

miki27A

#51 Re: Ispis iz drzavljanstva - par pitanja

Post by miki27A »

Evo mali update za one koje planiraju da se ispisu iz BH drzavljanstva (poslala email jer jedan tatin prijatelj hoce cijelu porodicu da ispise) Odgovor sam za sat vremena dobila na email na moje pitanje imaju li clanovi porodice popust kad svi zajedno predaju za ispis:

"Ukoliko se članovi jedne porodice, koji žive na istoj adresi, ispisuju iz BH državljanstva u toku iste kalendarske godine, plaća se JEDNA taksa od 800 KM za sve članove porodice."

A ovo je odgovor na pitanje koliko je vremenski potrebno da se sve zavrsi:

"Zakonski rok za izdavanje rješenja o ispisu iz BH državljanstva je mjesec dana. Međutim, znajući da uglavnom dolazite na kraće vrijeme iz inostranstva trudimo se da maksimalno skratimo vrijeme u kom rješavamo predmete. Najčešće se cjelokupan posao završi u roku od sedam dana. Naravno, potrebno vrijeme zavisi od broja predmeta koje imamo u tom trenutku, ostalih obaveza zaposlenih u Sektoru za državljanstva i putne isprave i sl."
Vintage Pirat

#52 Re: Ispis iz drzavljanstva - par pitanja

Post by Vintage Pirat »

miki27A wrote: 30/05/2011 16:48 Evo mali update za one koje planiraju da se ispisu iz BH drzavljanstva (poslala email jer jedan tatin prijatelj hoce cijelu porodicu da ispise) Odgovor sam za sat vremena dobila na email na moje pitanje imaju li clanovi porodice popust kad svi zajedno predaju za ispis:

"Ukoliko se članovi jedne porodice, koji žive na istoj adresi, ispisuju iz BH državljanstva u toku iste kalendarske godine, plaća se JEDNA taksa od 800 KM za sve članove porodice."

A ovo je odgovor na pitanje koliko je vremenski potrebno da se sve zavrsi:

"Zakonski rok za izdavanje rješenja o ispisu iz BH državljanstva je mjesec dana. Međutim, znajući da uglavnom dolazite na kraće vrijeme iz inostranstva trudimo se da maksimalno skratimo vrijeme u kom rješavamo predmete. Najčešće se cjelokupan posao završi u roku od sedam dana. Naravno, potrebno vrijeme zavisi od broja predmeta koje imamo u tom trenutku, ostalih obaveza zaposlenih u Sektoru za državljanstva i putne isprave i sl."
e ovo trazim takodje ista stvar citava familija njih sestero zele ispis iz BiH drzavljanstva znaci 8 stoja za sve.
kica

#53 Re: Ispis iz drzavljanstva - par pitanja

Post by kica »

tacno kako i pise u Zakonu o administrativnim taksama BiH, ali ako su svi na istoj adresi i svi imaju do 23 godine zivota.

https://advokat-prnjavorac.com/zakoni/Z ... ma-BiH.pdf

Pogledaj: TAR. broj 25
Post Reply