Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
hercegovac_pravi

#926 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

osa wrote:
hercegovac_pravi wrote:
osa wrote: oprosti onda su pola a vjerojatno i više od pola ljudi u bih nepoznavaoci bih, za razliku od tebe, svi srbi, velika većina hrvata a bogami i nešto bošnjaka i ostalih, jer koliko vidim ja sam u sukobu mišljenja s dijelom bošnjaka , da je onako kako ti kažeš odavno bi bih bila kakvom je ti želiš, a vidimo da nije....
Ponovo proizvoljno mišljenje bez ikakvih konkretnih dokaza. Imaš li rezultate neke sprovedene ankete koji bi potvrdili ove tvoje stavove? Mislim kada već razbacuješ cifre i procente onda bi bio i neki red da ih nečim podkrijepiš.
osa wrote:ja sam u sukobu mišljenja s dijelom bošnjaka
I nisi ti u sukobu mišljenja samo sa dijelom Bošnjaka kako ti tvrdiš, tvoj najveći sukob je ""sukob sa zdravom logikom" jer kako drugačije objasniti da jednostavno odbijaš usporediti dva jednostavna datuma ? U čemu je probelm?
kud ćeš konkretnije dokaze od izbornih rezultata i stanja u bih, oprosti a šta tebi više treba.
što se tiče datuma davanja izjave, iskreno ne znam ga, a ni ti baš nisi prezentirao dokaze za isti osim svoje tvrdnje, međutim ja tu izjavu stavljam u kontekst zbivanja i ponašanja bošnjačkih čelnika i dobrog dijela naroda u vrijeme početka rata u hrvatskoj a pogotovo u bih, gdje je ta izjava bila upravo identična mjerama poduzetim od strane navedene bošnjačke političke elite, nikakvim mjerama, i uvijek ću tvrditi, da je ta izjava glasila" braćo bošnjaci, to je naš rat, stupite u redove hrvatskih oružanih snaga( jer tada svoje niste imali) i branite i bih i hrvatsku, dok vam rat nije došao na prag", mnoge stvari bi bile drukčije, ali šbbkbb...
Na koji način su izborni rezultati potvrda tvoje tvrdnje? U stvari šta je to što ti uopšte tvrdiš?
Krenuli smo od ovog:
TI:
Re: Ispade Hare opet u pravu.
PostPostao/la osa dana 28/02/2010 22:46

.....nakon alije misli da napad na ravno nije bio njegov rat,....
JA:

Re: Ispade Hare opet u pravu.

PostPostao/la hercegovac_pravi dana 01/03/2010 02:07

Ponovo širiš neistine...........ali kad ne dosadi tebi lagati neće ni meni pisati istinu
Datum napada na selo Ravno----------------------------1.10. 1991
Datum Alijine izjave "Nije ovo naš rat"---------------- 10.6.1991
O kakvom sada kontekstu ti vrludaš kada je očito šta si želio da plasiraš kao nekakvu tezu i osnovu konverzacije. Vidiš osa@, u tome leži problem većine forumaša koji podržavaju tvoje političko opredjeljenje..jednostavno niste u stanju da konkretnim stvarima poduprete svoje stajalište....već upotrebom generalnih teza nastojite ostaviti prostor za neophodno manevrisanje ili mogućnost pozivanja na tzv "kontekst".
E sada što se tiče vjerodostojnosti mojih tvrdnji...mogu ti reći da su ovi datumi aksiomi, nema potrebe za dokazivanjem jer su ovi datumi poznati širokim spektrima čitaoca.
A tražiti od Bošnjaka da ginu za Hrvatsku može samo iracionalna osoba.
Bosnolog

#927 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

osa wrote:
oprosti onda su pola a vjerojatno i više od pola ljudi u bih nepoznavaoci bih, za razliku od tebe, svi srbi, velika većina hrvata a bogami i nešto bošnjaka i ostalih, jer koliko vidim ja sam u sukobu mišljenja s dijelom bošnjaka , da je onako kako ti kažeš odavno bi bih bila kakvom je ti želiš, a vidimo da nije....
Vidim osa da imas saveznika iste ideologije u filipu Kalacu,.....pitaj ga sto misli o tvojoj zelji da su se trebali bosnjaci boriti za Hrvatsku do Drine 1992 u hvrvatskoj vojsci konfederalne ili velike Hrvatske ,..ili je njegova podrska tvojim mokrim zeljma na kraju po onoj daj sta das,.....nakon sto je Karadordevo ispuhalo :mrgreen: ,.....odgovor BH rodoljuba ce biti poslan kada bude vakat a do tada pripremamo se ukoliko nedaj boze budemo morali,nastavljamo lobirati saveznike,pojacati namjensku proizvodnju uvodenjem dodatnih smijena,...a ti osa nastavi pisati mokre zelje,.....Svaka druga promjena ce biti odraz dobre volje one za sada nema a biti ce je u buducnosti ne kako je ti zamisljas,kada se okrenes i shvatis da su mnogi otisi i nestali bez traga ti sa kojima se slazes i nasele se oko tebe ili zemlji kojoj sluze,........

Nisu svi BH Hrvati i BH Srbi protiv BiH kako pricas mnogo se veca vecina izjasnila za neovisnu i nedjeljivu i nepoderivu BiH :mrgreen: ,.....to su oficijelni rezultati na osnovu kojih imamo neovisnu i nam najdrazu drzavu BiH a nastavak borbe ce biti diplomatsko ekonomsko demografskim metodama ili kombinovano pa ko izdura do kaja,.....zapamti Osa da ces na kraju ostati u slijepoj ulici svojih mokrih snova. Ocito te Plocinecki slabo placa,udruzi se sa Cankovicem on ima jaku bazu mozda te Dodi bolje plati ,pa se nesto izrodi a i tvoje piskaranje ne bude uzaludno,....do tada :zzzz: i gledaj kako se Cankoviceva genocidna prazni od nezadovoljnih Dabicevih sljedbenika kupujuci nekretnine oko Novog Sada ,cak nece ni u uzu Srbiju ,....Prirodni proces jacanja BiH je nezaustavljiv generacijski proces a ti mozesa nastaviti mastati ,............
softly

#928 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by softly »

Silajdžić o "slučaju Ganić":
Razočaran sam odlukom suda u Londonu
Dajte ljudi da mu nekako pomognemo.
Mislim - Silajdzicu.
BHCluster

#929 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by BHCluster »

osa wrote:
1gorstak wrote:
felipe kajetano wrote:Naprotiv...@osa izgleda puno bolje razumije stvari od mnogih koji ovdje zivot prozivjese....nazalost :-?
Osa takodje kaze kako je Izetbegovic pogrijesio jer nije objavio rat SDS-u zbog desavanja u Ravnom, kako je pogrijesio jer se nije ranije ukljucio u srpsko-hrvatski rat. Ovo mi kolega lici na saveznistvo Dane Cankovica i Lea Plockinica, a treba biti principijelan Felipe. Ne treba Osi tvoja podrska, njemu trebaju argumenti.
kud ćeš veći argument od postojećeg stanja u bih.
Mislis na ne sporovodjenje dejtona? Jer je to srz sve ove katastrofalne politike koju podrzavaju sve tri vodece politicke opcije.
neretvaa

#930 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by neretvaa »

softly wrote:
Mislim - Silajdzicu.
Molim da nam predlozis kako bi se moglo pomoci
Hvala

Pozdrav,
softly

#931 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by softly »

neretvaa wrote:
softly wrote:
Mislim - Silajdzicu.
Molim da nam predlozis kako bi se moglo pomoci
Hvala
Pozdrav,
Evo intenzivno razmisljam ali mi jos nista ne pada na um.
Tezak slucaj.
Nemoj mi zahvaljivati dok nesto ne skontam.
Pozdrav i tebi.
felipe kajetano

#932 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by felipe kajetano »

Bosnolog wrote:
osa wrote:
oprosti onda su pola a vjerojatno i više od pola ljudi u bih nepoznavaoci bih, za razliku od tebe, svi srbi, velika većina hrvata a bogami i nešto bošnjaka i ostalih, jer koliko vidim ja sam u sukobu mišljenja s dijelom bošnjaka , da je onako kako ti kažeš odavno bi bih bila kakvom je ti želiš, a vidimo da nije....
Vidim osa da imas saveznika iste ideologije u filipu Kalacu,.....pitaj ga sto misli o tvojoj zelji da su se trebali bosnjaci boriti za Hrvatsku do Drine 1992 u hvrvatskoj vojsci konfederalne ili velike Hrvatske ,..ili je njegova podrska tvojim mokrim zeljma na kraju po onoj daj sta das,.....nakon sto je Karadordevo ispuhalo :mrgreen: ,.....odgovor BH rodoljuba ce biti poslan kada bude vakat a do tada pripremamo se ukoliko nedaj boze budemo morali,nastavljamo lobirati saveznike,pojacati namjensku proizvodnju uvodenjem dodatnih smijena,...a ti osa nastavi pisati mokre zelje,.....Svaka druga promjena ce biti odraz dobre volje one za sada nema a biti ce je u buducnosti ne kako je ti zamisljas,kada se okrenes i shvatis da su mnogi otisi i nestali bez traga ti sa kojima se slazes i nasele se oko tebe ili zemlji kojoj sluze,........

Nisu svi BH Hrvati i BH Srbi protiv BiH kako pricas mnogo se veca vecina izjasnila za neovisnu i nedjeljivu i nepoderivu BiH :mrgreen: ,.....to su oficijelni rezultati na osnovu kojih imamo neovisnu i nam najdrazu drzavu BiH a nastavak borbe ce biti diplomatsko ekonomsko demografskim metodama ili kombinovano pa ko izdura do kaja,.....zapamti Osa da ces na kraju ostati u slijepoj ulici svojih mokrih snova. Ocito te Plocinecki slabo placa,udruzi se sa Cankovicem on ima jaku bazu mozda te Dodi bolje plati ,pa se nesto izrodi a i tvoje piskaranje ne bude uzaludno,....do tada :zzzz: i gledaj kako se Cankoviceva genocidna prazni od nezadovoljnih Dabicevih sljedbenika kupujuci nekretnine oko Novog Sada ,cak nece ni u uzu Srbiju ,....Prirodni proces jacanja BiH je nezaustavljiv generacijski proces a ti mozesa nastaviti mastati ,............
Ja i @osa od dva brata djeca :lol: ...koja ba ideologija moj rodoljuBe :? ....samo sam rekao da imam utisak da jedan covjek iz Siska bolje razumije neke stvari od insaNa sto zivot provede u Bosni.Sta je bilo bilo je...nit Hrvatske do Drine nit Srbije do Karlobaga a nit Bosne sa hegemonijom prvokonstitutivnih....i to @osa konta kao i ja...sad treba nesto uraditi dalje moj roCko..bez bilo kakvih mastarija..sto prije se to skonta tim bolje :wink:
Bosnolog

#933 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

felipe kajetano wrote:
Ja i @osa od dva brata djeca :lol: ...koja ba ideologija moj rodoljuBe :? ....samo sam rekao da imam utisak da jedan covjek iz Siska bolje razumije neke stvari od insaNa sto zivot provede u Bosni.Sta je bilo bilo je...nit Hrvatske do Drine nit Srbije do Karlobaga a nit Bosne sa hegemonijom prvokonstitutivnih....i to @osa konta kao i ja...sad treba nesto uraditi dalje moj roCko..bez bilo kakvih mastarija..sto prije se to skonta tim bolje :wink:
Jos kad dodas da se sa njim slazes onda mi je sve jasmo sta vas dva brata mislite i zelite BiH,.... :mrgreen:

Nema sa onima koji smatraju Dabicevo genocidno cedo ratnim plijenom nakon sto su iz njega istjerali kamom,logorima,silovanjem gotovo 50 % stanovnistva zbog po njima pogresnog imena i drugacijeg pogleda i obicaja uz zatiranje svih tragova njihovog postojana,....ocito sa takvima nece nikada biti dogovora,

Sa onima koji prihvataju BiH kao svoju domovinu i na isitu imaju jednako pavo na svakoj stopi zemlje bosansko hercegovacke,baziranu na sekularrnosti,vladavini prava,sloboda i jednakosti je vec nesto drugo ,... za sada nema niti ce biti u skorijoj buducnosti kod velikosrba kojima je mozak izapran slugarsko guslarskim samorusilackim rabotama za interese susjedne drzave koji su ubjedeni smatraju BiH privremenom i prolaznom stanicom do prisjedinjenja majcici i nastavljaju sanjati mokre snove osamostaljenja ,a sam znas da sa takvima nece biti dogovora jer oni zele podjeljenu i poderanu BIH i nastavak podgrijavanja bosanskog lonca po zeljama i planovima zemlje koja ne izvlaci nos iz BH straznjice gotovo dvije decenije,....valjda dok ne dobije po njemu ili dok se ne ugusi i ostane bez njega kao posljedica dugorocnog rovarenja ..... :mrgreen: ,.....
felipe kajetano

#934 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by felipe kajetano »

Znam da dzaba pitam al' ajd...na osnovu cega dajes sebi za pravo da tvrdis da se moja i hipoteticki @osina ne pika naspram tvoje svete misli :?Figurativno ja i @osa smo realnost pred kojom mozes zatvarati oci i udarati kalesijsko-sargijaske il' stalozeno saslusati sta mi imamo reci :wink:
Bosnolog

#935 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

felipe kajetano wrote:Znam da dzaba pitam al' ajd...na osnovu cega dajes sebi za pravo da tvrdis da se moja i hipoteticki @osina ne pika naspram tvoje svete misli :?Figurativno ja i @osa smo realnost pred kojom mozes zatvarati oci i udarati kalesijsko-sargijaske il' stalozeno saslusati sta mi imamo reci :wink:

Ako se ti i osao slazete udruzite znanje,planove i snage te ostvarite to o cemu se slazete :mrgreen:

Sve ce doci na svoje, :wink: ..put do pravde je ponekad dug i trnovit,...etnofasiosoidna ideologija je pokazala svoje krvave tragove a rezultate odlicno znamo,..temelji te buducnosti koje vi zagovarate su sve slabijji,...tako da ce potonuti i raspasti se na sljedecem najmanjem potresu a do tada mozete skupa sanjati mokre snove sa Plocineckim i Cankovicem u zajednickom zdruzenom klubu kako got ga zvali,.........
tuzlak-x

#936 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by tuzlak-x »

Mislim - Silajdzicu.[/quote]

pomaze mu se samim tim da ce sve do jednog bosnjaka osim ono malo klike oko ti'ica stati uz njega.
zonbirile

#937 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

[
Tezak slucaj.
Pozdrav i tebi.[/quote]
---------------------------------------------
povjeriti mu prodaju Telecoma,neka dođe sebi
milenko

#938 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by milenko »

zonbirile wrote:[
Tezak slucaj.
Pozdrav i tebi.
---------------------------------------------
povjeriti mu prodaju Telecoma,neka dođe sebi[/quote]

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
spreca

#939 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by spreca »

softly wrote:
Mislim - Silajdzicu.

Evo ja predlazem da prvo pomognemo tebi ,pa kad ti malo dodjes do sebe mozda tada smognes snage i silajdzicu pomognes
draganbl

#940 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by draganbl »

softly wrote:
Mislim - Silajdzicu.
Što ne ode kod Komšića na kafu, pa neka izdaju zajedničko saopštenje kako su njih eto dvojica nemoćni da urade bilo šta za Bosnu i Hercegovinu, jer su oni samo članovi predsjedništva ove države.
veljaca

#941 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

spreca wrote:
softly wrote:
Mislim - Silajdzicu.

Evo ja predlazem da prvo pomognemo tebi ,pa kad ti malo dodjes do sebe mozda tada smognes snage i silajdzicu pomognes
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
veljaca

#942 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

draganbl wrote:
softly wrote:
Mislim - Silajdzicu.
Što ne ode kod Komšića na kafu, pa neka izdaju zajedničko saopštenje kako su njih eto dvojica nemoćni da urade bilo šta za Bosnu i Hercegovinu, jer su oni samo članovi predsjedništva ove države.
Pametno zboris ..... Samo ovo je Drzava Bosna i Hercegovina ( drzava i Srba, kao i Bosnjaka, Hrvata i ostalih ), pa se shodno tome mora otici i na kafu kod Radmanovica - jer je i on samo clan Predsjednistva - kao i ova dvojica .... Pa da onda izdaju zajednicko saopstenje.
A mislim da bi zbog rasta rejtinga saopstenja u njega trebalo ukljuciti i Mujezinovica i Dodika ...
draganbl

#943 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by draganbl »

veljaca wrote:
draganbl wrote: Što ne ode kod Komšića na kafu, pa neka izdaju zajedničko saopštenje kako su njih eto dvojica nemoćni da urade bilo šta za Bosnu i Hercegovinu, jer su oni samo članovi predsjedništva ove države.
Pametno zboris ..... Samo ovo je Drzava Bosna i Hercegovina ( drzava i Srba, kao i Bosnjaka, Hrvata i ostalih ), pa se shodno tome mora otici i na kafu kod Radmanovica - jer je i on samo clan Predsjednistva - kao i ova dvojica .... Pa da onda izdaju zajednicko saopstenje.
A mislim da bi zbog rasta rejtinga saopstenja u njega trebalo ukljuciti i Mujezinovica i Dodika ...
Može i kod Radmanovića.
Mada sumnjam da bi ga Radmanović utješio.
veljaca

#944 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

draganbl wrote:
veljaca wrote:
draganbl wrote: Što ne ode kod Komšića na kafu, pa neka izdaju zajedničko saopštenje kako su njih eto dvojica nemoćni da urade bilo šta za Bosnu i Hercegovinu, jer su oni samo članovi predsjedništva ove države.
Može i kod Radmanovića.
Mislim da grijesis .....u svojim sumnjama ....
vee-jay

#945 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by vee-jay »

draganbl wrote:
veljaca wrote:
Može i kod Radmanovića.
e pa vidis @dragane, postoje ljudi u ovoj drzavi koji drze do drzavnih insituticija. predsjednistvo cine trojica, ne dvojica.
dallton

#946 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by dallton »

kakav bolan radmanovic, covjek je predstavnik udruzenja srpske dijaspore u bih, gdje ces na njega racunati to bi bilo ko otici kod hitlera i reci "de bogati pobrini se da izraelci dobiju jednak tretman pred zakonom"
draganbl

#947 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by draganbl »

vee-jay wrote:
draganbl wrote: Može i kod Radmanovića.
e pa vidis @dragane, postoje ljudi u ovoj drzavi koji drze do drzavnih insituticija. predsjednistvo cine trojica, ne dvojica.
Ne razumijem šta si htio reći, vjerovatno ništa važno.
Što se mene tiče, sva trojica su velike štetočine Bosne i Hercegovine i o svoj trojici mislim sve najgore.
veljaca

#948 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

draganbl wrote:
vee-jay wrote:
draganbl wrote: Može i kod Radmanovića.
Što se mene tiče, sva trojica su velike štetočine Bosne i Hercegovine i o svoj trojici mislim sve najgore.
Cijenim tvoje postove, iako se ponekad ne slazem sa njima.... ( kao i ti vjerovatno se ponekad ne slazes sa mojima - ali to nije razlog da odmah zaratimo .... )
Ako moze, bez pomisli na provokaciju - zasto smatras da su sva trojica velike stetocine Drzave Bosne i Hercegovine ???? Onako - pojedinacno objasnjenje ....

Ostaj mi u zdravlju i veselju ....
draganbl

#949 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by draganbl »

veljaca wrote:
draganbl wrote:...
Cijenim tvoje postove, iako se ponekad ne slazem sa njima.... ( kao i ti vjerovatno se ponekad ne slazes sa mojima - ali to nije razlog da odmah zaratimo .... )
Ako moze, bez pomisli na provokaciju - zasto smatras da su sva trojica velike stetocine Drzave Bosne i Hercegovine ???? Onako - pojedinacno objasnjenje ....

Hvala ti što cijeniš moje postove.

1. Radmanović slijedi Dodikovu politiku i to samim tim govori sve o njemu. Znači, njegovo djelovanje nije orijentisano ka snižavanju tenzija, pravljenju zajedničkih planova, načinu integracije nefunkcionalnih institucija, načinu rješavanja zajedničkih problema itd. već samo prati ono što Dodik izjavljuje i to prenosi na državni nivo.

2. Silajdžić je uticajan lik svojim autoritetom, ali njegova politika nema podlogu. Stranka kojoj on pripada je minorna, čak i u bošnjačkom korpusu. Znači, on kao političar nema nikakvu pozadinu. Samim tim i nema nikakvu odgovornost prema biračima, jer jednostavno nema birače koji podržavaju njegov politički kurs. Možda takvih birača i ima, ali ti birači glasaju za SDA više nego za SBiH. Pored toga, a ovo što ću napisati za njega odnosi se i na Komšića, ja ne vidim po čemu je Silajdžić i moj predsjednik. Šta je to on uradio da meni bude bolje. Da budem iskren, fućka mi se za Ganića, isto kao što mi se fućka i za srpsku fukaru koju ganjaju sudovi. Šta radi Silajdžić da nama, koji smo regularni građani BiH bude bolje? Ništa. Hajde neka dođe u Banjaluku, može i iz Sarajeva svejedno, pa neka kaže, evo, dragi moji građani, ovo je platforma na osnovu koje imam plan kako ćemo riješiti pitanja: pa onda nabroji koja pitanja.

3. O Komšiću sam se već nekoliko puta izjasnio. Njegova osnovna krivica jeste što se sakriva pod plašt socijaldemokratije i "bosanstva", dok su njegovi potezi usmjereni ka odvraćanju građanski orijentisanih Srba i Hrvata (koji žive van Sarajeva) od te Bosne i Hercegovine. Prva stvar koju mu nikada neću oprostiti jeste komentar da ne priznaje odluku haškog suda u kojoj je Srbija oslobođena krivice za genocid (citiram: znam ja šta ću svoju djecu učiti). To MOJ predsjednik ne smije izjaviti.
Dalje, na primjer, ne može se tupiti o nekakvom "građanskom društvu", dok činjenično stanje, o kojem piše @1gorstak na temi "Zaposljavanje u javnoj upravi" govori potpuno drugačije. E sad ćeš ti reći, kakve veze Komšić ima sa time? Pa ima, on je najviši predstavnik SDP-a koji je u vlasti. Komšić je ogledalo socijaldemokratije. Ja bih rekao ogledalo kvazisocijaldemokratije.
Last edited by draganbl on 04/03/2010 12:49, edited 1 time in total.
veljaca

#950 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

draganbl wrote:
veljaca wrote:
draganbl wrote:...

Hvala ti što cijeniš moje postove.

1. Radmanović slijedi Dodikovu politiku i to samim tim govori sve o njemu. Znači, njegovo djelovanje nije orijentisano ka snižavanju tenzija, pravljenju zajedničkih planova, načinu integracije nefunkcionalnih institucija, načinu rješavanja zajedničkih problema itd. već samo prati ono što Dodik izjavljuje i to prenosi na državni nivo.

2. Silajdžić je uticajan lik svojim autoritetom, ali njegova politika nema podlogu. Stranka kojoj on pripada je minorna, čak i u bošnjačkom korpusu. Znači, on kao političar nema nikakvu pozadinu. Samim tim i nema nikakvu odgovornost prema biračima, jer jednostavno nema birače koji podržavaju njegov politički kurs. Možda takvih birača i ima, ali ti birači glasaju za SDA više nego za SBiH. Pored toga, a ovo što ću napisati za njega odnosi se i na Komšića, ja ne vidim po čemu je Silajdžić i moj predsjednik. Šta je to on uradio da meni bude bolje. Da budem iskren, fućka mi se za Ganića, isto kao što mi se fućka i za srpsku fukaru koju ganjaju sudovi. Šta radi Silajdžić da nama, koji smo regularni građani BiH bude bolje? Ništa. Hajde neka dođe u Banjaluku, može i iz Sarajeva svejedno, pa neka kaže, evo, dragi moji građani, ovo je platforma na osnovu koje imam plan kako ćemo riješiti pitanja: pa onda nabroji koja pitanja.
3. O Komšiću sam se već nekoliko puta izjasnio. Njegova osnovna krivica jeste što se sakriva pod plašt socijaldemokratije i "bosanstva", dok su njegovi potezi usmjereni ka odvraćanju građanski orijentisanih Srba i Hrvata (koji žive van Sarajeva) od te Bosne i Hercegovine. Prva stvar koju mu nikada neću oprostiti jeste komentar da ne priznaje odluku haškog suda u kojoj je Srbija oslobođena krivice za genocid (citiram: znam ja šta ću svoju djecu učiti). To MOJ predsjednik ne smije izjaviti.
Dalje, na primjer, ne može se tupiti o nekakvom "građanskom društvu", dok činjenično stanje, o kojem piše @1gorstak na temi "Zaposljavanje u javnoj upravi" govori potpuno drugačije. E sad ćeš ti reći, kakve veze Komšić ima sa time? Pa ima, on je najviši predstavnik SDP-a koji je u vlasti. Komšić je ogledalo socijaldemokratije. Ja bih rekao ogledalo kvazisocijaldemokratije.
Hvala na odgovoru ...
Svjesno ili ne svjesno - zasto si odvojio ovog pod rednim brojem 1. od ovih pod rednim brojem 2. i 3. ? ( Ja se nadam da je to uradjeno SLUCAJNO ).
Zasto vise si napisao o ovima pod 2. i 3. a manje o ovome pod 1. - kada on dolazi iz dijela Drzave Bosne i Hercegovine u kojem ti zivis? Svjesno ili ne svjesno upadas u zamku koja je prisutna ovdje na Forumu - da pojedinci vise vode racuna o "anamonjima" nego o "svojima" ....

Ja necu nikada, nikad oprostiti njima trojici ( ne ulazeci u stepen pojedinacne krivice ) ZASTO ne mogu da se dogovore ?????

:bih:
Post Reply