o kojim ti to zapadnim slobodama pricas? onim mazanjem ociju komercijalom, propagandom, hajmo malo o slobodama gdje 10 000 zivota palestinske djece ne znaci nista... gdje 100 000 zivota iracke djece ne znaci nista... psusti suplju da li je neko zarobljen sto pokriva kosu ili ne, ili da li neko svije izbaciti dekolte ili ne, pricajmo malo o osnovama, zivotima, zlocinima prvo to a onda sve ostalo!!! i kakvi bi to trebali biti afganistanci, voliti svoje velike 'osloboditelje' koji im vec stoljece donose samo rat i jad pod plastom nekakve borbe za 'dobro' kome dobro cije dobro??? Bogme se najbolje zna ko se bogati na jadu tih tamo ljudi i ekstemizmu tih tamo naroda...vs84sa wrote:@MUNAFIK, hajd mi navedi samo u kojim si ti to islamskim zemljama boravio pa mi uporedi njihove slobode sa zapadom, nemoj samo reci Turska ona se ne broji. kojih bolan 0.000001% gdje ti zivis? naravno svi se fatamo ekstrema pa tako i ti izvlacis iz konteskta sve ono sto nije dobro, a toga ima na svim stranama, na nekim malo vise na nekim malo manje.
Nema slobode postoji samo interes, kada na zapadu bude interes da ukinu neku slobodu oni ce je ukinuti, to je cinjenica, samo ste cemo mi svi, ko od mozga operisani misliti kako nam eto uvode jos vece slobode... Pusti ti suplju pricu, ovi sto se na zapadu zaklinju u slobode tamo na istok cine zlocine, ruse cijele drzave, podrzavaju tirane, ubijaju djecu, zene, ruse domove, postavljaju diktature itd toliko o slobodi (naravno postoje i oni koji se nad svim tim zgrazavaju ali takvi niti su na vlasti niti su vecina)...
Ja sam prvi protiv svih rezima koji postoje po tim tamo ''''islamskim''' zemljama ali budimo realni i pogledaj malo sir sliku kome ti rezimi najbolje odgovaraju...
Ispiranje mozga jeste to sto ti zelis da tvoja uvjerenja budu uzor svima, to sto zelis da pokrvenu zenu zelis da prikazes kao robinju, ispiranje mozga je to sto se raspravlja o glupostima doh hiljade ljudi umire od gladi sirom svijeta, ispiranje mozga je sto se pojedinci (prljavo bogati) predstavljaju kao nekakvi uzori dok ti isti eksplotisu i unistavaju zivote milionima ljudi, nistavaju prirodu, pocinju ratove itd i za sve to im svi aplaudiraju zar to nije ispiranje mozga?