Ispade jos jedan veliki BH klub
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mostarac
#1 Ispade jos jedan veliki BH klub
Meni je stvarno zao sto je ispao Borac iz Banjaluke. Ipak je to veliki BH klub i to je jos jedan dokaz u kakvom je stanju BH fudbal danas. jesu cetnici, ali ipak su veliki klub iz jos veceg grada. zato mi u ligi imamo zepce, posusje, siroki, modricu, orasje, Slaviju, Buducnost koji kad saberu broj stanovnika iz mjesta iz kojih dolaze nemaju zajedno ko jedna dobra banjalucka ulica. Borac je ipak Borac.
Koliko god organski ne podnosim Slobodu ipak mi je manje mrska nego ovi kvaziklubovi iz sela sirom BiH koji nemaju ni navijace ni tradiciju. Sloboda je ipak Sloboda i veliki klub za nase uslove i treba da bude u PL, jer joj je tu i mjesto i bilo bi mi zao i oni da ispadnu kao sto bi mi bilo zao i celika. ipak je za sve ljude koji misle dobro sportu u ovoj zemlji bolje da igra Sloboda ili Borac u PL nego posusje, slavija, buducnost ili zepce.
Koliko god organski ne podnosim Slobodu ipak mi je manje mrska nego ovi kvaziklubovi iz sela sirom BiH koji nemaju ni navijace ni tradiciju. Sloboda je ipak Sloboda i veliki klub za nase uslove i treba da bude u PL, jer joj je tu i mjesto i bilo bi mi zao i oni da ispadnu kao sto bi mi bilo zao i celika. ipak je za sve ljude koji misle dobro sportu u ovoj zemlji bolje da igra Sloboda ili Borac u PL nego posusje, slavija, buducnost ili zepce.
-
mostarac
Ne. nisam mislio na to, nego na seoske klubove koje tajkuni napucavaju da bi prali pare preko njih, a koji uopste nemaju navijaca niti bilo cega sportskog u sebi, niti ti klubovi imaju dusu. Borac kakav je takav je ipak je Borac. za BiH uslove veliki klub, ali jebi ga.komi wrote:zna engleski
:D:D
![]()
![]()
danas u nogometu su pare sve... a ne veličina grada... po tvojoj logici pariz bi trebao imati 18 prvoligaša
Svjestan sam ja svega sta rade navijaci borca i nisam budala ljudi moji, ali to rade i navijaci ostalih gore pobrojanih klubova, a i hinjski koji prednjaci u svemu tome nam je sampion. Ovi seljacki klubovi kad ispadnu nikad se vise ne vrate nigdje. pogledajte sampione Bosnu i Brotnjo. Ove godine ce ispasti iz federalne lige, jer jednostavno ti klubovi nemaju navijace i to je sve silovanje sporta. Borac je ipak institucija.
Ljudi, makar oni bili i cetnici, navijaju za borac zato sto vole borac, a ne iz inata Saarjevu i Zelji i vjerujte da se nece predati ni ovoj prvoj ligi RS i da ce navijati, a tu nema izgleda za nacionalisticke obracune. E to razlikuje Borac od ovih ostalih seljackih kolektiva. Borac nece izgubiti svoje navijace ispadanjem iz lige, dok su se ovim raspadali klubovi. Gdje su danas Djerzelez, Brotnjo, Bosna, sutra ce to biti Leotar, svinjski, siroki, a i Buducnost. Nece ih biti, jer se u te klubove nece isplatiti ulagati jer nemaju navijace. Svi ovi klubovi prestankom nacionalizma ili ispadanjem iz lige pocinju da se gase. u jednih je razlog jedan, a u drugih drugi.
Zato FORZA BORAC i vrati nam se sto prije. Ipak je bolje biti u belaju u Banjaluci, nego u Listici. Bar znas gdje si bio u belaju.
Last edited by mostarac on 29/05/2005 03:11, edited 1 time in total.
-
Šandor
London je prije 10-tak godina imao 8-9 prvoligasa. Danas iih ima oko 6. Da ne brojim sad kasno je. Jedan manje-vise, uglavnom oko 6.komi wrote:zna engleski
:D:D
![]()
![]()
danas u nogometu su pare sve... a ne veličina grada... po tvojoj logici pariz bi trebao imati 18 prvoligaša
HNK Posusje je posljedica agresije na BiH. Na zalost.
-
BECHO
Jel se to u Velezu skandiralo?umro je mostar wrote:Noz zica grabovica se diralo i na tzv. bosnjackoj strani. Dakle?BECHO wrote:Meni ih nije zao poslije onih transparenata i slika ratnih zlocinaca!Meni je stvarno zao sto je ispao Borac iz Banjaluke
-
mostarac
Jeste, ali nije Velez jedini primjer. Uzmimo utakmicu repke sa SiCG i skandiranje: "Ubij, zakolji da Srbin ne postoji". U cemu je razlika?BECHO wrote:Jel se to u Velezu skandiralo?umro je mostar wrote:Noz zica grabovica se diralo i na tzv. bosnjackoj strani. Dakle?BECHO wrote: Meni ih nije zao poslije onih transparenata i slika ratnih zlocinaca!
Red Army i Velez su se javno ogradili od tog skandiranja na utakmici sa svinjevcima.
-
stardust3003
A po cemu su oni veliki klub i koji uopce klub u BiH je veliki?!?
Moram priznat da mi je drago sto su ispali mada je u biti bolje da je ispao klub iz neke vukojebine a opet osim 5-6 klubova sve je to isto...
Ako nista zasluzili su to zbog gore pomenutog transparenta
Moram priznat da mi je drago sto su ispali mada je u biti bolje da je ispao klub iz neke vukojebine a opet osim 5-6 klubova sve je to isto...
Ako nista zasluzili su to zbog gore pomenutog transparenta
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ah što kenjaš brateŠandor wrote: HNK Posusje je posljedica agresije na BiH. Na zalost.
posušje je posljedica što beograđani više ne mogu da kradu novce na svim poljima pa su malo i drugi gradovi počeli da zavrću pare u skladu sa svojom veličinom
normalno je da klubovi bivaju stvoreni... da napreduju da budu prvi da ispadaju iz lige...
i naravno da pare ukradene ili ne imaju veliku važnost ako se tajkunu isplati voditi klub ... sretno
-
savjest
Odlicna vijest !!!
Da se hoce skroz raspasti, to bi bilo najbolje.
Te price da je to neki veliki grad bla bla bla... cu ciste gluposti. Ne zivi se od stare slave. Izmedu ostalog ni Banja Luka nije vise ni nalik na onu staru pa tako ni Borac. To sta je i kako je bilo prije nema nikakve veze sa danasnjicom.
To je trenutno zabit sa najvecom ruljom unutra. A tako je isto i u samom Borcu.
Da se hoce skroz raspasti, to bi bilo najbolje.
Te price da je to neki veliki grad bla bla bla... cu ciste gluposti. Ne zivi se od stare slave. Izmedu ostalog ni Banja Luka nije vise ni nalik na onu staru pa tako ni Borac. To sta je i kako je bilo prije nema nikakve veze sa danasnjicom.
To je trenutno zabit sa najvecom ruljom unutra. A tako je isto i u samom Borcu.
-
stardust3003
umro je mostar wrote:ipak je "bolje" da Borac docekuje sa transovima nego Modrica i Slavija, a ni jedan klub u BiH nije vise nalik tom istom klubu prije rata.
Stvarno ne kontam sto si zapeo toliko za Borac ili imas neku posebnu "ljubav" prema njemu...
Kad vec spominjes Modricu i Slaviju mislim da tamo nije ni bilo nekih vecih incidenata i provokacija poredeci ih sa Banjalukom (posebno Slavija) sto je iznenadjujuce...a to samo po sebi govori ko danas zivi u BL i ko im kroji politiku uklj. i FK Borac...
I na koncu kad je jedan Velez preselio u nizi rang ne vidim razloga da se to ne desi i jednom Borcu...!
-
Šandor
Komi, Mladen Ivankovic Lijanovic je prije nekih 4-5 godina u Teleringu kod Mate javno priznao ono sto niko drugi nije.komi wrote:ah što kenjaš brateŠandor wrote: HNK Posusje je posljedica agresije na BiH. Na zalost.![]()
posušje je posljedica što beograđani više ne mogu da kradu novce na svim poljima pa su malo i drugi gradovi počeli da zavrću pare u skladu sa svojom veličinom
normalno je da klubovi bivaju stvoreni... da napreduju da budu prvi da ispadaju iz lige...
i naravno da pare ukradene ili ne imaju veliku važnost ako se tajkunu isplati voditi klub ... sretno
Na pitanje kako je za tako kratko vrijeme dosao do tako velikog bogatstva
To sad komotno mozes primijeniti i na druge tajkune iz Zapadne Hercegovine. Plus sto su zastupnici svih firmi iz Hrvatske u Zapadnoj Hercegovini.
Zato sam i rekao da je Posusje to sto jeste.
Na zalost, kad god to pomenem ispada da mrzim Hrvate.
A kad se govori o Saji, Delimustaficu i ostalima u negativnom svijetlu to redovno nailazi na gromoglasno odobravanje.
Radi se o razblazeno
-
Skoro
Samo da ispravim, mislim da je zeljo redovno pobjedjivao u Banja Luci. Mislim da na Grbavici vise tuguju za Borcem nego za Evropom...antekalas wrote:Ispao je i da Bog da se raspao, jer nije nista manje seljacki nego Brotnjo, Drinovci i sl.
Pustili su Leotaru prije dvije godine u BL, Zelju su docekali na noz, da su mogli drito bi ih u Manjacu proslijedili/
Eto im srpska liga pa nek u njoj igraju.
Sto se mene tice neka je ispao - nije to vise onaj Borac koga su mnogi u bivsoj jugi volili.... Dobro je da cemo se malo odmoriti od tih primitivaca
- Brando
pa kako niste shvatili dosad da je ovo zeljina urota protiv srbaSkoro wrote:Samo da ispravim, mislim da je zeljo redovno pobjedjivao u Banja Luci. Mislim da na Grbavici vise tuguju za Borcem nego za Evropom...antekalas wrote:Ispao je i da Bog da se raspao, jer nije nista manje seljacki nego Brotnjo, Drinovci i sl.
Pustili su Leotaru prije dvije godine u BL, Zelju su docekali na noz, da su mogli drito bi ih u Manjacu proslijedili/
Eto im srpska liga pa nek u njoj igraju.
Sto se mene tice neka je ispao - nije to vise onaj Borac koga su mnogi u bivsoj jugi volili.... Dobro je da cemo se malo odmoriti od tih primitivaca
-
sudnjidan
Meni stvarno nije jasno da neko s ove strane moze tugovati za Borcem. Ako nekoga ove sezone treba zaliti, onda je to Rudar iz Ugljevika jer se na tom terenu moglo najnormalnije igrati, nije bilo nacionalistickog navijanja a kamoli nekih vecih incidenata, ugostili su u Ugljeviku srdacno Slobodu kada ovi nisu mogli igrati u Tuzli Intertoto kup. Stvara se fama o Modrici, Orasju, Zepcu kao "selendrama" koje neki kao "mocni pojedinci" drze u ligi, a zaboravlja se da nacionalistickih ispada nije bilo ni na jednom od ovih terena ako izuzmemo neke sitne djecije provokacije u Zepcu. Slicno je i u tzv. srpskom Sarajevu, Sokocu, cak i Palama, ciji su zitelji vise puta u anketama izjavljivali kako uvijek navijaju za reprezentaciju BiH izuzev kada igra sa SCG.
Sasvim drugacija situacija je u "urbanoj Banja Luci" koja je i prijeratni i sadasnji epicentar velikosrpskog nacionalizma i danasnji Borac moze se samo vezati sa takvom, dakle, danasnjom Banja Lukom a nikako sa predratnim klubom bogate tradicije ciji su dres nosili Tomo Knez, Abid Kovacevic, Senad Lupic, Fuad Djulic, Husnija Fazlic, Slobodan Karalic, Kusmic, Ibrahimbegovic, Kotur... Kosarkaski klub Borac, dakle, klub iz istog sportskog drustva dobio je prefiks "srpski" sto dovoljno govori koliko u BL drze do svoje "bogate tradicije".
Banja Luka je etnicki ociscena bez ijednog metka ispaljenog u ratnim sukobima. U Banjoj Luci je mozak velikosrpskog rastakanja BiH, tu je institucionalno i vaninstitucionalno sjediste razbijaca drzave i varaju se svi oni koji misle da su "noz, zica, srebrenica" na stadionu u BL, "incident" na manjaci, peticija za izdvajanje RS iz BiH, rulja na polaganju kamena temeljca za Ferhadiju, izdvojeni ekcesi pojedinaca. Najtragicnija cinjenica je da se sve vise drzavnih institucija, pa cak i sjediste uprave za indirektno oporezivanje, seli u tu i takvu Banja Luku, umjesto da se tom gradu uvedu sankcije svake vrste, pa cak i izbacivanje "njihovog" Borca u I ligu RS odmah nakon ispada na utakmici sa Sarajevom kada je "narkoman" upao u teren i udario igraca Sarajeva. O "noz, zica, srebrenica" prije dvije godine da i ne govorim...
Eto im I liga RS pa neka divljaju do mile volje.
Sasvim drugacija situacija je u "urbanoj Banja Luci" koja je i prijeratni i sadasnji epicentar velikosrpskog nacionalizma i danasnji Borac moze se samo vezati sa takvom, dakle, danasnjom Banja Lukom a nikako sa predratnim klubom bogate tradicije ciji su dres nosili Tomo Knez, Abid Kovacevic, Senad Lupic, Fuad Djulic, Husnija Fazlic, Slobodan Karalic, Kusmic, Ibrahimbegovic, Kotur... Kosarkaski klub Borac, dakle, klub iz istog sportskog drustva dobio je prefiks "srpski" sto dovoljno govori koliko u BL drze do svoje "bogate tradicije".
Banja Luka je etnicki ociscena bez ijednog metka ispaljenog u ratnim sukobima. U Banjoj Luci je mozak velikosrpskog rastakanja BiH, tu je institucionalno i vaninstitucionalno sjediste razbijaca drzave i varaju se svi oni koji misle da su "noz, zica, srebrenica" na stadionu u BL, "incident" na manjaci, peticija za izdvajanje RS iz BiH, rulja na polaganju kamena temeljca za Ferhadiju, izdvojeni ekcesi pojedinaca. Najtragicnija cinjenica je da se sve vise drzavnih institucija, pa cak i sjediste uprave za indirektno oporezivanje, seli u tu i takvu Banja Luku, umjesto da se tom gradu uvedu sankcije svake vrste, pa cak i izbacivanje "njihovog" Borca u I ligu RS odmah nakon ispada na utakmici sa Sarajevom kada je "narkoman" upao u teren i udario igraca Sarajeva. O "noz, zica, srebrenica" prije dvije godine da i ne govorim...
Eto im I liga RS pa neka divljaju do mile volje.
- Prince
Ne znam jel se sjećate, ali Borac je tokom rata igrao u prvoj ligi Srbije, tada su govorili da im se konačno ostvarila želja da igraju u srpskoj ligi. Eto, opet im se ostvarila želja, sada će da gostuju u Donjem Šepku, Ledincima, Trnu... Da Bog da se nikad ne vratili u Premier ligu.